Nyheter om Aker


Trenger flere ansatte: Har skrevet ny kontrakt med Aker BP for vel 100 millioner

Tungvekteren innen olje- og gass, Aker BP, har bestilt ytterligere to fjernstyrte kontrollsystemer fra Optime Subsea. – For oss er dette en ny, viktig avtale og vi vil trenge ytterligere 10 ansatte i løpet av høsten.
Les mer om:

Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS. – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside. Røkke kjøper eierandelene via Stiftelsen Molde Fotball. – Engasjementet handler om mer enn fotball.

Stjernespekket felt - endelig på pallen

LUNDE: I et stjernespekket felt og etter et durabelig spurtoppgjør klarte Mikael Gunnulfsen fra Ørn/Team Aker Dæhlie endelig å sikre seg en pallplassering i det 50 kilometer lange Kanalrennet, to tideler bak vinneren Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om:

Endelig på pallen

LUNDE: I et stjernespekket felt og etter et durabelig spurtoppgjør klarte Mikael Gunnulfsen fra Ørn/Team Aker Dæhli endelig å sikre seg en pallplassering i det 50 kilometer lange Kanalrennet, to tideler bak vinneren Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om:

Tidligere Kværner-sjef blir generalsekretær i Norges Fotballforbund

Karl-Petter Løken (55) kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Aker Horizons. Han har en lang karriere som fotballspiller, både fra landslag og klubblag.
Les mer om:

Ny generalsekretær i Norges fotballforbund

Karl-Petter Løken (55) blir generalsekretær i Norges Fotballforbund. Han kommer fra stillingen som investeringsdirektør i Aker Horizons, og har lang erfaring fra fotballen, både i klubb- og landslagssammenheng. I tillegg har han fungert som fotballekspert for NRK i 20 år. – Vi er veldig fornøyd med å få Karl-Petter ombord, sa fotballpresident Lise Klaveness under en pressekonferanse. – Med Karl-Petter Løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder.

- Veldig åpen om at han er bifil

Kjendisstylisten Jan Thomas inviterer til direktesendt podkast på Aker brygge.

Marlow: Uforløst potensial på Aker Brygge

Det ser bra ut hos Marlow, men skal vi komme tilbake må både mat og service løftes.
Les mer om:

Dæhlie og Aker med omfattende langrennssatsing: Stiller lag i FIS-løp, langløp og para

Aker og Bjørn Dæhlies klesfirma går sammen om en satsing der de vil utvikle langrennssporten. Mikael Gunnulfsen og Slind-søstrene er blant utøverne som er med.
Les mer om:

Dæhlie bak nytt skilag: – Veldig spennende

HOLMENKOLLEN (VG) Et nytt skilag får Bjørn Dæhlie og Aker i ryggen. De vil satse både på tradisjonell langrenn, langløp og paraidrett.

Yngve Slyngstad: – Fantastisk posisjon for å tjene penger

Aker Asset Management-sjefen tror institusjonelle investorer i fremtiden vil ha opptil ti prosent av investeringene sine…
Les mer om:

Kronprins og kjendisfenrik møtte opp i Lommedalen

Den årlige sommerfesten til Veteran Møter Veteran fikk celebert besøk av kronprins Haakon i Lommedalen lørdag. Han var sammen med veteranene og deres familier. Og ikke nok med kronprinsen, også en annen rikskjendis møtte opp, nemlig fenriken fra Kompani Lauritzen, Geir Aker.

Valpen Toby fikk gravstein over seg og døde

Gravstein ble til gravferd da valpen Toby (5 måneder) gikk tur på Aker Gamle Kirkegård. – Døde som i en rottefelle, sier Henning Hammer (72).
Les mer om:

Mann pågrepet med våpen på utested i Oslo

En mann i 20-årene er pågrepet etter meldinger om at han bar våpen på et utsted på Aker Brygge i Oslo.
Les mer om:

Er klar for Utsira Nord

Aker Offshore Wind høster allerede i dag erfaring i havvind, både bunnfast og flytende. Målet er å bli tildelt areal for havvind på norsk sokkel.
Les mer om:

Kilder til VG: Røkke advarte Støre om olje-nedleggelse

Kjell Inge Røkke var i møte med Jonas Gahr Støre før Ap bidro til den omstridte oljeskattepakken. Ifølge VGs kilder sa Røkke at han kunne komme til å legge ned Aker Verdal. – Det er verre for dere, skal han ha sagt.

Tapte mot Molde for andre gang på kort tid

Det ble tap i cupfinalen og det ble tap på Aker stadion søndag.
Les mer om:

Fofana strålte da Molde knuste Glimt

Molde klatret til andreplass i Eliteserien etter å ha slått Bodø/Glimt 3–1 hjemme på Aker stadion søndag. Glimt fikk en marerittstart på besøket hos serietreer Molde. Vertenes Magnus Grødem møtte et hardt innlegg fra David Fofana og sendte blåtrøyene i ledelsen etter bare fire minutter. Fjorårets seriemester løftet seg etter pangstarten, men klarte ikke redusere før Fofana hadde doblet ledelsen. Men reduseringen kom til slutt etter at Molde rotet til en cornervariant og Joel Mvuka kunne løpe ned hele banen og trille inn 1-2-målet.

Disse starter i toppkampen mot Molde

Begge lag sliter med drøssevis av skader foran storkampen på Aker stadion mellom Molde og Glimt.
Les mer om:

– Tydeligheten har dessverre fått et litt ufortjent rykte som «krass»

Geir Aker ble Norges mest kjente Fenrik over natten. Store deler av karrieren har gått til å jobbe med ulike former for…
Les mer om:

Kan bli «Årets bedrift»: – Vi skal være en muskel i Fredrikstad-samfunnet

Oppgaven er ingen spøk: 650 mål, ti ganger Aker Brygge, skal utvikles til en ny bydel. De Værste-ansatte har hånda på rattet i det som er det største byutviklingsprosjektet i Fredrikstad gjennom tidene.

Tertnes vant junior-NM

Tertnes' juniorjenter ble norgesmestere med 21-18-seier over Oslo-laget Aker i Jordal Amfi lørdag. Tittelen kom i en relativt jevnspilt kamp der Aker ledet 11-10 til pause, men bergenserne vendte kampen og stakk ifra etter sidebytte. Det sto 14-14 med 17 minutter igjen å spille. Avril Mikkelsen Frei ble toppscorer for Tertnes med seks scoringer på veien mot tremålsseier og NM-gull. Tre av dem satte hun fra straffemerket. For Aker var Ine Erlandsen mestscorende med seks mål.

Her protesterer Odd-gutta - dommeren mener han gjorde riktig

MOLDE: (Molde - Odd 3-0) Odd fikk en umulig oppgave i Molde da en uheldig Odin Bjørtuft (23) fikk direkte rødt kort av Svein Oddvar Moen etter 33 minutter på Aker stadion.
Les mer om:

Vil ha 1500 nye havvindmøller: - Dette gir oss trygghet(pluss)

- Vi må komme i gang med en industriell produksjonslinje for havvind innen 2025. Det er ikke noe å vente med, sier klubbleder Stian Pettersen Sagvold ved Verkstedklubben Aker Verdal.
Les mer om:

Audi A6 Avant e-tron på svipptur til i Norge

Den er tøff, muskuløs og svært rask. Om drøyt to år vil Audi A6 Avant e-tron bli å se på norske veier, men allerede denne uken kan du i Skur 13 på Aker brygge i Oslo studere et konsept svært nær hvordan produksjonsbilen kommer til å se ut.