Nyheter om Afghanistan


Tobarnsmor (28) lever i skjul i Norge i frykt for å bli steinet til døde

Somaye (28) sier hun risikerer å bli steinet hvis politiet sender henne tilbake til Afghanistan. Men Utlendingsnemnda tror ikke på historien hun har fortalt.
Les mer om:

Minst 65 drept i moskéangrep i Afghanistan

Minst 65 mennesker er drept og over 50 er såret er i selvmordsangrep mot to moskeer i Afghanistan.
Les mer om:

Minst 63 drepne i Afghanistan

To brutale sjølvmordsangrep mot både sunni og sjiamuslimar midt under fredagsbøna, skakar Afghanistan.
Les mer om:

Viser Norge som asylversting

VERST: Amnesty mener Norge har sendt flyktninger i døden. Trønderske Taibeh Abbasi, som risikerer deportasjon til Afghanistan, er frontfigur i en ny internasjonal kampanje mot tvangsreturer.

– Jeg råder presidenten til ikke å ringe pårørende

I et følelsesladd innlegg forsvarte president Trumps stabssjef John Kelly i kveld håndteringen av de pårørende til soldater som ble drept i Niger. Kelly mistet selv sin egen sønn i Afghanistan i 2010.
Les mer om:

Nok en stor tapsdag for afghanske styrker – minst 55 drept

Minst 55 afghanske soldater og politifolk er i løpet av 24 timer drept i Taliban-angrep i tre ulike provinser i Afghanistan.
Les mer om:

Nok en stor tapsdag for afghanske styrker – minst 55 drept

Minst 55 afghanske soldater og politifolk er i løpet av 24 timer drept i Taliban-angrep i tre ulike provinser i Afghanistan.
Les mer om:

Over 40 afghanske soldater drept i angrep på militærbase

Minst 43 soldater er drept i et større Taliban-angrep i Kandahar-provinsen sør i Afghanistan. Det blir meldt om to selvmordsbomber og flere timer lange kamper.
Les mer om:

Etter ni års kamp fikk han endelig legelisensen

Han kom ikke inn på sykepleierstudiet fordi han hadde bestått «feil» språktest. Men så, ni år etter at han måtte flykte fra Afghanistan, fikk Daud Vasiq sin norske legelisens.
Les mer om:

Minst 74 drept og 150 såret i angrep mot politi i Afghanistan

I Afghanistan er minst 74 personer drept og over 150 såret siste døgn i tre angrep som Taliban skal ha stått bak, ifølge innenriksdepartementet.
Les mer om:

– Han har vært livredd for å lukke øynene sine

En amerikansk kvinne, hennes canadiske mann og parets tre små barn er frigitt etter fem år i fangenskap hos Taliban i Afghanistan.
Les mer om:

Familie reddet fra fangenskap i Afghanistan sier datteren ble drept

Barnefamilien som har sittet fanget i Afghanistan i fem år, landet på canadisk jord fredag. Familiefaren sier datteren deres ble drept og konen voldtatt. 
Les mer om:

Løslatt gissel: – De drepte min nyfødte datter

Den amerikansk-canadiske barnefamilien som har sittet fanget i Afghanistan i fem år, forteller om traumene de har opplevd.
Les mer om:

Fri etter Taliban-fangenskap

En amerikansk kvinne, hennes kanadiske ektemann og deres tre barn ble løslatt onsdag etter fem år som fanger av det Taliban-tilknyttede Haqqani-nettverket i Afghanistan.
Les mer om:

Skal kastes ut fra Norge - klager til Høyesterett

Taibeh Abbasi og familien hennes anker vedtaket om utvisning til Afghanistan.

Røde Kors varsler drastiske kutt i Afghanistan

Den internasjonale Røde Kors-komiteen ser seg nødt til å trappe ned arbeidet i Afghanistan på grunn av sikkerhetssituasjonen.
Les mer om:

USA ber NATO sende 1000 flere soldater til Afghanistan

Rundt 3000 amerikanske soldater er i disse dager på vei til Afghanistan, som et ledd i president Donald Trumps nye strategi for å nedkjempe opprørsgrupper i landet.

Amnesty krever øyeblikkelige tiltak for å stanse utsendelse av Taibeh (18) og familien

Onsdag demonstrerte elever i Trondheim mot utsendelse av 18 år gamle Taibeh og familien fra Afghanistan. Nå krever Amnesty at regjeringen øyeblikkelig stanser utsendelsen av alle afghanske asylsøkere fordi det ikke er trygt å vende tilbake.

- Saken er ikke endelig avgjort

Onsdag demonstrerer over tusen ungdommer og andre i Trondheim i protest mot at familien Abbasis nå risikerer å bli sendt til Afghanistan. Adresseavisen har spurt familiens advokat, Erik Vatne, om status i saken, og om noe fortsatt kan gjøres?

Norge styrker Afghanistan-bidrag

Norske myndigheter har besluttet en forsiktig opptrapping av det militære bidraget til Afghanistan neste år.
Les mer om:

Sender flere soldater

Norge øker bidraget til Afghanistan med 10 soldater. Det ble avgjort i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen i dag.
Les mer om:

Flere skadd i angrep mot dansk NATO-kolonne i Afghanistan

Flere personer er skadd etter at en dansk bilkolonne med NATO-kjøretøy ble angrepet av en selvmordsbomber i Afghanistans hovedstad Kabul.
Les mer om:

Bokbombe fra Afghanistan

Historien om kamptolkene som ble arrestert for å ha utlevert sensitiv informasjon til Taliban, ble forsøkt dysset ned. Nå foreligger den i bokform.
Les mer om:

Afghanistan vil samarbeide med Pakistan om å bekjempe ekstremisme

President Ashraf Ghani inviterer Pakistan til samtaler om hvordan man kan bekjempe ekstremisme, som følge av USAs nye strategi for Afghanistan.