Nyheter om Adrian


Kilde raskest på utfortrening i Kitzbühel

Aleksander Aamodt Kilde var raskest av samtlige utfortreningen i Kitzbühel. Italienske Matteo Marsaglia og østerrikske Matthias Mayer var begge 22 hundredeler bak nordmannen. Henrik Røa ble nummer 52, 5.91 sekunder bak Kilde. Adrian Smiseth Sejersted kjører ikke i Kitzbühel denne helgen. Torsdag gjenstår det én utfortrening før helgens renn. Det skal kjøres utfor fredag og lørdag, før helgen avsluttes med slalåm på søndag.
Les mer om:

22 nye utøvere klare for Beijing-OL

Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing. Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister.

Det Adrian og Espen har åpnet blir omtalt som «Norges heftigste»: – Helt ypperlig

Adrian Frednes (28) fra Vear har mange golfballer i luften. Nå er han daglig leder for et nyåpnet senter som høster massevis av skryt.
Les mer om:

Sejersted står over utforen

Adrian Smiseth Sejersted står over dagens utfor i Wengen. Sejersted stod over gårsdagens renn også. Da var det for å få mindre belastning frem mot OL, men tanken var at han skulle stille til start i dag, lørdag. Det gjør han altså ikke. – Adrian står over i dag for å spare seg frem mot OL. Det er han selv som tar de avgjørelsene. OL kommer tett på nå, og det er ganske røft i mange partier i løypa. Med det kneet han har, som er litt svakt, så prøver vi å være på den sikre siden hele tiden nå, sier landslagssjef Steve Skavik til NRK.
Les mer om:

Sejersted står over fredagens utfor

Adrian Smiseth Sejersted står over fredagens utfor i Wengen. – Adrian tar ned totalbelastningen til OL, så derfor kjører han ikke i dag. Mest sannsynlig stiller han til start i morgen, sier barmarkstrener Bjørn Fosse til NRK. Aleksander Aamodt Kilde er dermed eneste nordmann på start i rennet som vises på NRK1.
Les mer om:

Flytter fra Norge

Realitydeltaker og artist Adrian Sellevoll forlater landet på jakt etter ny inspirasjon.
Les mer om:

Kilde på andreplass

Aleksander Aamodt Kilde forsøkte å tangere Hermann Maiers rekord på fire strake seire i super-G, men ble stoppet av Marco Odermatt. – Det var surt, men jeg skal holde på noen år til, så jeg får prøve igjen, sier Kilde om rekorden Kilde ledet stort i åpningen, men havnet i ubalanse etter et hopp og tapte mye tid. Dermed endte han på andreplass, 23 hundredeler bak Odermatt. – Jeg ble litt for ivrig i midtpariet, dessverre. Jeg var skikkelig på gang der. Men en andreplass bak en som er i tidenes form, jeg tar det altså, sier Kilde til NRK. Adrian Smiseth Sejersted ligger på en foreløpig 21.
Les mer om:

Kilde nest raskest på siste trening i Wengen-utfor

Aleksander Aamodt Kilde leverte en god gjennomføring i siste treningsomgang foran verdenscuprennet i utfor i Wengen. Kun østerrikeren Max Franz var bedre. Franz syntes å gi full gass fra start til bunn i løypa og slo nordmannen med 56 hundredeler. Onsdagens gjennomkjøring gikk i en forkortet løype, der man hadde rundt 45 sekunders kortere kjøretid enn dagen før.
Les mer om:

20-åring omkom på Molde-båt: – En hedersgutt på alle vis(pluss)

Adrian Røsand (20). som omkom i arbeidsulykka på Frøya, beskrives som en svært dyktig fagmann av sin arbeidsgiver, FSV Group i Molde.
Les mer om:

Adrian Røsand (20) omkom i arbeidsulykke

Det var Adrian Røsand (20) som døde i en klemulykke på Frøya i Trøndelag 1. nyttårsdag.

Frigir navn etter dødsulykken på Frøya

Det var Adrian Røsand (20) fra Kristiansund som omkom i arbeidsulykken på Frøya 1. januar.

Frigir navn etter arbeidsulykke

Det var Adrian Røsand (20) fra Kristiansund som omkom i en arbeidsulykke på Frøya 1. januar 2022.

Frigir navn etter dødsulykken på Frøya(pluss)

Det var Adrian Røsand (20) fra Kristiansund kommune i Møre og Romsdal som omkom i en arbeidsulykke på Frøya 1. januar 2022.

Adrian (22) gledet seg til å feire jul med familie og venner i Tvedestrand. Så kom kontrabeskjeden...

Adrian Vestøl (22) var akkurat ferdig med karantenetiden i Kristiansand, og klar for juleferie i Tvedestrand. Så kom kontrabeskjeden...

Kilde et stykke bak på utfortrening

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 14 på mandagens utfortrening i italienske Bormio. Niels Hintermann var raskest, 2,64 sekunder foran Kilde. Dette var den andre av to treninger før rennet tirsdag. På første trening ble Kilde nummer tre. Adrian Smiseth Sejersted stilte ikke på mandagens trening og står over utforen. Han sparer seg til de to super-G-rennene, opplyser sportssjef for alpinistene Claus Ryste til NTB. Henrik Røa kjørte inn 3,59 sekunder bak Hintermann.
Les mer om:

Kilde og Mowinckel klare for romjulsrenn

Aleksander Aamodt Kilde og Ragnhild Mowinckel er to av alpinistene som Norges Skiforbund sender til romjulsrennene i østerrikske Lienz og italienske Bormio. Begge har hatt en sterk start på sesongen. Kilde med tre verdenscupseiere og Mowinckel med sin første pallplass siden skaden. Uttak til super-G og utfor i Bormio: Aleksander Aamodt Kilde Adrian Smiseth Sejersted Henrik Røa Uttak til storslalåm og slalåm i Lienz: Ragnhild Mowinckel Mina Fürst Holtmann Thea Stjernesund Maria Tviberg

Kilde køyrde ut

Aleksander Aamodt Kilde måtte bryte godt og vel halvveges i utforrennet i Val Gardena, etter å ha køyrt eit imponerande og suverent løp fram til då. Ved fjerde mellomtida leia han med heile 86 hunbdredeler på amerikanske Bryce Bennett, og gårsdagens super-g-vinnar såg ut til å vere på veg mot ei topplassering også i utforløypa. Men like etter mellomtida landa han litt forkjært etter eit lite hopp, misa balansen og måtte bryte. Han greidde å ta seg inn før han hamna i nettet, men løpet var øydelagt. – Det kjendest ikkje så skummelt. Det skjedde kjapt.

Kilde vant i Val Gardena: – Han er kongen

Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før fredagens Super-G i Val Gardena, og levde opp til forventningene. Han tok ledelsen ved første mellomtid og økte med noen få hundredeler til ledende Vincent Kriechmayr hele veien. I mål var han 27 hundredeler foran østerrikeren og tok en klar ledelse. – Han kjører styggfort. Han er kongen av Val Gardena. Igjen er han helt suveren her, utbrøt Viaplay-kommentator Andreas Toft da Kilde kjørte inn til ledelse. – Det føltes bra. I dag føles det ut som det flyter. Jeg kjenner bakken godt og trives her.

Debutant klar for verdenscupen

Alpinist Markus Nordgård Fossland (22) får sin verdenscupdebut i italienske Val Gardena helgen før jul. 22-åringen får prøve seg etter gode resultater i europacupen. – Tidligere har han slitt med skader, men i år virker kjøringen lovende med blant annet en pallplass og gode resultater i europacupen. I Val Gardena er han først og fremst med for å lære, sier sportssjef for alpint i Norges Skiforbund, Claus Johan Ryste. Disse kjører super-G og utfor i Val Gardena 17.–18.

Din stjerne kan redde liv

Kreftsyke Adrian og samboeren Emilie vet ikke hvor lang tid de har sammen. Når du kjøper en stjerne i desember, gir du par som dem et nytt håp om en felles framtid.
Les mer om:

Din stjerne kan redde liv

Kreftsyke Adrian og samboeren Emilie vet ikke hvor lang tid de har sammen. Når du kjøper en stjerne i desember, gir du par som dem et nytt håp om en felles framtid.
Les mer om:

To fedre med desperat bønn om å bli hørt: – Jeg blir forbanna

Adrian frykter for sønnens utvikling etter at Bydel Søndre Nordstrand vil kutte i tilbudet til barn med spesielle behov.
Les mer om:

Flytter utforstarten

På grunn av sterk vind i toppen av bakken, flyttes herrenes utforstart i Beaver Creek lenger ned. I tillegg blir det kortere intervaller mellom løperne. Norge stiller med tre utøvere på start: Aleksander Aamodt Kilde, Adrian Smiseth Sejersted og Henrik Røa. Rennet starter kl. 20.00 norsk tid.

Vil unngå samme OL-skjebne som i 2018: – En kjempeskuffelse

Adrian Smiseth Sejersted klarte OL-kravet både året før og etter lekene i 2018 – men ikke da det gjaldt som mest. Nå, etter første super-G tilbake fra skade, ser det lysere ut enn på lenge.
Les mer om:

Skuffende dag for de norske fartsgutta: – To store feil som ødelegger

De norske fartsløperne fikk det ikke til å klaffe under super-G-rennet i Beaver Creek torsdag. Sveitsiske Marco Odermatt knuste alle, Adrian Smiseth Sejersted ble beste nordmann på syvendeplass.
Les mer om: