Nyheter om Akademiet


Solskjær vet han har den ultimate midtbanespilleren rett rundt hjørnet

På akademiet til United jobber trenerne aktivt med å tone ned potensialet til Hannibal Mejdri. Ikke for å holde 17-åringen tilbake, men for ikke å legge unødvendig press på unge skuldere. Midtbanespillerens prestasjonene på U18 -og U23-laget har fått Solskjærs oppmerksomhet. I Paris sitter den tidligere ungdomstreneren til det franske supertalentet og mener veien er staket ut for spill på Old Trafford. Les: Når sesongen er over står Liverpool overfor et stort dilemma Reda Bekhti, trener hos Paris FC, husker godt at speidere fra klubber kom luskene for å se niåringen Mejdi spille.

Bekreftet: Chelsea har fått på plass en viktig langsiktig brikke

Midtbanespilleren har allerede fått Premier League-debuten sin i 4-0 overkjøringen mot Everton. Nå sikrer Chelsea at 18-åringen ikke finner på noe tull utenfor Stamford Bridge. Tino Anjorin blir beskrevet som en av de aller beste av neste generasjon Chelsea-spillere som blir klekket ut på akademiet på Cobham Training Centre.

Brann permitterer ansatte og kutter spillernes lønn

Brann permitterer ansatte i akademiet, administrasjonen og klubbdriften. Spillerne får lønnskutt.
Les mer om:

Glazers lover Solskjær alt han peker på

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær er lovet støtte på historisk høye nivåer i sommer, kjøpekraften vil til og med overgå de 2 milliardene han har kjøpt for så langt. – Solskjær har levert inn en ønskeliste på fem spillere han ønsker å kjøpe til klubbsjefene og har fått et rungende ja. I fjor sommer hentet han inn Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James, mens vi i januar var vitne til Bruno Fernandes og Odion Ighalo kom til Old Trafford, så og vant.

RBK permitterer 39 ansatte, ingen spillere

Rosenborg har besluttet å permittere ansatte i administrasjonen og akademiet. Spillerne vil ikke bli permittert.
Les mer om:

RBK med mange permitteringer

Rosenborg permitterer helt og delvis ansatte i administrasjonen og i akademiet, skriver klubben på sine nettsider. Totalt er 30 ansatte helt permittert, mens ni ansatte er delvis permittert, opplyser klubben. Videre er det bestemt at spillerne og støtteapparatet ikke blir berørt av permitteringene i denne omgang.
Les mer om:

Michael Owen har to forslag til Aubameyang erstatter

30 år gamle Pierre-Emerick Aubameyang har fått en tydelig oppblomstring etter Mikel Arteta ble hentet inn til å lede klubben fra en assistentrolle i Manchester City. Michael Owen er nå ekspertkommentator etter en lang karriere som inkluderer klubber som Liverpool, Real Marid, Newcastle, Manchester United, og Stoke peker på at Arsenal allerede har to spillere i troppen som er istand til å fylle fotsporene etter Aubameyang. Både Barcelona og Inter Milan banker på døra, samtidig som lønnskravet til den gabonske spissen er smertelig høyt.

VGS-elever i Sandnes ble nektet skoletur bare timer før flyavgang

Utenriksdepartementet har ikke frarådet reiser til England. Likevel ble skoleturen til London avlyst på grunn av korona-frykt. Åshild Moen, elev ved Akademiet i Sandnes, reagerer på skolens håndtering.

Odion Ighalo et produkt av Uniteds inkompetanse – Vi elsker det

Vi husker alle kommentarene på slutten av overgangvinduet i vinter. Manchester United fikk ikke de spissene de prøvde seg på, selv Joshua King som har vært en del av akademiet på Old Trafford fikk de ikke på plass. Manchester United signerte Odion Ighalo fordi de rotet alt annet. Heldigvis trenger spissen å tenke på det lenger og manager Ole Gunnar Solskjær er overbevist han bare blir bedre og bedre. Les: Eldgamle Roy Hodgson fortsetter Det er ingen som ler av Manchester United sin store januar overraskelse lenger.

Nekter å beklage etter krass kritikk

Sosiale medier koker etter at Luke Perry ikke ble minnet sammen med andre avdøde stjerner. Nå svarer akademiet.
Les mer om:

– Han mangler respekt

For en uke siden annonserte Oscar-akademiet hvem som var med i løpet om de gjeveste titlene i filmverden. Som alltid er det noen som aldri blir helt fornøyde med hvem og hva som blir nominert. Forrige uke sanket New York Post inn kommentarer fra en håndfull av medlemmene i Oscar-akademiet. LES OGSÅ: Stort intervju med Hollywood-veteran Willem Dafoe. Mange har blant annet uttrykt at de savner Adam Sandler, Jennifer Lopez og Eddie Murphy på nominasjonslista. Sandler har mottatt mye heder for thrilleren «Uncut Gems», som kan strømmes på Netflix 31. januar.

Signert med ung landslagsspiller fra Stabæk

Strømmen IF er i dag kommet til enighet med både 20 år gamle Morten Renå Olsen og tidligere Stabæk. Det betyr at enda en ung og spennende spiller er på plass i det som kan bli tidenes sesong for Strømmen i OBOS-ligaen. – Det blir tøft i år med blant annet naboklubb Lillestrøm som nykommer. Slik det ser ut nå har Strømmen stablet på beina et meget spennende lag og det er ikke gitt Lillestrøm kommer til å gjøre det bedre enn «lillebror». Les: Henter lynrask og driblesterk ving Renå Olsen ble Stabæk-spiller som 15-åring og har hatt gode utviklingskår i bærumsklubben.

7 ting du må vite om Oscar-nominerte Florence Pugh

Hva vet du om filmbransjens nye yndling? Florence Pugh er ennå ikke et husholdsnavn. Men med flere kritikkerroste roller under beltet – og Oscar-nominasjon – er det på tide at flere blir kjent med denne talentfulle godjenta. Den Little Women.-aktuelle briten debuterte i The Falling sammen med Game of Thrones-yndlingen Maisie Williams, og har siden spilt en rekke interessante karakterer.

Dropper drømmeovergang etter agent krav om 70 millioner rett i lomma.

Den 21 år gamle kroatiske vingen Dani Olmo ble oppdaget av Barcelona som en liten gutt, han ble til store protester i 2007 bare ni år gammel hentet fra Espanoyl til akademiet La Masia. Syv år senere tok Dinamo Zagrep over «opplæringen» alt mens det unge stortalentet drømte om å spille for AC Milan og følge i fotsporene til sin store helt Paolo Maldini. Les: Klopp: «En ny Manchester United æra er umulig» AC Milan var enige om alt i forbindelse med Dani Olmo sin overgang fra Dinamo Zagreb, men så dukket det opp en stor hindring. – En skikkelig grådig agent.

Vålerenga salg til Bundesliga et tankekors!

Vålerenga sjef Erik Espeseth burde etter de har solgt en utmerket spiller som har bemerket seg på det islandske landslaget og vært god på utlån for Viking, tenke igjennom hvorfor Samúel Kári Friðjónsson ikke ble en sportslig suksess i Vålerenga. Det er klart at et lag bygges mye rundt de tanker som en hovedtrener gjør og at Ronny Deila som nå har gått videre til å trene et lag i USA må bære ansvar for resultat og utvikling for spillere.

Spanjolen skulle spille med Zlatan – agenten stanset hele greia

Vi har skrevet tidligere om enkelte fotballagenter som tar seg ekstremt godt betalt (les: Mino Raiola) og som forsurer forholdet mellom spillere og klubber. Nå kan grådighet velte en AC Milan overgang. Denne gangen er det faktisk ikke Raiolo som rir igjen, men agenten til en av spanias mest spennende unge midtbanespillere. Les: Sky Sports: Solskjær har ikke mistet troen – nå kommer belønningen til Eric Bailly Dani Olmo startet på akademiet hos Barcelona, men forsvant inn i den krotatiske fotballverdenen for Dinamo Zagreb. Dette har gitt resultater.

Nå er det bare United og Chelsea igjen som kjemper om den franske midtbanespilleren

Vi må innrømme at en 20-årig Lille-spiller ikke har fått så mye fokus hos oss.

Fikk flest Oscar-nominasjoner

«Joker» har mulighet til å vinne i kategorien beste film, beste regissør og Joaquin Phoenix for beste mannlige hovedrolle, samt i åtte andre kategorier. Filmene «The Irishman», «1917» og «Once Upon a Time … in Hollywood» følger med ti nominasjoner hver. LES OGSÅ: Anmeldelse av «The Outsider» på HBO. Den 92. utdelingen av Academy Awards vil bli holdt i Los Angeles 9.

Frank Lampards første kjøp ble en norsk 16 åring

Man kan sikkert finne litt ironi i det faktum at Chelsea sitt første kjøp etter at kjøpsnekten ble opphevet var en 16 år gammel gutt. – Kjøpsnekten kom som kjent som følge av brudd på reglene for kjøp av spillere under 18 år. Den unge spissen Bryan Fiabema har spilt for Norge på flere nivåer G15-, G16- og G17 og har i sin klubb Tromsø blitt sett på som et av deres største talenter på mange år. Les: Feige ledere ga manager sparken etter sexvideo Den tidligere Tromsø-junioren var tungt imponerende på prøvespill i Chelsea i desember.

Azar Karadas starter sin trenerkarriere

Azar Karadas har signert en treårskontrakt med Brann og blir trener i Brann-akademiet. – Karadas starter umiddelbart i sin nye jobb, og skal ha sin rolle rundt Brann 2 og trener Roger Naustan. – Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Roger og resten av teamet i akademiet. Jeg er veldig glad og stolt over å få lov til å starte min profesjonelle trenerkarriere i Brann. I mange år har jeg vært dugnadstrener, som veldig givende på sin måte, men dette er et stort steg opp og noe jeg gleder meg veldig til, sier Karadas til brann.no.

Tripler lønna etter å ha slått kollega og superstjerne Sebastian Vettel

Alle i Formel 1 sirkuset vet at Charles Leclerc har et enormt talent og er en mann for fremtiden, men at 22 åringen allerede i sin første sesong for Ferrari skulle parkere deres største stjerne og lagkamerat Sebastian Vettel var det ingen som så for seg.  Leclerc hentet 24 poeng mer enn superstjernen. Les: Pontus Silfwer solgt til Sverige Det går ikke Ferrari hus forbi, de har sørget for et gigantisk hopp på lønnstigen og utvidet avtalen til 2024 – Julegaven til unge Leclerc er en lønn på ni millioner euro i året det er en tredobling av lønnen hans, ifølge La Gazetta dello Sport. I finaleseson

Bekreftet: Da er det slutt på spekulasjonene hos Arsenal

Når den første skikkelige trenerjobben din blir Arsenal, da har du spilt kortene riktig.

Simo Valakari fortsetter, mens sportssjefen får en ny og hemmelig rolle

Nedrykk får konsekvenser og det ser vi i dagens vedtak fra TIL. Tromsø informerer at Simo Valakari fortsetter som hovedtrener for klubben, men at de ikke ser seg råd til å fortsette med rollen som sportssjef.  De skriver blant annet: «Simo Valakari fortsetter som hovedtrener mens administrasjonen/daglig leder blir bedt om å gjennomføre en nødvendig nedbemanningsprosess/omstilling i virksomheten.

Arsenal-manageren roper om hjelp

Manchester City ristet Arsenal i fillebiter på The Emirates med 3-0 seier til bortelaget.