Nyheter om Aktiv


– Bompengar er som aktiv dødshjelp

BYGSTAD (NRK): Forslaget om å finansiere fylkesvegen mellom Dale og Storehaug med bompengar, skaper raseri i Bygstad.
Les mer om:

Privat høyskole med universitetsambisjoner henter Vinje fra UiO

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KORSVOLL/OSLO: Kristin Vinje fra Korsvoll skal lede Høyskolen Kristianias kommende School of Health Sciences, det melder høyskolen selv i en pressemelding mandag. Vinje kommer fra stillingen som visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet ved Universitetet i Oslo. Hun var stortingsrepresentant for Høyre i forrige periode, og har også vært finansbyråd i Oslo.

Mor og datter med dugnadsånden i blodet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lovise Mæland er for mange i Tananger et kjent navn. Det er ikke så rart, for snart har hun vært med som frivillig i speideren i 43 år. Sønnen og datteren er hovedgrunnen til at hun begynte som leder, og siden har hun aldri sett tilbake.- Det hele startet da sønnen min begynte i speideren. På den tiden så var det sånn at man kom inn dersom foreldre meldte seg som ledere.

Aktiv dødshjelp: – Et etisk minefelt

SKIEN: Debatten rundt aktiv dødshjelp har blitt stor på Facebook etter at fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila sto frem med dødsdommen.
Les mer om:

Ragnhild (80) er overlegen i topptur-konkurranse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hun har samlet over 17 000 poeng i Frivilligsentralens topptur-konkurranse. Andreplassen har rett over 3000 poeng. De tallene forteller mye om en aktiv 80-åring, som starter hver dag med en tur til Kleppevarden.Men slik har ikke livet til Ragnhild Erichsen-Aas fra Klepp sett ut de siste årene.

«Tjukkasgjengen» inviterte ordføreren med på tur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SOGNSVANN: Sognsvann bader i sol torsdag 16. mai. Kvikksølvet viser 20 røde, og mange er ute for å nyte været. Nordre Aker Budstikke har blitt invitert med «Tjukkasgjengen», som de selv kaller seg, på tur rundt Sognsvann dagen før nasjonaldagen.- Klart ny rekord! Så flott at dere er her i dag!

OL-mesteren Erling Trondsen er blitt æresmedlem i Sola svømmeklubb

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sola svømmeklubb feirer i år 50 år. Klubben skal feire jubileet sitt i november. Tidligere OL-mester Erling Trondsen ble nylig æresmedlem i Sola Svømmeklubb, og han husker godt da klubben feiret 25-årsjubileum.- Jeg var formann den gangen, og det var veldig kjekt å stelle til jubileum, forteller han.Trondsen vant også OL-gull under paralympiske sommerleker i 1992, da han var formann i Sola Svømmeklubb.

Tyfusstatuetten: - Jeg liker best å ha en birolle

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Dette kom helt uventet. Jeg liker kanskje best å ha en liten birolle, sa Ottar Svensen da han mottok prisen i et fullsatt kulturhus 17. maikvelden. Mange husker ham kanskje som bie i årets solfestrevy. Det var en ydmyk vinner som sto på scenen. Samtidig innrømmet han at han liker å tenke at han kanskje har gjort noe noen har satt pris på. Tyfusstatuetten er et tydelig bevis på nettopp det.

Talte om andre verdier enn å være best, flinkest og penest

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Også i år samlet appellen ved minnestøtten i Flekkefjord mye folk. Flekkejord Sangforening åpnet med «Gud signe Noregs land» før Flekkefjord Musikkorps spilte «Til dei som falt». Dagens appell var ved Elise Refvem (19) som er russ på Flekkefjord videregående skole.

Her er Senterpartiet sitt program

Folka Det var tidleg klart at ordførar Gerd Helen Bø igjen toppar laget til Senterpartiet. Men under er det utskiftingar, og det er fleire nye fjes å sjå. På andre plass står Mangne Langeland som også sit i kommunestyret i dag, mens på tredjeplass står ein nykommar i suldalspolitikken, Hege Flesjå Eide, som i lag med mannen driv garden og reiselivsbedrifta Træ Gården, i Sandsbygda.

Ordførerkandidatene skal konkurrere i miniski og kaffekoking

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Foreløpig er det klart at ordførerkandidatene for Ap, Sp og Høyre stiller: Kolbjørn Mathisen (Ap), Gisle Hansen (Sp) og Sten-Robert Hansen (H). Det er ikke avklart ennå om også Rødt og SV stiller, står det på Sørfold kommunes nettside.Er i gang Sørfold kommunes utstyrssentral på biblioteket er godt i gang, men den har ikke fått sin offisielle åpning. Det skal nå skje onsdag 22.

Godkjente nytt byggetrinn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)-- Utbyggingen av Sverdrup-feltet i Nordsjøen er et industrielt eventyr i særklasse. Utbyggingsfasen gir titusenvis av arbeidsplasser over hele landet og vil skape enorme inntekter til finansieringen av velferdsstaten når produksjonen starter senere i år, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP).

I dag fyller Svein Gundersen 70 år: – Jeg kjenner ulykken i kroppen hver dag

Han har levd med den fæle bussulykken i snart 40 år, men pensjonisten holder fortsatt koken som komponist og produsent. Svein Oddvar Cedur Gundersen runder i dag 70 år, og tar ingen stor feiring. Mannen er fortsatt meget aktiv. – Jeg har hatt flaks, sier hovedpersonen. Han søker hele tiden nye toner.
Les mer om:

Nå kjører jeg «me ved»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jeg kan starte med å avsløre en ting: Jobber man som journalist går det ikke lang tid mellom hver sms, epost, telefon eller pling fra Facebook. Når man i tillegg er musiker, som skal avtale øvinger og konserter, får automatiske gitarvarsler fra Finn.no og attpåtil er med i en svært så aktiv chattegruppe knyttet til en liten sidejobb som fotballjournalist...

Saltenposten har fått to nye med på laget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

New England ansetter tidligere landslagssjef

Det er en mann med lang erfaring fra amerikansk fotball som MLS klubben New England Revolution nå ansetter.

- Tanangersjelen lever i beste velgående

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TANANGERBUEN: - Det har jo vært ganske voldsomt. Jeg vokste opp i en liten bygd med noen hundre mennesker, der man kjente stort sett de fleste. Og i dag er det flere tusen og hus alle veier. Det begynte jo med oljevirksomheten sier Hilmar Rommetvedt til Solabladet.Rommetvedt er ektefødt tanangerbu. Så det er naturlig at vi treffes på Hummeren. Et sted bestemoren startet opp i sin tid. Det er lenge siden nå.

Elveforkjemperne får Oslo bys høyeste utmerkelse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen ble tildelt Oslo bys høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen, for deres verdifulle innsats for hovedstaden. Prisen ble delt ut av ordfører Marianne Borgen i Oslo rådhus, 14. mai. - Sissel Rønbeck og Ida Fossum Tønnessen har begge gjort elvene i Oslo tilgjengelige for Oslos befolkning.

Her er Suldal Ap sitt program

Folka Kari Vaage Gjuvsland, som i dag er varaordførar, er partiets ordførarkandidat, som for fire år sidan, men under henne, er det endringar.

Lover mer til Nav og kommunene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Regjeringen kompenserer kommunene for merutgifter til økonomisk sosialhjelp som følge av endringer i AAP-regelverket fra 1.1.2018. Samtidig styrkes saksbehandlingskapasiteten i NAV for å kunne håndtere økt saksmengde som følge av endringene.Regjeringen øker rammetilskuddet til kommunene med 90 millioner kroner.

Når bomsaka kjem opp att, kjem Klepp-ordføraren til å stemma nei

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I går kveld - ei veke etter at Klepp kommunestyre sa ja med knappast mogeleg fleirtal (16-15) - vart det kjend at Klepp-politikarene får bomsaka til ny behandling. No fortel ordførar Ane Mari Braut Nese at ho kjem til å skifta side når saka skal opp att i eit ekstraordinært møte i kommunestyret 27.

Skifter trenere raskere enn middels renslige skifter undertøy

FC Köln som akkurat har kjempet seg tilbake i Bundesliga etter å ha vært nede i 2.Bundesliga i bare et år, med seg på veien har de spist seg igjennom en rekke hovedtrenere. Nå har de ansatt Jahn Regensburg (en av få klubber som heter Jahn, spiller i 2.Bundesliga) trener Achim Beierlorzer fra neste sesong. Les: Topper serien og rykker opp, sparket likevel treneren Herzlich Willkommen, Achim #Beierlorzer! The 51-year-old is #effzeh's new head coach, signing a deal through to 2021. https://t.co/l1X7uMgFLB — 1.
Les mer om:

– Det hjelper å være fysisk aktiv

Det var ikke mange som trosset været og ble med da verdensdagen for fysisk aktivitet ble markert på Sjøstrand.
Les mer om:

Arjen Robben velter seg i tilbud

Arjen Robben har mange tilbud fra Europa og andre steder i verden, så han har sannsynligvis ingen problemer med å betale leien når han er ferdig i Bayern München. Arjen Robben er ferdig i Bayern München når sesongen er over, men nederlenderen har ingen planer om å legge støvlene på hylla.. Les NB dansk: FC København Robert Forest snakker med storklubb Den 35 år gamle superstjernen mener at han fortsatt har fire til fem år igjen som aktiv spiller, og det er lite sannsynlig at han skal gå arbeidsledig. «Det er mange muligheter – både i Europa og utenfor Europa», sier Arjen Robben ifølge Kicker.

Fysikk - mer enn bare formler og beregninger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ulikt de andre årene fikk fysikk-klassene denne gang følge av elever fra både IT-, kjemi- og de teoretiske matte-klassene. Tor-Inge Rake, rektor, Trond Tjorteland, lærer, Marianne Haugland, lærer, Biyanka Dimcheva, elev, Bjørn-Erik Aagedal, elev og Isak Westerholm, elev.KJØP BILDE Tormod Nag stod som reiseleder og realfagslærerne: Arne Stokkeland, Anne Seland og Nils Kjell Gyland ble med på den lange bussturen til Sveits.