Nyheter om Afrikanske


I sjokk etter dødsfall ved den marokkansk-spanske grensen

Både FN og formannen i Den afrikanske union er i sjokk etter at flere personer døde og mange ble skadet da de prøvde å komme seg inn i Spania.
Les mer om:

Kan Afrika ha svaret på Europas gassmangel?

Europa seier nei til russisk gass. Det skaper håp for afrikanske land som ønskjer å blåse liv i sine gassprosjekt. Norske Equinor er blant dei som ser mot Afrika.

Zelenskyj: Afrika blir holdt som gissel av Russlands krig i Ukraina

I en tale til Den afrikanske union (AU) sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at hele kontinentet Afrika blir holdt som gissel av Russlands krig.

AU-sjefen i Russland: – Afrika er et offer for krigen i Ukraina

Sjefen for Den afrikanske union (AU) ber Vladimir Putin ta hensyn til at Afrika er blitt et offer for krigen i Ukraina.

AU-topp til Russland for å møte Putin

Senegals president Macky Sall, som også leder Den afrikanske unionen, reiser fredag til Sotsji der han skal møte president Vladimir Putin.

Her er fotballegenden i Kristiansand. Sønnen skal trene med Start.

Han har opplevd ting de fleste bare kan drømme om. Nå er Nwankwo Kanu (45) i Norge med et håp om å gi afrikanske fotballspillere en mulighet til å lykkes.

Sadio Mané i samtaler med ny klubb!

Journalisten Forian Plettenberg fra tyske Sky Sports skriver på Twitter at Sadio Mané er åpen for en overgang til Bayern München i sommer. Plettenberg melder at partene har vært i kontakt og at i samtalene mellom Bayern München og Manés agent skal ha gått bra, og at de kommende 3-4 ukene blir avgjørende for om senegaleseren havner i den tyske storklubben. FLERE ER INTERSSERT: Ny klubb melder seg på i kampen om Sadio Mané News #Mané: He can really imagine to join #FCBayern this summer! There is movement in talks with the player and his management. Next 3-4 weeks are decisive.

Velger United foran Arsenal og Newcastle

Han er tippet til å bli den neste store afrikanske stjernen i Premier League. Napoli-stjernen er ettertraktet mangelvare i England. Flere Premier League- klubber leter etter dens neste som klarer å ta steget til verdens beste liga. Den nigerianske spissen Victor Osimhen har imponert de siste sesongene, først i Lille og nå i Serie A. Han har scoret 25 mål på 55 kamper for Napoli, noe som tilsvarer nær et mål annenhver kamp.

Røde Kors: Sultkatastrofe i Afrika går verden hus forbi

Flere afrikanske land gjennomlever nå en større sultkatastrofe, men i andre deler av verden blir den knapt lagt merke til.

Er vi mer interesserte i ukrainske flyktninger enn i afrikanske?

Magisk Haaland meid ned i norsk målfest: – Mye blod rundt anklene

Biniam (21) ble tidenes første afrikanske vinner av klassiker: – Gjennombrudd for sykkelsporten

Biniam Girmay (21) fra Eritrea vant Gent-Wevelgem og ble tidenes første afrikaner til å vinne en brosteinsklassiker.
Les mer om:

Flere kvinner ble kjønnslemlestet i Somaliland under pandemien

Nedstenginger under coronapandemien førte til en økning i kvinnelige kjønnslemlestelser i flere afrikanske land, deriblant Somaliland, ifølge FN og eksperter.
Les mer om:

Mens verda vel side i krigen, står Afrika helst i midten

Halvparten av dei afrikanske landa stiller seg på sidelinja når stormaktene byr opp til rivalisering. Og det finst det gode grunner for.
Les mer om:

Afrikanske land bekymret over anklager om rasisme ved Ukrainas grenser

Myndighetene i flere afrikanske land prøver å hjelpe sine statsborgere som flykter fra Ukraina. De er bekymret over hvordan de blir behandlet ved grensene.
Les mer om:

Afrikanske Union fordømmer Russland

Den afrikanske union fordømte torsdag Russlands angrep på Ukraina i sterke ordelag og krevde øyeblikkelig våpenhvile.

Norfund investerer mer i afrikansk landbruk og matproduksjon

Statens investeringsfond for utviklingsland vil nå ut til flere afrikanske landbruksaktører og kjøper seg inn i et selskap som utvikler landbruk i Afrika.
Les mer om:

Bruker nye millioner for å så tvil om darwinismen

Tidligere skipsreder Einar Rasmussen har spyttet inn 10 millioner kroner i en ny stiftelse som skal fremme teorier om jordens opprinnelse på det afrikanske kontinent.

Salah matchvinner med sitt 150. Liverpool-mål

Mohamed Salah ble den tiende spilleren i Liverpools historie til å score 150 mål for klubben da 0-1 ble vendt til 3-1-seier over Norwich lørdag. Norwich ledet overraskende med 25 minutter igjen å spille da Liverpool satte på turboen, anført av sine afrikanske stjernespillere. Først scoret Sadio Mané på brassespark, før Salah scoret tre minutter senere og snudde kampen. Den egyptiske kantspilleren spilte sin 233. kamp for Liverpool, og vinnermålet var hans 150. i Liverpool-drakt. Det har bare ni spillere gjort før ham, og bare én mann har gjort det på færre kamper.

Afrikanske ledere krever tilgang til vaksineoppskrifter

Frustrerte afrikanske ledere ber EU bistå for å få frigitt patenter på koronavaksine slik at kontinentet kan starte produksjon og få fart på vaksineringen.
Les mer om:

Få afrikanske utøvere i vinter-OL: – Føler ikke at vi hører hjemme i vinter-OL

ZHANGJIAKOU (VG) Antall utøvere fra Afrika i vinter-OL er halvert på fire år. Ghaneseren Akwasi Frimpong (36) mener afrikanske utøvere ikke føler seg hjemme i lekene.
Les mer om:

Rødt: Norske soldater har trent opp afrikanske kuppmakere

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beskriver militærøvelsene i Afrika som viktig for Norge.

Rødt: Norske soldater har trent opp afrikanske kuppmakere

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beskriver militærøvelsene i Afrika som viktig for Norge.

Rødt: Norske soldater har trent opp afrikanske kuppmakere

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen beskriver militærøvelsene i Afrika som viktig for Norge.

Rødt hevder norske soldater har trent opp afrikanske kuppmakere

Siden 2014 har Norge bidratt til å trene opp afrikanske sikkerhetsstyrker og militære ledere fra land i Sahel-regionen. De samme lederne har senere gjennomført tre militærkupp.
Les mer om:

Det synges høyt og lenge om Mané og Mendy i Senegal i natt

Senegal er afrikanske mestere for første gang noensinne. Sadio Mané (Liverpool) og Edouard Mendy (Chelsea) ble store helter i straffesparkkonkurransen mot Mohamed Salahs Egypt. Les: Marc Overmars forlater Ajax etter upassende meldinger: «Jeg skammer meg» «I dag vant vi som land og for det er jeg superstolt», sier Mendy ifølge BBC. Mester Egypt var på jakt etter sin åttende tittel i det afrikanske mesterskapet søndag kveld. På den andre siden?