Nyheter om Agder Energi


– Mange lever lykkelig i rekkehus

Einar Aas får lov til å tjene 1,2 millioner kroner i året og beholder sin enormt påkostede strandeiendom i Grimstad uten at kreditorene kan si noe. – Altfor mye, mener Agder Energi.

Agder Energi ville ikke godta Einar Aas-avtale

Einar Aas har fått til en utenomrettslig gjeldsavtale og unngår personlig konkurs. Den eneste blant 166 kreditorer som ikke ville godta ordningen, var Agder Energi.

Nå graves det på ny i Fjærkleivene

Innovativ industrivirksomhet er årsaken til at Agder Energi nå holder på å oppgradere strømnettet i Fjærkleivene.
Les mer om:

Oppfordrer folk til å klage på strøm-gebyr

Stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (FrP) mener det er urimelig av Agder Energi å gi gebyr til kunder som ikke har installert såkalt smarte strømmålere.
Les mer om:

Mindre fra Agder Energi

Flekkefjord kommunes eierandel i Agder Energi AS (AE) på ca. 2,52 prosent representerer en betydelig verdi for kommunen.

Agder Energi: Vi beklager at vi ikke klarte å håndtere dette på en god nok måte

Fredag 21. september mellom klokken 13 og 14 traff "Knud" hele sørlandskysten fra Flekkefjord til Risør.

– Vi har nådd klimaets «point of no return»

Meteorolog hos Agder Energi, Tarjei Breiteig, mener menneskeheten har seg selv å takke for klimaendringene og stadig mer ekstremvær. Han mener kloden har nådd «point of no return» der det ikke lenger er mulig å snu utviklingen.
Les mer om:

Mistet strømmen – ble ikke trodd

Gang på gang ringte naboene på Søm inn til Agder Energi for å melde fra at de ikke hadde strøm. «Jo, det skal være strøm hos dere», var svaret fra nettselskapet.

Nestenulykke med helikopter: – Her kunne to ha omkommet

Agder Energi har iverksatt nye retningslinjer for helikopterselskapene som flyr for dem etter en nestenulykke i Aust-Agder i juni. – Vi trenger et strengere regime slik at ikke liv går tapt, slår kraftselskapet fast.

51.000 var uten strøm: – Vi har aldri vært i nærheten av dette før

Agder Energi kan notere en lite hyggelig rekord i antall kunder uten strøm på grunn av ekstremværet «Knud». Det kan ta tid før alle feilene er rettet.

Ekstremværet Knud i bilder - politiet oppfordrer fortsatt til forsiktighet

Status kl 18:45 er at drøyt 50.000 kunder hos Agder Energi er uten strøm. Men fortsatt skal all strømforbindelse i kommunene Tvedestrand og Vegårshei være i orden.

Uværet Knud gjør seg gjeldende

Trær har veltet flere steder i den kraftige vinden, og Agder Energi har nå snaut 28.000 kunder uten strøm.

- Vi er forberedt på stormen

Agder Energi Nett er i beredskap for å håndtere strømbrudd som kan oppstå som følge av stormen som er meldt fredag 21. september.
Les mer om:

Agder Energi må ut med 18 millioner etter Einar Aas-tapet

Agder Energi må skyte inn 18,3 millioner kroner i Nasdaqs clearingfond etter tapene til krafttraderen Einar Aas fra Grimstad.

Kilden + Agder Energi = sant

Agder Energi er Kildens nye hovedsamarbeidspartner. Avtalen har en verdi på minst 350.000 kroner.

Agder Energi selger seg helt ut av vindkraft

Statkraft overtar alle Agder Energis aksjer i deres felles satsing på vindkraft, SAE Vind. Dermed er Agder Energi helt ferdig med vindkraft for denne gang.

Vinterens strømbrudd kostet 150 millioner – nå skal det hogges smartere

Agder Energi har satt i gang flere ekstra tiltak for å unngå strømbrudd som i vinter, men skogbrannfaren i sommer har forsinket arbeidet med linjerydding.

Tresamarbeid mot strømbrudd

Agder Energi fremholder at samarbeid med skogbruket skal redusere risikoen for strømbrudd.
Les mer om:

Gjenopptar helikopterbefaring av strømlinjer

Fire uker etter nestenulykken i Birkeland, har Agder Energi Nett og Heliwest bestemt seg for å gjenoppta flyvningene langs strømlinjenettet på Agder denne uken. Ifølge en pressemelding skal det finske helikopterselskapet ha gjort tiltak for å sikre at nestenulykken den…

Om tariffavtaler i arbeidslivet

På et generelt grunnlag er både ledelsen og tillitsvalgte i Agder Energi for at det opprettes tariffavtaler i arbeidslivet, og at både egne ansatte og innleide skal ha ordnede arbeidsforhold.
Les mer om:

Fattigtenkning

Kristiansand kommune og Agder Energi anså seg ikke i stand til å bevare klenodiet Lund Trafostasjon.

Elektrifisering er en dyr og dårlig idé

Konsernsjef i Agder Energi Tom Nysted skrev torsdag 31. mai blant annet om elektrifisering av våre plattformer og fremholdt at dette er et av virkemidlene for å redusere klimaavtrykket. Men elektrifisering er en dyr og dårlig idé.

Elendig start på laksefisket – ordføreren krever kalkeanlegg

Vennesla-ordføreren krever at Agder Energi skal betale for kalkestasjon i Otra.
Les mer om:

Agder Energi blant landets mest nyskapende

Agder Energi står på 14.-plass på årets liste over Norges mest innovative virksomheter. Det synes konsernsjef Tom Nysted at er som det bør være.

Vil ikke gå løs på 24.000 fotballbaner med skog

Vinterens omfattende strømbrudd rammet Sørlandet med full tyngde. 65.000 kunder ble berørt. Konsernsjef i Agder Energi, Tom Nysted, kaller det den største klimatiske krisen på 50 år.