Nyheter om Agder


UiA vil bruke 16 mill. på prosjekt med Randesund som testpilot

Universitet i Agder (UiA) har sammen med Randesund idrettslag og Agder idrettskrets søkt om 16 millioner kroner til forskning på hvordan barn og unge kan holdes lenger i idretten.
Les mer om:

Bedrifter i Østre Agder får 1,9 millioner i korona-støtte

Stortinget bevilger 1,75 milliarder kroner til kommunene, som skal gå til virksomheter som er rammet av nasjonale smitteverntiltak. Av dette får de fem kommunene lengst øst i Agder nærmere to millioner kroner.
Les mer om:

Krimteknikerne er på plass på branntomta

Agder politidistrikt sendte fredag morgen fire krimteknikere til branntomta i Risør. Foreløpig leder teoriene mot det man opprinnelig trodde, at brannen startet i vaskeriet.

Baneheia-saken overføres til statsadvokaten i Oslo

Agder statsadvokatembeter og Agder politidistrikt skal ikke lenger ha ansvar for behandling av den gjenåpnede straffesaken mot Viggo Kristiansen.

Ny statsadvokat i Baneheia-saken

Statsadvokaten i Agder skal ikke behandle gjenåpningen av saken mot Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (41). Nå havner saken på bordet til statsadvokaten i Oslo.
Les mer om:

Har tre uker på seg til å rette brannavvik

Innen tre uker må eierne av Stranna Maritime-bygget ved Hanthosundet legge frem en fremdriftsplan til Østre Agder Brannvesen (ØABV) for når flere avvik som ble avdekket ved branntilsyn i bedriften er utbedret.
Les mer om:

Brannvesenet i Risør og Agder får skryt fra nasjonalt hold

Natt til onsdag begynte det å brenne i Storgata i Risør. Bygningen var, som de fleste andre i den lille sørlandsbyen, et gammelt trehus. Da brannen var slukket onsdag formiddag, var tre hus totalskadd og tre familier husløse.

Fikk kritikk av fylkeskommunen: - Det har aldri vært vår intensjon å få et høyere hus

Hytteeierne i Narestø fikk kritikk av kulturminnevernavdelingen i Agder for arbeid som var gjort på hytta. Nå søker paret om endring i tillatelsen de tidligere har fått.
Les mer om:

Person fraktet til sykehus etter eksplosjon i bolig

En person er fraktet til sykehus etter en eksplosjon i et bolighus i Flekkefjord i Agder. Boligen er totalskadd.
Les mer om:

Kåret til Norges beste hotell

Statsadvokaten i Agder vil vente på Riksadvokaten før de tar stilling til om Viggo Kristiansen kan løslates fra fengsel.

Løslater ikke Viggo Kristiansen nå

Statsadvokaten i Agder vil vente på Riksadvokaten før de tar stilling til om Viggo Kristiansen kan løslates fra fengsel.
Les mer om:

Statsadvokaten vil ikke løslate Kristiansen nå

Agder statsadvokatembeter mener det er retten som eventuelt må avgjøre om Viggo Kristiansen skal løslates. De vil ikke selv be om at soningen avsluttes på nåværende tidspunkt.
Les mer om:

Har fått sitt årlige påfyll på kontoen: - Det blir bånn gass når isen går

Furøya IKS får et årlig tilskudd fra Agder fylkeskommune på 400.000 kroner. Tvedestrand kommune matcher med samme beløp, og i tillegg søker IKS'et midler fra andre steder.

- Det var grusomt å våkne opp og se dette på morgenen i dag

Anette Vabø bor i Tvedestrand, men er fra Risør. Hun sier det var grusomt å våkne opp til nyheten om at flere bygg i nabobyen sto i brann. - Vi var nødt til å ta en tur og se, og det som møtte oss var ordentlig ekkelt. Det er så tårene renner, sier Anette. Politiet i Agder opplyser at tre bygninger er totalskadd. Et fjerde bygg er det begrenset skader på. Brannårsaken er så langt ukjent. Anette Vabø har delt disse bildene fra trehusbyen med oss.

Stor stigning i smitten i Oslo og Agder: – Kan være mindre alvorlig enn det ser ut til

Grafene for Oslo og Agder har skutt i været. Men det trenger ikke bety at smitten i Norge er på vei opp igjen.
Les mer om:

Storbrann i trehusbebyggelse i Risør sentrum: – Et sjokk

Det brant onsdag morgen kraftig i flere trebygninger i sentrum av Risør i Agder. Brannvesenet har nå kontroll på brannen, og det er ikke lenger fare for spredning.
Les mer om:

Får ikke sparke sexdømt lege

En fastlege i Agder fylke fikk sparken etter å ha blitt dømt for seksuell omgang med barn i 2005. Nå konkluderer retten med at avskjedigelsen var ugyldig.
Les mer om:

Ber om 100 millioner - får kanskje under halvparten

Det jobbes for å få nok penger til en forbedret vei mellom Fiane i Tvedestrand og Simonstad i Åmli. Nå har Agder fylke sendt to ulike søknader til samme pott med penger.
Les mer om:

Ny eier får forlenget konsesjon - opplyser at de er i dialog med Agder Energi

Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) har godkjent søknaden fra Egelands Verk i Gjerstad om forlengelse av anleggskonsesjonene for verkets anlegg i Gjerstad og Risør kommuner. Forlengelsen er gitt frem til 2023.

Vil ha esport som bachelorgrad

Høsten 2021 blir det mulig å søke på årsstudium i såkalt akademisk esport ved Universitet i Agder. Videre jobbes det for å gjøre programmet til en bachelorgrad.
Les mer om:

God grunn til å feire med kake:- Utrolig viktig med slike satsingsvillige bedrifter

I dag var det kontraktignering mellom Åmli-ordfører Bjørn Gunnar Baas og Multicom Eiendom AS og TT Bygg Agder AS. Begge selskapene har sikret seg nye tomter på kommunens næringsområde på Hegna.
Les mer om:

Smitterekord på Sørlandet - kan være en ny mutasjon

Smitten øker i Agder. Fylkeslegen mener det kan være en norsk mutasjon.
Les mer om:

I dag skulle langrennsløpere fra hele landsdelen ha vært her

Lettelsene i koronareglene for kretsrenn kom tre dager for seint for Østre Agder Tour.
Les mer om:

Fylkeslege frykter norsk mutasjon i Agder

Det er ny ukerekord for Agder når det gjelder antall coronasmittede denne uken og fylkeslege Anne Sofie Syvertsen frykter en ny, norsk mutasjon.
Les mer om: