Nyheter om Aktivitet


«Barna i Nydalen trenger en stor park»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det bygges høyt og tett i Nydalen. Første generasjon med nydøls-barn vokser nå opp i det som sannsynligvis er Norges trangeste skole- og bakgårder. Allerede ser vi at manglende oppholdssteder er i ferd med å begrense barnas utfoldelse. Ettersom private aktører, med kommunens velsignelse, har planer om 3000 nye boliger i Nydalen, vil behovet for parker og offentlige møteplasser ikke bli mindre.

Sunday Express: Britiske spesialstyrker til Persiabukten

Britiske spesialstyrker har blitt fløyet til Midtøsten som del av en hemmelig aksjon for å beskytte britiske handelsskip i Persiabukta og innhente opplysninger om iransk aktivitet, melder britiske Sunday Express.
Les mer om:

Denne kystkulturperlen ønsker de å frede, restaurere og skape ny aktivitet rundt(pluss)

Det er nå satt i gang et konkret prosjekt for å frede, restaurere og skape aktivitet på Sålneset i Bjarkøy.
Les mer om:

Ønsker å bevare kystperle(pluss)

Det er nå satt i gang et konkret prosjekt for å frede, restaurere og skape aktivitet på Sålneset i Bjarkøy.
Les mer om:

Mor og datter med dugnadsånden i blodet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lovise Mæland er for mange i Tananger et kjent navn. Det er ikke så rart, for snart har hun vært med som frivillig i speideren i 43 år. Sønnen og datteren er hovedgrunnen til at hun begynte som leder, og siden har hun aldri sett tilbake.- Det hele startet da sønnen min begynte i speideren. På den tiden så var det sånn at man kom inn dersom foreldre meldte seg som ledere.

Hvorfor gjør trening oss lykkeligere?

Psykologiske mekanismer i spill ved fysisk aktivitet.
Les mer om:

Nok et år over all forventning(pluss)

For Åfjord kommune var 2018 preget at svært høy aktivitet. Omsetningen i driftsregnskapet økte fra 2017 til 2018 fra 346 til 362 millioner kroner. – En må se dette i lys av at vi har vært heldige, konkluderer rådmann Per Ola Johansen.

Neonparty og street art under ungdommens dag i Tananger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fredagen er ungdommens dag under Tanangerdagene. Da vil virksomhet fritid i kommunen, i samarbeid med Lions, ha elever fra 8.-10. trinn i FeelGood-lokalene i kjelleren på ungdomsskolen.- I fjor hadde vi skumparty, og det var veldig kjekt. Denne gangen skal vi ha neonparty.

De elsker å være i aktivitet – men ikke alle barnehager legger til rette for det

En ny studie viser store forskjeller mellom barnehagene. – Leker med mye fart i er populære, sier barnehageleder i Bodø.
Les mer om:

USA utsteder advarsel til flyselskaper om Persiabukta

USAs luftfartsmyndigheter ber amerikanske flyselskaper som flyr over Persiabukta, være forsiktig på grunn av økt politisk spenning og militær aktivitet.
Les mer om:

«Tjukkasgjengen» inviterte ordføreren med på tur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOGNSVANN: Sognsvann bader i sol torsdag 16. mai. Kvikksølvet viser 20 røde, og mange er ute for å nyte været. Nordre Aker Budstikke har blitt invitert med «Tjukkasgjengen», som de selv kaller seg, på tur rundt Sognsvann dagen før nasjonaldagen.- Klart ny rekord! Så flott at dere er her i dag!

Strålende feiring i Sirdal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ni i dag morges gikk startfløyta for Sinnes barnetog. Store og små fulgte etter Sirdal musikkorps taktfaste musikk. Elevene ved Sinnes skole sang det de var gode for, og sørget sammen med korpset for god stemning i toget. Helt bak i toget sneglet en rekke veteranbiler seg fram og gjorde barnetoget på Sinnes ekstra severdig. Det var lett skydekke og noe vind på Sinnes i morgentimene på nasjonaldagen.

Frøyland feira 17. mai med leikar i strålande vêr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bordhockey er det ikkje lov å skåra før det er gått to sekund frå pucken er droppa på isflata. Det første målet til Sverige og Sindre Efteland Johansen (19), vinnar av NM i B-klassen i 2017, er gyldig, men berre så vidt det er.

Brannbil-barrikade ble populær aktivitet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er også i år beredskap mot terror i de fleste byer knyttet til 17. mai-feiringen. Flere byer bruker store kjøretøy som skal sperre sentrumsgater, selv om trusselvurderingen er nedjustert siden 2017. Trusselvurderingen var oppjustert til «sannsynlig» 17.

«Brimi 1&2» 2 sørger for pizza og pølser på Ogna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vidar Kråkenes og Sigurd Apneseth, alias «Brimi 1&2» som de kaller seg, har bortimot full kontroll på kjøkkenet. Det vil si nesten. En brent Grandiosa står på benken, og det er hektisk aktivitet.- Vi serverer pølser, pizza, hamburgere og ikke minst potetstappe. Det er den som tar mest tid, sier Vidar Kråkenes med 17.mai slips.

Inngår samarbeidsavtale(pluss)

Visit Harstad og Harstad Tidende AS skal samarbeide for å dra mer turister til Harstad og regionen rundt. Man ønsker seg mer aktivitet, mer handel og større ringvirkninger.
Les mer om:

– At sportar som basket, innebandy, bordtennis og badminton har fått sin renessanse, er eg ikkje i tvil om(pluss)

– Heilt sidan dåpsdagen 27. januar har det vore enorm aktivitet ifrå tidleg til seint i Ørsta-hallen, akkurat slik vi såg føre oss. Ein stor suksess!
Les mer om:

Det har rablet for Uleberg

Ser at en kandidat til åpen folkekirke i tirsdagens avis kritiserer Blågestad for hennes åpne syn på hva vi skal tillate av religiøs aktivitet i skolen.
Les mer om:

Seniordag, språkkafé, stranddag for ungdommer, cruise for eldre og ny Ole Brum-skog får støtte fra kommunen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FOLKEHELSEMIDLER: Sola kommune deler nå ut totalt 312.000 kroner til folkehelsetiltak i kommunen. Målet med disse tiltakene er å få mer aktive og trygge lokalsamfunn, å skape støttende miljø for psykisk helse og ha sunnere levevaner. I tillegg er det et mål at det skal utjevne sosiale helseforskjeller, blant dem sosial tilhørighet og frafall i videregående skole.

– Det er kritisk å få laget liv på Sjøfronten i starten (pluss)

Molde Sentrum lyser ut stilling som «sentrumskoordinator» for å sørge for aktivitet på den nye Sjøfronten og Torget. Målet er aktivitet på alle lørdager!
Les mer om:

Populær vannkrig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Forventningene var høye i forkant, og barna var mer enn klare da russen dukket opp - iført vannpistoler og vannballonger, opplyser Sunde skole på sine nettsider.Det var høy aktivitet, latter og glede på banen så lenge kampen pågikk. De røde- og blåkledde var tydelige på at det var de selv som var de våteste da de reiste fra skolen - og dermed utropte de SFO-barna som årets vinnere!

Gunn-Rita skal få 7000 unger i aktivitet

Gunn-Rita Dahle Flesjå skal få flere barn i Sandnes til å sykle, løpe eller gå til og fra skole og fritidsaktiviteter. 7000 skolebarn er med når kampanjen «Beat The Street» går av stabelen til høsten.
Les mer om:

Ruster opp naturperle for rullestolbrukere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Sparker i gang Smaaby-sommeren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Ingenting er for lite, ingenting er for stort for Smaabyfestivalen. Det er varemerket til festivalen, forklarer koordinator Arne Skage jr. entusiastisk. For fjortende år på rad kan publikum boltre seg i små og store arrangementer. Været har stort sett alltid vært på arrangørenes side, og håpet er at værgudene også i år farer mildt med festivalen.I år er det Sirafestivalen som åpner ballet.

Tilbyr kjøkken-tilskudd

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen ønsker å få matlukten tilbake på flere sykehjem, og foreslår derfor i revidert nasjonalbudsjett å etablere et tilskudd til renovering, bygging eller etablering av kjøkken ved eksisterende sykehjem og heldøgns omsorgsbolig. Det foreslås å sette av 12,5 millioner kroner i tilsagnsramme for 2019. - For mange eldre er måltid et av høydepunktene i løpet av dagen.