Nyheter om Aker


Nesten 10 prosent uten jobb: Likevel har Nordre Aker Oslos laveste (!) arbeidsledighet

53.453 personer i Oslo er arbeidsledige, viser mars-tallene fra NAV. 2720 av disse bor i Nordre Aker.
Les mer om:

Dropper «pengefesten» til frivilligheten i denne omgang

På grunn av koronasituasjonen utsetter Bydel Nordre Aker utdelingen av Frivillighetsmidler for 2020 til høsten. Men årets Grønne midler er nå fordelt. Se hvem som får penger.
Les mer om:

Her blir det drive-in gudstjeneste 1. påskedag           (pluss)

Ved inngang 12 på Aker stadion blir det uvanlig aktivitet 1. påskedag kl. 13. Her skal biskop og sokneprest, musikere og sangere lage festgudstjeneste foran full parkeringsplass, håper de.
Les mer om:

Drastisk utvikling for Nordre Aker i forhold til andre bydeler

Nordre Aker har gått fra å være den bydelen med fjerde mest smitte, til å bli en av bydelene med færrest smittede målt mot antall innbyggere.
Les mer om:

Sporveiens prosjekt i Grefsenveien inne på naboeiendommen: – Byantikvaren vurderer tiltaket som lite heldig

– Vi hadde aldri sagt ja til dette, hvis vi hadde blitt spurt. Huset står på Byantikvarens gule liste, sa familien Brødholt og Mikelsen til Nordre Aker Budstikke. Byantikvaren er heller ikke særlig fornøyd med arbeidet i regi av Sporveien.
Les mer om:

Krever ny bru nå i kampen mot arbeidsløshet

Eigersund, med hjørnesteinsbedriften Aker Solutions, er hard rammet av koronakrisen. Det får næringsforeningen og kommunen til å kalle ny bru til Eigerøy for et kinderegg.
Les mer om:

Olje- og coronasmell for Røkkes Aker Solutions

Coronaviruset og oljeprisfall skaper utfordringer for oljeserviceselskapet.
Les mer om:

I dag oppheves forbudet: Så mange Molde-spillere kan trene samtidig på Aker stadion

Trener Erling Moe er glad for at spillerne er tilbake på feltet. Og han avviser at MFK har brutt reglene for koronatrening.
Les mer om:

I dag oppheves forbudet: Så mange Molde-spillere kan trene samtidig på Aker stadion

Trener Erling Moe er glad for at spillerne er tilbake på feltet. Og han avviser at MFK har brutt reglene for koronatrening.
Les mer om:

Aker-sjef Øyvind Eriksen ber om halv lønn ut året

Kjell Inge Røkkes Aker vil halvere utbytte grunnet corona-krisen og den lave oljeprisen. Nå følger Aker-sjef Øyvind Eriksen opp – mannen som er Norges best betalte toppsjef ber om halv lønn ut året.
Les mer om:

Gigantfelt drøyer – Frp mener Equinor og Aker BP må få kniven på strupen

Terje Halleland (Frp) ber olje- og energiminister Tina Bru (H) skjære gjennom og få fortgang i en storstilt milliardutbygging i Nordsjøen. Departementet bekrefter fortsatt usikkerhet i nytt brev til Stortinget.

Etterlyser rydding: – Kunne vært flotte områder for barna

Skriver leser i en mail til Nordre Aker Budstikke, og etterlyser rydding i skogsområdet. – Området som lekeareal er mer egnet nå enn tidligere, ifølge Bymiljøetaten og driftslederen.
Les mer om:

Trenger du som forelder eller ungdom noen å snakke med nå?

Bydel Nordre Aker har nå åpnet telefonlinjer for både foreldre, og barn og ungdom, som trenger noen å snakke med under koronakrisen.
Les mer om:

Finvær i Oslo – mye folk ute på tur

Det var tett med mennesker på steder som Frognerparken og Aker Brygge i Oslo lørdag, men politiet har ikke planer om å gripe inn.

Aker BP må kutte i antall ansatte

Ansatte i Aker BP ble informert om status og veien videre på et video-allmøte fredag formiddag. Etter påske blir det klart hvor mye organisasjonen må slankes.
Les mer om:

Bombegruppa til Sørbråten

– Mest sannsynlig en rusten øvingsgranat, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til Nordre Aker Budstikke, torsdag ettermiddag.
Les mer om:

Dette er status i dag på antall smittede i Nordre Aker

Oslo blir regnet som episenteret i utviklingen av koronaviruset i Norge. Nordre Aker er fortsatt en av bydelene med flest bekreftede smittede i forhold til befolkning.
Les mer om:

Nordre Aker: Flere enn 2000 har mistet jobben på to uker

Fra å ha byens laveste arbeidsledighet for bare to uker siden, er nå snart hver niende arbeidsføre Nordre Aker-beboer uten jobb.
Les mer om:

Bydel Nordre Aker: Må kutte i tjenestene til eldre, men håper på «flere hender»

Hjemmetjenesten merker trykket som følge av koronautbruddet, og det går blant annet utover tilbudet til mottakere av praktisk bistand. Nå skal ansatte «omplasseres» for å dekke behovet. Samtidig jobbes det med å styrke oppfølgingen av utsatte barn og unge i Nordre Aker.
Les mer om:

Wintershall Dea og Aker BP kutter årets letebudsjett med milliarder

Flere selskaper reduserer nå letingen på norsk sokkel på grunn av den pågående krisen.
Les mer om:

Olympiatoppen stenges igjen

Kun fem dager etter at Olympiatoppen åpnet dørene for at noen utvalgte utøvere kunne trene på anlegget kommer kontrabeskjeden, ifølge TV 2. De melder at Olympiatoppen vil stenge fra med tirsdag morgen. – Helsedirektoratet vurderte dette i dag, etter at praksisen først var godkjent av bydelsoverlegen i Bydel Nordre Aker i samråd med smittevernoverlegen i Oslo kommune. Helsedirektoratet kom til en annen konklusjon, og det respekterer vi og innordner oss, sier kommunikasjonssjef ved Olympiatoppen, Halvor Lea, til TV 2.
Les mer om:

Har åpnet feberpoliklinikk for koronapasienter i Nordre Aker

Mandag åpnet en feberpoliklinikk som skal avlaste fastleger i Nordre Aker og nabobydelene. Bydelsoverlegen understreker på det sterkeste at tilbudet kun er for personer med henvisning.
Les mer om:

Aker BP kutter investeringene med 20 prosent: – Ekstremt utfordrende situasjon

Oljegiganten planlegger flere store kostnadskutt for årene som kommer, på grunn av koronakrisen.
Les mer om:

Nordre Aker på smittetoppen i Oslo

Det er ifølge FHI registrert 33 smittede i bydel Nordre Aker lørdag morgen. Tallene kan imidlertid være langt høyere.
Les mer om:

Mener forbud kan øke smittefaren: Slik trener Molde-spillerne nå(pluss)

MFK-spillerne trener sammen i små grupper på Aker stadion. Trener Erling Moe mener et totalt forbud vil øke faren for smitte.
Les mer om: