Nyheter om Aktiviteter


Møte vedrørende nytt eiersamvirke for Sulitjelma Samfunnshus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norconsult vil presentere planene og representanter fra Folkets Hus Forbund vil informere om samvirke-modellen.Møtet vil vise eventuelle endringer og de inviterte kan drøfte i sin organisasjon om de ønsker å være med på eiersiden Videre fremdrift blir stiftelsesmøte som gir nytt eierskap til «nye Folkets Hus». Først da kan arbeidet starte med å få finansiert rehabiliteringen av Sulitjelma Samfunnshus.

Myteknusing om ungdomsidrett

Det er ingen ulykke om en 15-åring slutter med idrett fordi hun eller han finner andre aktiviteter eller former for fysisk aktivitet mer givende.
Les mer om:

Øyfestival på Vesletjern: Moro på vann - og land

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vannballene er med i år også, så her er det fortsatt mulig å gå på vannet, sier Claus Kvasnes fra Stedda fritidsklubb på Rødtvet. Det er ingen hemmelighet at det er mye som skjer førstkommende søndag, 16. juni.

Feiret tiårs-jubileum for Aktivitetsuka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det ble en fin tiårs-markering av Aktivitetsuka på Saltdal sykehjem fredag. Været viste seg fra den gode siden.I sykehjemmets hage var det pyntet til fest. Bord og benker var satt ut og ballonger og annen pynt omkranset det hele.Yrende liv Vaffeljernene gikk for fullt, og fra grill og bålpanne spredte det seg en liflig duft.

Film og bøker skal få flere turister til Norge

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) mener at strategien vil bidra til at flere får øynene opp for Norge. – Det er ikke alle det passer for å tilbringe ferien i en kano eller på en fjelltopp, men som gjerne vil reise for å se «Skrik» med egne øyne på Munchmuseet, street art i Lofoten eller Vinjerock i Jotunheimen, sier Grande. LES OGSÅ: Filmstjernens ungdomsår blir TV-serie. Et flertall av turistene i Norge ser på kultur som en viktig del av ferien sin. Det gjelder både norske og utenlandske reisende, ifølge en undersøkelse gjort av Innovasjon Norge.

Nå blir det nytt liv i den gamle barneparken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Det er noen år siden barneparken ved Damefallet var i barneparkdrift, etter det lokalavisa kjenner til var siste barneparkåret 2007. Men nå blir det liv i barneparken på Nordberg igjen, det pusses også opp der. Det er den Tysk-norske skolen i Oslo som har leid parken:- Barneparken er utleid for ti år. Basert på størrelse, rundt 25 kvadratmeter (journ. anm.

Barnefestivalen arrangeres for tredje gang, og har blitt ekstra grønn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Lørdag, 15. juni, er det igjen klart for barnefestivalen Jeg kan, og som arrangeres i Nydalen. Det er tredje året at festivalen blir arrangert. I forbindelse med miljøhovedstadsåret har festivalen nå fått en grønn profil og aktiviteter med fokus på miljø, fortelles det.Gratis inngang Festivalen har gratis inngang og opplegget foregår inne i og utenfor Deichman i Nydalen. - Vi forventer 1500-2000 besøkende.

Tyske cruiseturister møtes av strålende vær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokka ni fredag morgen klappet «Mein Schiff 4» fra rederiet TUI til kai i Longyearbyen. Med seg har skipet over 2.500 passasjerer, der over 90 prosent er tyske, og samtlige er tyskspråklige. Leder i Svalbard Cruise Network, Eva Britt Kornfeldt, er glad for denne typen anløp.- «Mein Schiff 4» ligger til kai i 12 timer.

Foreslår ny bruk: «Med den suksessen nåværende anlegg har, er det på tide å utvide tilbudet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Det åpne kommunale området - uten apparater eller tilrettelagt for ballspill med mer - ved Myrerjordet, i kroken ved Myrerskogveien og Arilds vei, var til behandling i Nordre Aker bydelsutvalg, torsdag kveld. I sakfremstillingen står det blant annet at Myrerjordet med flere anlegg for idrett og aktivitet som betjener befolkningen på Grefsen og Kjelsås har blitt en suksess.

Møbellager blir aktivitetssenter: Kan bli Nordens største i sitt slag

Et tomt lagerlokale med plass til 25.000 paller har i årevis stått tomt på Tvedtsenteret. I januar er det slutt. Da blir det klatring, aktiviteter og opplevelser.
Les mer om:

Applauderte planene for en aktivitets- og kulturpark

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BREKKE/NYDALEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger tidligere skrevet om Boligbyggs planer om å bygge kommunale boliger i blokker, på den kommunale tomta ned mot anleggsveien og turveien, litt ovenfor Maridalsvannet. Her kan du lese tidligere sak.Idéskisse om park Tidligere denne uken fortalte beboere fra flere sameier på Brekke til Nordre Aker Budstikke, om egen plan for den kommunale tomta ved Brekkeveien.

Skal skape aktiviteter

Nå skal Ottar Håløygs plass fylles med aktiviteter.
Les mer om:

Den store sommerfesten på gården

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BERG: I fjor var Nordre Aker Budstikke også i kontakt med Bergtunet barnehage og Monica Nordgård, som er styrer i barnehagen. De går foran i å arrangere stor sommerfest for alle som holder til på Berg gård.

Velkommen til årets mest dramatiske klimafestival!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trikkehallen på Kjelsås 14.-16. juni Helgen 14.-16. juni arrangeres Frisk Pust Festivalen i Trikkehallen på Kjelsås, en klimafestival med forestillinger, live-musikk og dans! Festivalen og alle aktiviteter er gratis bortsett fra teaterforestillingene. Blant annet blir det gratis minishow med miljødetektiven Blekkulf lørdag kl. 16.15 og søndag kl 18.00 inviteres alle barn på sommerdisco!

Trangt om utearealet på den nye skolen: Ser for seg både undervisning og lek på taket

Taket kan bli en del av utearealet når Norges største barneskole bygges på Fjellhamar. – Både skolehage og ulike aktiviteter er aktuelt, sier arkitekt Per Kr. Monsen.

Nå har de laget sin egen plan, for aktivitetsparken «BrekkeLøkka»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Mindre rus og økt trygghet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det vi kan konkludere med ut fra den siste Ungdata-undersøkelsen er at unge i Longyearbyen ikke skiller seg veldig ut fra ungdom på fastlandet, sier ungdomskoordinator Ingeborg Runde.I alt 144 barn og unge fra 5. klasse til og med videregående skole har svart på årets undersøkelse.

– Kan ikke be om gaver(pluss)

– Skolen kan ikke i noe tilfelle ta initiativ til aktiviteter som forutsetter foreldrebetaling.
Les mer om:

Årvoll omsorgssenter står klart: Sjef i eget liv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg var faktisk så tidlig ute at første natta var jeg den eneste her!Berit Synnøve Fey (83) har tatt på seg jobben som guide rundt i de nye omsorgsboligene på Årvoll. Naturlig nok, det er jo tross alt hun som har bodd der lengst - helt siden april. - Jeg syns det er veldig fint her, spesielt når jeg kunne få det som jeg ville i leiligheten. Fikk inn tingene og møblene mine, da ble det «hjem» med én gang, smiler Berit.

Vurderer flere sikkerhetstiltak etter flåtekantring på speiderarrangement

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KJELSÅS: Søndag 2. juni kantret kabelfergen - en flåte over Brekkedammen - i forbindelse med Kjelsåsspeidernes dag, som ble arrangert for 44. gang. Trolig havnet rundt 20 personer i vannet. Hendelsen opplevdes som ganske dramatisk for flere Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med. Her forteller en mor hvordan de opplevde ulykken, hun ønsker ikke å stå frem med navn.

- Man blir bedre på et instrument i kulturskolen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I de slitte lokalene i Rognan samfunnhus sitter både spente, nye og erfarnte kulturskoleelever sammen med sine lærere på første rad. Noen foreldre har også tatt turen, ellers er det god plass i amfiet.

Minus 400.000 kroner gir mindre aktivitet på Elingaard

Elingaard herregård stenger ikke i sommer, men det blir langt færre aktiviteter, i form av dramatiserte omvisninger og arrangementer. Men det som foregår ute, eller er booket, løper som vanlig. Bakgrunnen er en kutt i tilskuddet på 400.000 kroner.

Deler ut 58 millioner til aktiviteter i Troms - disse 57 får penger

Fylkesrådet fordeler rekordstore 58,3 millioner kroner til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet i Troms. I alt 57 av 106 godkjente søknader får tilsagn om hele eller deler av søknadsbeløpet.

Finalister i lokal «Mesternes mester»: Det er mye girlpower på Grefsen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Som i fjor, var det i juni igjen klart for kåring av Grefsen skoles egen «Mesternes mester», eller som skolen selv kaller det TL-mesteren, som står for Trivselsleder-mesteren. Regn til tross, veldig mange tilskuere sto klare til å heie rundt banen, også fra naboskolen Morellbakken.Helt siden februar har elevene fra 4. til og med 7. klasse kjempet seg gjennom øvelser, frem til finaledagen 5. juni.

Får et varmere lokalsamfunn gjennom generasjonsmøter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BERG: Våren 2019 startet Berg skole og Bydel Nordre Aker, ved Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22, prosjektet «generasjonsmøter».