Nyheter om Afghanistan


Ine Eriksen Søreide: – En historisk mulighet for fred i Afghanistan

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltok virtuelt da forhandlingsmøtet mellom Afghanistans regjering og Taliban begynte. Hun håper på en fredsløsning.

Stoltenberg: Historisk mulighet for Afghanistan

Starten på fredssamtalene mellom Afghanistans regjering og Taliban er en historisk mulighet, mener Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

Historiske forhandlinger om Afghanistan startet i Qatar

Regjeringen i Afghanistan startet i dag for første gang reelle forhandlinger med opprørsbevegelsen Taliban.

Klart for historiske fredssamtaler om Afghanistan

Utsendinger fra Afghanistans regjering og Taliban setter seg nå for første gang ved forhandlingsbordet i håp om å få slutt på den 20 år lange krigen i landet.

«Staysman» på tur med Monsen: – Som helvetesuka i Forsvaret

Fire dager med Lars Monsen var som helvetesuka i Forsvaret for Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Og skotøyet som overlevde fem måneder i Afghanistan, holdt bare 300 meter på tur med Monsen.

Slik ser Moria-leiren ut etter storbrannen

MORIA (VG) Det eneste familien fra Afghanistan har å spise de neste timene og dagene, er en pakke kjeks. Selv om greske myndigheter har lovet at de skal dele ut mat, vet Ziwersheh Sefi (30) fortsatt ikke hvordan han skal skaffe familiens neste måltid.
Les mer om:

Afghanistan fortsetter å løslate Taliban-fanger

Til tross for protester fra Frankrike og Australia, slippes nye grupper med Taliban-fanger fri. De kontroversielle løslatelsene baner vei for fredssamtaler.

Afghanistan har fått et eget «forsoningsråd»

Afghanistans president Ashraf Ghani har nedsatt et forsoningsråd som skal fremme fredssamtaler med Taliban. Men rådet får kritikk for å være lite inkluderende.

Over 150 afghanere har mistet livet i flom

Flommen i Afghanistan har tatt over 150 liv de to siste dagene, mens 200 personer er skadd.
Les mer om:

Flere titalls døde etter oversvømmelser i Afghanistan

Flere titalls personer er døde og flere hundre hjem er ødelagt i oversvømmelsene etter kraftig regnvær, melder afghanske myndigheter.
Les mer om:

Minst 30 omkom i flom i Afghanistan

Minst 30 mennesker har mistet livet og hundrevis av hus er ødelagt i en flom forårsaket av kraftig regn i byen Charikar i Afghanistan, opplyser myndighetene.
Les mer om:

Minst 17 drept etter blodig dag i Afghanistan

Minst 17 personer er drept i en bølge av angrep i Afghanistan tirsdag. I nord eksploderte en lastebilbombe. I Kabul ble en politikvinne skutt og såret.
Les mer om:

Kilder: Iran betalte Taliban for angrep på amerikanere

Iran har utbetalt belønninger til Taliban for angrep på amerikanske soldater i Afghanistan, hevder etterretningskilder overfor CNN.
Les mer om:

Frankrike ber Afghanistan holde Taliban-fanger fengslet

Frankrike sier at flere av de 400 Taliban-fangene som løslates som del av fredsprosessen i Afghanistan, er dømt for drap på franske soldater og hjelpearbeidere.
Les mer om:

Afghanistan: De siste 400 Taliban-fangene løslates

Afghanske myndigheter har startet løslatelsen av det siste 400 Taliban-fangene i landet.
Les mer om:

USA med mål om færre enn 5.000 soldater i Afghanistan i november

Det amerikanske forsvaret fortsetter tilbaketrekkingen fra Afghanistan og regner med å ha færre enn 5.000 soldater i landet innen slutten av november.
Les mer om:

Afghanske styrker gjenerobret fengsel

Regjeringen i Afghanistan sier sikkerhetsstyrker har gjenerobret et fengsel øst i landet som ble utsatt for et IS-angrep.

Myndighetene håper våpenhvilen fortetter i Afghanistan

Afghanske myndigheter oppfordrer Taliban til å fortsette våpenhvilen som har vart siden fredag.
Les mer om:

IS påtar seg skylden for angrep mot fengsel i Afghanistan

Den ytterliggående islamistgruppa IS har påtatt seg skylden for angrepet mot et fengsel i byen Jalalabad i Afghanistan søndag.
Les mer om:

Mange barn omkom i flom i Afghanistan

Minst 16 personer har mistet livet i flom i Afghanistan. 15 av dem er barn, opplyser lokale myndigheter i Nangarhar-provinsen.
Les mer om:

Tredagers våpenhvile innledet i Afghanistan

Både Taliban og Afghanistans regjering har lovet at afghanerne skal kunne feire id uten å risikere å bli angrepet. En tredagers våpenhvile har trådt i kraft.

FN: 6.000 pakistanske islamister oppholder seg i Afghanistan

Ifølge en FN-rapport skjuler mer enn 6.000 pakistanske opprørere seg i Afghanistan. De fleste skal tilhøre gruppen Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP).
Les mer om:

Minst åtte sivile drept i flyangrep i Afghanistan

Taliban-medlemmer og minst åtte sivile ble drept i et flyangrep i Herat-provinsen vest i Afghanistan, melder lokale myndigheter.
Les mer om:

Soldater og politifolk drept i nye Taliban-angrep

Minst 16 afghanske regjeringssoldater og politifolk er drept i to Taliban-angrep i Afghanistan, ifølge myndighetene i landet.
Les mer om:

Nytt spisested i Steinkjer(pluss)

Sohrab Barakzai (25) flyktet fra Afghanistan til fots som 14-åring. Nå har han åpnet sitt eget gatekjøkken i Steinkjer sentrum.
Les mer om: