Nyheter om Afrika


13 færre suldøler

Årets tre første månader har resultert i tretten færre suldøler, viser tal frå SSB. I 2017 gjekk folketalet i Suldal ned med fire, året før enda me på minus 50. Fleire flyttar ut Ved inngangen av 2018, var innbyggjartalet i kommunen 3849. I løpet av dei tre første månadane i år, er elleve fødde og elleve døde. 27 personar har flytta til kommunen, og av dei er tolv frå utlandet. Endå fleire har flytta ut av kommunen. Statistikken viser at 40 flytta, og at ingen av dei flytta ut av landet. Med det får kommunen ein negativ folkevekst på minus 13, og eit folketal på 3836.

Afrikanske migranter reddet utenfor kysten av Brasil

Brasilianske fiskere har plukket opp 25 migranter fra Afrika, som ble funnet drivende på en båt utenfor kysten av landet etter å ha krysset Atlanterhavet.

Her er bildet på katastrofen som rammer Afrika. Nå er flere hundre tusen på flukt

Etter flere år med tørke er det nå styrtregn og katastrofale flommer som truer liv i en rekke afrikanske land.
Les mer om:

Tiltalt for å ha spilt bort 10 millioner og hevdet de gikk til flyktningleire i Afrika

Økokrim har tiltalt rogalendingen Loai Mohammed Deeb, tidligere styreleder for en menneskerettsorganisasjon, for hvitvasking, gullsmugling, underslag og dokumentforfalskning.
Les mer om:

Ap vurderer asylmottak i Afrika: – Det har skjedd mye rundt oss

I valgkampen nektet Ap for at de ønsket asylmottak i Afrika. Nå vil partiet vurdere det i samarbeid med andre nordiske land, men nekter for at det er det samme som Frp har ønsket seg i ti år. – Nøyaktig det samme, svarer Frp. 
Les mer om:

Teresie Hommersand fra Sandnes sykler fra Cape Town til Nordkapp

Hva gjør du når du står på sørspissen av Afrika og vil reise hjem mest mulig miljøvennlig? Teresie Hommersand tok sykkelen fatt.
Les mer om:

– Innvandringspolitikken deres er vinglete og useriøs

Frps innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim, synes det er bra at Ap vurderer muligheten for å opprette asylmottak i Afrika og Asia. Samtidig mener han partiets vingling er merkelig.

Arbeiderpartiet henter inspirasjon i Danmark: Åpner for asylmottak i Afrika

KØBENHAVN (VG) Etter valgnederlaget i høst, varslet Ap at de skulle snakke mer om det folk er opptatte av, som innvandring. Nå vurderer de en versjon av et kontroversielt dansk forslag.

Nigeriansk senator inviterer Kanye West til å besøke slavehavner i Afrika

I et intervju med det amerikanske nettstedet TMZ Live tirsdag, kalte artisten Kanye West det amerikanske slaveriet for «et valg». Nå blir West invitert til Afrika.
Les mer om:

De ansatte på Syden-hotellet var spioner

SUDAN: Israels hemmelige tjeneste overtok en idyllisk tropelandsby i arabiske Sudan med badegjester, brettseilertimer og hele sulamitten. Bak en fasade av eksklusiv turisme smuglet de jødiske flyktninger vekk fra Afrika om natten.

Smugling med vannskuter tar 30 minutter fra Afrika til Europa

19 medlemmer av en organisert smuglerrute ble i forrige uke arrestert i Spania. De brukte vannskutere til å smugle mennesker og narko fra Marokko.
Les mer om:

Synker i ny jihad-hengemyr

ØRKENKRISE: Vestlige land, blant annet Norge, pumper penger og soldater inn i Sahel-beltet i Afrika. Jihadistene de skal bekjempe, vokser i styrke og popularitet.
Les mer om:

Tre av fire ungdomsskoleelever i Afrika kan bare telle til 80

50 millioner afrikanske barn får ikke gå på skole. Blant dem som får, kan mange verken lese eller telle til mer enn 80, viser en ny rapport. 
Les mer om:

Rapport: Hackere bruker Norge som skalkeskjul

4 prosent av dataangrep som utføres mot mål i Europa, Midtøsten og Afrika, kommer fra datamaskiner på norsk territorium, ifølge en ny rapport.
Les mer om:

Nordmann pågrepet med to plastdunker i Ukraina: – Skulle til Afrika

En norsk statsborger forsøkte ifølge ukrainsk grensepoliti å komme seg fra Ukraina til Romania på to plastdunker. Mannen har forklart at han skulle til Afrika.
Les mer om:

Fire prosent av dataangrepene kom fra Norge

En uforholdsmessig stor andel av dataangrepene i Europa, Midt-Østen og Afrika kom fra norske IP-adresser i fjor.
Les mer om:

Fransk milliardær pågrepet for korrupsjon i Afrika

Den franske milliardæren Vincent Bollore er pågrepet, mistenkt for omfattende korrupsjon i to vestafrikanske land.
Les mer om:

Til Afrika for å hjelpe løveunger

Marie Veimodet fra Begnadalen er for tiden troppssjef på Madla militærleir i Stavanger. I tre uker av sommerferien skal hun jobbe som frivillig i prosjektet «Lion Centre» i Zimbabwe.
Les mer om:

Tjente rundt 18 millioner kroner på smugling av utslitte dekk

Banden smuglet kasserte bildekk, og solgte dem i land i Europa, Sør-Amerika og Afrika.
Les mer om:

Løsning på den store påskereisen

Årets påskereise begynte og sluttet i Fædrelandsvennens nedslagsfelt, før vi tok en tur nordover, og så et langt sprang til en annen verdensdel, som viste seg å være Afrika. Derfra gikk reisen tilbake til Europa, og etter litt sikksakk på Østlandet endte turen på Agder igjen.

TV-anmeldelse «Liberty»: «Knald» og fall i Afrika

«Liberty» borer i svært mye ubehagelig mens et stjernelag av danske og svenske skuespillere lokker deg videre ned i 80-tallsversjonen av «Mørkets hjerte».
Les mer om:

Denne sprekken er begynnelsen på et nytt kontinent

En gigantisk sprekk har oppstått i Riftdalen i Kenya. Geologer er ikke overrasket, for det østlige Afrika er i ferd med å rive seg løs.
Les mer om:

Over natta dukket en flere kilometer lang sprekk opp i «menneskehetens vugge»

Gigasprekken i Kenya fører igjen til spørsmålet om Afrika vil rives i to.
Les mer om:

Fire nordmenn var med på ellevill fotballtur:- Det var galskap

Dallas Tornado skulle promotere fotball i USA da de reiste rundt i Afrika, Europa, Midtøsten, Asia, Australia og Mellom-Amerika på 1960-tallet. Turen inneholdt eksploderende fly, apekatter, pøbelgjenger og Vietcong - for å nevne noe.

Mellom linjene med Nøstbakken

Ein bokprat med Ole Jørgen Nøstbakken (38 år) må jo skje på biblioteket. Å møta naturfaglæraren mellom hyllene der, er som å treffa ein unge i godtebutikken laurdag føremiddag. Han har litt vanskeleg for å riva blikket vekk frå godsakene som står alfabetisk, tett i tett, men blir fort ivrig når han skal forklara kvifor nettopp biblioteket er ein av favorittplassane hans og om alle godbitane som er å finna der. Han smiler lurt frå den svarte skinnstolen, på heimebane, framfor alle bokryggane og startar: – Det blir jo eindel bøker, eg les innimellom når eg har tid.