Nyheter om Adm


Gassco-sjefen ser lys framtid for norsk gass(pluss)

– Sett ut ifra vår posisjon i dag, er det absolutt ei god framtid for norsk gass, sier adm. direktør Frode Leversund i statseide Gassco, som driver hele gassinfrastrukturen med rørledninger og terminaler i Norge og Europa.
Les mer om:

Forsvaret hevet storkontrakt: Ildrøde tall for Rheinmetall Norway i 2018

– Uten denne overraskende og omstridte termineringen hadde driften gått i pluss i fjor, hevder adm. direktør Jan Eirik Finseth. Samtidig begynner ordrebøkene igjen å fylle seg opp for Nøtterøy-bedriften, som fortsatt er på jakt etter nye lokaler.
Les mer om:

Feirer opprykk til Oslo Børs: – En fjær i hatten

Mandag klinger en bjelle på Oslo Børs: Tønsberg-selskapet Scanship rykker inn på børsens hovedliste. - En fjær i hatten, mener adm. direktør Henrik Badin.

Bodø/Glimt hyller Harald «Dutte» Berg med en statue

Da ideen om en statue av Bodø/Glimt legenden Harald «Dutte» Berg først kom i 2006 var alle unntatt legenden selv overbevist om at det var noe klubben burde gjøre. – Det måtte 12 års overtalelse til og en kvinne før Dutte med på å reise en statue av han. – I tillegg måtte et løfte om bidrag til Glimt-akademiet på bordet.  Harald Berg har spilt for Bodø/Glimt i to omganger i nesten 20 år, og i tillegg levert en strøm av gutter som også har levert år med spill for laget og for landet.

Amandaprisen dumpet av TV 2 – nå tar VGTV over stafettpinnen

Der skal filmprisutdelingen gå direkte på nett.
Les mer om:

Har planer om 2.500 boliger

- Ambisjonen er å ferdigstille mellom 200 og 500 boliger i året, sier adm. direktør i Conceptor Bolig, Lasse Skjelbred.

Cashet inn 221 millioner på boligsalg

- Vi har mer enn doblet pengene våre, sier adm. direktør i L.A. Lund, Peter Henrik Svarstad.
Les mer om:

Legger ikke ned Aure(pluss)

- Mitt råd er at Aure rehabiliteringssenter drives videre i regi av Helse Møre og Romsdal, sa adm. direktør Nils Kvernmo i styremøtet onsdag.

Klimarisiko - lokale politikere har ansvaret

Fredag 24.mai stod det en kronikk i Fvn med ovennevnte overskrift - skrevet av Kristin Halvorsen, direktør i CICERO senter for klimaforsking, Kristine Falkgård, adm. dir. i Kommunalbanken og Anne Jortveit, nestleder i Norsk klimastiftelse.

Panikk blant produsentene av vindkraft

ENERGI: I Aftenbladet tirsdag 4. juni har adm. dir. Knut Kroepelien i Energi Norge en artikkel med overskriften «Vindkraft til beste for strømkunden». Det er vanskelig å finne en eneste påstand i denne artikkelen som er riktig.

Foreslår kostnadsreduksjon tilsvarende 130 årsverk(pluss)

– Vi må få kontroll på økonomien på kort sikt, seier konstituert adm.dir Nils Kvernmo i ei pressemelding frå Helse Møre og Romsdal. Kvernmo utelukker ikkje oppseiingar.

Lørdag slukkes skiltene. Nå blir det altfor mange priskombinasjoner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Fra 1. juni vil det ikke lenger være skilt med priser ved bomstasjonene i Oslo.

DGI-utmeldelsen: – Det beste for Ullensaker hadde vært å bli

DGI har berget driften gjennom et turbulent år, med et overskudd på nær ni mill. – Det hadde vært best for Ullensaker å bli, sier adm.dir. Siw-Hege Gundersen.

Slik fungerer det nye bompengesystemet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO: Du har helt sikkert sett de nye bomarmene som er montert rundt i byen de siste månedene. Fra 1. juni, et halvt år forsinket, vil det nye bomsystemet være i drift. Da vil det være tre "bomringer" i og rundt hovedstaden - den eksisterende Osloringen (22 passeringspunkt), og de nye Indre ring (38) og Bygrensen (23). Til sammen blir det 53 nye passeringessteder.

Leserinnlegg: Svalbard - fra kullavhengighet til fornybarforbilde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mars 2019 var den 100. måneden på rad med temperatur over normalt på Svalbard. Temperaturen på Svalbard har allerede økt 3-5 grader på 40-50 år, og kan øke med skremmende 10 grader dette århundret.I lys av dette er det et betydelig paradoks at Svalbardsamfunnet helt og holdent er bygget på fossil energibruk. Det kan og må vi gjøre noe med.

Åpnet ny kunstgressbane for to år siden, men oppfyller ikke kravene til «jevnhet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ:I 2016 ble Kringsjå kunstgressbane rehabilitert. Kort tid etter ble det klart at dreneringen i forbindelse med rehabiliteringen, ikke var bra nok.Det ble såkalte svanker fordelt primært langs banens østre og vestre langside. Det ble i ettertid påvist at finavretting under banens undervarmerør var tett.

Åpnet ny kunstgressbane i 2016, nå må den rehabiliteres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ:I 2016 ble Kringsjå kunstgressbane rehabilitert. Kort tid etter ble det klart at dreneringen i forbindelse med rehabiliteringen, ikke var bra nok.Det ble såkalte svanker fordelt primært langs banens østre og vestre langside. Det ble i ettertid påvist at finavretting under banens undervarmerør var tett.

Historiens nest beste resultat

Bergene Holm AS oppnådde det nest beste resultatet i historien med et driftsresultat på 154,3 millioner kroner og en omsetning på 1,62 milliarder i fjor. - Vi må tilbake til ekstremåret 2007 for å finne et bedre resultat, sier adm. dir. Erland Løkken.

Maersk Inspirer skal gjøre opp for tidenes mageplask

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Når Maersk Inspirer sendes fra verftet i Egersund, skal riggen være rustet for et betydelig oppdrag: Få gang på feltet som for få år siden var gjenstand for et av de største skandaleprosjektene i norgeshistorien.- Vi er ikke redd for å gjenta Yme-historikken. Det er nettopp fordi vi kjenner historien, at vi tror dette kan unngås, sier Vidar Nedrebø.

Bankene vil slå seg sammen - har navnet klart

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det fremgår av en melding fra Oslo Børs. Styrene i Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank har besluttet innlede forhandlinger med sikte på en fusjon av de to bankene. Målet er å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet og evne til å bidra til en videre utvikling i Listerregionen.

Remme må gå av

Styret i Helse Møre og Romsdal bad måndag adm.dir. Espen Remme om å gå frå stillinga.

Vil du lage musikk i verdensklasse? Jenter oppfordres til å søke!

Er du klar for å lære av de aller, aller beste? Klokken 23;59 tirsdag 30. april går søknadsfristen ut. I februar reiste 730 til Lillehammer for å besøke den norske superskolen LIMPI. Les alt om det fenomenale, ettårige studieløpet her. Det eneste du trenger å gjøre for å søke er å legge ved musikk du har laget, enten som vokalist, låtskriver eller produsent. Enklere blir det ikke.

Ber om at kyst-lyntog skrinlegges

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette kommer frem i en interpellasjon som Fauskanger Andersen har på vegne av Vest-Agder Høyre sendt inn til fylkestinget 30. april.

Slik vil jentene hindre at snusbokser forsøpler naturen og russefeiringen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)OSLO VEST: Ung i Oslo-undersøkelsen fra 2018 viser at 20 prosent av guttene og 10 prosent av jentene på Vg3 snuser daglig. Og mens det er flest av dagligrøykerne på østkanten, er snusbruken mest utbredt i de vestlige og indre bydelene i Oslo. I bydelene Nordre Aker og Vestre Aker sier 7 prosent av ungdommene at de snuser daglig, i Ullern, Frogner og St. Hanshaugen er andelen hhv. 9, 10 og 11 prosent.

Quiz: Kva veit du om norske statsministrar?

Kven sat lengst? Kven var statsminister under krigen? Og kva for ein statsminister var det som samanlikna jobben med å bere staur? Her kan du teste kva du veit om jobben enkelte har kalla adm.dir. i Norge A/S.
Les mer om: