Nyheter om Akershus


Anbefaler flått-vaksine om du skal feriere lenger sør

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvis du skal feriere på Sør-Østlandet eller Sør-Sverige i år, bør du vurdere vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE) som overføres med flått. Vaksinen er anbefalt til alle som reiser til Sør-Sverige og en rekke land i Sentral-Europa og Øst-Europa.På Sør-Østlandet anbefales særlig vaksinen for de som ferdes mye i skog og mark.

Drukningsulykke i Akershus: Livløs mann hentet opp av vannet

En mann i 70-årene er fraktet til Ullevål sykehus etter en ulykke ved Håøya. Mannen er kritisk skadet, men tilstanden hans er stabil.
Les mer om:

En skadd i drukningsulykke

En person er sendt til sykehus etter en drukningsulykke på Håøya i Frogn i Akershus. Tilstanden til personen er foreløpig ukjent.
Les mer om:

Passasjerer måtte forlate bilene etter brann i tunnel

Det brøt ut brann i en bil i Rælingstunnelen i Akershus. Brannen er slukket, men flere måtte forlate bilene sine og gå ut av tunnelen.
Les mer om:

Lynet slo ned 89 ganger i Akershus i natt – se hvor de traff!

Våknet du av tordenværet som herjet i natt?
Les mer om:

Rushtidsavgiften skulle bremse trafikken – nå øker den

Trafikken gjennom bomringene i Oslo og Akershus har økt i år før de nye bomstasjonene er på plass. Rushtidsavgiften ser ikke ut til å virke.
Les mer om:

To personer kritisk skadd i ulykke på Årnes

To personer er fløyet til Ullevål sykehus med kritiske skader etter en singelulykke på Årnes i Akershus lørdag kveld.
Les mer om:

To alvorlig skadet i ulykke

Én mann og en kvinne i midten av 20-årene er alvorlig skadet etter en singelulykke på Årnes i Akershus lørdag kveld.
Les mer om:

Politibil kjørte av veien under utrykning i Akershus

En politibil under utrykning kjørte sent fredag kveld utfor veien i Lørenskog i Akershus. Alle nødetatene rykket til ulykken.
Les mer om:

Her settes omsider spaden i jorda: – Det uvirkelige er nå virkelig!

Glassene var cava fulle, men ikke dem som drakk. Derimot runget hurraropene da første spadetak ble tatt for nytt Akershus kunstsenter i Lillestrøm.
Les mer om:

Utsatte utbetaling av 174 millioner: – Tror ikke de forstår konsekvensen

Idrettsleder rister på hodet av Miljøpartiet de Grønne. Partiet ba nylig om at spillemidlene for Akershus ikke utbetales før framtidige søknadskriterier for kunstgressbaner er klare.
Les mer om:

Åpnet hage med 400 frukttrær og bærbusker for alle

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: - Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen. Uteområdene skal innby til aktivitet og bruk, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni. Vetle Bo Saga, SiO.

Person skadd i eksplosjon under James Bond-innspilling

Eksplosjonen skjedde på Pinewood Studios i London, og deler av settet skal også ha blitt ødelagt, ifølge filmens offisielle Twitter-konto. I mars og april ble det spilt inn scener til «Bond 25», som filmen foreløpig kalles, i skogen i Nittedal i Akershus. Bond-filmen vil også trolig spille inn ytterligere scener i Norge denne måneden. LES OGSÅ: Elton John tok avskjed med norske fans. Et helikopterselskap har søkt om å stenge luftrommet over Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal fra 5. til 14.

Fornebubanen: Har spikret over 2 milliarder fra grunneierne

Akershus fylkeskommune og grunneierne på Fornebu er enige om et forpliktende bidrag på over 2 milliarder kroner til Fornebubanen.
Les mer om:

Nærings-dalen er i endring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Nå kommer Groruddalen! Alt nedenfor Ring 3 er egentlig kontorisert nå. Da skyves gradvis alt oppover i dalen, og veldig mange av lagerbedriftene må ut av Oslo.  STEINAR FRØLAND (Foto: DnB) Steinar Frøland er seniormegler i DNB Næringsmegling, og han beskriver de siste årene nærmest som en ketchup-effekt. - Ser man på oversiktsbilder fra '86, '96 og 2006 ser det ganske likt ut.

Mesternes mester-vinneren i stygg ulykke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN / GOL: I helgen var Mesternes Mester-vinner Pål Anders Ullevålseter hyret inn som kursinstruktør i håndtering av motorsykkel på grusvei på Gol i Buskerud.

Skuffet over eget parti: – Usedvanlig raust og helt urimelig å sende kraftmilliardene inn i det nye storfylket

Akershus Arbeiderparti får nå kritikk fra egne rekker for at de går med på å overføre hele verdien av Akershus Energi til det nye storfylket Viken.

Flere sauer drept av ulv

Minst 16 sauer skal ha blitt drept i Oslo og Akershus den siste tiden. Eksperter mener det er en ulv som har vært på ferde.
Les mer om:

Sagde hull i veggen og stjal gull og klokker for 200.000 kroner

En eller flere tyver er fortsatt på frifot etter å ha brutt seg inn hos en optiker i Nittedal i Akershus.
Les mer om:

Tre nye lam tatt av ulv i grenseområde

Tre lam er tatt av ulv på Harestua på grensen mellom Akershus og Oppland. Funnet er gjort i helga.
Les mer om:

– Vi er ikke Nord-Europas best bevarte festningsby for ingenting

Medlemmer fra både Kong Frederik IVs Tambourafdeling af 1704, Tordenskiolds soldater, Nordre Skanse, Akershus Slottsdansere og Bohus Elfsborghs Caroliner gikk lørdag formiddag sammen om oppvisning i stridsmetoder ved Kongsten fort – til stor glede for de oppmøtte.
Les mer om:

Politihelikopter inn i søk etter klokketyver

Politihelikopter og patruljer med etterforskningshund er satt inn etter at klokker og smykker er stjålet fra en optiker på Åneby i Nittedal i Akershus.
Les mer om:

Historien: Hjemmelaget tivoli på søndag, 100-års jubileum neste år

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Denne saken om Kjelsåsspeiderne og deres historie, sto først på trykk i Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalens medlemsblad: På Jakt og Vakt. Nordre Aker Budstikke får dele saken, skrevet av lagets Gudveig Henryette Aaby.En gammel institusjon Kjelsåsspeiderne er en gammel bevegelse i vårt nedslagsfelt, de fyller hundre år til neste år.

Akershus-politiker vil bli rådmann i nabofylket

Fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen i Akershus har søkt på jobben som rådmann i Kongsvinger.

Havnet nesten i ulykke med illsint sjåfør: - Slike folk har ikke noe på veien å gjøre

En yrkessjåfør deler en video av et svært ubehagelig møte med en aggressiv sjåfør i en rundkjøring på Vinterbro i Akershus. – Liten vits å anmelde slikt til politiet. Inntrykket er at de ikke bryr seg, sier sjåføren, som vil være anonym.