Nyheter om Akershus


Oslo-byrådet vil stanse økning i kollektivprisene

Byrådet i Oslo vil stanse den planlagte prisøkningen på kollektivtrafikk, men fylkesordføreren i Akershus er skeptisk til et spleiselag.
Les mer om:

Eldre mann kritisk skadet etter påkjørsel - politiet mistenker overlegg

En mann i 70-årene er kritisk skadet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Ås i Akershus i kveld. Politiet mistenker at føreren, en mannlig slektning i 40-årene, kjørte på den skadede med vilje.

Eldre mann påkjørt av lastebiil

En eldre mann ble påkjørt av en lastebil i Ås i Akershus torsdag kveld. Politiet har pågrepet sjåføren, og mistenker at han kjørte på mannen med vilje.

FM-båndet slukkes for NRK

Vi er på Tryvannstårnet og sender fra slukkingen av FM-båndet for de riksdekkende kanalene til NRK i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold

Nå er NRKs FM-kanaler på Østlandet historie

Nå er det bare digitalradio som gjelder i Oslo, Akershus, Vestfold og Østfold.

NRK blir borte fra FM-båndet

20. september slutter NRKs radiokanaler å sende på FM-båndet i Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus.

Sanna skal spasere hele veien fra Sortland til Skedsmokorset

Sanna Lier Finsrud fullførte fredag førstegangstjenesten ved Kystvakta på Sortland. Nå er målet å gå 138 mil hjem til Skedsmokorset i Akershus.

Høyest valgdeltakelse i Akershus, Finnmark lavest

Akershus hadde den høyeste valgdeltakelsen i landet. Finnmark opplevde den største økningen, men ligger fortsatt et stykke bak resten av landet.
Les mer om:

Høyere satser i Den kulturelle skolesekken i Akershus

Akershus fylkeskommune har besluttet å oppjustere honorarsatsene i Den kulturelle skolesekken i tråd med lønnsveksten de siste to årene.
Les mer om:

Naustedøl første etter Enger og Haga på tinget

Sigbjørn Gjelsvik (43) frå Naustdal er vald inn på Stortinget for Senterpartiet frå Akershus. Men han vil gjerne tale Sogn og Fjordane si sak også.

Høyre går mest tilbake i Oslo og Akershus

Høyre gjør et dårlig valg i begge fylker, særlig i klassiske Høyre-bastioner. En forklaring kan være at velgere i Oslo og Akershus har stemt taktisk under årets stortingsvalg.
Les mer om:

Dette er de nye på Stortinget fra Oslo og Akershus

Til tross for at valget endte med et borgerlig flertall, kommer nesten alle politikerne fra Oslo og Akershus, som skal sitte på Stortinget for første gang, fra de rødgrønne partiene.

Senterpartiet tilbake på Akershusbenken

Kornfylket Akershus har ikke hatt en Senterparti-representant på tinget siden Åslaug Haga. Nå kommer tidligere leder av Nei til EU Sigbjørn Gjelsvik inn.

Regjeringen gir klarsignal til utbygging av E18 gjennom Bærum

Regjeringen har avvist en klage fra Oslo kommune på utbyggingsplanene for E18 gjennom Bærum i Akershus. Planen er dermed endelig godkjent fra regjeringens side.

Mann knivstukket i Bærum

En mann er kjørt til sykehus med skader etter å ha blitt knivstukket i Bærum i Akershus. Politiet melder at mannen ikke er alvorlig skadet. De søker etter en navngitt mistenkt.

– Høyre med forsvarslogisk brist i nordområdene

– Det er mulig at Elvenes, en vesteråling som er på valg for Akershus Høyre, har fortrengt de store avstandene i nord.
Les mer om:

Valg 2017: Ulvedebatt fra Eidsvoll

I sommer har en ulv tatt flere hundre sau i Akershus og Oppland. Er det for mange ulver i Norge nå? Har de blitt for lite ville når de oppsøker bebodde områder? Det skal debatteres på beredskapsbeitet i Eidsvoll. Blant debattantene er Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum og Venstres nestleder og miljøpolitiske talsperson, Ola Elvestuen.

Ber om fire ukers varetekt

Mannen som har erkjent at han drepte kona si i Feiring i Akershus, blir fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ber om fire uker.
Les mer om:

Erkjenner å ha drept kona

En kvinne i 60-årene ble funnet drept i en bolig på Feiring i Akershus mandag morgen. Kvinnens ektemann er pågrepet av politiet og har erkjent straffskyld for drapet.
Les mer om:

Kvinne drept i Feiring i Akershus – ektemannen pågrepet

Etter en omfattende politiaksjon er en mann i 60-årene pågrepet i Feiring i Akershus. Han er siktet for å ha drept kona, som er funnet død i boligen deres.
Les mer om:

Kvinne funnet drept i Feiring i Akershus

Etter en omfattende politiaksjon er en person pågrepet i Feiring i Akershus. En kvinne er funnet død, og politiet etterforsker det som et drap.
Les mer om:

Kvinne funnet drept – ektemannen pågrepet

FEIRING (TV 2): En mann er pågrepet etter at en kvinne i slutten av 60-årene ble funnet drept på Feiring i Akershus.
Les mer om:

Alle klager avvist - vil felle 36 ulver

Rovviltnemndene for Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark avviste alle klagene som er kommet på fellingstillatelsene for ulvejakta til vinteren.

Lokale nyheter fra Oslo, Akershus og Østfold

Østlandssendingen og Østfold
Les mer om:

Innfører «hookeregel» for studenter i fadderuka

Faddere på journalistikkstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus får ikke lenger lov til å «hooke» med fadderbarn, fordi man frykter ubehagelige situasjoner.
Les mer om: