Nyheter om Akademiet


Pochettino har kommet til en klubb med «gamle, gretne gubber»

Det er ikke uvanlig at tenåringene de siste sesongene har forventninger til spilletid som ikke er forenlig med managerens krav til alltid å levere seire. Men ser vi mot Dortmund, holdes ingen tilbake. Hos Manchester United har Solskjær reparert broen mellom akademiet og førstelaget. Og hos oljefondet PSG? Her dominerer en helt annen holdning til ungdommen. 18-åringen Tanguy Nianzou forlot PSG forrige sommer til fordel for Bayern München. Argumentet for Paris-exiten var manglende spilletid og muligheter hos PSG.

Solskjær har skjønt det

Vi er i utgangspunktet ikke tilhengere av at tenåringer kastes ut i de voksnes verden før nødvendig, men utvikingen de siste årene i fotballens verden har skapt helt nye spilleregler. Borussia Dortmund er en av klubbene som har skapt forventninger hos 17 -og 18-åringer med ekstremt talent om at spilletid i de største ligaene er en selvfølge. Christian Pulisic og Jadon Sancho stakk til Dortmund, Haaland det sammen, nå også Jude Bellingham. Dette tvinger frem en endring hos toppklubbene.

Fulham ønsker 10 millioner pund for Harvey Elliott fra Liverpool

Fulham forventes å kreve 10 millioner pund fra Liverpool for den unge vingen Harvey Elliott når de to klubbene møtes til en domstol denne uken. – Liverpool signerte 17-åringen sommeren 2019 før han hadde signert en profesjonell kontrakt med Fulham, men Cottagers har krav på kompensasjon etter å ha vært ansvarlig for utviklingen hans. Spørsmålet er hvor mye.

Signerte kontrakt forrige uke, nå er supertalentet hentet av Solskjær

Shola Shoretire fikk debuten på Uniteds U23-lag som sekstenåring. Nå er 17-åringen med det kule navnet hentet inn av Solskjær. Det er tydelig at akademiet hos United ikke skal være avskåret fra førstelaget (som under tidligere managere), der mye av fokusert var utovervendt mot de etablerte stjernene på overgangsmarkedet. Det første Solskjær gjorde da han kom inn som permanent manager, var å vise de fremadstormende akademispillerne at: We need you.

The Mirror: Verdens tøffeste midtstopper velger Manchester United

Mye sies og skrives om den spanske fotballegenden Sergio Ramos, men det vi vet er at en av verdens beste midtstoppere står på free transfer om noen måneder, der toppklubber rundt om i Europa garantert er villig til å legge tilbud på bordet til 34-åringen som Real aldri vil kunne matche. Mauricio Pochettino har ikke lagt skjul på at han jobber for å bygge et PSG-lag for historien med Neymar, Mbappé, Lionel Messi – og Sergio Ramos på banen.

Liverpool har lagt merke til Southampton back krever mer enn han kommer til å få

Southampton har som en del andre klubber som er «forsiktige» et lønnstak, det passer Danny Ings og Ryan Bertrand dårlig, de vil ha mer, en god del mer. Goal skriver at i hvert fall Ryan Bertrand ikke er villig til å skrive en forlengelse med mindre Southampton øker lønna og Southampton skal være villig til å la han gå.

Bayern München i ferd med å miste sitt største talent til en av Premier League-gigantene

Forrige sesong gikk alt på skinner etter at Nico Kovac ble sendt på dør. The Treble ble et faktum for Hansi Flick og gjengen, og alt så ut til å fortsette opp i skyene. Så begynte spillere å føle seg lite elsket. Thiago Alcantara hadde det som plommen i egget, men fikk tydeligvis et anfall av prematur 30-års krise. Overgangen til Liverpool ble et faktum forrige høst. David Alaba syntes han fortjener lik betaling som Robert Lewandowski etter forrige jubelsesong der han spilte en av hovedrollene hos Bayern, noe som fikk Oliver Kahn og Karl-Heinz til å sette på bremsene.

Joshua King får tidligere Arsenal-stjerne med på laget

I 2010/11-sesongen ble han kåret til årets unge spiller i Premier League. Da hadde Arsene Wenger hentet midtbanespilleren opp fra akademiet for de store oppgavene. Så begynte en berg-og-dalbane-periode hos Arsenal hemmet av skader og annet grums, som sluttet med to sesonger Wilshere sikkert helst vil glemme. I 2018 var Arsenal-perioden over, og selv om Wilshere lekte med tanken om å forlate balløya, ble det kontrakt med West Ham. Les: Jesse Lingard skal opp fra benken – og inn som den store helten Her fortsatte trøblet for spilleren.

Nå kan Dortmund slippe Jadon Sancho

Sancho-historien er langt fra over. Det nærmer seg ikke så sakte sommerens overgangsvindu da Manchester United igjen skal teste tålmodigheten til Michael Zorc og Dortmund. Ifølge Soccer News har hvertfall Bundesliga-klubben forberedt seg på et liv uten Sancho. Vi merker at den evindelige Sancho-historien har mistet noe av futten. To ting har nemlig skjedd: 20-åringen har opplevd motgang for første gang i sitt unge liv (noe sjefen hos Dortmund mener United skal ha stor del av skylda for), for det andre har Manchester United vist i Premier League at de ikke savner Sancho på vingen.

Akademiet styrker skoletilbudet i Bergen

Nå kommer Ernas store klimaplan
Les mer om:

Akademiet styrker skoletilbudet i Bergen

Supportere reagerer: – Jeg er ganske sjokkert
Les mer om:

«Min sønn er i Liverpool»

Det er av fulle folk og barn man hører sannheten. – For noen dager siden dukket det opp rykter om at Celta Vito sitt forsvarstalent Stefan Bajcetic har valg Liverpool fremfor Manchester United og RB Leipzig som begge var ekstremt ivrige på å lande en avtale. Faro de Vigo skriver at Liverpool og Celta Vigo har kommet frem til en enighet om en overgang. Les: Det måtte noe stort og umulig for å lokke Raymond Domenech tilbake i manesjen 16 åringens far Srdjan Bajcetic har fortalt alt til TV-kanalen SportsKlub, som opererer i flere land på Balkan.

United ute av gamet hvis Declan Rice blir rastløs

21-åringen jobbet seg oppover i akademiet til Chelsea før West Ham ble løsningen for den engelske spilleren. Valget var enkelt, genialt og innbringende. 123 førstelagskamper for West Ham før han runder 22 er ikke mange forunt. Nå skal Frank Lampard ha tilbake «sin» spiller. I sommer ble Rice sterkt linket til en retur til Stamford Bridge, men da hadde Lampard allerede tømt overgangskassa på 220 millioner pund.

Unik norsk satsing: Slik skal Bodø/Glimt få fram en ny Hauge

Gir trenerne ved akademiet heltidsjobb.

Rektor rapper

- Skolen vår er best, yo, skolen din suger. Øyvind Børven, rektor på Akademiet VGS Fredrikstad feirer skolens 15-års dag med en jubileumsrapp.
Les mer om:

Lampard har bestemt seg for å hjelpe sin største rival

Det dreier seg om Chelsea og Rangers, men når det handler om managere som har pushet hverandre gjennom en halv evighet i Premier League som rivaler, blir legendene en del av historien. Frank Lampard har en Chelsea-tropp som Jürgen Klopp har blinket ut som den desidert største kandidaten til å ta Premier League-trofeet.

Udir krever nær 10. mill tilbakebetalt fra private videregående skoler

Akademiet Ålesund og Molde er blant de sju skolene.
Les mer om:

Kjører på for at Barcelona skal eie «You´ll Never Walk Alone»

Vi lurer av og til på hvorfor vi bruker tid på kandidatene til presidentvalget i Barcelona, 24. januar. Så kikker vi tilbake i arkivet, ser hva Barcelona har vært -og er igjennom i dette virusets år 2020.

Manchester United overrasker med tilbud til nesten ubrukt forsvarsspiller

Skrur du tiden tilbake til i går, ville 10 av 10 eksperter si at forsvarer Timothy Fosu-Mensah er ferdig på Old Trafford når hans avtale går ut i til sommeren. – men nå har Manchester United kommet med et tilbud om ny kontrakt. Fosu-Mensah har vært i Manchester United siden han begynte på akademiet deres tilbake i 2014. Han debuterte to år senere, men har knapt spilt for dem siden den gang.

United må utsette Jadon Sancho-overgangen

United-leiren er delt om Jadon Sancho. Noen ser på 20-åringen som spilleren som skal sende United de nødvendige klikkene mot trofé-himmelen, mens andre ikke kan skjønne at United trenger spillertypen til Sancho når akademiet har presset ut – og kommer til å presse ut – stjernevinger i overskuelig fremtid.

Stabæk-treneren om «isolasjonen» har ført til enorm energi

Etter det på ny kom oppblomstring av smitte, har det ført til at flere av spillerne i troppen har mer energi en vanligvis. Stabæk-treneren Jan Jönnson filosoferer litt over dagens fotballsituasjon, hvor flere enn noen gang har fått merke det enorme smitteblomstringen her til lands. Det har ifølge han selv fått «energien» tilbake spesielt på treningsfeltet. Han fikk også spørsmål om hvordan han syntes om «nødlandslaget» hvor flere av spillerne var fra Stabæk-akademiet og spill for A-laget. Hvor han tydeligvis ble rørt av tanken.

Xavi skal inn og prege Barcelona de neste ti årene

Det er presidentkandidat Victor Font som holder valg-ralley foran alle som vil høre på. ESPN stakk en mikrofon foran mannen som ser på seg selv som best skikket til å lede Barcelona ut av blindveien. Da kom en lang utlegning om personen som kommer til å bety mest for Barcelona de neste 10-15 årene. Xavi Hernandez. -Ideelt har vi Xavi som general manager for like mange år som Alex Ferguson var hos Manchester United. Men trenger han å spille en annen rolle, er han fleksibel.

Akademiet videregående skole følger rødt nivå

Ved Akademiet Fredrikstad VGS kjører vi på rødt nivå, og opplever at det er riktig ut fra en totalvurdering.
Les mer om:

Ed Woodward er krystallklar om veien videre for United

Gary Neville minner United-supporterne på at det tok Jürgen Klopp rundt tre år å få skikkelig dreis på Liverpool. Hylekoret som siden ansettelsen av Solskjær har ventet på at de endelig kan si «hva var det jeg sa», gjør sitt ypperste for å skape usikkerhet rundt United-manageren. Ed Woodward lar seg fortsatt ikke presse. Leverer ikke Solskjær, sitter han ikke noe tryggere enn resten av verdens topptrenere, men da United tok valget av Solskjær, var det noe helt spesielt klubben ønsket å finne tilbake til.

Beskjeden Vegard fikk av TIL-treneren gjorde at han forlot klubben på dagen: - Respekten var ikke på plass

Vegard Emaus Nikolaisen(26) vant gull med TILs juniorlag som en del av NTG i 2010. Han mener dagens unge talenter kan ta andre veier via akademiet for å nå toppfotballen.
Les mer om: