Nyheter om Afrikanske


Sju flyktninger døde

Sju mennesker som tok seg over havet fra den afrikanske kysten, døde i et forsøk på å nå Kanariøyene med gummibåt, opplyser spansk politi. 18 personer kom frem til øyene.

Clinton fyrer løs mot Trump

I en Twitter-melding kaller Hillary Clinton president Trumps «drittland»-uttalelse om afrikanske land for uvitende og rasistisk.

AU til Trump: Uakseptabelt! Afrikanere ankom USA som slaver

NAIROBI / OSLO (NRK) : Mange afrikanere reagerer med sjokk etter president Trumps utspill om «drittland». Den afrikanske union sier at Trumps utsagn er fullstendig uakseptabelt med tanke på alle afrikanere som ble hentet som slaver til USA.

Listhaug vil ha returavtale med Sudan

KHARTOUM/OSLO (NRK): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker en avtale om retur av sudanere fra Norge. Listhaug besøker flere afrikanske land denne uken.
Les mer om:

Israel kaster ut 38.000 flyktninger og migranter 

Israel skal de neste tre månedene deportere rundt 38.000 asylsøkere og migranter fra Eritrea og Sudan til andre afrikanske land.

Med hjertet i Zambia

Hun fikk sitt første møte med den zambiske landsbygda da hun var 13 år gammel. Siden har Hamar-jenta Birgitte Vold knyttet tette bånd med mennesker og lokalsamfunn i det fattige afrikanske landet, og gjort sitt for å hjelpe. Nå ønsker hun å bidra mer.

Nominert til prestisjepris

Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

Mohamed Salah vant prestisjetung pris

Mandag kveld ble prisen for årets afrikanske spiller utdelt, og det var Livepool-spiller Mohamed Salah som gikk av med prisen.
Les mer om:

Afrika: Helter blir selv despoter

I flere afrikanske land har tidligere frigjøringsbevegelser. I Zimbabwe, Uganda og Sør-Afrika likner disse bevegelsene på de samme regimene som de en gang kjempet mot.

Sparker i gang ny innsamlingsaksjon

Fosningene har de to siste årene samlet inn penger slik at hele 12.000 mennesker i afrikanske Malawi nå kan drikke rent vann fra nye brønner. Nå sparkes Fosengaven 2017 i gang, og det for sjette året på rad.
Les mer om:

Den afrikanske union fordømmer «kupp» i Zimbabwe

Den afrikanske union (AU) sier det som skjer i Zimbabwe ser ut som et kupp, og de oppfordrer militæret til å stanse handlingene og respektere grunnloven. 
Les mer om:

Scoret sitt første landslagsmål

Aalesund-spiller Edwin Gyasi scoret Ghanas eneste mål i 1-1-kampen mot Egypt i den siste kampen i den afrikanske VM-kvalifiseringen søndag.
Les mer om:

Møre-selskap bidreg til matproduksjon

Genetikktenester frå Akvaforsk Genetics på Nordmøre, utvikla for den norske laksenæringa, skal no bidra til å fø millionar i fleire afrikanske land.
Les mer om:

Importerte «slave»-tomater til Norge

Tomatprodusentene Mutti og Conserva Italia har kjøpt tomater fra en gård italienske myndigheter mener har utnyttet afrikanske migranter. – Vi er sjokkert, sier norsk importør.
Les mer om:

Har et folk i Tanzania nøkkelen til et sunnere og friskere liv?

Det afrikanske hadzafolket har mange flere tarmbakterier enn folk fra Vesten. Det er et sunnhetstegn, sier forskere.
Les mer om:

Salah avgjorde for Egypt

Liverpool-spiller Mohamed Salah ble matchvinner da Egypt vant 1–0 hjemme mot Uganda i den afrikanske VM-kvalifiseringen tirsdag.
Les mer om:

EU vil stanse båtflyktningene militært

Toppledere fra syv europeiske og afrikanske land er enige om en ny kjøreplan.
Les mer om:

Selger bøker for å finansiere egen utdanning

I disse dager besøker to afrikanske studenter Midt-Troms. Her selger de bøker til inntekt for egen utdannelse.
Les mer om:

Meintjes kan bli den første afrikanske trøyevinneren i Tour de France

25-åringen er den største favoritten i kampen om ungdomstrøya.

EU betaler milits for å stanse flyktninger

Europa forsøker å få afrikanske land til å stanse flyktningstrømmen. I Sudan har EU funnet en samarbeidspartner i den samme militsen som sto bak folkemordet i Darfur.

Tioté-tragedien: Den niende afrikaneren som dør på banen

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er Cheick Tioté (30) det niende kjente afrikanske fotballspilleren som faller død om på banen. Dødsårsaken til den tidligere Newcastle-spilleren er ikke kjent.
Les mer om:

Flyktninghjelpen: Ti kriser verden har oversett

Fem afrikanske land topper listen over verdens glemte fluktkriser. Hver femte innbygger i Den sentralafrikanske republikk har flyktet fra sitt hjem.
Les mer om:

IOM-rapport: Afrikanske migranter selges som slaver i Libya

Prisen på migrantene og flyktningene som selges på markeder i Libya, varierer fra 200 til 500 dollar, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).
Les mer om:

Funksjonshemmede har større risiko for å bli HIV-smittet

Men i mange afrikanske land faller de ofte utenfor hjelpeapparatet.
Les mer om:

250 flyktninger og migranter fryktes omkommet i to forlis i Middelhavet

Rundt 250 afrikanske migranter og flyktninger fryktes omkommet i to forlis i Middelhavet, utenfor kysten av Libya, ifølge en spansk redningsorganisasjon.