Nyheter om Afghanistan


Falske asylhistorier til salgs for folk som vil til Norge

Falske dokumenter og oppdiktede historier om konvertering til kristendom tilbys i stort omfang for asylsøkere som vil til Norge fra Iran og Afghanistan. – Jeg garanterer deg opphold, sier mannen som tilbød en falsk asylhistorie for å få opphold i Norge.

Henlegger drapssiktelse mot norsk-afghaner

I 2014 ble mannen i 50-årene pågrepet på Sørlandet og siktet for å ha begått krigsforbrytelser i Afghanistan. Nå er siktelsen henlagt.
Les mer om:

18 døde etter bombeangrep i afghansk begravelse

Dødstallet etter at en bombe gikk av i en begravelse i det østlige Afghanistan søndag er steget til 18. 
Les mer om:

Drept på besøk i hjemlandet Afghanistan

En mann i 20-årene bosatt i Orkdal siden 2009, opprinnelig fra Afghanistan, skal før helga ha blitt skutt og drept i hjemlandet. Det skriver avisa Sør-Trøndelag.

Kamper i militær treningsleir i Kabul

Et angrep pågår mandag mot en militær treningsleir i Kabul, opplyser regjeringen i Afghanistan. Så langt foreligger det ingen oversikt over drepte og sårede.

Franske IS-krigere i Afghanistan

Franske og algeriske krigere har sluttet seg til IS nord i Afghanistan, ifølge flere kilder. Noen av dem har tidligere vært i Syria og Irak.
Les mer om:

Peter kom nylig hjem fra jobb i Afghanistan og Nigeria. Nå vil han til Bangladesh.

Han har jobbet i Sudan, Sør-Afrika, Zimbabwe, Nigeria og Afghanistan. Nå håper han Bangladesh blir neste.

USA slår til mot narkotikabaser i Afghanistan

Amerikanske styrker har innledet luftangrep mot narkotikaproduksjonen i Afghanistan for å kutte tilførselen av økonomiske midler til Taliban.
Les mer om:

Holmer-Hovens lykkejegere fra Afghanistan

Tidligere sjefred Finn Holmer-Hoven har en lang og grundig artikkel her i avisen på onsdag hvor han redegjør for hvorfor han mener Stortingets vedtak om stans i utsendelse av unge gutter til Afghanistan er feil, og hvor riktig regjeringens politikk er.
Les mer om:

En dag med Torhild Bransdal på Stortinget: – Jeg kaller en spade en spade, og det har jeg tenkt å fortsette med

– Det er ikke bare betenkelig at vi sender unger tilbake til Afghanistan! Det er en praksis vi ikke kan være bekjent av!
Les mer om:

Minst 14 drept i selvmordsangrep i Kabul

Minst 14 personer er drept i et selvmordsangrep i Kabul i Afghanistan. IS hevder å stå bak angrepet.
Les mer om:

– Norske barn slipper å tenke på døden. De kan tenke på ny Iphone.

Medlem av Afghansk kvinneforening Fereshta Akbari (20) har sett mange kjente rømme Norge fordi de ikke orker å bli sendt til Afghanistan. Nå håper hun politikerne gir «oktoberbarna» ro.
Les mer om:

Oktoberbarna

De fleste oktoberbarn representerer ressurssterke familier i Afghanistan sendt til Europa for å skaffe familiene et ankerfeste i det velstående Europa.
Les mer om:

– Nyheten vil spre seg til Afghanistan. Menneskesmuglere vil mobilisere, og flere vil komme til Norge

Jonas Gahr Støre advarte i april mot signaleffekten av å endre norsk asylpolitikk. Nå angripes han for i all hast å gjøre Norge til Europas frihavn for asylsøkere.

Partiveteran skammer seg over Senterpartiet

EGERSUND: Jon Stangeland har vært medlem av Senterpartiet i 50 år. Han mener at menn som kom hit før de fylte 18 år, ikke skal sendes hjem til Afghanistan. - Geir Pollestad har lovet meg å være anstendig i flyktningespørsmål, sier han.

Vil ikke støtte asylforslag

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum forsvarer partiets nei til SVs forslag om umiddelbar stans i utsendelser til Afghanistan, men åpner for justeringer.

– Vil hindre at Afghanistan blir et friområde for IS

– Nato vil hindre at Afghanistan blir et friområde for IS-soldater som rømmer fra Syria etter nederlaget der. Det sier generalsekretær Jens Stoltenberg etter dagens Nato-møte i Brussel.

Tvangsreturer til Afghanistan

For nøyaktig to år siden stod jeg i strandkanten på Chios og bevitnet flyktningkrisen i form av gummibåter mellom Tyrkia og Hellas.
Les mer om:

Ingen stans i Afghanistan-retur

Senterpartiet vil ikke stemme for hasteforslaget fra SV om midlertidig stans i asylreturer til Afghanistan når Stortinget går til votering på tirsdag.
Les mer om:

Listhaug ber Stortinget avvise SVs hasteforslag

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) advarer Stortinget «på det sterkeste» mot å slutte seg til forslaget fra SV om stans i alle returer til Afghanistan.
Les mer om:

Ber Stortinget avvise SV-forslag

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) advarer Stortinget «på det sterkeste» mot å slutte seg til forslaget fra SV om stans i alle returer til Afghanistan.
Les mer om:

Krever stans i Afghanistan-returer til saken er avgjort

Regjeringa «kan ha såpass antenner» at ingen ungdommer sendes til Afghanistan før Stortinget får behandla et forslag om returstans, mener Venstre-politiker.
Les mer om:

Blir anklaget for feil

TAR FEIL: Sylvi Listhaug og Utlendingsdirektoratet tar feil om at det er trygt å returnere «oktoberbarna» til Afghanistan, fastslår Afghanistan-ekspert Arne Strand. Listhaug skal orientere om sikkerheten i Stortinget i dag.

NATO sender 3.000 flere soldater til Afghanistan

NATO-sjef Jens Stoltenberg varsler at en rekke NATO-land vil sende flere soldater til Afghanistan de neste månedene.