Nyheter om AFP


Far og sønn Diack for retten

Fransk påtalemyndighet har tiltalt tidligere friidrettstopp Lamine Diack og hans sønn, Papa Massata Diack, for korrupsjon og hvitvasking, erfarer AFP. Lamine Diack var president i Det internasjonale friidrettsforbundet, men måtte gå av etter anklager om korrupsjon.
Les mer om:

Ronaldo stevnet i voldtektssak

Etter noe frem og tilbake er Cristiano Ronaldo nå blitt stevnet i voldtektssaken mot ham. Det melder amerikanske TMZ og nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Nexans kutter færre ansatte enn fryktet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nexans er på et europeisk og nasjonalt plan i gang med en stor omorganisering. I Norge skal Nexans nedbemanne med opptil 56 stillinger og av disse skulle det kuttes 23 på Rognan.

Kontroversiell super-agent frikjent

Det som har skjedd nå har sjokkert fotballverden og samtidig åpnet opp for at agenter i fremtiden fint kan tøye reglene.  Mino Raiola er agent for Paul Pogba og Matthijs de Ligt, og han har blitt frikjent og kan jobbe igjen. Fotballoverganger på høyeste nivå inkluderer ofte agenter, og fredag ​​ble Paul Pogbas agent Carmine «Mino» Raiola fullstendig forsikret om at han kunne gjenoppta sitt arbeid med umiddelbar effekt over hele verden. Det skjedde da International Football Federation (FIFA) valgte å avskaffe tre måneders karantene som Raiola, best kjent som Mino Raiola, mottok fra Fifa i mai.

Sykepleieren dømt for 85 drap

Den tyske sykepleieren Niels Högel (42) ble torsdag dømt til livstid for 85 drap, melder nyhetsbyrået AFP. 42-åringen blir omtalt som Tysklands verste seriemorder i fredstid.
Les mer om:

Voldtektssaken henlegges

Det opplyser fransk påtalemyndighet. En ung kvinnelig skuespiller anmeldte 70-åringen for voldtekt i Depardieus bolig i Paris i august i fjor.
Les mer om:

Overraskende tungvektsseier

Amerikanske Andy Ruiz vant sensasjonelt over britiske Anthony Joshua i tittelkampen i tungvektsboksing og overtok fire av boksesportens fem belter. – Jeg må klype meg i armen, sa Ruiz etter seieren på teknisk knockout, ifølge AFP. (NTB)
Les mer om:

Nye overgrepsanklager mot R. Kelly

De nye tiltalepunktene gjør at den tidligere Grammy-vinneren nå er tiltalt for totalt 21 punkter. Fire av de nye tiltalepunktene gjelder særdeles skjerpende omstendigheter som er knyttet til seksuelle overgrep, to punkter gjelder seksuelle overgrep med bruk av tvang, to gjelder særdeles skjerpende omstendigheter knyttet til seksuell handling og tre punkter gjelder særdeles skjerpende omstendigheter knyttet til seksuell handling på et offer som var 13 år og under 17 år på gjerningstidspunktet. LES OGSÅ: Filmplaner for Greta Thunberg. De fire førstnevnte tiltalepunktene har en maksimumsstraff på
Les mer om:

Spillere og ledere fra flere spanske klubber arrestert

Flere spanske fotballspillere ble mandag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner. Pågripelsene bekreftes av ledelsen i den spanske ligaen. De kommer som følge av en etterforskning ligaledelsen skal ha tatt initiativ til. Ifølge det spanske nyhetsbyrået Europa Press skal to av spillerne som er arrestert tilhøre klubber i landets øverste divisjon.

Spanske spillere pågrepet

Flere spanske fotballspillere ble mandag pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner. Det melder nyhetsbyrået i AFP.
Les mer om:

Se hele listen – disse vil bli ny biblioteksjef i Fredrikstad

Ib Aarmo (61) skal gå av med AFP denne høsten, og hans stilling som biblioteksjef i Fredrikstad blir ledig. 20 personer har meldt seg, fire av dem er menn.
Les mer om:

UEFA forsøker å forsvare valget av Baku

Om tre dager møtes Arsenal og Chelsea til finalen i Europaligaen i Baku. Arsenal får ikke med seg Henrikh Mkhitaryan rett og slett fordi de frykter for han liv og det med god grunn.

Allmøte pågår nå: IFE kutter ansatte

IFE orienterer nå i et allmøte som startet klokken 14, om at ansatte over 62 år vil bli tilbudt å gå av med AFP mot en kompensasjon. Samtidig skal IFE oppbemanne med 40 stillinger innen vakt og beredskap.
Les mer om:

AFP: – PSG-eieren siktet for korrupsjon

Nasser al-Khelaifi fra Qatar er mektig mann både innen medier og sport.
Les mer om:

AFP: – PSG-eieren siktet for korrupsjon

Nasser al-Khelaifi fra Qatar er mektig mann både innen medier og sport.
Les mer om:

Satte ny HBO-rekord

19,3 millioner amerikanere så avslutningen av «Game of Thrones» søndag kveld, ifølge AFP. Med det slo episoden rekorden fra forrige uke.
Les mer om:

Filmfestivalen Oslo Pix med programslipp

For tredje år på rad skal vi bli servert det beste som har blitt laget i den vestlige verden det siste året. En blanding av blockbustere, smale europeiske filmer, og brede amerikanske filmer som ikke kommer til en kino nær deg. GAFFA.no gir deg et lite innblikk i hva som kan forventes av årets program. En blanding av gjennomgang og litt tips. LES OGSÅ: Hollywood-legenden Doris Day er død. Selve festivalen åpner og avslutter med to nordiske perler. Den danske «Dronningen» skal åpne festivalen, mens finske «Aurora» skal avslutte.

Lasarus’ oppstandelse

Vi skriver mandag 11. januar 2016. De siste dagene var det kun David Bowies siste album som hadde surret på anlegget mitt. Musikkvideoen til albumets andre singel Lazarus hadde kommet ut dagen før albumslippet, og den varslet noe urovekkende. Var det bare et nytt kunstnerisk steg i Bowies omfattende musikalske karriere, eller var det noe mer? Det var som om hele verden gikk inn i en kollektiv tilstand av sjokk da nyheten om artistens bortgang kom denne triste mandagen. LES OGSÅ: Bowie-produsent takker GAFFAs lesere. Jeg hadde vært helt fortapt i løpet frem mot dette albumslippet.

Derfor møtte ikke R. Kelly opp i retten

GAFFA Danmark skrev tidligere denne uken om at R. Kelly hadde tapt et sivilt søksmål om et seksuelt overgrep på en mindreårig, fordi han ikke møtte opp i retten. I rettsdokumenter TMZ har fått tilgang til skriver artistens advokater følgende: «Kelly lider av læringsvansker, som hindrer hans evner til å lese … alt i alt kan han ikke».

Ny video skal vise antatt omkommet IS-topp i live

Terrorkalifatet IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi ble meldt død i juli 2017. Nå har han vist seg i en ny propogandavideo, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Ny video skal vise IS-lederen

IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi skal ha vært med i en propagandavideo, det melder blant annet nyhetsbyrået AFP. Det er i så fall første gang han viser seg på fem år.
Les mer om:

Nyhetsbyrå: Rettsaken i Marokko begynner 2. mai

Mennene som er tiltalt for å ha drept Maren Ueland (28) og Louise Vesterager Jespersen (24) stilles for retten i Marokko 2. mai, sier forsvarsadvokaten deres til AFP.
Les mer om:

Kraftig jordskjelv rammet Filippinene

Et jordskjelv med en styrke på 6,3 rammet Filippinene mandag. Fem personer er omkommet, skriver nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Sto i kø i påskebuffeten – så utløste han selvmordsbomben

Lørdag kveld sjekket en mann inn på Cinnamon Grand Hotel, ifølge nyhetsbyrået AFP. Navnet han oppga skal ha vært falskt – og mannen selvmordsbomber.
Les mer om:

Kraftig jordskjelv i Taiwan

Et kraftig jordskjelv på 6,1 fikk bygninger til å svaie i hovedstaden Tapai i Taiwan, melder AFP.
Les mer om: