Nyheter om Akademiet


7 ting du må vite om Oscar-nominerte Florence Pugh

Hva vet du om filmbransjens nye yndling? Florence Pugh er ennå ikke et husholdsnavn. Men med flere kritikkerroste roller under beltet – og Oscar-nominasjon – er det på tide at flere blir kjent med denne talentfulle godjenta. Den Little Women.-aktuelle briten debuterte i The Falling sammen med Game of Thrones-yndlingen Maisie Williams, og har siden spilt en rekke interessante karakterer.

Dropper drømmeovergang etter agent krav om 70 millioner rett i lomma.

Den 21 år gamle kroatiske vingen Dani Olmo ble oppdaget av Barcelona som en liten gutt, han ble til store protester i 2007 bare ni år gammel hentet fra Espanoyl til akademiet La Masia. Syv år senere tok Dinamo Zagrep over «opplæringen» alt mens det unge stortalentet drømte om å spille for AC Milan og følge i fotsporene til sin store helt Paolo Maldini. Les: Klopp: «En ny Manchester United æra er umulig» AC Milan var enige om alt i forbindelse med Dani Olmo sin overgang fra Dinamo Zagreb, men så dukket det opp en stor hindring. – En skikkelig grådig agent.

Vålerenga salg til Bundesliga et tankekors!

Vålerenga sjef Erik Espeseth burde etter de har solgt en utmerket spiller som har bemerket seg på det islandske landslaget og vært god på utlån for Viking, tenke igjennom hvorfor Samúel Kári Friðjónsson ikke ble en sportslig suksess i Vålerenga. Det er klart at et lag bygges mye rundt de tanker som en hovedtrener gjør og at Ronny Deila som nå har gått videre til å trene et lag i USA må bære ansvar for resultat og utvikling for spillere.

Spanjolen skulle spille med Zlatan – agenten stanset hele greia

Vi har skrevet tidligere om enkelte fotballagenter som tar seg ekstremt godt betalt (les: Mino Raiola) og som forsurer forholdet mellom spillere og klubber. Nå kan grådighet velte en AC Milan overgang. Denne gangen er det faktisk ikke Raiolo som rir igjen, men agenten til en av spanias mest spennende unge midtbanespillere. Les: Sky Sports: Solskjær har ikke mistet troen – nå kommer belønningen til Eric Bailly Dani Olmo startet på akademiet hos Barcelona, men forsvant inn i den krotatiske fotballverdenen for Dinamo Zagreb. Dette har gitt resultater.

Nå er det bare United og Chelsea igjen som kjemper om den franske midtbanespilleren

Vi må innrømme at en 20-årig Lille-spiller ikke har fått så mye fokus hos oss.

Fikk flest Oscar-nominasjoner

«Joker» har mulighet til å vinne i kategorien beste film, beste regissør og Joaquin Phoenix for beste mannlige hovedrolle, samt i åtte andre kategorier. Filmene «The Irishman», «1917» og «Once Upon a Time … in Hollywood» følger med ti nominasjoner hver. LES OGSÅ: Anmeldelse av «The Outsider» på HBO. Den 92. utdelingen av Academy Awards vil bli holdt i Los Angeles 9.

Frank Lampards første kjøp ble en norsk 16 åring

Man kan sikkert finne litt ironi i det faktum at Chelsea sitt første kjøp etter at kjøpsnekten ble opphevet var en 16 år gammel gutt. – Kjøpsnekten kom som kjent som følge av brudd på reglene for kjøp av spillere under 18 år. Den unge spissen Bryan Fiabema har spilt for Norge på flere nivåer G15-, G16- og G17 og har i sin klubb Tromsø blitt sett på som et av deres største talenter på mange år. Les: Feige ledere ga manager sparken etter sexvideo Den tidligere Tromsø-junioren var tungt imponerende på prøvespill i Chelsea i desember.

Azar Karadas starter sin trenerkarriere

Azar Karadas har signert en treårskontrakt med Brann og blir trener i Brann-akademiet. – Karadas starter umiddelbart i sin nye jobb, og skal ha sin rolle rundt Brann 2 og trener Roger Naustan. – Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med Roger og resten av teamet i akademiet. Jeg er veldig glad og stolt over å få lov til å starte min profesjonelle trenerkarriere i Brann. I mange år har jeg vært dugnadstrener, som veldig givende på sin måte, men dette er et stort steg opp og noe jeg gleder meg veldig til, sier Karadas til brann.no.

Tripler lønna etter å ha slått kollega og superstjerne Sebastian Vettel

Alle i Formel 1 sirkuset vet at Charles Leclerc har et enormt talent og er en mann for fremtiden, men at 22 åringen allerede i sin første sesong for Ferrari skulle parkere deres største stjerne og lagkamerat Sebastian Vettel var det ingen som så for seg.  Leclerc hentet 24 poeng mer enn superstjernen. Les: Pontus Silfwer solgt til Sverige Det går ikke Ferrari hus forbi, de har sørget for et gigantisk hopp på lønnstigen og utvidet avtalen til 2024 – Julegaven til unge Leclerc er en lønn på ni millioner euro i året det er en tredobling av lønnen hans, ifølge La Gazetta dello Sport. I finaleseson

Bekreftet: Da er det slutt på spekulasjonene hos Arsenal

Når den første skikkelige trenerjobben din blir Arsenal, da har du spilt kortene riktig.

Simo Valakari fortsetter, mens sportssjefen får en ny og hemmelig rolle

Nedrykk får konsekvenser og det ser vi i dagens vedtak fra TIL. Tromsø informerer at Simo Valakari fortsetter som hovedtrener for klubben, men at de ikke ser seg råd til å fortsette med rollen som sportssjef.  De skriver blant annet: «Simo Valakari fortsetter som hovedtrener mens administrasjonen/daglig leder blir bedt om å gjennomføre en nødvendig nedbemanningsprosess/omstilling i virksomheten.

Arsenal-manageren roper om hjelp

Manchester City ristet Arsenal i fillebiter på The Emirates med 3-0 seier til bortelaget.

Anders Særvold forsetter å sikre «etterveksten» i Kristiansund

Et kjennetegn for Kristiansund og en meget viktig grunn til deres suksess på banen til tross for små midler er et meget solid arbeid med å utvikle klubben på alle nivåer.  – I årets Eliteseriesesong havnet de på en sjetteplass.  Anders Særvold fortsetter som hovedtrener for KBK2/G18 og trenerutvikler, en rolle han har hatt siden januar 2018. Den nye avtalen har varighet ut 2021. Les: Zlatan har satt AC Milan på vent Utviklingsleder Leonard Totev er meget fornøyd med å ha sikret seg Særvold i to nye sesonger noe kan forteller til klubben sine sider: «Anders er fotballfaglig sterk, samt en tydel

Chelsea vil hente «hjem» et kjent fjes

De tett på Chelsea kan fortelle at opphevelsen av kjøpforbudet kom litt overraskende og at det som var av følere ute dreide seg om overganger til sommeren og ikke allerede om noen dager som nå.  Manager Frank Lampard vil prioritere å styrke sitt forsvar, noe vi så var nødvendig senest mot Everton på lørdag. – Det er vel verdt å merke seg at de på 24 kamper denne sesongen har Chelsea kun beholdt nullen i fire kamper. Ifølge SportsMole vil Chelsea hente tilbake en gammel kjenning som har jobbet seg opp gjennom akademiet på Stamford Bridge. De vil hente senterbacken Nathan Ake fra Bournemouth.

Arsenal henter inn nok en tidligere spiller, proppfull med riktig dna

Emery er allerede historie og Fredrik Ljungberg er satt på saken for å redde sesongen.

Akademiet vant skolecup i Agder

Guttelaget til Akademiet vant torsdagens finale i skolecupen for videregående skoler i Agder.
Les mer om:

Sjekk ut presentasjonen av Liverpools nye treningsanlegg

Når Liverpool har puttet ferdig de rundt sekshundre millionene inn i det nye treningsanlegget og åpner det før 2020-21 sesongen, blir dette starten på noe enda større. Om mulig. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene.
Les mer om:

José Mourinho er tilbake i Premier League

Da Tottenham i går ga Mauricio Pochettino sparken var det klinkende klart de hadde en ny kar linet opp til å overta. – Det er ikke hvem som helst som gjorde det. José Mourinho returnerer til Premier League og tar over sjefsstolen på Tottenham Hotspur Stadium. José Mourinho har kontrakt ut 2022/23-sesongen. «Jeg ser frem til å bli med i en klubb med en slik rik arv og så lidenskapelige supportere. Kvaliteten på både troppen og akademiet gjør meg spent.

Martin Mjelde skriver proffkontrakt med Bodø/Glimt

Martin Mjelde (18 år) spilte sine første år i IK Grand, før han som 13-åring kom til Glimt. Nå har han signert sin første proffkontrakt. – Det føles veldig godt, og det gir en ekstra motivasjon.

To sandbuer blant 35 utvalde forskarar

Akademiet består i dag av 35 utvalde forskarar, som alle har markert seg aktivt og fagleg innanfor eige fagfelt. To av dei frå Sand. Korvoll underviser ved UiA Før helga hadde akademiet årsmøte, og Nils Hallvard Korsvoll blei då tatt opp som nytt medlem. Korsvoll har religionsvitskap som fagområde og forskar på den felles historia til jødedom, kristendom og islam i Midtausten og Europa i det første tusenåret etter vår tidsrekning.

UiS-forskere er valgt ut som medlemmer av eksklusivt akademi

To førsteamanuenser ved Universitetet i Stavanger (UiS) har fått medlemskap i Akademiet for yngre forskere, sammen med bare 32 andre norske forskere.
Les mer om:

Ti ville hester og 5 milliarder kroner er ikke nok!

David Silva er fortsatt en spillende City-legende, men nærmer seg nå ubønnhørlig en avskjed med klubben.

Thomas Müller ønsker ikke være «kriseløsning» lenger

Bayern München under Robert Kovačs ledelse har ikke valgt å benytte Tysklands VM stjerne fra 2014 Thomas Müller like mye som tidligere. – Det faller ikke i god jord hos angrepsspilleren som ifølge Sport Bild har fått nok av å være reserve.  30 år gamle Müller har vært i den tyske storklubben siden han kom til akademiet der i 2000.

Krig i Barcelona – ikon sendt på dør

Den ikoniske Barcelona keeperen Victor Valdes har fått sparken som U19-trener ved Barcelona Academy.