Nyheter om Agder


Ti spørsmål til Agder Energi Nett-sjefen: – Hvorfor er ikke linjetraseene breiere, slik at trærne ikke velter over strømlinjene?

Svein Are Folgerø, administrerende direktør i Agder Energi Nett, vil nå vurdere hvordan de kan rydde linjene raskere. Her svarer han på ti spørsmål etter den siste ukas strømbrudd i Agder.

Fortsatt flere uten strøm

Kartet som viser strømstanser hos Agder Energi Nett viser at alt fortsatt ikke er i orden i regionen vår. Fortsatt er det over 3.000 som er uten strøm i hele Agder og for regionen som KRS247 dekker, er antallet godt…

Ordføreren kritiserer - miljøverneren jubler

Det skal ikke bygges 37 vindmøller ved Hovatn i Bygland. Et av de mest uberørte villmarksområdene på Agder er dermed reddet.
Les mer om:

NVE: – Spørsmålet er om de har forebygget nok

Agder Energi må betale ekstra hvis de ikke klarer å levere ut strøm. Norges vassdrags- og energidirektorat vil at det skal bli enda dyrere, for å motivere til bedre linjerydding.

Innrømmer at det må ryddes mer trær

Agder Energi vil sette i verk arbeid med å rydde bredere, tresikre ryddebelter langs de aktuelle linjestrekkene for å styrke strømnettet.

Fortsatt problemer for togtrafikken i sør

Snøen som falt i Agder og de nærmeste fylkene den siste uka påvirker togtrafikken.
Les mer om:

Tusenvis har vært uten strøm: Vil koste flere titalls millioner kroner

Tusenvis av kunder har vært uten strøm i Agder som følge av snøvær, veltede trær og skader på strømlinjene. Det vil koste mer enn strømbruddene i landsdelen i 2016, ifølge Agder Energi Nett.

Innrømmer overgrep mot sørlandsjenter

En mann fra Hordaland innrømmer overgrep mot ti jenter, to av dem fra Agder.
Les mer om:

Leter etter mann (21)

Politiet har satt i gang en omfattende leteaksjon i Søgne i Agder etter at en 21 år gammel mann ikke kom hjem etter en tur på byen.
Les mer om:

– Ikke rydd i skadde kabler!

Med de mange skadene på strømnettet i Agder de siste dagene, sender nettselskapet ut en advarsel. – Fagfolk må ta seg av ryddingen av kabler!
Les mer om:

1.500 kunder uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold

I overkant av 1.500 kunder var i 18-tiden søndag uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat.

Over 1.000 uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold

I overkant av 1000 kunder var søndag kveld uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat.

En god tannhelse i Agder på like konkurransevilkår

Det er bekymringsfullt at vi har vedtatt en tannhelsestrategi i Vest-Agder som legger opp til - og aktivt forsøker å tiltrekke seg flere betalende pasienter.
Les mer om:

Fortsetter feilrettingsarbeidet

Oppfølging av feil har pågått gjennom natten. Fra søndag morgen er montører ute ved alle kjente feilsteder. Nå er det 3533 kunder uten strøm på Agder.
Les mer om:

2900 mangler strøm - Sørlandsbanen fortsatt stengt

Søndag formiddag mangler 2900 mennesker strøm i Agder, og Sørlandsbanen er ennå stengt.

3000 mangler strøm - Sørlandsbanen åpnet

Søndag ettermiddag mangler 3000 mennesker strøm i Agder, mens Sørlandsbanen er åpnet igjen.

3000 mangler strøm - Sørlandsbanen fortsatt stengt

Søndag formiddag mangler 3000 mennesker strøm i Agder, og Sørlandsbanen er ennå stengt.

3000 mangler strøm – Sørlandsbanen åpnet

Søndag ettermiddag mangler 3000 mennesker strøm i Agder, mens Sørlandsbanen er åpnet igjen.

Tusenvis mangler strøm – Sørlandsbanen åpnet

Søndag ettermiddag mangler rundt 1600 kunder strøm i Agder, mens Sørlandsbanen er åpnet igjen.

Over 5000 husstander uten strøm

Over 5000 husstander er uten strøm i Agder, og vil trolig være det lenge. Agder energi anbefaler folk å finne fram lommelykter og å ta kontakt med kommunen om de trenger hjelp.

Advarer mot lavthengende strømlinjer

- Hold avstand til strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt på linjene, advarer Agder Energi.

Flere tusen mangler strøm - varsler mer snø

9000 husstander er uten strøm i Agder-fylkene ved 16-tiden lørdag. Agder Energi anbefaler kundene sine å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

Flere tusen mangler strøm – varsler mer snø

Ved 20-tiden lørdag er rundt 5000 husstander uten strøm i Agder-fylkene. Agder Energi anbefaler kundene sine å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

Nytt snøfall på Sørlandet – over 5.000 uten strøm

5.300 strømkunder i Agder-fylkene er lørdag ettermiddag uten strøm etter et nytt snøfall. Agder Energi ber folk om å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

3000 er fortsatt strømløse

Søndag ettermiddag er over 3000 husstander fortsatt uten strøm i Agder-fylkene. Agder Energi håper de fleste rammede vil få strømmen tilbake innen i kveld.