Nyheter om Akademiet


UiS-forskere er valgt ut som medlemmer av eksklusivt akademi

To førsteamanuenser ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått medlemskap i Akademiet for yngre forskere, sammen med bare 32 andre norske forskere.
Les mer om:

Ti ville hester og 5 milliarder kroner er ikke nok!

David Silva er fortsatt en spillende City-legende, men nærmer seg nå ubønnhørlig en avskjed med klubben.

Thomas Müller ønsker ikke være «kriseløsning» lenger

Bayern München under Robert Kovačs ledelse har ikke valgt å benytte Tysklands VM stjerne fra 2014 Thomas Müller like mye som tidligere. – Det faller ikke i god jord hos angrepsspilleren som ifølge Sport Bild har fått nok av å være reserve.  30 år gamle Müller har vært i den tyske storklubben siden han kom til akademiet der i 2000.

Krig i Barcelona – ikon sendt på dør

Den ikoniske Barcelona keeperen Victor Valdes har fått sparken som U19-trener ved Barcelona Academy.

Ed Woodward gir Solskjær en støtte Mourinho bare kunne drømme om

På tirsdag kunne Ed Woodward legge frem det økonomiske resultatet for United for 2019. Overskudd på rundt 560 millioner kroner taler om en klubb som har gjort veldig mye riktig.

Hentet keepertalent hos Stabæk

Gard Thomas er nå spilleklar for Mjøndalen etter å ha signert amatørkontrakt med klubben. 2001-modellen kommer fra Stabæk Akademiet. Gard vil tilhøre Sparebanken Øst akademiet, men vil ha sin treningshverdag mest hos A-laget. Les: Leeds stjerne forlenger og håper å demme opp interessen fra Premier League Gard har gått gradene i Stabæk og hadde som 13-åring Øyvind Leonhardsen som trener.

Ryan Kent gjenforent med Steven Gerrard

Liverpool legende Steven Gerrard var som et skritt på veien til en dag å bli manager for klubben leder for Akademiet og også stortalentet Ryan Kent. Som manager for den skotske klubben Rangers var det naturlig å hente Kent på utlån sist sesong og da med et ønske om en permanent overgang.  Det er ikke lett å være knallgod og forsøke å spille seg inn på det som for øyeblikket er verdens beste lag, skal det bli skikkelig med kamper var klubbbytte eneste mulighet Rangers’ kjøp av Ryan Kent er nå gjennomført.

Ole Johannes (17) skal leve ut drømmen ved Bolshoi Akademiet

Satt i perspektiv er dette like stort som om en ung norsk fotballspiller får sjansen i Barcelona.
Les mer om:

Kristiansund skriver proffkontrakt med 15 år gammel «lynving»

Den lokale gutten Oskar Sivertsen har vist seg frem som både rask og kreativ på NEAS akademiet og blir belønnet med proffkontrakt. NEAS Akademiets fokus på utvikling av unge og lokale spillere er ekstremt viktig for at klubben skal ta nye steg i fremtiden. Les: Vålerenga og U21 landslagsspiller solgt: «Utlandet er noe spesielt» Lynvingen fra Torvhauan har tidligere i vår fått sin seniordebut og i tillegg spilt landskamper for G15.

Siste: Islending på prøvespill for FFK

Han er islandsk U19-landslagsspiller og har i to år tilhørt akademiet til Premier League-klubben Norwich. Nå kan FFK bli neste stoppested for Atli Barkarson (18).
Les mer om:

Bekreftet: Gerrard henter spiller fra Manchester City

Nå har det ikke blitt så mange City-kamper for Brandon Barker, men likevel. 22-åringen har fått med seg 13 U-landskamper for England, og er ingen hvem som helst. Dermed har Steven Gerrard og Rangers hentet inn sin 8. spiller denne sommeren. Vingen Barker, har tidligere vært på utleie til Rotherham, NAC Breda, Hibernian og Preston. @BrandonBarker96: «The name speaks for itself.

Moyes lurer fælt på om det er markedsavdelingen hos Manchester United som styrer butikken

Skotten som var tiltenkt å ta over arven etter den legendariske skotten på Old Trafford, fikk muligheten, forsvant, og er nå delvis glemt. Da kan han fritt slenge ut noen gloser om hva han syntes om sin tidligere arbeidsgiver. Det er The Mirror som har stilt spørsmålene som har fått Moyes i tale. – Det har lenge vært vanskelig å vite hvilken retning United har gått i. Har de signert spillere for markedsføring, eller har de signert spillere for banen?

FFK med nyansettelser i akademiet

FFKs gamle akademi endrer navn til Sparebanken 1 Akademiet, og gjennomgår flere endringer.
Les mer om:

Bekreftet: Verken Manchester United, PSG, Juventus eller Bayern fikk The Wunderkid

Det har gått inflasjon i begrepet Wunderkid (en herlig miks av tysk og engelsk), men når samtlige av de aller største klubbene  i verdens fire beste ligaer ønsker deg, da er du: Ja, Wunderkid. Den engelske ungdomslandslagsspilleren Louie Barry har knapt rukket å bli 16 før signaturen hans skribles ned på en avtale skreddersydd for spillere under 18. Og hvem stakk av med seieren? Barcelona. Barcelona have announced that they have completed the signing of 16-year-old Louie Barry from West Brom. — Sky Sports News (@SkySportsNews) July 11, 2019 Les: Zlatan ga slankeråd – nå er 17-åringen det des

Signerte proffkontrakt med Premier League-klubb

Einar Iversen fra Stord har vært i akademiet hos Everton i litt over to år. Nå har han skrevet proffkontrakt.

Manchester United har hentet ny nederlender til akademiet

Nå dreier dette seg fortsatt om smågutter, men i internasjonal fotball er mulighetene for å bli bråvoksen tilstede. Det vil si, hvis du har det som skal til. Nå får en 16-åring fra Nederland prøve seg hos United. Björn Hardley skal ifølge BN DeStem ha blitt hentet fra NAC Breda. Midtbanespilleren skal ha signert en treårsavtale på søndag, og tar følge med U18 laget når treningen setter igang. Official: Manchester United sign Bjorn Hardley from NAC Breda.

Atletico Madrid presenterte Marcos Llorente som nr 14, men er ikke det Rodri sin?

Marcos Llorente overgangen fra Real Madrid til Atletico Madrid har vært klar en stund, nå har de presentert han med draktnummer 14. Real Madrid-spilleren har knapt vært på banen denne sesongen, og har verken produsert assist eller scoringer i La Liga. Llorente er et ekte Real-produkt og har båret drakten siden han var rundt 13: Akademiet, 2. laget (sammen med Martin Ødegaard) og så førstelagsdebut i 2015. Det er nummeret midtbanespiller Rodri har båret, noe som setter fart på ryktene om han skal være på vei til Manchester City. Today was a very emotional day! Welcome, @MarcosLlorente!

Craig Bellamy: Tidligere Liverpool-spiller slår følge med Kompany

Den 39-årige waliseren blir ikke nødvendigvis husket best for to runder á ett år på Anfield, men skitt au. Det er uansett noe vanskelig å putte Bellamy i en klubb-bås. Nei, dette må vi faktisk trekke tilbake.

Bodø/Glimt hyller Harald «Dutte» Berg med en statue

Da ideen om en statue av Bodø/Glimt legenden Harald «Dutte» Berg først kom i 2006 var alle unntatt legenden selv overbevist om at det var noe klubben burde gjøre. – Det måtte 12 års overtalelse til og en kvinne før Dutte med på å reise en statue av han. – I tillegg måtte et løfte om bidrag til Glimt-akademiet på bordet.  Harald Berg har spilt for Bodø/Glimt i to omganger i nesten 20 år, og i tillegg levert en strøm av gutter som også har levert år med spill for laget og for landet.

Marcos Llorente: Ødegaards tidligere lagkamerat går til erkerivalen

Det blir bråk av dette, for vi har sett det før. Forlater du en klubb, blir fortsatt boende i byen og starter hos erke/byrivalen, da skal du enten være ekstremt hardhudet, desperat, eller dum. Men for Marcos Llorente, blir det kanskje anderledes?  Real Madrid-spilleren har knapt vært på banen denne sesongen, og har verken produsert assist eller scoringer i La Liga.

I fjor var det for tidlig, men nå er Herman Geelmuyden på vei ut i verden

For et år siden, da Stabæk talent Herman Geelmuyden bare var 16 år gammel meldte den nederlandske storklubben PSV Eindhoven sin interesse. – Etter en rekke treningsopphold i hos PSV har ikke interessen blitt mindre, tvert imot. Nå er det startet nye samtaler med Stabæk Les: En skuffet Francesco Totti tar sin hatt og går Unggutten signerte proffkontrakt med Stabæk sommeren 2017, etter å ha gått gradene i akademiet.

Advokaten til Roman Polanski kallar Oscar-akademiet hyklarar

Oscar-akademiet har gått rettens veg for å få stoppa den valdtektssikta regissøren Roman Polanskis forsøk på å bli medlem av akademiet, etter at han blei kasta ut i fjor.

Ørn starter akademi – velger annen vei enn RBK

Trondheims-Ørn skal starte sitt eget ungdomsakademi. Men i stedet for å hente spillere til klubben, vil de gjøre akademiet til et treningstilbud for de største talentene i andre klubber.
Les mer om:

Ørn starter akademi – velger annen vei enn RBK

Trondheims-Ørn skal starte sitt eget ungdomsakademi. Men i stedet for å hente spillere til klubben, vil de gjøre akademiet til et treningstilbud for de største talentene i andre klubber.
Les mer om:

Odisseas Vlachodimos på vei til Premier League

Vi kunne ikke dy oss og hevet dette umulige navnet opp i tittelen. Fikk du dreisen på den greske uttalelsen? Så til saken: Benficas greske keeper skal ifølge portugisiske O Jogo være ønsket av Rafael Benitez. Ifølge avisen har Newcastle allerede satt igang arbeidet mot et bud. 25-åringens markedspris ligger på rundt 150 millioner kroner. Stolte haner. (foto: vlachodimos, twitter) Les: Signert: Xavi lar Barcelona vente – vil skaffe seg erfaring først Keeperen jobbet seg gjennom akademiet til Stuttgart som ungdom, var innom 2.