Nyheter om Agder


Aksjonerer mot nedlastere av seksualiserte bilder av barn i Tvedestrand og Vegårshei

Etterforskningsgruppen «Operasjon Pandora» i Agder politidistrikt har det siste året jobbet for finne folk som laster ned seksualiserte bilder og filmer med barn. Prosjektleder Thor Atle Pedersen forteller at det aksjoneres mot nedlastere også i Tvedestrand og på Vegårshei.

Følg tiltaltes forklaring i ankesaken

Den drapstiltalte 43-åringen forklarer seg for Agder lagmannsrett. Her kan du følge hennes forklaring.
Les mer om:

Tilsvar til Tor Aurebekk

Tor Aurebekk styremedlem i SV Agder lurer altså på om jeg kan trylle. Det hadde hadde vært festlig å bekrefte dette, men det kan jeg altså ikke.
Les mer om:

I Agder ivaretar vi vår kristne kulturarv

Det var en symbolsk hendelse når tidligere KrF leder Knut Arild Hareide ble buet ut på Oslo Symposium sist helg.

En kamp om troverdighet

Den 43 år gamle kvinnen har ingenting å tape når hun nå kjemper sitt livs viktigste kamp i Agder lagmannsrett: hun skal overbevise juryen om at hun ikke har drept sin far og ekssamboer.
Les mer om:

Vet hvem den døde kvinnen fra Agder er

Mistenkelig dødsfall - obduksjon kan gi foreløpig svar torsdag.
Les mer om:

Avviser drapssamtale: Hevder politiet ville betale vitne

AGDER LAGMANNSRETT (VG) «Still et annet spørsmål», svarte tiltalte Elisabeth Terese Aaslie da aktor Leif Aleksandersen for første gang fikk spørre henne om noe.

22-åring dømt til 16 års fengsel for bildrap på E18

En 22-åring er i Agder lagmannsrett idømt den strengeste straffen for bildrap i Norge noensinne, 16 års fengsel, etter en frontkollisjon på E18 i Vestfold.

Dømt til 16 års fengsel

En 22-åring er i Agder lagmannsrett dømt til 16 års fengsel for å ha kjørt i feil retning på E18 i Vestfold og forårsaket en frontkollisjon der en mann døde.
Les mer om:

Helomvending fra dobbeltdrapstiltalt: Nå forklarer hun seg for retten

AGDER LAGMANNSRETT (VG) Etter å ha nektet å forklare seg for politiet, de rettspsykiatrisk sakkyndige og retten siden pågripelsen har syvbarnsmoren nå inntatt vitneboksen.
Les mer om:

Overskudd/underskudd i Agder Energi

Jeg takker AD Tom Nysted og øk dir Pernille K. Gulowsen for oppfølgning i avisdebatten mellom oss.

Følg ankesaken direkte

Tingretten fant 43-åringen skyldig i to drap og dømte henne til 21 års forvaring. Tirsdag starter ankesaken i Agder lagmannsrett.
Les mer om:

Vi fulgte ankesakens første dag direkte

Tingretten fant 43-åringen skyldig i to drap og dømte henne til 21 års forvaring. Tirsdag startet ankesaken i Agder lagmannsrett.
Les mer om:

Politiet aksjonerer mot nedlastere for å stoppe overgrep mot barn

Politiet i Agder har aksjonert mot flere personer som har lastet ned overgrepsbilder av barn. «Operasjon Pandora» har generert 70 nye saker for politiet.
Les mer om:

Agder SV sier nei til vindkraftanlegg i Agder

Det pågår en bred og engasjert debatt om vindkraft. Flere partier gir nok både avventende og forsiktige svar i denne debatten.
Les mer om:

Bærum- og Holmenkoll-åsene ypperlig for vindmøller

Makta med blant andre Fred Olsen i spissen vil nå pepre Agder med vindmøller for å redde verden fra global oppvarming heter det. Endog ungdommen har man fått hisset opp til å drive skolestreik for å redde verden.
Les mer om:

Statsminister-skryt av Agder

Statsminister Erna Solberg mener det blåser en mer positiv vind fra Agder mot Oslo. Landsdelen er blitt flinkere til å finne gode løsninger på utfordringer, mener hun.

Agder Høyre tapte tiggerkamp

Høyres landsmøte har vedtatt omkamp om tigging: Kommunene kan igjen bli nektet lokalt tiggerforbud. Dermed tapte fylkeslaget fra Agder tiggerkampen.
Les mer om:

– Netthets stanser nye lokalpolitikere

KS Agder er bekymret over at det i flere kommuner, spesielt de små, er blitt vanskeligere å få folk til å stille på valglistene på grunn av netthets.
Les mer om:

Dette brenner de for

Høyres landsmøte er i gang og en stor delegasjon fra Agder er på plass. Fædrelandsvennen har bedt hver og en trekke fram en politisk sak de brenner spesielt for og vil jobbe med i valgkampen.
Les mer om:

Bredbåndsbløff fra Høyre

I et leserinnlegg i Fædrelandsvennen 9. mars fremstiller Høyres Arne Thomassen og Arne Guddal det som om Høyre i Agder og regjeringen kommer med en kjempesatsing på utbygging av høyhastighetsbredbånd for alle i hele landet.

Domprosten i Kristiansand med støttetale i moskeen

Domprost Freddy Berg talte fredag i moskeen i Posebyen for å vise solidaritet med muslimer i byen i forbindelse med terroren på New Zealand. Det satte lederen for Muslimsk Union Agder pris på.

Uenige om aktiv dødshjelp

Agder Unge Høyre vil at partiet skal gå inn for aktiv dødshjelp – men får ingen andre sentrale agderpolitikere i partiet med seg på det.
Les mer om:

Planer om stor hydrogen- og laksefabrikk i Lister

Terje Mikalsen opplyser til Agder at hans planer om et landbasert oppdrettsanlegg på Lista ikke påvirkes av at andre også har planer om å etablere andre anlegg i Farsund.

Trapper opp sikkerheten ved norske moskeer

Politiet i Agder har økt fokus mot fredagsbønnen i Agder-fylkene, i lys av terrorangrepet på New Zealand.
Les mer om: