Nyheter om AFP


Skuespiller Gaspard Ulliel (37) omkom i skiulykke

Det bekrefter familien overfor nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Høyeste oljepris på mer enn sju år

Prisen for et fat nordsjøolje var tirsdag morgen oppe i 86,84 dollar, det høyeste på mer enn sju år, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Høyeste oljepris siden 2014

Prisen for et fat nordsjøolje var tirsdag morgen oppe i 86,84 dollar, det høyeste på mer enn sju år, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Nye krav kan ramme Djokovic-deltagelse i Frankrike

Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det kan gå utover Novak Djokovics mulighet til å delta i Roland-Garros.
Les mer om:

Krav om vaksine for idrettsutøvere i Frankrike

Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder. Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak. Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kan delta i storturneringen. Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav.

Pandemi-relaterte dødsfall øker globalt

Antall smittetilfeller med koronavirus har på verdensbasis økt kraftig denne uken, og pandemi-relaterte dødsfall er igjen i økning, ifølge en oversikt fra AFP.
Les mer om:

Djokovic i nytt rettsmøte søndag

Tennisesset Novak Djokovic må møte i retten i Melbourne i Australia søndag etter at han ble pågrepet tidlig lørdag morgen. Djokovic som er uvaksinert, er anklaget for å ha brutt smittevernregler og myndighetene frykter at han skal inspirere til vaksinemotstand, ifølge AFP. Djokovic har to ganger fått avslag på sin visumsøknad, men håper å nå fram med sin anke i et nytt rettsmøte søndag. Han er i Australia for å forsvare sin tittel i turneringen Australian Open.

Aung San Suu Kyi dømt

Myanmars avsatte regjeringssjef, fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, er dømt til ytterligere fire år i fengsel, får nyhetsbyråene AP og AFP opplyst.

Truer med å sende Djokovic hjem på første fly

Det hersker tvil rundt tennisstjernen Novak Djokovics medisinske unntak for å delta i Australian Open. Beslutningen er ikke populær i vertslandet. Djokovic har ikke opplyst på hvilket grunnlag han har fått medisinsk unntak, og dermed sås det tvil rundt om stjernen faktisk bør få spille turneringen. – Dersom årsakene til Djokovics fritak er utilstrekkelige, blir han sendt på første fly hjem, kommenterer Australias statsminister Scott Morrison, ifølge nyhetsbyrået AFP. Reglene for Australian Open, som starter 17.

Ronaldo-statue skaper reaksjoner i India

Lokalbefolkningen anklager myndighetene for ufølsomhet og for å hedre en idrettsstjerne fra Goa-regionens tidligere kolonimakt. En statue av den portugisiske fotballspilleren Cristiano Ronaldo skaper reaksjoner i den sørindiske delstaten Goa.

AFP: En million nye smittetilfeller i verden per dag

For første gang har antall nye registrerte coronatilfeller i verden per dag passert én million siden pandemien brøt ut for to år siden.
Les mer om:

Djokovic-mysteriet fortsetter: Australia-tur helt i det blå

Det er ikke avklart om Novak Djokovic spiller mot Casper Ruud i ATP Cup i Sydney 1. nyttårsdag. En serbisk avis meldte nylig at han kom til å trekke seg. Det var Blic som lørdag skrev at tennissportens verdensener lå an til å droppe lagturneringen i Australia. Et ikke navngitt medlem i Djokovic-leiren ble sitert på at det var «99 prosent sikkert». Men tirsdag sier arrangøren Tennis Australia til nyhetsbyrået AFP at de ikke har fått beskjed om et forfall. – Vi har ikke hørt om noen som har trukket seg fra det serbiske laget i ATP Cup, sier en talsperson.
Les mer om:

AFP: Mann pågrepet i Frankrike i sak om kjemiske våpen i Syria

En fransk-syrisk mann er pågrepet i Frankrike, mistenkt for å levert komponenter til produksjon av kjemiske våpen i Syria, opplyser kilder til nyhetsbyrået AFP.
Les mer om:

Japan sender ikke representanter fra regjeringen til OL

Japan sender ikke statsråder eller andre politikere som offisielle representanter til vinter-OL i Beijing. Flere vestlige land har varslet diplomatisk boikott. Japan har «ingen planer om å sende regjeringsrepresentanter» til Beijing, bekreftet talsmann Hirokazu Matsuno til nyhetsbyrået AFP natt til fredag norsk tid. USA, Storbritannia, Canada og Australia har allerede varslet diplomatisk boikott av vinterlekene. Det innebærer at man ikke lar seg representere i form av en statsleder eller statsråder. Boikotten omfatter ikke utøvere.

Tror Nadal rekker Australia

Sjefen for tennisturneringen Australian Open er brennsikker på at Rafael Nadal vil dukke opp i Melbourne til tross for at spanjolen testet positivt for korona. Australian Open-sjefen Craig Tiley er tydelig på at han tror Nadal kommer til å spille i Melbourne i slutten av januar. Han sår derimot mer tvil om verdenseneren Novak Djokovic stiller.

Japan avretta tre i natt

Tre personar som var dømde til døden i Japan, vart avretta tysdag morgon, melder nyheitsbyrået AFP. Det er første gong sidan 2019 at Japan gjennomfører avrettingar.
Les mer om:

Reformert AFP, hva skjer egentlig i 2022?

Mens enkelte mener AFP står for «Absolutt Fantastisk Pensjon», mener andre det står for «Alt For god Pensjon».
Les mer om:

Truar med å ikkje frigje spelarar

Europeiske klubbar har meldt til FIFA at dei ikkje vil gje spelarar fri til Afrka-meisterskapet i fotball, melder nyheitsbyrået AFP. Årsaka er den sterkt aukande og lettsmitta omikron-varianten av korona. Klubbane meiner at det afrikanske fotballforbundet ikkje har gode nok tryggleiksprotokollar for å hindre smeittespreiing. Brevet til FIFA er frå ECA, organisasjonen for dei leiande klubbane i Europa. Det internasjonale regelverket krev at klubbane skal frigi aktuelle spelarar til meisterskap. Meisterskapet skal spelast i Kamerun frå 9. januar til 6.

Mercedes leverer protest etter Verstappen-seier i Abu Dhabi

Mercedes-laget har levert inn protest mot beslutningen som lot Max Verstappen slå Lewis Hamilton i søndagens dramatiske sesongavslutning i Formel 1, melder AFP.
Les mer om:

Mercedes leverer protest etter Verstappen-seier i Abu Dhabi

Mercedes-laget har levert inn protest mot beslutningen som lot Max Verstappen slå Lewis Hamilton i søndagens dramatiske sesongavslutning i Formel 1, melder AFP.
Les mer om:

Mercedes leverer protest etter Verstappen-seier i Abu Dhabi

Mercedes-laget har levert inn protest mot beslutningen som lot Max Verstappen slå Lewis Hamilton i søndagens dramatiske sesongavslutning i Formel 1, melder AFP.
Les mer om:

AFP: Voldtektssaken mot Luc Besson henlegges igjen

Saken mot den franske filmregissøren Luc Besson, som anklages for å ha voldtatt skuespilleren Sand Van Roy, er henlagt på nytt, ifølge AFP.
Les mer om:

Diplomatisk OL-boikott

Storbritannia slutter seg til rekken av land som vedtar diplomatisk boikott av vinter-OL i Beijing. Det bekrefter landets statsminister, Boris Johnson, ifølge AFP. Boikotten innebærer at britene ikke sender representanter fra det offentlige til OL. En rekke land, med USA i spissen, har lenge forberedt en diplomatisk boikott av OL i Kina på grunn av kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet. Tidligere onsdag vedtok Australia diplomatisk boikott.

Erotikkreklame stanset TV-sending

Reklamen fra en nederlandsk erotikkbutikk på isen under OL-kvalifiseringen for blandede lag i curling gjorde at Japans kringkaster NHK droppet å vise kamper. Kringkasteren forklarer til AFP at avgjørelsen ble tatt for å kunne undersøke nærmere om det vil bryte med NHKs retningslinjer å vise logoen til erotikkbutikken. Kringkasteren har ikke besluttet om onsdagens kamp mot Finland blir vist på TV. (NTB)
Les mer om:

Kjøpte cricketklubb i Emiratene

Manchester United-eier Avram Glazer har investert i en cricketklubben i den nystartede Twenty20-ligaen i De forente arabiske emirater. Det kunngjorde ligaarrangøren onsdag. Glazer, som også er eier i NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers, gjennomførte kjøpet gjennom sin rolle som styreleder i investeringsselskapet Lancer Capital, skriver AFP. Glazer-familien mislyktes nylig i forsøket på å kjøpe et av to nye franchiser i den pengesterke indiske cricketligaen.
Les mer om: