Nyheter om Afrika


Saudi-Arabia og Emiratene gir 1 milliard kroner til terrorbekjempelse i Sahel-regionen

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater bevilger i overkant av 1 milliard kroner til en internasjonal antiterrorstyrke i Sahel-regionen i Afrika.
Les mer om:

- Vi ble rørt av hvor glade de ble for små ting vi ikke engang tenker over

Familien på fire dro for første gang til Afrika. - De store samfunnsforskjellene satte spor i store og små, sier Hanne Pettersen, som nå samler inn penger til det lokale barnehjemmet og oppfordrer flere til å spre litt juleglede.
Les mer om:

15.000 må flykte hver dag

Konflikter, vold og katastrofer i Afrika førte til at 15.000 nye mennesker ble drevet på flukt hver dag i årets første seks måneder, opplyser observatørgrupper.
Les mer om:

Fra Kina, via Afrika og Nord-Norge til Beitstad(pluss)

SRBG har bygd bro og veg i Eritrea, Dubai og Mikronesia. 7.000 kilometer hjemmefra skal broen i Beitstad bli starten på et norsk eventyr.

Hun liker sterke klare farger, med inspirasjon fra Afrika

- For en som liker sterke farger kan det være mye å hente i mer eksotiske strøk, forteller grafikkunstner ved Akerselva, Randi Eilertsen.
Les mer om:

Afrika: Helter blir selv despoter

I flere afrikanske land har tidligere frigjøringsbevegelser. I Zimbabwe, Uganda og Sør-Afrika likner disse bevegelsene på de samme regimene som de en gang kjempet mot.

Andrew flyktet fra Afrika: Nå vil han hjelpe andre

Andrew Ripper synes han var heldig som fikk komme til Norge. Nå lager han musikk for å hjelpe andre som ikke har vært like heldige.
Les mer om:

Joshua French skriver bok

I sitt første intervju siden returen fra Kongo, sier Joshua French at han ikke er sur på noen. Nå skriver han bok om hva han gjorde i Afrika.

Stiller spørsmål ved USAs Afrika-innsats

Etter at fire amerikanske soldater ble drept i Niger i forrige måned, stiller politikere fra begge partier spørsmål om USAs økende militære innsats i Afrika.
Les mer om:

Livet på toppen: Hun brukte Pippi-tankegang da hun takket ja til sin første lederjobb. Den førte henne til Afrika.

Cecilie Trøan Kjelsaas er ny direktør for Wallmans salonger – et slags Akerselvas svar på Broadway. – Jeg hadde aldri trodd jeg skulle lede en slik bedrift.
Les mer om:

Endelig fikk Marte møte kvinnene hun har hjulpet i to år

Marte Setså fra Tjelta har vært engasjert i hjelpeorganisasjonen Z Uganda siden starten. Her er skildringen av hennes første tur til Afrika.
Les mer om:

Endelig fikk Marte møte kvinnene hun har hjulpet i to år

Marte Setså fra Tjelta har vært engasjert i hjelpeorganisasjonen Z Uganda siden starten. Her er skildringen av hennes første tur til Afrika.
Les mer om:

Debatten om USAs rolle i Afrika raser etter tap av soldater i Niger 

Etter at fire amerikanske soldater ble drept i Niger, rettes søkelyset mot USAs tilstedeværelse i Afrika. Senatorer ante ikke hvor mange soldater som var der.
Les mer om:

Byggjer brønnar i Afrika

Arbeidet som Agnar Dag Ulstein har vore med på å drive i Benin i Afrika ber bokstavleg tala grøde.
Les mer om:

– Vi skal stå på for saken

– Vi er klar for å jobbe en dag for å samle inn flere penger til brannskadde barn i Afrika.
Les mer om:

Tekstilbransjen velger nytt, billig kontinent

Kleskjedene har funnet nye lavkostland å produsere klær i. Denne gang i Afrika. Men det trenger ikke bare å være negativt.
Les mer om:

Lav tillit til politiet blant innvandrerungdom

Bare én av to unge med bakgrunn fra Afrika og Asia stoler på politiet viser ferske tall. – Åpenbart at dette gjør politiets arbeid mye vanskeligere, sier Fafo-forsker.
Les mer om:

Jagland: Frykter millioner av flyktninger fra Afrika sør for Sahara

NOBELS FREDSSENTER (VG) Thorbjørn Jagland frykter at en ny flyktningstrøm som vil komme fra Afrika gjennom Sahara til Libya og Europa – kan bli vesentlig større enn migrasjonen fra Syria og Midtøsten.

Pisker vårt oppblåste sjølbilde

Kapittel: Norge er stolt av seilskutetiden. Men ingen snakker om at vi fraktet tusenvis av slaver fra Afrika til koloniene. Bortsett fra forfatter Fartein Horgar (62) fra Bergen.
Les mer om:

Søker vertsfamilie

For aller første gang skal Furuset Idrettsforening være vertskap for to fredskorpsdeltakere fra det sørlige Afrika, skoleåret 2017-18. Nå håper prosjektkoordinator Rune Gjelberg på å få tak i en vertsfamilie.
Les mer om:

Drar til Afrika med fullstappet koffert

Torsdag setter Eva Bækkel seg på flyet til Tanzania og SOS-barnebyer i Mwanza. Kofferten er stappfull av nyttige gaver.
Les mer om:

Minst 499 døde etter jordskred i Sierra Leone

Dødstallet stiger etter det som blir omtalt som en av de verste flomkatastrofene i Afrika noensinne.
Les mer om:

Arvid Mæland er klar med Gullivers siste stunt

Denne fingeren skal gi folk i Afrika et bedre liv, håper Arvid Mæland. I helgen var han hjemme for å selge sist rest av basen på Jæren før han tirsdag starter et nytt liv ved Numedalslågen.
Les mer om:

Sex med en ukjent mennesketype ga unike gener

Nå har forskerne funnet spor etter en mystisk type fra Afrika i genene til moderne mennesker.
Les mer om:

Fiaskostart for anti-migrasjonsskip – mannskapet søkte asyl

Mannskapet på et skip som ble leid inn av anti-migrasjonsgruppen Defend Europe for å frakte asylsøkere tilbake til Afrika, hoppet av og søkte asyl på Kypros.
Les mer om: