Nyheter om Administrasjon


Ikke engang Trump er hevet over loven

Spenningen mellom New York Times og Trumps administrasjon er veldig tydelig, skriver Audun Tjomsland.

Innstiller på flytting til Sand

Om få år blir ungdomssteget i Øvre Suldal mikroskopisk. Rådmannen meiner flytting til Sand skule må til frå og med 2021 og vil løysa reiseveg-problemet med direkteskyss. På tvers av høyringssvara Innstillinga går på tvers av alle høyringssvar; samarbeidsutvalet, grendeutvalet, elevrådet og klubben ved skulen vil alle at ungdomssteget blir i bygda. Alternativa om delt veke mellom Nesflaten og Sand og det å flytta til Røldal er parkerte. Det er kommunestyret som har bede rådmannen om å vurdera framtida til ungdomssteget på Nesflaten.

Angående Tronstadvannsaken

Hva gjør en når folk mister fornuften og en er så uheldig at nettopp disse sitter i offentlig administrasjon og folkevalgte organer?
Les mer om:

Hun får jobben med å rydde opp i milliardrotet

Stortinget besluttet 5. april, etter innstilling fra presidentskapet, å tilsette Marianne Andreassen som direktør for Stortingets administrasjon.

Stortingets nye direktør vil unngå ny byggesprekk

Marianne Andreassen (56) lover å sette alle krefter inn på å holde byggeprosjektets budsjett når hun overtar som direktør i Stortingets administrasjon.

Dommer stanser Trumps abortforbud for fengslede innvandrere

En dommer i USA hindrer Donald Trumps administrasjon å nekte å tilby abort til gravide ungjenter, som sitter i varetekt for å ha kommet til landet ulovlig.

«Står ved et veiskille»

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal gir seg i klubben, han var på vei ut allerede i høst etter klubben fikk inn betting penger. «Jeg føler klubben nå står ved et veiskille. Vi har vært ute på en veldig lang reise og jeg føler vi nå har løpt over målstreken.

Et annerledes helsetilbud: Disse legene har alltid tid til deg

For tre år siden sluttet Cecilie Nilsen som fastlege. Hun syntes det ble for mye administrasjon, og for lite tid til pasientene. Nå starter hun et helt annerledes legetilbud i Tønsberg, med hele Vestfold som marked.

Det minste var størst

Årets store samling for regionens ledere fra næringsliv, politikk, offentlig administrasjon og organisasjoner gikk av stabelen fredag. Vi har anmeldt både foredragsholdere og selve konferansen.
Les mer om:

Yngst på Hareid rådhus(pluss)

– Eg synest det verka spennande å jobbe i offentleg administrasjon, seier Silja Øvrelid (26) som er yngst på Hareid rådhus og leiar for plan, byggjesak og geodata.

Foreldre fryktar pris-hopp med nye ordning

Maria Klungtveit og Maren Landsnes fryktar at det SFO-behovet majoriteten av suldalsforeldra i dag brukar, i praksis vil bli dyrare etter levekårets vedtak. Tidlegare kunne suldalsforeldre shoppa SFO-timar og skreddarsy barnas opphald til sitt behov.

Olemic Thommessen foreslår krisetiltak for å dekke inn gigantsprekk

Stortingspresident Olemic Thommessen (H) lover bot og bedring etter stortingsskandalen. Han vil onsdag foreslå ansettelsesstopp i Stortingets administrasjon og at alle nye bygge- og oppussingsprosjekt legges på is.

Politikerparkering for fall i Oslo

Oslo-politikernes gratisparkering i rådhuset kan snart være en saga blott. Kommunens administrasjon foreslår å fjerne de private plassene, skriver Aftenposten.
Les mer om:

Stortingets presidentskap sa nei til kostnadsredusering på 90 millioner kroner

Stortingets administrasjon mente byggeprosjektets kostnader kunne vært kuttet med nesten 90 millioner kroner. Men presidentskapet sa nei på grunn av sikkerhet.
Les mer om:

Stortingets presidentskap sa nei til kostnadsredusering på 90 millioner kroner

Stortingets administrasjon mente byggeprosjektets kostnader kunne vært kuttet med nesten 90 millioner kroner. Men presidentskapet sa nei på grunn av sikkerhet.
Les mer om:

Stortingets presidentskap sa nei til kostnadsredusering på 90 millioner kroner

Stortingets administrasjon mente byggeprosjektets kostnader kunne vært kuttet med nesten 90 millioner kroner. Men presidentskapet sa nei på grunn av sikkerhet.
Les mer om:

Byggeskandalen: Dette er million-innsparingene Thommessen sa nei til

Stortingets administrasjon mente byggeprosjektets kostnader kunne blitt redusert med nesten 90 millioner kroner. Men presidentskapet satte foten ned.
Les mer om:

Wenche skal lede Kongsberg Maritimes virksomhet i Kina

Wenche H. Andersen skal lede Kongsberg Maritimes virksomhet i Kina. For et par uker siden ble det klart at kvinnen som har ledet administrasjon og stabsfunksjoner i Kongsberg Gruppen, og vært en del av konsernledelsen på åtte, nå pakker kofferten.

Tar grep mot forfall og forgubbing(pluss)

Administrasjon og politikere i Åfjord går løs på arbeidet med ny kommuneplan, sjøl om de snart slås sammen med Roan. – Det er noen spørsmål det er viktig å ha noen prinsipielle føringer på, sier rådmann Per Ola Johansen.

– Nye boligområder har fokus(pluss)

Tjeldsunds ordfører Liv Kristin Johnsen tror at 2018 vil bli et år der både kommunepolitikere og administrasjon vil ha hovedfokus på boligområder på Fjelldal, i Ramsund og i Kongsvik.

USA trekker seg fra FNs migrasjonsavtale

President Donald Trumps administrasjon opplyser at den har trukket seg fra FNs pakt om å forbedre håndteringen av flyktning- og migrantkrisen.

Ønsker ikke felles administrasjon med Stangnes og Heggen

Gruppeledere i Kvæfjord kommunestyre er meget godt fornøyd med at fylkestinget har slått fast at Rå videregående skal videreføres som egen enhet og ikke samlokaliseres med de videregående skolene i Harstad.

Vil åpne for elefant-trofeimport

Zimbabwe har siden gjenåpnet for jakt på elefanter, og president Trumps administrasjon hever nå forbudet mot import av trofeer fra elefanter fra landet fram til utgangen av 2018.

Storebrand kjøper Silver-pensjonene for en halv milliard

Etter at pensjonsselskapet Silver ble satt under offentlig administrasjon i februar skal alle pensjonene snart overtas av Storebrand. Kundene med garanterte ytelser må imidlertid regne med et mindre tap.

Salgslagets voksesmerter

God organisering og administrasjon kombinert med troen på at prosjektet var liv laga, ga voksesmerter, men de sto han av.
Les mer om: