Nyheter om Akademiet


El Fakiri inn i Branns trenerteam

Hassan El Fakiri (44) blir toppspillerutvikler og går inn i trenerapparatet til Branns A-lag. Den tidligere toppspilleren og utenlandsproffen skal som toppspillerutvikler ha et ekstra ansvar for utviklingen til de yngste spillerne i A-lagstroppen, melder Brann. – Jeg er veldig glad for at klubben ønsker å ha meg med videre, og at jeg har fått tilliten til å prøve å få det beste ut av de yngste spillerne på A-laget og spillere i akademiet, sier El Fakiri. Han har skrevet kontrakt ut 2024-sesongen. El Fakiri har to perioder bak seg som spiller i Brann.

Bekreftet: Nå er det John Terrys tur på Stamford Bridge

Frank Lampard fikk muligheten til en retur til klubben han hadde tjent hele karrieren, nå er det Terrys tur. Forskjellen er at Terry går inn på en vei der han ikke risikerer å bli tuppet ut underveis. På onsdag bekrefter Chelsea at de har engasjert klubblegende og tidligere assistenttrener for Aston Villa som trener og mentor for de unge talentene. Les: Stemningen i Manchester United er på «all-time low»! Spillere sliter med «Ralf Rangnicks-metode» John Terry is returning to Cobham to begin a coaching consultancy role at the Chelsea Academy. More here.

Robin forlater Glimt til fordel for lederjobb i TIL: – På sikt skal vi bli det beste akademiet

Robin Bergfald har store ambisjoner for TIL-akademiet.
Les mer om:

Football-Insider: West Ham har funnet spisstalentet de akter å signere før Liverpool

Forrige sesong misset spissen Adam Hlozek en stor del av sesongen etter brudd i foten. Når du likevel står registert med 15 scoringer og 9 assists etter endt sesong, da har du teft. West Ham har skjønt hva som bor i 19-åringen, som denne sesongen har vært den store sjansesprodusenten hos Sparta Prague med 12 assists i tillegg til 5 scoringer på 26 kamper. Ifølge Football-insiders kilde har West Ham henvendt seg til den tsjekkiske klubben for å sjekke hva som må til for å vinne kampen om signaturen til spissen.

«Almost closed deal» bekreftet for Watford

Watford skal ha startet forhandlingene for et år siden, nå venter endelig resultatet. Det dreier seg om en colombiansk offensiv midtbanespiller med det sterke fotballnavnet Asprilla. Faustino Asprilla kom til Newcastle i snøstorm iført pelsjakke for å signere i 1996. Her fikk colombianeren noen sesonger med Alan Shearer i klubbens storhetstid og driblet og scoret seg inn i bevisstheten vår. Nå er det en ny colombiansk Asprilla som hentes til balløya. 18-åringen Yaser Asprilla har jobbet seg gjennom akademiet og opp på førstelaget til Envigado fra 2020.

Den perfekte muligheten for Xavi ligger og venter hos Chelsea

Andreas Christensen har gått gradene gjennom akademiet til Chelsea siden 2012, hadde et leieopphold hos Gladbach i 2015-17, men har siden etablert seg som del av den suksessfulle forsvarsstammen på Stamford Bridge. I de siste kontraktsforhandlingene skal dansken likevel føles seg lite verdsatt, noe som passer Xavi utmerket. Det er den Barcelona-baserte journalisten Gerard Romero som hevder Xavi har satt 25-åringen på ønskelista. Dansken ser ikke ut til å bli enig med Chelsea, der flere engelske medier har meldt om brutte forhandlinger.

Roy Wassberg begynner i Brann

Roy Wassberg har fått jobb på akademiet i Brann.
Les mer om:

Forlater Chelsea for å ta over roret i Sogndal

Flo familien fortsetter å være en sentral del av fotballen i Norge, mens bror Jostein Flo fortsatt er en del av Strømsgodset i Drammen har Tore Andre Flo gitt beskjed til Chelsea han flytter hjem til Norge og overtar Sogndal fra nyttår. Flo ble en publikumshelt i løpet av hans tre år i Chelsea. Det ble 47 mål på 156 kamper og totalt fem titler med London-klubben. – Nå parallelt med å jobbe for det norske U21 landslaget som assistent har stryningen de siste årene jobbet med spillerutvikling med spesielt fokus på utlånsspillere.

TILs klare tale om de neste stjerneskuddene: – De kommer. Og vi holder av plass til de

August Mikkelsen har vært en åpenbaring for TIL denne sesongen. Nå varsler TIL at det er flere talenter på vei opp og frem i akademiet.
Les mer om:

Brann vedtok å satse ungt. Nå har klubben vært uten talentsjef i fire måneder.

– Akademiet er en hjørnestein, sier Branns sportssjef.
Les mer om:

Haaland bør ta seg en god titt på Phil Foden

Ifølge ESPNs kilder hos klubber som jakter den norske rockestjerne, krever entourage´t til Haaland en ukelønn på rundt 6 millioner kroner. Det går ikke en uke uten at 21-åringen blir hauset opp i media (når han er skadefri), neste klubb skal jommen få betale for det han har levert på banen de siste sesongene og mediedekningen han tiltrekker seg når han er på banen. Men fotball er ferskvare, og en 21-åring er fortsatt en spiller i utvikling, både fysisk og mentalt. Skader er også en del av fotballhverdagen, der målstatistikken ikke har noen verdi når du sitter på tribunen.

Tidene har forandret seg: FC København jakter Barcelona-spiller

Ståle Solbaken har tidligere sagt at FC København er en klubb som er rigget for fotballstorhet. Får den danske klubben vlljen sin, starter de neste sesong med en Barcelona-spiller i troppen. Nåløyet for en plass hos Barcelona er så ekstremt lite, så når en Barcelona-spiller faller utenfor La Liga-troppen, betyr det ikke at ferdighetene mangler. Les: Vil ikke si noe om Brann samtidig som han er i ferd med å bli sjef i Åsane Alex Collado er en av disse. Den siste kampen for Barca var tilbake i januar 2020 da det ble fem fattige minutter i 0-2 tapet mot Valencia.

Valgt inn i det amerikanske vitenskapsakademiet

Norges globale helseambassadør, John-Arne Røttingen, er valgt inn i det amerikanske medisinske akademiet.
Les mer om:

– Det var vondt for mange å høre at de ikke var god nok i 12-13-årsalderen

Tre tidligere TIL-talenter snakker om deres opplevelse på akademiet.
Les mer om:

Går etter både Manchester City -spissen Raheem Sterling og RB Leipzigs Dani Olmo

Joan Laportas første vintersignering noensinne var Edgar Davids (mannen som gjorde store briller og rasta fletter populært) i januar 2004. Barcelona-presidenten er godt i gang med sin andre periode og håper lignende rask uttelling i januar. Barcelona som nå etter å ha sluppet Lionel Messi og Antoine Griezmann er ifølge Mundo Deportivo i en økonomisk posisjon for å gjøre oppkjøp. Les: Bekreftet: Manchester United skal opp mot Serge Aurier To spillere høyt på prioriteringslisten er Manchester City -spissen Raheem Sterling og RB Leipzigs angripende midtbanespiller Dani Olmo.

Vil innføre frivillig skoleår

Over hundre ungdommar står på venteliste for å få plass på Dale Oen Akademiet sitt alternative skuleår. Skuleforskar meiner slike tilbod er løysinga mot høgt fråfall.
Les mer om:

Har fått dette akademiet på beina igjen: Skal i gang igjen nå

Folkeakademiet Holt forsvant i dragsuget med Bokbyen ved Skagerraks konkurser. Men nå er et nytt akademi på beina.
Les mer om:

Liten tvil om at Tuchel digger Andreas Christensen

Den danske midstopperen regnes som Chelsea-gutt. Siden 2012 har Christensen jobbet seg opp fra akademiet og inn på heksegryta Stamford Bridge. Chelsea har skiftet managere i høyt tempo de siste sesongene, der 25-åringen har hatt ulik status i troppen. Etter tre Premier League-kamper denne sesongen har han blitt en av Tuchels favoritter. Det er ikke ofte vi har hørt Tuchel overøse en spiller med komplimenter, Andreas Christensen er en av de utvalgte. Les: Solskjær er happy med Amad Diallo-løsning -Andreas har virkelig vært sterk siden dag én… Super talentfull.

Melby refses av opposisjonen etter skoleforlik

I sommer inngikk staten er forlik med skolekjeden Akademiet etter flere år med gransking. Det reagerer Rødt og SV kraftig på. – En vits, sier Bjørnar Moxnes.
Les mer om:

Barcelona mister kontrollen på de største talentene sine

Ronald Koeman har fått oppgaven med å bygge opp et Barcelona-lag som skal være tittelkandidat hver eneste sesong. Med et ekstremt anstrengt budsjett (i Barcelona-sammenheng) må Koeman nødvendigvis få påfyll fra La Masia. Ilaix Moriba er supertalentet manageren virkelig trenger og ønsker seg – men ikke kan få. Forrige sesong slapp Koeman midtbanespilleren til på førstelaget i 18 kamper, der 18-åringen viste manageren at han blir å regne med fremover.

Skole vil bli tre ganger så stor og tilby mange nye fag

Akademiet videregående vil øke elevantallet fra 90 til 270 og bli en livssynshumanistisk skole. Fra neste år håper de å etablere klasser for studiespesialisering.
Les mer om:

Kamaldeen Sulemana trengte bare 14 minutter på å få tribunene hos Rennes til å riste

På søndag debuterte den tidligere FC Nordsjælland spilleren i Ligue 1. Det har vært litt av en sommer for 19-åringen, som har hatt både Manchester United og Ajax på døra. Valget falt på Rennes, på søndag gjorde venstevingen umiddelbart nytte for seg i debuten. Ligue 1-sesongen ble åpnet med hjemmekamp mot Lens. Sulemana var med fra start, og trengte under kvarteret på å sende Rennes opp i ledelsen. Et løp i dybden, noen driblinger i feltet og smakk! inn via den borteste stolpen.

Broren til Emiren av Qatar bekrefter at Lionel Messi vil signere

Det kan godt tenkes at dette er et eksempel på for tidlig tvitring, men uansett Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani som er broren til Emiren av Qatar burde vite hva som foregår i den franske klubben Paris Saint-Germain. Historien har fortalt oss at Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani ikke akkurat bryr seg om regler eller kutyme, hans «bad boy» image er bygget opp over mange års iherdig arbeid. – Blant annet er det ikke en god ide å reise tilbake til USA uten å ha klarert dette med utenriksdepartementet først.

Tidligere Aalesundspiller Izunna Uzochukwu er ikke klubbløs lenger

Aalesund som nå kjemper for å komme tilbake til Eliteserien hadde ikke bruk for midtbanespiller Izunna Uzochukwu. Etter å ha vært klubbløs i syv måneder har den tidligere FC Midtjylland og OB -spilleren landet en avtale med finske FC Honka. «Izunna passer godt til våre behov.

Dette er den tredje runden i cupen

Tromsø sliter både i Eliteserien og i cupen i år, de røk på en smell i andre runde mot Alta som møter regjerende seriemester Bodø/Glimt. – Det, på grunn av hvordan trekningen er organisert hjemme i Finmarkshallen. Runde to skallet av mange lag fra lavere divisjoner, 31 av de 32 lagene som er igjen er fra de tre øverste nivåene, Harstad er alene svale fra NorskTipping-Ligaen.