Nyheter om Akershus


Ulvejakten stanses

Ulvejakten utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at WWF har fått medhold i Oslo tingrett. Kjennelsen kom tirsdag formiddag.

Ulvejakta stanses: – Ikke til å tro

Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at WWF har fått medhold i Oslo tingrett. – Det er ikke til å tro sier lederen i Rovviltnemda. – Helt meningsløst, sier Marit Arnstad (Sp)

Fare fare krigsmand - døden skal du lide

Juni 1864. Ei gruppe norske bondesoldatar har starta ein marsj frå Lærdal i Sogn og Fjordane med Gardermoen i Akershus som første mål. Dei er mobiliserte for å hjelpe Danmark etter at Austerrike og Preussen invaderte landet. Ein av mennene i den vandrande, uniformerte flokken er oldefaren min.

Flere innbrudd på Romerike – vekter slått

Politiet søker etter to personer som skal ha brutt seg inn flere steder på Romerike i Akershus i natt. Én person er pågrepet etter et innbrudd i en barnehage.
Les mer om:

Får ikke solgt leiligheten – lokker med kokk og komiker

Boligselger Finn Aagaard har prøvd å selge rekkehusboligen på Nesoddtangen i Akershus i månedsvis. Nå skal en gratis innflytningsfest lokke budene frem.
Les mer om:

Varslet prisøkning i kollektivtilbudet i Oslo og Akershus halveres

Fra februar blir det dyrere å reise kollektivt i Oslo og Akershus, men den avtalte prisøkningen halveres.
Les mer om:

Billettprisene øker neste år

Byrådet i Oslo og Akershus fylkeskommune ble ikke enige om å holde kollektivprisene uendret i 2018, men prisøkningen blir lavere enn fryktet.
Les mer om:

Forsvaret stanser bruk av mineryddingsutstyr etter dødsulykke

AKERSHUS FESTNING (NRK): Forsvaret har stanset all bruk av mineryddingsutstyr etter at en soldat døde under en øvelse i Indre Troms.
Les mer om:

100 på inntektstoppen i Akershus

Tore Myrholt fra Nesøya i Asker hadde den høYeste inntekten i AkerShus i fjor. Han tjente over 100 millioner kroner netto.
Les mer om:

Det kan bli dyrere for 300.000 personer å reise kollektivt

Akershus vil ikke være med på å betale for å holde kollektivprisene nede. Det kan bety et prishopp for kollektivpassasjerene.
Les mer om:

– Kan godt synge Admiral P i barnehagen

Barn i Oslo og Akershus synger for det meste gamle sanger, viser ny forskning. Det får ekspertene til å reagere.
Les mer om:

Kritisk til elektrosjokkbehandling ved Ahus

Akershus universitetssykehus har brukt elektrosjokk mot pasienter uten å ha god nok grunn til det, mener Sivilombudsmannen. Elektrosjokkbehandling er i utgangspunktet frivillig, sier sykehuset.

Kvinne omkom i frontkollisjon

En kvinne i tyvårene har omkommet etter frontkollisjon mellom personbil og lastebil i Akershus.
Les mer om:

7 av 10 sier de bruker refleks, men det er ikke sant

Fysiske tellinger utført av Trygg Trafikk viser nemlig at bare halvparten av dem snakker sant. Samtidig har 38 prosent av bilførerne i Oslo og Akershus opplevd å nesten kjøre på en fotgjenger de ikke kunne se i mørket.

MC-fører omkom i Bærum

En MC-fører omkom etter at han veltet med motorsykkelen i Bærumsveien i Akershus onsdag ettermiddag. Politiet tror ikke det var andre involverte i ulykken enn motorsyklisten.
Les mer om:

Statsbudsjettet: Her er de viktigste tallene for Oslo og Akershus

Regjeringa vil øke momsen på overnatting og kulturtilbud fra 10 til 12 prosent. – Det kan få alvorlige konsekvenser for reiselivet og alpinanleggene i Innlandet, sier Ingvild Bergersen i NHO Reiseliv.

Statsbudsjett 2018 Oslo og Akershus

12. oktober legger regjeringen fram forslag til statsbudsjettet for 2018. Slik påvirker budsjettet de som bor i Oslo og Akershus.
Les mer om:

Stjal tobakk for 40.000 kroner

Natt til onsdag ble det stjålet tobakk for anslagsvis 40.000 kroner fra Shell/7-Eleven i Flateby i Akershus. Politiet fikk melding klokken 03.03, og etterforsker nå saken.

Støre på Stortinget: – Regionreformen er et makkverk

Arbeiderpartiet fridde til Knut Arild Hareide og KrF da de foreslo å reversere sammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold til én region på Stortinget i dag.

Sjekk verdien pr. sysselsatt

Bruttoproduktet pr. sysselsatt var høyest i Oslo og Rogaland i 2015. Akershus og Hordaland lå også over landsgjennomsnittet.

Sjekk verdien pr. sysselsatt

Bruttoproduktet pr. sysselsatt var høyest i Oslo og Rogaland i 2015. Akershus og Hordaland lå også over landsgjennomsnittet.

Utstøl: – En helt ny verden for oss

Overdragelsen av aksjemajoriteten i Studiesenteret.no til Høgskolen i Oslo og Akershus er i havn.
Les mer om:

Oslo-budsjettet: MDG får ikke til billigere billetter på buss og bane

På riksplan vil MDG kutte prisene på buss, tog og bane med 20 prosent. Men selv med 46 millioner til å fryse billettprisene i Oslo-budsjettet, er byrådspartiene MDG, Ap og SV avhengig av Akershus for å hindre prisøkning.
Les mer om:

Oslo-byrådet vil stanse økning i kollektivprisene

Byrådet i Oslo vil stanse den planlagte prisøkningen på kollektivtrafikk, men fylkesordføreren i Akershus er skeptisk til et spleiselag.
Les mer om:

Oslo-byrådet vil stanse økning i kollektivprisene

Byrådet i Oslo vil stanse den planlagte prisøkningen på kollektivtrafikk, men fylkesordføreren i Akershus er skeptisk til et spleiselag.
Les mer om: