Nyheter om Afrika


– Han holdt kniven mot strupen min, merkelig nok fikk jeg ikke panikk

Ida Titlestad Dahlback (35) er opptatt av å få frem det livsbejaende Afrika, selv om hun har sett døden i hvitøyet tre ganger på tre år. Kråkerøy-jenta er en av de yngste utenrikskorrespondentene i NRK. Nå suger hun inn norsk trygghet på ferie i hjembyen.
Les mer om:

Disney får kritikk for norsk «Løvenes konge»-versjon: - Jeg blir irritert

I den originale versjonen har nesten alle skuespillerne røtter til Afrika. I den norske versjonen er det bare én, men Disney vil ikke forklare hvorfor.
Les mer om:

Vi tror tidligere Barcelona spiller Malcom angrer bittert

Malcom hadde et elendig år på Camp Nou, han spilte bare 15 kamper for Barcelona i La Liga og scoret bare et mål. – Det hele endte med en overgang til russiske Zenit i en overgang på 36 millioner pund.

Tsunamien som kan endre Afrika

Afrika står overfor en ungdomsbølge som vil få store konsekvenser de neste årene. Og blant ungdommene jeg har møtt er styrken nok til å skape en tsunami.
Les mer om:

Nipsey Hussle disser 6ix9ine på ny låt

I forrige måned skrev Snoop Dogg «la den råtne, G Code» på Instagram og refererte til 6ix9ine. Når Rick Ross nå teamer opp med Nipsey Hussle på «Rich N*gga Lifestyle», får den fengslede artisten også kjørt seg. Nipsey, som ble drept i mars, er ikke begeistret over 69 og hans angivelige tysting til politiet for å få mildere straff. – When it’s war time never lay low / y’all play roles / can’t name a fake ni*gga that was not exposed / how y’all n*ggas so surprised that Tekashi told?

Kallmyr sier nei til å ta imot mennesker reddet av norsk skip

Det norske skipet Ocean Viking har reddet 85 mennesker i Middelhavet. Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) mener de bør sendes tilbake til Afrika
Les mer om:

85 reddet i Middelhavet av «Ocean Viking»

85 migranter ble i dag reddet av det norskeide skipet «Ocean Viking» utenfor Libya. – De bør sendes tilbake til Afrika, mener justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Italienske myndigheter har sendt et brev til Kallmyr der de ber Norge ta ansvar for migrantene.
Les mer om:

Fikk ulveflokken etter seg på jogge­turen

Mens de fleste av oss må nøye seg med nordisk villmark når de er ute og jogger, rekker Per Arnstein Aamot innom både Afrika og Asia på en halvtime.
Les mer om:

3 av 4 virksomheter stoler ikke på egen it-sikkerhet

En undersøkelse viser at bare 25 prosent av virksomhetsledere i EMEA (Europa, Midtøsten og Afrika) har høy tillit til virksomhetens sikkerhetsløsninger.
Les mer om:

Fotballtopp kraftig kritisert for å koble klimaendringer til overbefolkning i Afrika

Styreleder i tyske Schalke kritiseres kraftig for forslaget om å bygge 20 kraftverk i Afrika for at «de skal slutte å lage barn i mørket» og hindre avskoging.
Les mer om:

Fotballtopp kraftig kritisert for å koble klimaendringer til overbefolkning i Afrika

Styreleder i tyske Schalke kritiseres kraftig for forslaget om å bygge 20 kraftverk i Afrika for at «de skal slutte å lage barn i mørket» og hindre avskoging.
Les mer om:

Fotballtopp kraftig kritisert for å koble klimaendringer til overbefolkning i Afrika

Styreleder i tyske Schalke kritiseres kraftig for forslaget om å bygge 20 kraftverk i Afrika for at «de skal slutte å lage barn i mørket» og hindre avskoging.
Les mer om:

«Da vil afrikanere slutte å produsere barn når det er mørkt»

Fotballtopp kraftig kritisert for å koble klimaendringer til overbefolkning i Afrika.
Les mer om:

Reagan i frigitt arkivmateriale: – Til helvete med de apekattene fra Afrika

Det amerikanske riksarkivet har frigitt materiale fra samtaler mellom guvernør Ronald Reagan og president Richard Nixon der Reagan er i harnisk over «apekattene» fra Afrika og deres støtte til dagens Kina.
Les mer om:

242 migranter hentet av Marokkos marine

Den marokkanske marinen plukket fredag opp 242 migranter fra Afrika som forsøkte å ta seg til Spania i skrøpelige båter.
Les mer om:

Topp 9 norske sanger som kom i helgen

Det beste med helgen, bortsett fra at det er helg, er masse ny musikk!  Vi har plukket ut 10 av våre favorittlåter fra listen over sangene som kom ut i dag. Her finnes noe for enhver smak! Selmer «All I Want» Selmer beveger seg i et lo-fi-landskap og lager sjarmerende indie pop/rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Bandet slapp sin første dobbeltsingel «Surfin with U» i juli 2017. Selmer spiller tight, og kan alltid love en god vibe, også i deres nyeste låt «All I Want». Andreyun «Paris» De fleste norske rappere går for norsk, men Oslo-gutten Andreyun har engelske tek

Oddgeir(81), einebuaren på Åbjørstølen som reiser til Afrika kvar jul

Oddgeir Grøndalen er 81 år gamal,og einebuar på Åbjørstølen i Tisleidalen. Han har to km å gå for å hente posten, og sjølv om han er vel vaksen, så er han fortsatt røslig og sprek . Han er ingen lettskremt kar,og har vore med på mangt. Då avisa var på besøk hadde han slått og tørka finfor som skulle vera til rådyr og hare til vinteren.
Les mer om:

Stjernespekket slipp fra Beyoncé med Kendrick Lamar, Wizkid, Childish Gambino, Blue Ivy +++

Ektemannen JAY-Z, Pharrell, 070 Shake, Jessie Reyez, Tierra Whack, Major Lazer og Diplo og flere dukker også opp på albumet.  Beyoncé, som har stemmen til Nala i The Lion King, kom i dag ut med albumet The Lion King: The Gift. Delvis inspirert av filmen. Listen er lang over alle artistene som er med på de 14 låtene, og det er også ordene Beyhive bruker til å beskrive albumet; mektig, eventyrlig og vakkert. Materialet varierer ut ifra artisten som er med på de ulike sangene.
Les mer om:

Stor Axtech-leveranse til diamantleteskip(pluss)

Axtech i Molde har fått en av sine største kontrakter i selskapets historie på et løfte- og håndteringsystem til en båt som skal drive diamantutvinning på havbunnen utenfor Namibia i det sørlige Afrika.
Les mer om:

Beyoncé slipper Løvenes konge-singel og bekrefter nytt album

Hakuna Matata! Onsdag morgen deler Disney de gode nyhetene om at Beyoncé sammen med Løvenes konge slipper et kliss nytt album 19. juli. Lion King: The Gift vil være «produsert og organisert» av Beyoncé. Låtene på albumet, som ikke er et rent soundtrack, skal være inspirert av Afrika og musikksjangre som har utspring fra verdensdelen.

Ferieparadis fylt med råtnende tang

Tangteppet strekker seg fra Afrika til Florida. Når det driver på land og brytes ned, dunster det av råtne egg.
Les mer om:

Anne Rakel (27) fra Sandnes fant meningen med jobben i Afrika

For et par år siden begynte Anne Rakel Almås å tvile på valget sitt om å bli arkitekt. Meningen fant hun i Zimbabwe og Rwanda.

Kristine (23) er på sitt livs eventyr i Afrika: – En jeger spurte om jeg ville være med

Det har aldri vært noe mål for Kristine Strøm å få en stor konto på Instagram. Hun vil mye heller ha store opplevelser.
Les mer om:

Vil ha 32 lag i VM i 2023

FIFA-president Gianni Infantino ønskjer å utvide fotball-VM for kvinner frå 24 til 32 lag frå 2023, opplyste han på ein pressekonferanse. Ni land frå Afrika, Asia og Sør-Amerika ønskjer å vere VM-vert. Infantino vil også ha klubb-VM for kvinner frå neste år.
Les mer om: