Nyheter om Aktiv


«Ingen floskler, ikke noe tørrprat. Dette lover godt»

KOMMENTAR: Roar Ljøkelsøy hevet ikke stemmen som aktiv utøver. Han gjør det fortsatt ikke. Men når den gamle mesteren prater, da lytter man.
Les mer om:

Lions har snikra fleire vennebenkar

Lions Club Ulstein-Hareid er ein aktiv organisasjon, med fleire prosjekt på gang. No har dei snikra fleire vennebenkar, som dei skal plassere ut i barnehagar og på skular i Ulstein og Hareid.
Les mer om:

Arne Bergsvåg (Sp) blir fylkesvaraordførar

Fylkestingsrepresentanten og listetopp for Rogaland Senterparti, Arne Bergsvåg, blir fylkesvaraordførar dei neste fire åra. Det er klart etter at Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de grønne og Venstre før helga vart samde om ein samarbeidsavtale. Det melder avisa Grannar , som skriv vidare at Bergsvåg er oppvaksen i Etne, men bur i Ølen.

Ransmannen fra Nordskogen var aktiv som pengeinnkrever og torpedo i «miljøet»

Hortensmannen som tok med seg østfoldingen opp til Nordskogen skole for å bli ranet der i august er ikke lenger varetektsfengslet. Den sju år yngre ransmannen sitter derimot på vent etter at politiet anket hans løslatelse fra tingretten til lagmannsretten. Politiet mener han er en risikoperson.
Les mer om:

Også kristne sier ja til dødshjelp

Foreningen Retten til en verdig død har siden årtusenskiftet arbeidet for en politisk utredning politisk utredning av aktiv dødshjelp, og nå har vi fått støtte av Human-Etisk Forbund for dette ønsket. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier imidlertid at det er uaktuelt.

Ny leder for Aktiv i friluft

Merethe Stiberg (42) begynner i jobben som prosjektleder for Aktiv i friluft 1. oktober.
Les mer om:

Ropstad kritisk til utredning av aktiv dødshjelp

Human-Etisk Forbund ønsker politisk utredning av aktiv dødshjelp, men KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier at det er uaktuelt.

Ropstad kritisk til utredning av aktiv dødshjelp

Human-Etisk Forbund ønsker politisk utredning av aktiv dødshjelp, men KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier at det er uaktuelt.

Ski Classics forlenger med enda en TV-stasjon

– Ski Classics er en utmerket måte å gjøre både langrenn og en aktiv livsstil populært.
Les mer om:

Melder seg ut av partiet: – Jeg har ikke det svartsynet på innvandring som enkelte i Frp har

SKIEN: Tidligere stortingsrepresentant Kristian Norheim (43) var aktiv i Frp i mange år, men har nå meldt seg ut av partiet. Og det er heller ikke Norheims «gamle» parti som fikk stemmen hans i år.
Les mer om:

Siri (43) har sluttet å sløve på sofaen. Slik hjelper du «sofagrisen» i gang med treningen.

Siri Borthen Flatås sitter ikke lenger timevis på sofaen. Dette er rådene til deg som vil hjelpe en «sofagris» til en aktiv livsstil.
Les mer om:

Siri (43) har sluttet å sløve på sofaen. Slik hjelper du «sofagrisen» i gang med treningen.

Siri Borthen Flatås sitter ikke lenger timevis på sofaen. Dette er rådene til deg som vil hjelpe en «sofagris» til en aktiv livsstil.
Les mer om:

Elizabeth fra Høyre ble tatt med inn i en garasje full av døde dyr under valgkampen: - Dette er det som skjer med Høyre-folk

Elizabeth Åsjord Sire (23) har vært politisk aktiv siden 2011. Den siste måneden har hun jobbet som politisk rådgiver for Høyres ordførerkandidat, Lars Vestnes.
Les mer om:

Politispaner om narkotiltalt skoleelev: - Han var meget aktiv på kjøp og salg, helt ned i ungdomskolen

19 år gammel mann måtte møte i Salten tingrett tiltalt for narkotika, vold og trusler.
Les mer om:

LESARBREV: Suldal treng eit levande landbruk også i framtida

Landbruket er ei av dei viktigaste næringa i Suldal. I tillegg til matproduksjon, er landbruket og viktig for busetnad i heile kommunen, for servicenæringa, ved å ivareta kulturlandskapet og for turistnæringa. Dei aller fleste bruka i Suldal er små og mellomstore, desse er det viktig å ta vare på. Senterpartiet meiner at me må ha eit strengt jordvern i kommunen, dyrka mark er ein knapp ressurs hjå oss. Medan me har rike beiteområder som er viktige å utnytta.
Les mer om:

Aktiv dag på Eide

Det er Suldal Kommune som arrangerer aktivitetsdagen, der lag og organisasjonar frå heile kommunen stiller med opplegg og aktivitetar som små og store kan prøva seg på. Både ute på banen og inne i hallen var det futt og fart, noko som heilt sikkert resulterte i slitne bein og armar for nokon og einkvar til kvelds. Mesternes mester Det er blitt ein tradisjon at ein idrettskjendis tar turen til Suldal når det er aktivitetsdag.
Les mer om:

Russisk student risikerer åtte år i fengsel etter demonstrasjon

MOSKVA (NRK): Den russiske studenten og bloggeren Jegor Zhukov er anklaget for å ha hatt en spesielt aktiv rolle i opposisjonens demonstrasjoner i Moskva i sommer.
Les mer om:

Influencer får kjendisstøtte etter rehab-avsløring

Åpner seg om avhengighet og angst. Cameron Dallas ble stjerne via Vine. Du vet, appen som hadde sin storhetstid i 2014, hvor man kunne dele korte – helst humoristiske – snutter. Tidlig i 2013 meldte 730 om «awesome app-hitvarsel.» Se bloggens ymse jomfruklipp på videodelingstjenesten her. Det Twitter-eide konseptet ga unge mennesker en ny plattform å vise seg frem på. Cameron Dallas var en av dem som slett ikke skuslet bort muligheten. (Festlig fakta: Det gjorde heller ikke Shawn Mendes.

Felles satsing på Tvedestrands nye attraksjon

Aktiv Rast er mer håndfast enn noensinne, og kan være en realitet allerede neste år. På et idémyldringsmøte på kommunehuset torsdag presenterte St1's arkitekter hvordan de ser for seg at det kan bli.
Les mer om:

”Mesternes mester” møter suldølen

Enduro-køyrar Ullevålseter er årets idrettsnamn til den tradisjonelle dagen, Aktiv i Suldal. Kulturkontoret inviterer inn til ein alt anna enn passiv og kjekk dag på idrettsanlegget på Eide laurdag. Poltikarar i aksjon Som tidlegare år stille lag og organisasjonar frå heile kommunen med aktivitetar for publikum. Men for dei som kjenner det tykka i konkurranse-foten, er det sjanse for å bli med på ein lokal variant av ”Mesterens mester”.
Les mer om:

Sanket Svalbard-sopp

Aktiv i friluft har denne uken flere arrangement som omhandler sopp på Svalbard, og nesten 50 personer deltok på søndagens sanketur i Adventdalen.

Vidar Kleppe, du skuffer meg!

Da jeg så smått ble en aktiv politiker i Høyre i 1992, så jeg opp til deg som en rettskaffen og meget ivrig ung Frp-representant, som virkelig ivret for saker som engasjerte deg.
Les mer om:

Mener Anne Grete Preus bør få sin egen gate

– Oslo er full av gater og plasser oppkalt etter aristokrater fra 1700-tallet som ingen aner hvem er. Nå bør det komme et initiativ for å gi Anne Grete Preus en gate eller plass, sier forfatter og artist Morten Jørgensen til Dagsavisen. Den folkekjære artisten Anne Grete Preus døde søndag etter en tids sykdom, 62 år gammel. LES OGSÅ: Stort intervju med Trine Dyrholm. Jørgensen kjente Preus fra Oslos rockmiljø. Han var frontfigur i bandet Lumbago på 1970- og 1980-tallet, mens Preus var i bandet Veslefrikk. Jørgensen har senere vært aktiv i flere band.
Les mer om:

LESARBREV: Ta vare på fremtiden

FN`s Klimapanel er helt tydelige på at verdens klimagassutslipp må kuttes med 50 % før 2030 dersom vi skal klare å begrense den globale oppvarmingen med 1,5 grader. 1,5 graders-målet ble vedtatt av 195 land gjennom Paris-avtalen i 2015. Det betyr at vi har 10 år på oss! I Paris-avtalen er det lokale nivået for første gang nevnt som en sentral aktør i prosessen med å nå 1,5 graders-målet. Norske kommuner må derfor ta ansvar for omstillingen til et lavutslippssamfunn.