Nyheter om Agder


– Agder Energi er verd mellom 24 og 27 milliarder kroner

Siden 2014 har den beregnede verdien av Agder Energi steget fra 18 milliarder kroner til et sted mellom 24 og 27 milliarder. Det har en finansanalytiker fra Pareto regnet seg fram til.

Sammenslåing i Heimevernet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Heimevernet (HV) skal være en hurtig mobiliseringstyrke for Forsvaret og et viktig bindeledd til en rekke beredskapsaktører. Agder og Rogaland heimevernsdistrikt (HV-08) styres fra Vatneleiren ved Sandnes på vegne av sjef for Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH).HV har nylig gjennomgått en omorganisering ut fra Stortingets vedtak om at fremtidens HV skal bestå av 40.000 mannskaper og befal fordelt over 11 HV-distrikt.

Politikerne med klart nei til forskning

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Mange av oss kom hit på grunn av naturen. Men vi forble her på grunn av samfunnet. Dessverre vet vi ganske lite om samfunnet vi bor i. Vi mangler forskning på myke verdier, på kulturens og musikklivets betydning for livskvaliteten her i nord.

Moi møter mennesker: Inspirasjonen hentar ho frå havbotnen – og frå Setesdal

Øystein Moi møter mennesker fra indre Agder. I dag er det Gro Suvatne.
Les mer om:

Riksadvokaten mener politi i Agder brøt tjenesteplikten grovt

Riksadvokaten mener to polititjenestemenn er skyldig i grovt brudd på tjenesteplikten etter at et avhør av en drapssiktet 15-åring skjedde uten forsvarer.
Les mer om:

17.mai-taler Fylkesmann Stein A. Ytterdahl hyller Åmlis "månelandings-prosjekt" og ser på skogen som den nye olja

Fylkesmann Stein A. Ytterdahl snakker selvsagt om både Eidsvoll og grunnlova under 17.mai talen. Men så kommer den celebre gjestetaleren inn på noe som får mange Åmli-folk til å føle seg ekstra stolte i solskinnet foran Rådhuset. Han mener at den planlagte biozin-fabrikken på Simonstad, er et nytt månelandings-prosjekt, som vil skape ringvirkninger for hele Agder. 17.mai-feiringa er ellers prega av et kjempelangt folketog, flott hornmusikk, supert barnekor, sprelsk rød- og rosaruss, natursti, sekkeløp og mange andre gøyale ting.
Les mer om:

17. mai på Sira

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagen startet med gudstjeneste i Bakke kirke før bekransing av minnestøtten. Folketoget fulgte sin vanlige rute fra Bakke kirke via Mosevegen til Sira skole der det var leker og salg av mat. Tidligere ordfører i Flekkefjord Sigmund Kroslid (KrF) var dagens taler før folkefesten startet. - Mange møtte opp på folkefesten i gymsalen og mange ekstra stoler måtte inn, forteller fotograf Torbjørn Steiro til Agder.

Kontroll på skogbrann i Lyngdal

110-sentralen i Agder melder at krattbrannen i Lyngdal, som utviklet seg til en skogbrann, er under kontroll.
Les mer om:

Skogbrann i Agder under kontroll

Brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Hægebostad i Agder, opplyser politiet.

Full utrykning til skogbrann i Agder

En gressbrann i Hægebostad i Agder blusset opp og utviklet seg til en skogbrann. Klokken 12.45 melder politiet at brannvesenet igjen har kontroll.

Setter inn helikopter mot skogbrann

Klokka 10.30 på 17. mai meldte 110-sentralen Agder at det er rekvirert helikopter for å hjelpe til i slokkingen av krattbrannen i Hægebostad.
Les mer om:

Branntilløp i bolig

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesen og politi fikk melding melding om røykutvikling i en bolig på Trøngsla i Flekkefjord. like før klokken halv fire fredag morgen.Brannvesenet opplyser at de rykket ut på grunn av en automatisk brannvarsling fra en av de kommunal boligene på Trøngsla.- Det var et lite branntilløp på stedet. Røykdykkere har slukket brannen og gjennomsøkt leilighet.

Se video: Skikkelig salutt for 17. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Flekkefjord Borgerlige Artillerie Corps var på plass på Olsbys utsikt med tre mann for å gi folk i Flekkefjord en pangstart på dagen. - Vi har forberedt seks svart-krutt-pakker for skyting nå og 9 til barnetogets start klokken halv ti, forteller de salutterende til Agder. - Pakkene inneholder 250 gr. krutt og 150 gr hvetemel. Melet har vi i for å få skikkelig smell.

Tar vindmølleopprøret videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Flekkefjords innbyggere, politikere og administrasjon har krav på best mulig dokumentasjon om de kommende monsterturbiner, sier Jostein Urstad i Nei til vindmøller i Flekkefjord. KONSTRUKSJON: Frode Tesaker (til venstre) og Jostein Emil Urstad med rekonstruksjoner av hvordan vindmølleparken blir.

Ekstra styremøte om gull-pensjon-anke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Møtet arrangeres som telefonmøte 23. mai. Den eneste saken på sakskartet er «vurdering av anke - Tingrettsdom angående tvist om forståelse av pensjonsavtale.»Tidligere administrerende direktør Jan-Roger Olsen vant i tingretten frem i pensjonstvisten mot sin tidligere arbeidsgiver Sørlandet sykehus.I november 2017 ble Olsen enig med sykehuset om å forlate stillingen sin sommeren 2018.

Rullestol i feil kjørebane

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ved 15-tiden torsdag meldte politiet i Agder på Twitter at en dame med elektrisk rullestol var ute og kjørte i veien i motsatt kjørefelt. Hun endte nesten med å bli kjørt på av noen. Politiet har nå kontroll på damen og finner et trygt sted for henne der hun kan kjøre risikofritt.

Sterk vekst i IKT Agder

Det interkommunale it-selskapet IKT Agder vokser kraftig. Både antall tjenester, ansatte og deltakende virksomheter både fra Aust- og Vest-Agder øker.
Les mer om:

Sokndalsbrannen skal evalueres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er ingen overdrivelse å si at brannen sprengte alle rammer for dagens beredskapsplan.

Trusfridom – og bedehus på finn.no

Oddbjørn Johannessen ved Høgskulen i Agder fortalde for tre år sidan om vemodet han kjende på då det gamle og nedslitne bedehuset hans frå barndommens søndagsskule i Strengereid vart lagt ut for sal på finn.no. Det var rett nok tiår sidan siste besøk.
Les mer om:

FFK knuste naboene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I kveld viste Agder kampen mellom Flekkefjord FK og Kvinesdal IL direkte på vår nettsiden. Sendingen startet et kvarter før kamp, og kveldens kommentatorer er Lars Frøsland og Per Erik Røgenes. Kampen, som endte 4-0 til FFK blir mulig å se i opptak øverst i saken.Røgenes følger KIL svært tett og han var for første gang med som kommentator for Agder TV.

Mæland med klar melding til ordførerne: Flere bør slå seg sammen

Statsråd Monica Mæland er ikke fornøyd med det nye kommunekartet for Agder i 2020. Hun vil at flere kommuner går i gang med å slå seg sammen.
Les mer om:

«Hva gjør vi når bebyggelse er truet?»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannmannskapene Terje Glendrange, Kjetil Presterud, Jostein Urstad og Kai Espen Feed fra Flekkefjord brannvesen var til stede tirsdag på skogbrannseminar i Bø i Telemark. Der presenterte de hvordan Sokndal, Lund, Flekkefjord, Egersund og Sirdal i fellesskap håndterte den store skogbrannen i Sokndal i april i år. Kjetil Presterud gir en innføring i brannens omfang og dramatikk.

Digitale tvillinger i vannkraft

Kongsberg Digital og Agder Energi har inngått et partnerskap og startet et pilotprosjekt for bruk av digitale tvillinger innen vannkraft.

Kristiansand Ap sitt listeforslag

Fædrelandsvennen hadde forrige uke ett godt innlegg av redaktør Vidar Udjus om at det i Agder er få kvinnelige listekandidater.

Har snakket med turistene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)80 prosent av de besøkende på Brufjell var førstegangsbesøkende, primært turvante godt voksne. Mange av disse har tidligere vært på steder som Preikestolen, Kjerag og Trolltunga.