Nyheter om Afrikanske


Superbrødrene får Europa i ryggen i kampen mot Afrika: - De gir verden håp

17 år gammel har Jakob Ingebrigtsen allerede to EM-gull rundt halsen. Men ferden er ikke over. Nå skal den afrikanske dominansen ødelegges. Friidretts-Europa heier på Team Ingebrigtsen.

Kinas president på Afrika-rundreise

Kinas president Xi Jinping lander lørdag i Senegal, for så å reise videre til tre andre afrikanske land. Målet er å styrke økonomiske og militære bånd.

City-stjernens svar går viralt

De afrikanske røttene til mange av VM-vinnerne har vært et omstridt tema etter Frankrikes triumf. City-backen Benjamin Mendy er blant de som har fått nok.
Les mer om:

Flere hundre migranter fraktet til grensa og forlatt i ørken i Niger

Nær 600 afrikanske migranter ble ifølge en nigersk talsperson forlatt på grensa mellom Niger og Algerie før de ble reddet.
Les mer om:

Landslag måtte sove på gaten før VM-kvalik

Visum- og hotellproblemer gjorde at Zimbabwes rugbylandslag måtte overnatte på gata i Tunisia. Det afrikanske rugbyforbundet beklager hendelsen.
Les mer om:

Colombia sendte Senegal ut og Japan videre

For første gang siden 1982 er ingen afrikanske lag videre fra gruppespillet.
Les mer om:

Tottenham har lagt inn bud på toppscorer i Ligue 1

Trener Mauricio Pochettino har fått muligheten til å være mer aktiv på overgangsmarkedet før neste seong. Da rykker klubben inn på nye White Hart Lane med optimisme i blikket. Nå skal forhandlinger være i gang for det som kan bli sommerens første signering. Alasanne Plea. Franskmannen staret karrieren i Lyon, men kom seg ikke helt inn i varmen.

Manchester United i markedet for en sørkoreaner

Det er heller ingen hvilken som helst sør-koreaner Mourinho nå er interessert i.

Tottenham jakter neste afrikanske stjerneskudd

Unggutten kom inn i det 76. minutt for Mali og scoret det avgjørende 1-0-målet, tretten minutter senere. Dette var semifinalen i African Nations Championship, et utstillingsvindu med europeiske klubber som tilskuere. Dermed startet karrieren som nå kan føre spilleren til Premier  League. Yves Bissouma ble hentet til franske Lille i 2016 og fikk som 19-åringen først prøve seg på reservelaget.

Ønsket afrikansk donor – tilbudt asiatisk

Det nærmeste fertilitetsklinikken på Rikshospitalet kom Nadettes afrikanske opphav var sæd fra en asiat.
Les mer om:

Når en Toyota Landcruiser blir politikkens egentlige mål

​Trodde du at ideologi og arbeid for folkets beste var den primære drivkraft bak politisk engasjement? Slik er det ikke nødvendigvis i afrikanske land. – En hovedgrunn til at mennesker engasjerer seg i politikk er å skaffe seg private goder, fastslår politisk kommentator Happy Kayuni i Malawi.
Les mer om:

13.000 menneske dumpa midt i Sahara-ørkenen utan mat og vatn

Over 13.000 afrikanske flyktningar og migrantar har dei siste 14 månadene blitt utviste frå Algerie og sende ut i ørkenen utan mat og vatn. Deporteringa starta etter at EU byrja legge press på nordafrikanske land for å stoppe straumen av menneske som tek seg over Middelhavet.
Les mer om:

De eldgamle baobab-trærne kollapser, men forskerne skjønner ikke hvorfor

De afrikanske baobabene er tusenvis av år gamle. Nå faller de sammen.
Les mer om:

Guardiola kaller Yaya Touré for løgner etter beskyldninger om rasisme

Pep Guardiola svarer på Yaya Touré utsagn om at han disfavoriserer afrikanske spillere. - Ren løgn, sier City-manageren.
Les mer om:

Korrupsjonskandale i afrikansk fotball avsløres i ny dokumentar

Over 100 afrikanske fotballdommere ble filmet med skjult kamera mens de tar imot bestikkelser. Skandalen går helt opp til presidenten i det ghanesiske fotballforbundet.

De afrikanske krisene bekymrer: - Kommer helt i skyggen av det som skjer i Midtøsten

Flyktninghjelpen slipper i dag sin liste over verdens ti mest neglisjerte konflikter. Jan Egeland tror de fleste vil bli overrasket.
Les mer om:

Kongo topper listen over neglisjerte kriser

I fjor ble flere kriser på det afrikanske kontinentet drastisk forverret. Nå topper Kongo Flyktninghjelpens årlige liste over neglisjerte fluktkriser.
Les mer om:

Kongo topper lista over neglisjerte kriser

I fjor ble flere kriser på det afrikanske kontinentet drastisk forverret. Nå topper Kongo Flyktninghjelpens årlige liste over neglisjerte fluktkriser.
Les mer om:

Nyhetsbyrå: Afrikanske land vurderer kinesisk valuta som reservevaluta

Ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua, skal en rekke finansledere og statsansatte fra flere afrikanske land møtes for å diskutere valutaen yuan.
Les mer om:

Nesten 400 mennesker berget i Sahara

Nesten 400 afrikanske migranter og flyktninger ble plukket opp av letemannskaper i Sahara-ørkenen i forrige uke, ifølge IOM.

Afrikanske migranter reddet utenfor kysten av Brasil

Brasilianske fiskere har plukket opp 25 migranter fra Afrika, som ble funnet drivende på en båt utenfor kysten av landet etter å ha krysset Atlanterhavet.

For hundre år siden levde Karen Blixen i ødemarka her - i dag ligger farmen hennes midt i Nairobis mest fasjonable bydel

Karen Blixens afrikanske naturparadis er i dag omgitt av travle veier og fasjonable villaer - men bærer fortsatt hennes navn.
Les mer om:

Her er bildet på katastrofen som rammer Afrika. Nå er flere hundre tusen på flukt

Etter flere år med tørke er det nå styrtregn og katastrofale flommer som truer liv i en rekke afrikanske land.
Les mer om:

Tre av fire ungdomsskoleelever i Afrika kan bare telle til 80

50 millioner afrikanske barn får ikke gå på skole. Blant dem som får, kan mange verken lese eller telle til mer enn 80, viser en ny rapport. 
Les mer om:

– Norges skatteavtaler med afrikanske land må reforhandles

Norfund og andre norske investorer betaler ofte ikke skatt på fortjenesten når de selger seg ut av et selskaper i utviklingsland eller fra fond registrert i et skatteparadis. En fersk gjennomgang av Norges skatteavtaler med afrikanske lavinntektsland slår fast at de fleste er «utdatert og trenger å bli reforhandlet.»
Les mer om: