Nyheter om Afrikamesterskapet


Didier Drogba tapte presidentvalget, men vant plassen i Premier League Hall of Fame

Nå henger ikke de to begivenhetene sammen, men for Pogba ble dette en mildt sagt beginvenhetsrik uke. Det ivorianske fotballforbundet er inne i siste fase av presidentvalget sitt, der Drogba kjemper mot kandidatene Yacine Idriss Diallo og Sory Diabate. Chelsea-ikonet prøvde å stille til valg i fjor, men manglet støtte fra klubber, spillerforening og trenerorganisasjonen. FIFA steppet inn og sørget for at Drogba fikk tilgang til å stille til valget. Les: Antonio Rudiger enig med ny klubb Dette hjalp Drogba lite.

Start-profilen ble Riyad Mahrez’ «mareritt»

KRISTIANSAND (TV 2) Basilio Ndong (23) skal kommende sesong møte Obos-ligaens beste kantspillere. Det bør være barnemat sammenlignet med verdensstjernene han møtte i Afrikamesterskapet.

Liverpool slo Chelsea i ligacupfinalen etter straffesparkkonkurranse

I en kamp full av forspilte sjanser og annullerte mål, var det til slutt Liverpool som avgjorde ligacupfinalen etter straffesparkkonkurranse mot Chelsea søndag. Da det sto 0-0 etter ekstraomganger, gikk ligacupfinalen til staffesparkkonkurranse. Den endte med en duell mellom keeperne. Mendy vant nylig afrikamesterskapet da han reddet en straffe for Senegal i straffesparkkonkurransen som avgjorde finalen, men fikk ikke sjansen til å kopiere bragden for Chelsea. Istedenfor kom Kepa inn.

Mohamed Salah vanvittig god for et knallsterkt Liverpool

Mohammed Salah er nå oppe på niende på målscorelisten gjennom tidene med 152 mål på 234. Han har også det beste forholdet i mål per kamp i hele historien til Liverpool Football Club . – I tillegg til å score mål var Mohanmed Salah absolutt over alt. Tilbake fra Afrikamesterskapet hvor Egypt tapte finalen på straffespark mot Senegal har Salah slått Didier Drogbas rekord (159) med flest målbidrag fra en afrikansk spiller i Premier Leagues historie. Fra første sesong i dagen premier League kamp var Leeds sjanseløse.

Jota-dobbel ga viktig trepoenger for Liverpool

Leicester-keeper Kasper Schmeichel var i det vanskelige hjørnet, men to mål av Diego Jota fikset 2-0-seier og tre nye poeng til Liverpool i Premier League. Seieren gjør at Anfield-laget er fire poeng foran tabelltreer Chelsea, mens avstanden opp til serieleder Manchester City er på ni poeng. Liverpool har én kamp til gode på tabellnaboene. Jota ble den store forskjellen på lagene i torsdagens kamp. Portugiseren satte inn en retur etter en corner i det 34.

– Han er veldig skuffet

Mohamed Salah plages fortsatt av finaletapet i Afrikamesterskapet.

Luis Díaz signeringen har sendt Liverpool stjerne i tenkeboksen

Langsiktig erstatter for Sadio Mané i Liverpool var medienes forklaring for av Luis Díaz fra Porto, vel det er bare fire år mellom de to og Mané er bare 29, et godt stykke unna pensjonsalder. – Han er i sitt livs form ! Sadio Mané var en ekte løve da Senegal for første gang i historien vant Afrikamesterskapet i en tøff finale som endte i straffespark. Nå kan Liverpools signering av vingen Luis Díaz få en utilsiktet og raskt svar. Les: Tottenham fomlet bort Luis Diaz Mané har for å si det forsiktig hatt stor suksess i Liverpool siden han kom til klubben i 2016.

Tilbake på Start-trening: – Det har vært interesse fra andre klubber

Basilio Ndong (23) imponerte da Ekvatorial-Guinea tok seg til en sensasjonell kvartfinale i afrikamesterskapet. Onsdag var venstrebacken tilbake på Start-trening.
Les mer om:

Sadio Mané åpner døra for de to spanske gigantene

Sadio Mane blir koblet til en overgang til Spania igjen etter hans AFCON-suksess – og Liverpool-spissen skal være åpen for to destinasjoner. Mane har etablert seg som en av de beste spissene i verden i løpet av sin tid med Liverpool. Siden han kom til fra Southampton i 2016, har han scoret 107 mål på 244 kamper.

Det synges høyt og lenge om Mané og Mendy i Senegal i natt

Senegal er afrikanske mestere for første gang noensinne. Sadio Mané (Liverpool) og Edouard Mendy (Chelsea) ble store helter i straffesparkkonkurransen mot Mohamed Salahs Egypt. Les: Marc Overmars forlater Ajax etter upassende meldinger: «Jeg skammer meg» «I dag vant vi som land og for det er jeg superstolt», sier Mendy ifølge BBC. Mester Egypt var på jakt etter sin åttende tittel i det afrikanske mesterskapet søndag kveld. På den andre siden?

Nytt straffedrama i afrikamesterskapet – Senegal tok sin første tittel

Sadio Mané bommet på straffespark i ordinær tid, men ble helten da han satte det avgjørende sparket i Senegals finaleseier over Egypt i afrikamesterskapet.

Senegal vant Afrikamesterskapet for første gang

Sadio Mané ble den store helten for Senegal da han satte det avgjørende straffesparket i finalen mot Egypt og Liverpool-lagkamerat Mohamed Salah. Det stod 0-0 etter både 90 minutter og ekstraomganger, og på straffesparkkonkurransen trakk Senegal det lengste strået.

Mané sørget for Senegal-bragd

Sadio Mané ble den store helten da Senegal vant finalen i Afrikamesterskapet over Egypt. Det er første gang Senegal vinner turneringen.

Mané fikk strafferevansje og sendte Senegal til Afrika-tittelen

(Senegal – Egypt 0–0, 4–2 på straffer) Sadio Mané (29) bommet på straffe i ordinær tid, men levnet ingen tvil da han skulle avgjøre Afrikamesterskapet fra 11 meter.

Mané fikk strafferevansje og sendte Senegal til Afrika-tittelen

(Senegal – Egypt 0–0, 4–2 på straffer) Sadio Mané (29) bommet på straffe i ordinær tid, men levnet ingen tvil da han skulle avgjøre Afrikamesterskapet fra 11 meter.

Berg-tap i første kamp fra start

Patrick Berg fikk sin første kamp fra start for Lens, men kunne ikke forhindre et 0-2 tap på bortebane for Lorient i Ligue 1 søndag. Berg og lagkameratene måtte ta den tunge veien hjem til Nord-Frankrike uten poeng. Bodøværingen fikk 63 minutter på banen før han ble erstattet av Cheick Oumar Doucoure. En annen eliteseriekjenning, Ibrahima Koné, fikk sin debut for Lorient etter at han ble kjøpt fra Sarpsborg i kjølvannet av sukesss i afrikamesterskapet. Koné kom inn i det 75.

Egypt slo vertene på straffer – anonym Salah til finale i afrikamesterskapet

Kameruns drøm om å vinne afrikamesterskapet på hjemmebane brast mot Egypt i torsdagens semifinale. Arrangørlandet bommet tre ganger i straffesparkkonkurransen. Presset fra krittmerket ble for stort for Kamerun. Etter en god start greide verken Harold Moukoudi, James Lea Siliki eller Clinton N'Jie å sette ballen i mål. Egypt traff på alle sine forsøk og vant straffedramaet 3-1. (NTB)

Mané sto fram – Senegal til finale i afrikamesterskapet

Sadio Mané ble viktig i Senegals 3-1-seier over Burkina Faso i onsdagens semifinale i afrikamesterskapet. På veien tangerte han landslagets målrekord.

Senegal til finalen av Afrikamesterskapet

Senegal er videre til finalen av Afrikamesterskapet etter å ha slått Burkina Faso 3-1. PSG-spiller Abdou Diallo sendte senegalerne i ledelsen, før Idrissa Gueye doblet den. Åtte minutter før slutt sørget Burkina Fasos Ibrahim Blati Toure for litt ekstra spenning, men da Liverpool-stjerne Sadio Mané satte 3-1 i det 87. minutt var det liten tvil. I finalen venter vinneren av Kamerun og Egypt. Den kampen spilles på torsdag, mens finalen avgjøres på søndag.

Thomas Berntsen svært stolt over suksessen til Haugesunds benkesliter hos Sarpsborg

Man kan legge Ibrahima Koné sin suksess hos Sarpsborg 08 og gigantinntjening på salg på kontoen for flaks, men vi velger å tilskrive en god del av det på dyktighet. Kun ett år etter at Sarpsborg kjøpte benkesliter Ibrahima Koné fra Haugesund for nærmere en million kroner, selges spissen videre for en langt større sum til Lorient. Les: Marcus Rashford: -Min bror. Gå og vis dem hva du kan BEKREFTET: Ibrahima Koné er solgt til FC Lorient.

Innbytterne sendte Senegal til semifinale – Starts Ndong utslått

Start-spiller Basilia Ndong var god da Ekvatorial-Guinea satte Senegal på prøve, men favoritten vant 3-1 og er klar for semifinale i afrikamesterskapet.

Start-spiller til kvartfinale i Afrikamesterskapet

Basilio Ndong (23) og Ekvatorial-Guinea er klare for en sensasjonell kvartfinale.
Les mer om:

Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill. Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen. Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball. Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala. I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp. Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

Senegal til kvartfinale

Senegal gikk til kvartfinale i Afrikamesterskapet med 2-0 mot Kapp Verde. Liverpool-stjerne Sadio Mané og Kapp Verde-målvakt José Vózinha ble byttet ut etter en stygg hodesmell.

Mest lest siste uke