Nyheter om Aktiv


NM i bryting: Klar for sitt siste NM

Stig André Berge kan se tilbake på en stor idrettskarriere. Nå er han på oppløpssiden som aktiv, og sier NM på Fauske blir hans siste.
Les mer om:

Kongen fyller 83 år

Fredag er det 83 år siden kong Harald ble født på Skaugum i Asker. Tross alderen holder han seg fortsatt aktiv, og snart skal kongeparet reise på sitt 50. statsbesøk.

Aktiv konge fyller 83

Fredag er det 83 år siden kong Harald ble født på Skaugum i Asker. Han er fortsatt i god aktivitet og skal snart på en reise til Jordan.

Johanna ble mobbet gjennom hele oppveksten - da hun flyttet til Tvedestrand endret alt seg

Johanna ble mobbet gjennom nesten hele barneskolen. Til slutt ble det så ille at familien valgte å flytte fra hjemstedet på Hå i Rogaland, til Songe og Tvedestrand. I dag er hun en aktiv og fornøyd elev. Hun sitter i elevrådet og ungdomsrådet, og ble nylig valgt som medlem av 17. mai komitéen.

Headhuntet Oslo-gutten Andreas – slik skal han selge Fosen til hele verden(pluss)

Andreas Dahl er ny daglig leder i Fosen Aktiv. – Vi fant ham på Beitostølen. Der har han gjort en praktfull jobb, forteller Rolf H. Holmen.
Les mer om:

Menn som trente mye, så mer på TV enn de som trente lite

En finsk studie tyder på at TV-tid ikke nødvendigvis kommer i veien for å være fysisk aktiv.
Les mer om:

Naboopprør mot Haugesund: – Aktiv tapping av distriktene

Fem naboordførere reagerer på framgangsmåte.
Les mer om:

Helljesen gir voksenopplæring for godt voksne

Hvem skulle tro at Geir Helljesen er i sitt 81. år? Den pensjonerte NRK-veteranen er fortsatt aktiv med foredrag, kåserier, seminarer, med mer.
Les mer om:

Ladysmith Black Mambazo-grunnleggeren er død

Han døde tirsdag på et sykehus i Pretoria i Sør-Afrika, melder BBC. Shabalala grunnla det sørafrikanske mannskoret i 1960, og opptrådte og dirigerte dem i en årrekke. Senere gjorde han den særegne, a capella-måten å synge på – kalt isicathamiya, inspirert av zuluenes sangtradisjon – verdenskjent gjennom samarbeidet med Paul Simon på 1986-albumet «Graceland». Ladysmith Black Mambazo opptrådte i Oslo på Nobelkonserten i 1993 med Shabalala i front.

Nasjonalparkkommunen – tilgang til natur, kultur og en aktiv livsstil for alle

Vi på Beitostølen Helsesportsenter, som daglig bruker fysisk aktivitet, friluftsliv og mestring som hovedvirkemiddel i våre rehabiliteringstilbud, har enestående muligheter ved å være lokalisert i Valdres ved foten av Jotunheimen, skriver Tove Linnea Brandvik, styrelder og Astrid Nyquist, direktør, PhD - Beitostølen Helsesportsenter i et leserinnlegg.

Back off!

Etter å ha vært aktiv i samfunnsdebatt og organisasjonsliv har jeg både opplevd selv og sett at andre aktive stadig blir ramma av urimelig oppmerksomhet.
Les mer om:

Gamleordførerens nye liv: Nyter friluftslivets gleder

Det kan ikke være mange valdrespolitikere med tilsvarende fartstid som vestreslidringen Eivind Brenna (64). Da han gikk av som ordfører i høst, kunne han se tilbake på 36 års aktiv innsats.
Les mer om:

Renate (24) ble mobbet hele grunnskolen: – Frykten sitter fortsatt igjen

Barneskolen og ungdomsskolen var et mareritt for Renate Lund (24). Nå, ti år etter hun opplevde aktiv mobbing i hverdagen, åpner hun opp om konsekvensene dette har hatt for henne senere i livet.
Les mer om:

– Viktig når vi har de lange avstandene(pluss)

I helgen arrangerte Aktiv Lyngen førstehjelpskurs sammen med Norsk Folkehjelp i Lenangen.
Les mer om:

Vegard (38) kom til Tromsø med 5.000 kroner og ingen utdannelse. Nå investerer han i ny bransje

Vegard Strømnes (38) er i dag aktiv innen bilbransjen og eiendomsbransjen. Nå går han også inn i byggebransjen – selv om de lange arbeidsdagene tar på.

Færre komplikasjoner med ny kreftbehandling

Kreftoperasjonen går lettere ved å bruke ventetida før kirurgi til aktiv trening og forberedelse.
Les mer om:

Billie Eilish forsvarer Drake: – Kan ikke en voksen mann være fan av musikken min?

Creep eller kompis? Det ble mye leven da det ble kjent at Drake sendte tekstmeldinger til Billie Eilish. Stemningen ble ekstra betent ettersom 33-åringen også har et vennskap med Millie Bobby Brown (15) fra Stranger Things. I fjor fortalte Millie, som da var 14, at hun og Drake blant annet tekstet om hvor mye de savnet hverandre.  Se video:   At Drake også chattet med Billie før hun ble myndig gjorde naturlig nok ting verre for kanadieren.  So #Drake is now texting two girls under the age of 18..I knew he was a #creep the beginning #Pedogate… — Salomonkxne (@xdchillbro) December 5, 2019 D

Frank Lampard er slettes ikke fornøyd og tror Chelsea kan tape topp fire

Vi har sett helt tydelig den siste tiden at Chelsea har vært ujevn og for ujevn egentlig for å klare å holde på fjerdeplassen, heldigvis for dem har ikke akkurat Manchester United på femteplass jaget etter med farlig sanking av poeng. Det er en misfornøyd Chelsea manager Frank Lampard som nå bedreder grunnen for at Chelsea denne våren mister fjerdeplassen og kvalifisering til Cheampions League. – Årsak et usedvanlig stille januarvindu.

Nora ble lært opp av Heljar - nå konkurrerer de to meklerne i hvert sitt firma

For noen år tilbake jobbet Nora Eikeland og Heljar Hogner sammen hos Aktiv Eiendomsmegling. I dag har Hogner gått til Privatmegleren, men til tross for at de nå er konkurrenter, er de to gode venner.
Les mer om:

Kristine Kvame fra DnB Fagernes til Aktiv på Dokka

Kristine Kvame er ikke lenger sjefen for DnB Eiendom på Fagernes, der hun har holdt til i 4.5 år. Nå er hun i gang i nytt kontor på Dokka.
Les mer om:

Dette kan føre til at PC-en din overopphetes

Windows 10-modus, som holder enheten din aktiv i hvilemodus, kan tappe laptopen for batteri.
Les mer om:

Real Madrid stopper Dani Ceballos overgang på grunn av Champions League

Valencia var i god driv i forhandlingene om å kjøpe Real Madrid sin utlånte stjerne Dani Ceballos. Klubben var «ufarlige» i kampen om La Liga gull og det så ikke spesielt bra ut i de innledende rundene av Champions League. Men så har Real Madrid stoppet overgangspraten fordi de ikke vil at han skal gå til en rival i La Liga, men viktigst Valencia er fortsatt i Champions League.

Meget god lyd, men det svikter litt på andre områder for Philips

Selv ikke aktiv støydemping redder PH805.
Les mer om:

Heldig tipsar frå Nesflaten

Nå er det avgjort. Fjorårets tipsar er Odd Bakka frå Nesflaten, månadsvinnaren frå februar i fjor. Vil ha avisa i papir – Dette var kjekt, seier han og smiler godt. Som årets tipsar mottar han gåvekort til ein verdi av 3000 kroner. Bakka, som tidlegare dreiv gard og nå jobbar som dreng på same garden, er ein ivrig avislesar. – Eg abonnerar sjølvsagt på avisa. Både Suldalsposten og Vest-Telemark Blad må eg følgja med i.

Leste dikt på teateret - og nå vil han gi ut bok

Eldrup Hansen fyller snart 80, men er fortsatt aktiv på mange plan.
Les mer om: