Nyheter om Afrikanske


Fryktar at ebola-viruset skal spreie seg til fleire land

Fleire afrikanske land aukar beredskapen etter mange dødsfall i Kongo som følgje av ebolaviruset. Norges Røde Kors sender ein spesialist til Uganda.

Mister jobben etter disse bildene: - Jeg sliter med å forstå

- Alle de afrikanske dyrene som fortsatt var i live, var ganske glade da vi satte oss på flyet hjem.
Les mer om:

Nordmenns nye feriefavoritt

Mottoet på Kapp Verde er «No stress», og med charterreiser direkte til den afrikanske øynasjonen er et stressfritt paradis nærmere enn noen gang.

Melania Trump til Afrika på sin første alenetur som presidentfrue

Melania Trump skal de neste dagene besøke fem afrikanske land på sin første utenlandsreise som presidentfrue uten ektemannen Donald Trump.

Nostalgi: 10 av de beste «playmakerne» på 90 tallet

Det er ingen andre grunner for denne listen over de 10 av de beste playmakerne fra 90 tallet enn nostalgi.  Et kjent jungelord er: «Spisser vinner kamper, forsvarere vinner titler og playmakes vinner hjerter» Det kan godt tenkes du har noen andre, men ihvertfall disse 10 har vunnet mitt hjerte. Les: Champions League-finalen i FIFA 19 er utrolig 10: Dejan Savicevic Han spilte fotball mens det fortsatt var et Jugoslavia, han spilte 56 landskamper i løpet av 13 år.

EU leter uten hell etter afrikanske land som vil huse migranter

EUs plan om å opprette mottakssentre for migranter i Nord-Afrika får lunken mottakelse. Så langt har ingen land sagt ja.
Les mer om:

– De ville drepe Gaddafi

DIPLOMATI: Nato valgte bomber framfor fred, sier John Nambo. Han deltok i Den afrikanske unions fredsforhandlinger under Libya-krigen.
Les mer om:

Færre med afrikansk bakgrunn tar vaksinen: – Foreldra tenker at dei ikkje skal ha sex

KRONSTAD, BERGEN (NRK): Færre jenter med afrikanske foreldre tar HPV-vaksine enn jenter med norske foreldre. Legar og helsesøstrer varslar behov for informasjonsløft.
Les mer om:

Alt starter et sted(pluss)

En solide dose med keramikk fra Lofoten og tepper med afrikanske minner. Lørdag kunne duoen, Grethe Winther-Svendsen med «Oblivion» og Vebjørg Hagene Thoe med «Opium vise fra sine separatutstillinger i Galleri Nord-Norge i Harstad for publikum.

Xi lover 500 milliarder til lån og investeringer i Afrika

Kinas president Xi Jinping sier landet vil sette av et beløp tilsvarende 500 milliarder kroner til bistand, lån og investeringer på det afrikanske kontinentet.

Xi lover 500 milliarder til lån og investeringer i Afrika

Kinas president Xi Jinping sier landet vil sette av et beløp tilsvarende 500 milliarder kroner til bistand, lån og investeringer på det afrikanske kontinentet.

Xi lover 500 milliarder til lån og investeringer i Afrika

Kinas president Xi Jinping sier landet vil sette av et beløp tilsvarende 500 milliarder kroner til bistand, lån og investeringer på det afrikanske kontinentet.

Hårkunstneren i Abidjan

ABIDJAN (NRK.NO) Mens afrikanske kvinner i årtier har gjemt bort håret sitt i fletter, under parykker eller fargerike tørklær, bruker Läetitia hodet sitt som «galleri».
Les mer om:

Afrikanere bleker huden for å oppnå skjønnhet og suksess - risikerer helsen

Hudbleking er stort i flere afrikanske land og blir sett som en innfallsport til skjønnhet og suksess. Trenden kommer med en stor helserisiko.
Les mer om:

Superbrødrene får Europa i ryggen i kampen mot Afrika: - De gir verden håp

17 år gammel har Jakob Ingebrigtsen allerede to EM-gull rundt halsen. Men ferden er ikke over. Nå skal den afrikanske dominansen ødelegges. Friidretts-Europa heier på Team Ingebrigtsen.

Kinas president på Afrika-rundreise

Kinas president Xi Jinping lander lørdag i Senegal, for så å reise videre til tre andre afrikanske land. Målet er å styrke økonomiske og militære bånd.

City-stjernens svar går viralt

De afrikanske røttene til mange av VM-vinnerne har vært et omstridt tema etter Frankrikes triumf. City-backen Benjamin Mendy er blant de som har fått nok.
Les mer om:

Flere hundre migranter fraktet til grensa og forlatt i ørken i Niger

Nær 600 afrikanske migranter ble ifølge en nigersk talsperson forlatt på grensa mellom Niger og Algerie før de ble reddet.
Les mer om:

Landslag måtte sove på gaten før VM-kvalik

Visum- og hotellproblemer gjorde at Zimbabwes rugbylandslag måtte overnatte på gata i Tunisia. Det afrikanske rugbyforbundet beklager hendelsen.
Les mer om:

Colombia sendte Senegal ut og Japan videre

For første gang siden 1982 er ingen afrikanske lag videre fra gruppespillet.
Les mer om:

Tottenham har lagt inn bud på toppscorer i Ligue 1

Trener Mauricio Pochettino har fått muligheten til å være mer aktiv på overgangsmarkedet før neste seong. Da rykker klubben inn på nye White Hart Lane med optimisme i blikket. Nå skal forhandlinger være i gang for det som kan bli sommerens første signering. Alasanne Plea. Franskmannen staret karrieren i Lyon, men kom seg ikke helt inn i varmen.

Manchester United i markedet for en sørkoreaner

Det er heller ingen hvilken som helst sør-koreaner Mourinho nå er interessert i.

Tottenham jakter neste afrikanske stjerneskudd

Unggutten kom inn i det 76. minutt for Mali og scoret det avgjørende 1-0-målet, tretten minutter senere. Dette var semifinalen i African Nations Championship, et utstillingsvindu med europeiske klubber som tilskuere. Dermed startet karrieren som nå kan føre spilleren til Premier  League. Yves Bissouma ble hentet til franske Lille i 2016 og fikk som 19-åringen først prøve seg på reservelaget.

Ønsket afrikansk donor – tilbudt asiatisk

Det nærmeste fertilitetsklinikken på Rikshospitalet kom Nadettes afrikanske opphav var sæd fra en asiat.
Les mer om:

Når en Toyota Landcruiser blir politikkens egentlige mål

​Trodde du at ideologi og arbeid for folkets beste var den primære drivkraft bak politisk engasjement? Slik er det ikke nødvendigvis i afrikanske land. – En hovedgrunn til at mennesker engasjerer seg i politikk er å skaffe seg private goder, fastslår politisk kommentator Happy Kayuni i Malawi.
Les mer om: