Nyheter om Akademiet


Everton har sett potensialet

José Mourinho smilte lurt da han presenterte den unge PSV-spilleren som Tottenham-signering i januar 2020. 27 millioner pund var det som måtte til for det the special one mente ville bli en nøkkelspiller for Spurs. Portugiseren måtte gi fra seg plassen i året etter, Steven Bergwijn spilte seg aldri helt inn hos Spurs-supporterne eller i Premier League. Nå er det klart for exit. 24-åringen har vært linket til exit det siste året, Daily Mail hevder Tottenham har gitt grønt lys til de som matcher investeringen de selv gjorde i spilleren i 2020 (rundt 300 millioner kroner).

Har Chelsea-spiller som toppvalg – 300 millioner skal overbevise de nye eierne på Stamford Bridge

David Moyes er lei av «nesten». Nesten Champions League-billett, nesten Europaliga-finale. Nesten. Ikke rart skotten blir illsint i kontinuerlig møte med spørsmålet om når han mister Declan Rice til de større klubbene. I sommer har West Ham planlagt en en forsterkning som skal gjøre en forskjell. Hos Chelsea har Armando Broja spilt under radaren, der én eneste kamp i Chelsea-drakta er resultatet etter å ha jobbet seg opp gjennom akademiet. i 2020/21-sesongen var det utleie til Vitesse med solide 11 scoringer på 34 kamper.

Manchester United vurderer overgangen som garantert blir en gedigen tabbe

Paul Pogba er en genial spiller på sitt beste, problemet er alt som følger med når han ikke på topp. Det var ikke så altfor mange United-supportere som måtte tørke bort tårer i øyekroken da Paul Pogba var bekreftet på vei ut av klubben etter en berg-og-dalbanetur deluxe de siste seks årene. Et godt argument for at Erik ten Hag, John Murtough og gjengen styrer langt unna Adrien Rabiot. Hos PSG var det stort sett uro rundt den franske landslagsspilleren, der også mamma Rabiot var inn og bidro til rabalder.

Independent: Leeds har lagt inn bud på en av Europas største unge toppscorere

Like forutsigbart som at Erik ten Hag ønsker spillere han kjenner med til Old Trafford, var det at Jesse Marsch skulle hente inn noen RB Salzburg-spillere til Elland Road. Nå sikter Premier League-klubben «høyere» og har sendt over et bud til oljefondet i Paris. 20-åringen Brenden Aaronson er på plass fra Salzburg, dansken Rasmus Kristensen det samme. Ifølge The Independent har Leeds sett et stort potensiale i en fransk spiss som har jobbet seg oppover akademiet til PSG uten å få innpass i troppen med Mbappe, Neymar, Messi, Icardi og gjengen.

Ikke bare én, men to keepere er ferdige hos Bayern München

Mens vi venter på avgjørelsen til kronprins Alexander Nübel, som hadde sine tanker om Manuel Neuer-forlengelsen betyr han bør finne seg en annen klubb, takker Bayern før følget til to keepere. Du har kanskje ikke engang fått med det at Ron-Thorben Hoffmann og Christian Füchtl spiller for Bundesliga-giganten, men de to keeperne har likevel vært en del av troppen som samlet skal gi arbeidsgiveren de beste resultatene. LES: Real Madrid har tre kandidater til å erstatte Modric Hoffmann har siden 2015 jobbet seg opp Bayern-akademiet, men kom aldri til debut på førstelaget.

Lacazette sløser ikke bort tiden – signerer denne uken

Mikel Areta viste sin takknemlighet til Lacazette da det ble offisielt at franskmannen er ferdig hos Arsenal i sommer, men skulle sikkert ha ønsket seg noen flere scoringer av senterforwarden denne sesongen. Denne uken starter det nye kapittelet for 31-åringen, eller rettere sagt et gammelt. 4 mål på 30 Premier League-kamper fra Lazacette, den antatt sterkeste spissen i troppen, forteller noe hvorfor Arsenal mistet Champions League-billetten på målstreken. Nå vender franskmannen tilbake der det hele begynte.

Rosenborg-profil i sorg

En rekke Chelsea-profiler, blant andre norske Bryan Fiabema, er i sorg etter et dødsfall i akademiet.
Les mer om:

Bekreftet: Henter inn Arsenal-legenden Steve Bould

Vi kaller 59-åringen med god grunn Arsenals Steve Bould. Midtstopperkjempen med 326 kamper for Arsenal i perioden 1988-99, forlot liksom aldri The Gunners. Etter en sesong med Sunderland la Bould opp som spiller og dro sporenstreks tilbake til London. Her har han vært del av klubben på trener siden 2001, først på akademiet til Arsenal (2001-12), så assistenttrener for førstelaget (2012-19), før han ledet Arsenals U23-lag (2019/21). LES: Jose Mourinho rydder unna plass for Isco Nå skal Steve Bould ta fatt på sin egen hovedtrenerkarriere på seniornivå.

Pogba forlater Manchester United

Manchester United bekrefter på sine nettsider at Paul Pogba (29) forsvinner fra klubben foran kommende sesong. Kontrakten utløper denne sommeren, og det er ikke kjent hvor veien videre går for franskmannen. – Alle i klubben vil gratulere Paul for sin suksessrike karriere, og takke ham for hans bidrag til Manchester United, skriver klubben. Pogba ble en del av akademiet i United i 2009, men forlot klubben til fordel for Juventus i 2012. Da fikk han kun tre ligakamper for de røde. Fire år senere kom han tilbake, men nå er også det andre kapittelet avsluttet.

Megatalentet Nuno Mendes har signert

Han er 19 år og står allerede notert med 13 landskamper for et av verdens beste landslag. Portugiseren Nuno Mendes brukte bare én sesong i Ligue 1 på å vise at han er best i den franske ligaen. Ikke overraskende har PSG dratt frem noen hundre millioner for å gjøre overgangen permanent. Mendes har som landsmann Ronaldo jobbet seg opp gjennom det berømte akademiet til Sporting. Sportsdirektør Leonardo og PSG fikk øye på tenåringen, og sørget før sesongen å hente inn den unge venstrebacken «på prøve». Ett års leieavtale med kjøpsopsjon bakt inn i avtalen.

Har sikret seg Ligue 1s beste venstreback

Han er 19 år og står allerede notert med 13 landskamper for et av verdens beste landslag. Portugiseren Nuno Mendes brukte bare én sesong i Ligue 1 på å vise at han er best i den franske ligaen. Ikke overraskende har PSG dratt frem noen hundre millioner for å gjøre overgangen permanent. Mendes har som landsmann Ronaldo jobbet seg opp gjennom det berømte akademiet til Sporting. Sportsdirektør Leonardo og PSG fikk øye på tenåringen, og sørget før sesongen å hente inn den unge venstrebacken «på prøve». Ett års leieavtale med kjøpsopsjon bakt inn i avtalen.

Tottenham har enorme forventninger til Dane Scarlett

Debuten i Premier League kom forrige sesong for Dane Scarlett. Selv om det bare har blitt tre minutter på banen i ligaen denne sesongen, har 18-åringen fått med seg tre Conference League-kamper. Potensialet til senterforwarden er det ingen tvil om, nå har Tottenham sikret seg mot at rivalene nærmer seg tenåringen. Angrepstalentet har hamret inn 23 scoringer på 23 U18-laget, for U23-laget til Spurs har det blitt 4 scoringer på 14 kamper.

Gedigen Chelsea-tabbe: Tuchel kunne hatt midtstopper fra topphylla

Nå fikk riktignok Fikayo Tomori 27 kamper på seniorlaget etter debuten i 2019, men det ble aldri den posisjonen på Stamford Bridge som midtstopperen jobbet for siden han ble hentet opp fra akademiet i 2016. Noen kamper på utleie for Brighton, Hull og Derby, skulle til før spilleren skjønte at han måtte bort fra balløya for å fortsette utviklingen. I januar 2021 kom leieoppholdet som endret alt.

Lingard endelig i forhandlinger med den perfekte klubben

Jesse Lingard. Tidligere up and coming fra akademiet, løftet for alvor frem av Jose Mourinho, matchvinner i FA Cupfinalen 2016. De siste sesongene har det vært alt annet enn en naturlig fortsettelse av de første sesongen hos United. Ute av den engelske landslagstroppen, 548 minutter på banen denne sesongen der spillerne han konkurrer med om spilletid ofte har underlevert. Fratatt muligheten av Rangnick til å ta avskjed med supporterne i siste hjemmekamp, selv da United ledet 3-0 over Brentford med 18 minutter igjen av kampen.

15 år gamle Shaqueel van Persie lander sin første proffkontrakt

Det kunne nesten ikke blitt noe annet enn fotballspiller av 15 år gamle Shaqueel van Persie. Han har hengt med pappa Robin van Persie på arenaer over hele verden og møtt de aller største stjernene. Van Persie jr har signert sin første proffkontrakt ettersom Feyenoord har papirarbeid på ham frem til sommeren 2025. Shaqueel van Persie er angrepsspiller akkurat som sin far, men ikke en ren spiss.

Levy lover Conte å bruke penger – vil ha tre nye stjerner

Daniel Levy antyder antyder at Tottenham skal ut på markedet i sommer, med Paulo Dybala som en av tre overgangsmål utenfor Premier League. Spurs kjemper fortsatt med Arsenal for å sikre en Champions League-plass, men utenfor banen legges det planer for nye spillere.

Fikk syv kamper hos PSG, men ble veid for lett hos Barcelona

Barcelona har en skikkelig gjennomgang av troppen og unge spillerne som kommer gjennom akademiet med potensialet til å styrke satsingen til Xavi. For Kays Ruiz betyr dette et kort opphold i den katalanske klubben. Det var forrige sommer at det franske midtbanetalentet forsvant fra PSG etter syv Ligue 1-kamper for giganten. Barcelona åpnet porten for free agent Ruiz, og signerte kontrakt forrige sommer. Det har blitt 11 kamper for Barcelonas B-lag, men nå har oppholdet allerede kommet til en slutt.

Kom gratis fra 2. divisjon forrige sommer – selges nå for minst 200 millioner

Det er ikke første gang vi hører sportsdirektører slenge ut med prislapp på sine største profiler som enten skal holde beilere på avstand, eller sette lista for forhandlinger ved et salg. For sportsdirektøren hos Hoffenheim er det i tilfellet David Raum en glede – uansett utfall. Hoffenheim ligger med én kamp igjen av sesongen på 8. plass i Bundesliga, helt okay for klubben som tok følge med Julian Nagelsmann oppover i hierarkiet i tysk fotball. Et godt bidrag i år har kommet fra en spiller som forrige sesong spilte i 2. Bundesliga.

Rodrygo skulle signere med Liverpool

I den vanvittige Champions League-semifinalen mellom City og Real Madrid var det Benzema som for evig og alltid blir stående som matchvinner i 3-2 seieren (6-5 sammenlagt), men det var en brasiliansk innbytter som gjorde det mulig. Hadde det vært opp til Jürgen Klopp, hadde Rodrygo aldri stått på San Bernabeu denne kvelden i Real-drakt. Det er Rodrygos agent som nå deler historien om spilleren som senket Guardiola og City med scoringer i det 90. og 90.+1 minutt og sendte Real til ekstraomganger.

Salg til Liverpool ligger ekstremt langt inne for Fulham eier Tony Khan

Man kan si hva man hvil om at det ikke er så fryktelig langt mellom Fulham og Liverpool på tabellen, men det er en klasseforskjell det er svært vanskelig å komme nedenfra og gjøre noe med. – Fulham eier Tony Khan har ambisjoner om ikke bare spill i Champions League, men også å komme langt. Det begynner faktisk å se bra ut og topp fire i Premier League er ikke lenger en umulig oppgave, derfor er det en ekstra kraftig strek i regningen at fremtidshåp og stortalent Fábio Carvalho går til klubben som stort sett hvert år «tar opp» en topp fire plass i sommer.

ESPN: To klubber i pole position

Denne sommeren er det ingen Solskjær som overbeviser Jesse Lingard om å bli på Old Trafford. Det er derfor ingen som forventer å se klubbens tidligere topptalent på akademiet ønske Erik Ten Hag velkommen. Det som er spennende nå blir å se valget av veien videre. At Lingard kan levere topp prestasjoner i de beste ligaene er det liten tvil om, utfordringen blir å finne klubben som utnytter styrkene til 29-åringen med en imponerende karriere hos United.

Ferdinand med godt råd: «Meningsløst» å bytte til Manchester United

Lillebror til den mer kjente Rio Ferdinand, Anton er ute og kommer med gode råd til Declan Rice som for tiden er en av de mest ettertraktede spillerne på balløya. – Parallelt med at krisen i Manchester United øker går også prisforlangende til West Ham for deres største stjerne opp. Manchester United skal være villig til å bla opp over en milliard, men fortsatt et stykke unna det West Ham krever for Declan Rice.

Jobber for overgang fra Manchester United

Da Aaron Wan-Bissaka ble hentet til Manchester United i 2019, gliste Solskjær. Høyrebacken hadde potensialet til å bli en spiller motstandernes angrepsspillere fryktet å møte. Hurtig og taklingssterk skulle Wan-Bissaka lukke inngangsdøra på høyresiden. Det begynte bra, men med Solskjærs exit forsvant 24-åringen mer og mer fra kamparenaen. Siden desember 2021 har det i Premier League blitt benk, utenfor tropp og fattige 7 Premier League-kamper på banen.

Ingen grunn til å deppe – supertalentene står i kø hos Arsenal for å levere

I januar lot Arteta seks spillere fra troppen forlate London. Bredden i Arsenal-troppen ble smalere og sårbarheten ved potensielle skader økte. Så forsvant Thomas Partey, Kieran Tierney og Takehiro Tomiyasu på langtidsskader i en periode der The Gunners endelig er i posisjon til å hente inn Champions League-billetten. Men det er ikke helt bekmørkt. Vi har sett det før når førstevalgene i en tropp ikke leverer eller er uten med skade. Dette åpner døra for sulte, unge spillere som skal gjøre alt for å ta muligheten til å vise seg frem.

Football-Insider: Liverpool har på plass spilleren som skal bære ikoniske nr. 7

Signaturen til playmaker Fabio Carvalho er sikret. Ifølge Sky Sports venter Liverpool med å offentliggjøre 19-åringens overgang til det nærmer sesongslutt. Liverpool stopper ikke der. Nå er et helt spesielt skotsk talent på vei inn døra med Carvalho. Merk deg navnet Ben Doak. ifølge Football-Insider kilde er 16 åringen tiltenkt nr. 7 drakta på Anfield. Vi skulle si en eller annen gang, men når vi ser tenåringers rakettutvikling rundt i de største ligaene, kan denne dagen komme allerede i løpet av noen sesonger. For Doak har allerede fått sin debut på førstelaget til Celtic.