Nyheter om Afrika


Slik knuste president Jacob Zuma et velfungerende skattesystem

President Jacob Zumas lojale støttespiller Tom Moyane var skattesjef i Sør-Afrika i tre og et halvt år. Det var nok tid til å rive ned det beste skattesystemet i Afrika – og svekke statens inntekter med titalls milliarder kroner.

Å drepe store dyr i Afrika er en hobby

Er det OK å drepe utrydningstruete dyr?
Les mer om:

– Ser muligheter for fly fra Norge til Asia, Afrika og Sør-Amerika

Nå når SAS ruster opp flåten sin, vil det skape nye reisemuligheter for reiseglade nordmenn.

Draumen om Afrika

Supergitarist og Toto-frontmann Steve Lukather klør seg i hovudet. Kvifor er hiten hans frå 1982 så populær no?
Les mer om:

Draumen om Afrika

Supergitarist og Toto-frontmann Steve Lukather klør seg i hovudet. Kvifor er hiten hans frå 1982 så populær no?
Les mer om:

Amerikansk diplomat til Sudan for å mekle i konflikten

Tibor Nagy, USAs statssekretær for Afrika, reiser denne uka til Sudan for å forsøke å få til en løsning mellom militærstyret i landet og protestbevegelsen.
Les mer om:

De jakter medalje og fortjener ikke Hegerberg-mas

AMIENS (VG) (Sør- Afrika – Norge 2–7) Til tonene fra Rai-Rai og Optimist danser de norske landslagsspillerne rundt på Stade Moulonguet i nordfranske Amiens. De bryr seg tilsynelatende ikke veldig mye om at motstanderen ikke dukker opp.
Les mer om:

Huawei utvider virksomheten i Afrika

Huawei og Den afrikanske union (AU) har undertegnet en intensjonsavtale om bredt samarbeid, blant annet om utbygging av neste generasjons mobilnett.
Les mer om:

– De hører på oss i Afrika også(pluss)

P5 Fosen er nå kommet på DAB-nettet, men lokalradioen sender fortsatt også fra FM-nettet.
Les mer om:

Smuglet migranter bak hanskerom

Fire mennesker ble funnet stappet inn i biler på grensen til den spanske enklaven Melilla i Marokko i et forsøk på å komme seg fra Afrika til Europa.
Les mer om:

Frivilligsjefen snart i mål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hva er det som gjør at du har et sånt engasjement for andre?- Jeg begynte i Fauske hornmusikk som 12-åring, og gikk inn i Røde Kors hjelpekorps som 16-åring. Der har jeg vært i 50 år i år. Kommunen opprettet en stilling i frivilligsentralen for 23 år siden, og jeg ble oppfordret å søke. Det var en av de første sentralene i Nordland.

Sørlands­stemmen fra Afrika

Han har vært øyenvitne til flere av Afrikas viktigste begivenheter. I sitt siste år som journalist samler Tomm Kristiansen trådene fra sitt Afrika.
Les mer om:

Bildrømmer fra Uganda

Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer om:

Tanzania forbyr plastposer – Afrika leder an i posekampen

Tanzania innfører et av verdens strengeste forbud mot plastposer fra 1. juni i år. På flyplassene vil turistenes bagasje bli sjekket for plastposer.
Les mer om:

Fra Malmö til Langmyrgrenda: Publikumsrekord, fartsrekord og kjendisrace

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)LANGMYRGRENDA: Med rekordantall publikummere lå alt til rette for en fantastisk reprise av 17. mai på Nordberg, som det har blitt. Etter å ha holdt seg på hjulene gjennom Mors skrekk og nedover Pål Andres-sletta ble det også ny fartsrekord i årets utgave av Norges største olabilløp, som i fjor.I Formel 1-løypa på Nordberg ble det også et spennende oppgjør mellom motorsykkelverdensmesteren og eleven hans på landslaget.

Einar Lunde skal inspirere med Afrika-historier

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Facebook utestenger israelsk selskap for valgpåvirkning

Facebook har avdekket et israelsk forsøk på å påvirke valgutfall i en rekke land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
Les mer om:

Facebook utestenger israelsk selskap for valgpåvirkning

Facebook har avdekket et israelsk forsøk på å påvirke valgutfall i en rekke land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
Les mer om:

Facebook utestenger israelsk selskap for valgpåvirkning

Facebook har avdekket et israelsk forsøk på å påvirke valgutfall i en rekke land i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
Les mer om:

Ga reisebyrået fem år til å leve. 15 år senere omsetter de for 60 millioner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- For 15 år siden ga jeg oss maks fem år til. Jeg sa vi måtte forberede oss på slutten, sier eier i Bennett Ferie på Bryne, Jan Inge Hansen.For 30 år siden startet han reisebyrået Bennett Ferie, men da internett gjorde det lettere å bestille turene sine selv, så han mørkt på den videre driften. Hansen har vært litt rundt forbi i løpet av de siste 30 årene.

Grace ble bitt av hund i Afrika - ber nordmenn være føre var

Grace Moriku Akeri (44) ble bitt av en vakthund mens hun var på ferie i Botswana i desember. Da hun kom hjem til Norge tok hun rabiesvaksine, for sikkerhets skyld.

Mistet 2 millioner følgere på to dager

Påvirker-beef. Influencer-O.G. Tati Westbrook gruser sin protesjé James Charles. Den 19 år gamle modellen og sminkøren har i løpet av få år fått til sammen over 30 millioner følgere hos YouTube og Instagram, og har for lengst blitt dollarmillionær. (I 2016 ble han den første mannlige ambassadøren for CoverGirl.) Men nå er vennskapet over.

Kronprinsessens bokbane: Avsluttet litteraturreisen på Stovner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fem år har Kronprinsesse Mette-Marit reis rundt i Norge for å snakke om hvorfor litteratur og bøker er livsnødvendig. I år ble reisen lagt til hovedstaden. Bekkestua, Røa, Majorstua, Tøyen og Furuset er alle steder bokbanen har vært innom, før den nådde gårsdagens endestasjon. - Det er fint å se alt som skjer i byen vår, oppleve engasjementet som er og kjenne på fellesskapet.

Carlsen med to nye seirer og ledelse i Afrika

Magnus Carlsen tok to nye seirer i Grand Chess Tour-turneringen i Abidjan torsdag og er alene i ledelse med fire seirer og to remis før siste dag.