Nyheter om AC Milan


Stefano Pioli blir og vil vinne absolutt alt

Årets utgave av AC Milan er imponerende, sammen med Napoli leder de racet for Serie A tittelen samtidig som de etter onsdagens seier over Atletico Madrid i gruppespillet i Champions League fortsatt holder liv i sluttspill. AC Milan bekrefter at trener Stefano Pioli signerer en ny avtale med klubben, som strekker seg fram til sommeren 2024. – Teknisk direktør Paolo Maldini er overbevist om at Pioli er mannen som skal bringe dem tilbake til gammel storhet.

Ikke så farlig hva som skjer

Litt merkelig i og med at Arsenal i sin tid bladde opp 550 millioner kroner for den franske superstjernen Alexandre Lacazette at de nå synes å ikke bry seg. – Siden han ankom fra Lyon i 2017 har det blitt 68 mål på 180 kamper for The Gunners. Det London klubben gjør nå er et sjansespill, samtidig som en rekke klubber blant annet Atlético Madrid, AC Milan, Marseille og Newcastle er svært interesserte i å signere Lacazette har de bestemt seg til å vente med å diskutere en ny avtale mot slutten av sesongen, noe som plasserer samtalene i 12 time for kontrakten.

Her er de nominerte til årets spiller 2021

Det er bare to norske som er nominert til årets spiller av det internasjonale forbundet FIFA. Vinnerne av The Best Awards 2021 blir annonsert i en online-seremoni 17.janaur 2022. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen Les: Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere Jurien består blant annet av Eniola Aluko, Emma Byrne og Marta Tejedor, samt Tim Cahill, David Trezeguet og Alexi Lalas. Offentlig avstemning for hver kategori vil være åpen frem til 10.

Da er Mario Mandzukic i gang med sin trenerkarriere

Den kroatiske angrepsspilleren Mario Mandzukic bringer med seg bøtter med erfaring fra over 430 klubbkamper fra noen av de beste lagene i Europa når han nå reiser hjem om blir en del av landslaget. Mario Mandzukic er ansatt som assistenttrener på Kroatias landslag. For noen måneder siden la Mario Mandzukic støvlene på hylla, men han kommer ikke til å gå arbeidsledig.

Endelig er det Kasper Schmeichels tur – noen stemmer fra å bli kåret til verdens beste

Kasper har levd i skyggen av sin far Peter den Store, men vi mener junior har fortjent mer cred for prestasjonene de siste sesongene hos Leicester og for Danmark. Nå følger FIFA oppfordringen. På mandag ble det klart at Kasper Schmeichel er nominert som én av fem til å bli årets keeper i The Best-kåringen til FIFA i januar.

Jose Mourinho fisker i Manchester

Manchester United-forsvareren Diogo Dalot tilbrakte sesongen 2020-21 på lån i AC Milan og ifølge italiensk media kan han nå returnere til Serie A.

Har satt Manchester United, Barcelona og Arsenal på sidelinjen i jakten på Franck Kessié

Planen til midtbanespiller Franck Kessié var å være i AC Milan til Dovre faller, men 24 åringen har begynt å forberede seg på at karrieren fortsetter andre steder. – For noen dager siden kontaktet han en eiendomsmegler for å få solgt sin bolig i Milano. AC Milan og Franck Kessié er enige i at han skal tjene mer enn 22 millioner pr sesong som han gjør nå, men de er uenige om hvor mye mer. Det siste tilbudet fra AC Milan skal ligge på 60 millioner kroner mens Franck Kessié krever 90 millioner. – Etter en god del stanging har forhandlingene stoppet opp.

Klokka tikker for Jesse Lingard

Våren var rett og slett fantastisk for Jesse Lingard på utlån fra Manchester United hos West Ham og da Ole Gunnar Solskjær hentet han tilbake til klubben han har spilt for siden han var en liten gutt regnet de fleste med at han ville få mer spilletid enn han faktisk har fått. The Telegraph melder Jesse Lingard sin tid i Manchester United går mot slutten. Les: Liverpools «sviker» nummer 2 ber om tilgivelse og retur Kontraktsforhandlingene mellom Lingard og United har kollapset.

Zlatan Ibrahimovic: «SIbra»

Det er ikke bare VG som har en egen overskriftsavdeling, også den italienske avisen Gazetta dello Sport tusker i faget. – Samtidig som Italia er i harnisk over den svært reelle muligheten for at de ikke kommer til VM i Qatar har AC Milan grunn til å juble. Zlatan Ibrahimovic har slitt med skader det siste året, og har dermed gått glipp av mange Milan-kamper. Hele sommeren var 40-åringen borte fra kamper, med en kneskade, og det ble etterfulgt av en skade i hamstringen.

Skal forte seg med å sikre signatur til 21-åring foran PSG, Liverpool, Juventus og resten av banden

I høst prioriterte Chelsea heller en leieavtale med Saul fra Atletico Madrid, men i januar jobbes det igjen for å sikre det langsiktige franske midtbanemålet. Ifølge Teamtalk er Granovskaia og gjengen klar for å satse stort på å hente Aurelien Tchouameni når røyken fra nyttårsrakettene har lagt seg. Prisen på 21-åringen skal ha økt fra 30 millioner pund i sommer til 40 millioner, men dette er en spiller Chelsea virkelig ønsker seg.

AC Milan vil blåse nytt liv i supertalent som floppet i Bayern München

Det er nesten så vi fortsatt hører skålingen i høye øl seidler fra den gang da Bayern München i 2016 hentet det portugisiske supertalentet Renato Sanches fra Porto. – Det var ikke måte på hvor heldig den tyske storklubben var som landet en avtale på bare 35 millioner euro. Overgangen kom i konkurranse med flere andre klubber, som faktisk bød mer. For å gjøre historien kort, det gikk ikke bra, et utlån til Swansea og så har Bundesligahistoren over. – De siste to årene har det blitt spill i Frankrike for Lille i Ligue 1.

Klar for å «overøse Napoli-kaptein Lorenzo Insigne med gull»

Det er helt klart av Newcastle har skjønt at hvis de skal få de beste til å glemme hva slags eiere de har må de kompensere med et smusstillegg. – Napoli leder Serie A på målforskjell foran AC Milan, mye av æren for den svært sterke sesongen gis til Napoli kaptein Lorenzo Insigne. 30 åringen har vokst opp i klubben og har vært en bauta for klubben helt siden han kom tilbake fra utlån hos Delfino Pescara 1936 i 2012.

Det brygger opp til tidenes dragkamp mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain

I det øyeblikket det ble klart at AC Milan hadde problemer med å forlenge avtalen med deres midtbanestjerne Franck Kessié våknet all verdens sportsdirektører. Ikke rart egentlig for den 24 år gamle landslagsspilleren Elfenbenskysten har absolutt alt man kan ønske seg, en ekstrem motor, engasjement, fart og teknikk. – Nå som han har fått mer erfaring ser vi oftere og oftere han gjør gode valg. Vi vet det allerede er vondt blod mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain, de skyter på hverandre på grunn av Kylian Mbappe, Super League, parisklubbens utømmelige pengekilde, etc etc.

Boateng anger fælt på at han dro til England for tidlig – og stengte døra til Manchester United

Det er flust av historien om spillere som valgte bort muligheter som de senere angrer på (eller kan skryte av). Kevin-Prince Boateng har sin historie om United. Midtbanespilleren har et lappeteppe av en CV, der 1-2 sesonger hos samme klubb har vært standarden med hyppige utleieopphold. Fotballnomaden har blant annet spilt kamper for Tottenham, Dortmund, AC Milan, Barcelona og Eintracht. 34-åringen har nå «slått seg til ro» hos Hertha Berlin siden i sommer.

Vil hente Diogo Dalot enda en gang

Sommerens 2018 mens Jose Mourinho satt i godstolen på Old Trafford hentet han Diogo Dalot fra Porto for 22 millioner euro. – Høyrebacken som kom tilbake fra et sesonglangt lån hos AC Milan i Serie A er igjen ønsket av den portugisiske manageren, men denne gangen til Roma. Jose Mourinho har etter en dårlig start på sesongen fått med seg de som sitter på pengesekken til å investere i januar. – Det har vært tydelig at spesielt høyreback posisjonen er svekket, så det er fokus på å reparere det i vinter.

Isco teller ned dagene til januar

Isco var allerede før sommeren ikke spesielt fornøyd med lite spilletid og denne høsten under Carlo Ancelotti sin ledelse har han havnet enda lenger ned på prioriteringslisten. – Så vidt vi kan skjønne er det bare tidligere Arsenal midtbanespiller Dani Ceballos som befinner seg bak han på listen. Isco blir mer og mer usynlig!Før sesongen ble sparket i gang var Carlo Ancelotti ute og berømmet Isco sin innsats pre-season og trakk frem 29 åringens holdning, må nå noen få måneder inn i sesongen er situasjonen en helt annen.

Forklarer mystisk år

- Han er en type som svever litt innimellom! Det sier landslagstrener Ståle Solbakken om Jens Petter Hauge. Slik forklarer 22-åringen det spesielle året som endte med at han ble utlånt fra storklubben AC Milan.

Andrij Shevchenko entreer manesjen

Genoa har i dag sikret seg en meget kapabel og entusiastisk manager. – På fredag spilte klubben 2 – 2 borte mot Empoli rimelig umiddelbart etterpå ble manager Davide Bellardini sparket. – Selv tre poeng ville ikke reddet den italienske manageren, En sier på tolv kamper og kun ni poeng er ikke nok for å redde jobben i en klubb som er raskt på avtrekkeren. Klubben melder i dag noe vi har vært klar over en stund at Andrij Shevchenko er deres nye manager.

Jens Petter Hauge har funnet drømmemakkeren

Man of the hour. Etter et litt haltende opphold hos AC Milan der mulighetene var begrenset, har Hauge brukt Bundesliga-klubben Eintracht til å ta et stort steg i utviklingen. Mot Olympiakos på torsdag var det Hauge som på overtid satte inn den befriende matchvinnerscoringen. Det gjorde han sammen med sin nye makker, Jesper Lindstrøm. Dansken sto for assisten, og Hauge kan fortelle at de to har et skikkelig fotballmakker forhold. Les: Marca: Barcelona nekter å betale -Jeg har det bra, og jeg er glad. Ikke bare personlig, men på hele lagets vegne.

Simon Kjær skrev under på sin største kontrakt noen sinne

Den danske landslagskapteinen Simon Kjær har forlenget med AC Milan frem til sommeren 2024. Kontrakten som ble underskrevet forrige uke forteller hans agent Mikkel Beck er den største i hans karriere så langt. Den erfarne backen har har etterverdt en lang CV å vise til med klubber som FC Midtjylland, Roma, Wolfsburg, Fenerbahce og Sevilla, men den nye AC Milan-kontrakten er den største uten at vi vet hvor stor. – Pr nå har han en lønn på ca 14 millioner kroner pr år.

Italiensk media: Tottenham i forhandlinger med en av Serie As beste midtbanespillere

Den tidligere Juventus-direktøren Fabio Paratici har gått i gangene hos Tottenham siden i sommer, på tirsdag fikk han følge av tidligere Juve -og Inter Milan manager Conte. Det er kanskje ikke noen overraskelse at Tottenham skal på handletur til Serie A. Calciomercato hevder Tottenham nå jobber aktivt for å bli enige med Franck Kessie. AC Milan-spilleren har kontraktutløp i sommer, og hvis det ikke skjer noe overraskende de neste månedene er den ivorianske midtbanespilleren free agent fra i sommer. Les: Fem kamper vi i hvert fall ikke skal gå glipp av 6. og 7.

Tottenham matcher lønna til Premier Leagues best betalte manager

Da Manchester City for et par sesonger siden var utestengt fra Champions League ga klubben Pep Guardiola en lønnsøkning som gjorde han til den best betalte manageren i Premier League. – Nå har Tottenham som har større gjeld enn godt er matchet lønna til sin nye manager Antonio Conte. Allerede i sommer var Tottenham i samtaler med Antonio Conte, men da var han ikke klar og Nuno Espirito Santo fikk jobben. – Nå bare fire måneder senere er den italienske manageren på plass, noe som har satt i gang spekulasjoner om at Santo aldri var tenkt å vare ut sesongen.

Zlatan Ibrahimovic med sitt ligamål nummer 400

Zlatan Ibrahimovic scoret sitt 150. Serie A-mål da AC Milan påførte Jose Mourinhos Roma første hjemmetap. 2-1-seieren over AS Roma på Stadio Olimpico søndag sørget for at de holdt tritt med serie A-lederne Napoli. Napoli vant også sin kamp, 0 – 1 borte på Stadio Arechi mot bunnlaget Salernitana Calcio 1919. Den 40 år gamle angriperen slo et lavt frispark i det nederste hjørnet i det 25. minutt for å bringe gjestene i ledelsen etter en livlig start, det var hans 400.

Zlatan Ibrahimovic scoret sitt 400. ligamål – senket Mourinhos Roma

(Roma – AC Milan 1–2) 40-årige Zlatan Ibrahimovic satte inn sitt 400. ligamål i seieren mot José Mourinhos Roma. AC Milan topper Serie A med Napoli.

Kun Real Madrid, Barcelona og Manchester City ledet av Pep Guardiola er aktuelt

Det er bare AC Milan som denne sesongen klarer å holde følge med Napoli i Serie A, Juventus har hektet av seg selv og regjerende seriemestre merker at manager Simone Inzaghi ikke er Antonio Conte. 30 år gamle Kalidou Koulibaly har blitt en stadig mer imponerende skikkelse og stadig viktigere for Napoli siden han kom til klubben fra Genk sommeren 2014.