Nyheter om Abu Dhabi


Britiske myndigheter kan umulig godkjenne de nye Chelsea eierne

Etter at vi fikk tilgang til et lekket Chelsea-bud sendt inn av indianerstammer i forrige uke, utviklet vi naturlig nok en interesse for det svært omtalte salget. Vi har siden studert forslaget og forsøkt å forstå hvem som er de involverte partene, hva som er motivasjonen bak kjøpet. Funnene våre peker på noe helt annet enn alt vi har lest i media tidligere, og for å være helt ærlige, det hele er svært sjokkerende selv om vi foreløpig befinner oss bare på overflaten.

Mercedes i Formel 1-trøbbel

Forrige sesong forventet alle at Lewis Hamilton skulle kjøre inn til sin og Mercedes sin 8. fører VM-tittel. Max Verstappen hadde «Formel 1-gudene» på sin side i det siste løpet i Abu Dhabi og tok tittelen. Denne sesongen forventet alle at Hamilton skulle komme voldsomt tilbake for å gjenerobre tronen. Etter fire runder har engelskmannen mer eller mindre gitt opp. Vi unner Ferrari og Red Bull Racing suksessen, men det er direkte smertefullt å se hvordan tidenes beste Formel 1-fører mister kontakt med toppen etter bare fire runder (7. plass, 58 poeng bak Leclerc!).

Nye avsløringer om økonomisk juks i Manchester City

Premier League kan bli tvunget til å fullføre og offentliggjøre sin langvarige etterforskning av økonomien til Manchester City.

Horner og Wolff får kritikk i Abu Dhabi-rapport

Mercedes-topp Toto Wolff og Red Bull-sjef Christian Horner får kritikk i en ny rapport fra det internasjonale motorsportforbundet (FIA). FIA har gjennomgått den dramatiske avslutningen på fjorårets verdensmesterskap i Formel 1, som endte i kaos i Abu Dhabi. Rapporten mener Wolff og Horner distraherte løpsdirektør Michael Masi med gjentatte radiomeldinger for å forsøke å påvirke avgjørelsen som kom. – Kommunikasjonen til løpsdirektøren fra Red Bull- og Mercedes-sjefene hadde en negativ påvirkning på avslutningen av løpet, fordi de distraherte løpsdirektøren når han måtte fokusere på å ta tøffe
Les mer om:

Assad på besøk hos Emiratenes mektigste

President Bashar al-Assad har besøkt Dubai og Abu Dhabi. Det er Assads første besøk til et arabisk land siden konflikten i Syria brøt ut i 2011.

Horner beskylder Mercedes for mobbing: – Kan absolutt ikke bli tolerert

Red Bull-sjef Christian Horner anklager Mercedes for ufin oppførsel, som førte til at løpsleder Michael Masi måtte gå etter den ekstremt dramatiske Formel 1-finalen i Abu Dhabi.
Les mer om:

Lewis Hamilton og Mercedes viser frem vidunderet som setter på plass Max Verstappen

Nevner du Abu Dhabi for Lewis Hamilton, får du garantert blikket. Formel 1-sirkusets løpsdirektør Masi fikk sparken for to dager siden for sin påvirkning av utfallet i denne siste runden. Max Verstappen fikk tidenes gavepakke og vant verdensmesterskapet foran Lewis Hamilton.

Formel 1-topp er sparket

Michael Masi har fått sparken som løpsdirektør i Formel 1. Det bekrefter FIA i en pressemelding. Masi var i hardt vær etter trøbbelet i siste Formel 1-runde, da Max Verstappen til slutt vant verdensmesterskapet. Han besluttet først å ikke slippe bilene forbi sikkerhetsbilen, men først da det gjenstod én runde fikk bilene slippe forbi. Da hadde Verstappen nye dekk, mens Lewis Hamiltons var helt utslitte. Dermed vant nederlenderen løpet i Abu Dhabi. Det skal være på bakgrunn av denne hendelsen at Masi får sparken.
Les mer om:

Nå kommer sesong 4 av «Drive to Survive»!

Formel 1 og Netflix har bekreftet slippdatoen for den nye sesongen av den kritikerroste dokumentarserien «Drive to Survive» Det blir en unik oppsummering av den dramatiske 2021-sesongen og tittelkampen mellom Max Verstappen og Lewis Hamilton i sesong fire av Formel 1: Drive to Survive. Serien har premiere på Netflix 11.

Max Verstappen har fått sitt nye leketøy

For to måneder siden ble Verstappen kronet som verdensmester i Formel 1, i en sesong der den største av alle, Lewis Hamilton skulle «cruise inn» til titlen. Nå er 2022-bilen til Red Bull klar for å repetere suksessen. I et intervju med The Guardian denne uken, forteller Verstappen om opplevelsen i den avgjørende runden i Abu Dhabi Grand Prix.
Les mer om:

Lukaku sende Chelsea til VM-finale

Romelu Lukakus heldige scoring før pause gav Chelsea 1–0 over saudiarabiske Al Hilal. Laurdag spelar London-laget om sin første tittel i klubb-VM. Vinnarmålet kom etter litt over ein halvtime. Då kunne Lukaku frå to meter setje ballen i mål etter å ha fått han servert av motspelar Yasser Al-Shahrani. Al Hilal-backen heada eit innlegg frå Kai Havertz rett i beina på Chelseas kraftspiss. Det var einvegskøyring i første omgang. Kampbiletet såg ut til å fortsetje i same spor etter sidebyte.

To krisehull ødela for Hovland i Abu Dhabi – belgisk overraskelse vant

En trippelbogey og en dobbeltbogey ødela Viktor Hovlands seierssjanse i Abu Dhabi-mesterskapet i golf. Han endte to slag bak vinneren Thomas Pieters.
Les mer om:

Hovland i tetkampen

Viktor Hovland gikk lørdagens runde i Abu Dhabi-mesterskapet på to slag under par. Den norske golfstjernen ligger tre slag bak lederen i europatourturneringen. Nordmannen er med i seierskampen foran siste dag i Abu Dhabi. Han ligger på delt 4.-plass med totalt åtte slag under par, mens Jamieson er elleve under og duoen Shane Lowry og Thomas Pieters ligger to slag foran Hovland. Vinneren av turneringen i Abu Dhabi stikker av med en premiesjekk på 11,8 millioner kroner. (NTB)

Hovland tapte terreng: – Den er brutal

Viktor Hovland (24) har tre slag opp til teten før den siste runden i storturneringen i Abu Dhabi.
Les mer om:

Hovland kjemper i teten i Abu Dhabi

Golfstjernen Viktor Hovland slet under tøffe forhold på dag to i Abu Dhabi-mesterskapet. Det gjorde de fleste andre også, og dermed er han på delt 2.-plass. En brutal vind gjorde livet surt for Hovland og de øvrige spillerne under fredagens spill i europatourturneringen. Det ble en hard kamp bare å holde seg på par. Hovland pådro seg tre bogeyer på veien. To av dem kom tidlig på runden, mens hans eneste birdie for dagen ble notert etter tre hull. Han klarte å spille sju strake hull på par før han igjen fikk en bogey. Totalt er han seks slag under par etter to dager.
Les mer om:

Vinden skapte trøbbel for Hovland

Viktor Hovland gjekk andrerunden i europeatour-turneringa i Abu Dhabi to slag over par, og greidde dermed ikkje å følgje opp den sterke opningsrunden torsdag. Likevel låg Hovland på andreplass då han var ferdig med fredagsrunden, med seks slag under par. Det er tre bak leiande Scott Jamieson, men han er blant dei mange som enno ikkje er i gang med dagens runde. Hovland fekk bogey på sitt andre hol, følgde opp med ein birdie, så kom ny bogey. På resten av runden fekk han ein bogey, resten var på par. Espen Kofstad låg på par før dagens runde. Men han låg tre slag over par halvveges.
Les mer om:

Hovland dårlig forberedt til sesongstarten: – Var ganske rusten

Viktor Hovland innrømmer at han ikke var helt forberedt på årets golfsesong. Nå føler han at han nærmer seg toppformen før helgens turnering i Abu Dhabi.
Les mer om:

Kofstad bekreftet til turnering i Abu Dhabi

Espen Koftstad står på deltagerlisten til euopatourturneringen i Abu Dhabi sammen med Viktor Hovland. Det har lenge blitt spekulert i om Kofstad kunne få en plass i turneringen etter at flere påmeldte spillere har blitt koronasmittet.
Les mer om:

Luftangrep mot Jemen har tatt livet av elleve personer

Elleve personer har blitt drept i luftangrep utført av den saudliledede koalisjonen i Jemen som svar på droneangrepet mot Abu Dhabi.
Les mer om:

Nye flyangrep i Jemen etter houthienes droneangrep

Den saudiledede koalisjonen har gjennomført nye flyangrep mot mål i Jemen som et svar på droneangrepet som kostet tre mennesker livet i Abu Dhabi mandag.
Les mer om:

Droneangrep i Abu Dhabi

Tre personer skal være drept etter en eksplosjon på tre oljetankere og en brann på flyplassen i Abu Dhabi, ifølge lokale medier. Houthi-opprørerne i Jemen tar på seg ansvaret.
Les mer om:

Hamilton usikker foran ny sesong i Formel 1

Lewis Hamilton krever fortsatt svar fra FIA etter den kontroversielle avslutningen av verdensmesterskapet i 2021, da 37-åringen mistet sitt åttende verdensmester-tittel i Abu Dhabi i løpets siste øyeblikk. Hamilton var på vei til å vinne en nok en tittel på Yas Marina etter å ha kjørt et imponerende løp, og kjørte fra Max Verstappen helt fra start.

Tennis: Rublev har fått påvist corona

Verdensfemmer i tennis Andrej Rublev har fått påvist covid-19 etter en turnering i Abu Dhabi. Han håper å bli klar til Australian Open i midten av januar.

Rublev har fått påvist korona

Verdensfemmer i tennis Andrej Rublev har fått påvist covid-19 etter en turnering i Abu Dhabi. Han håper å bli klar til Australian Open i midten av januar. Det opplyser han selv på Twitter. Rublev skriver at han nå er i isolasjon i Barcelona.

Tennisstjerne testet positivt på korona

Denis Shapovalov fikk påvist koronasmitte etter ankomst til Australia. Verdens 14. best rangerte tennisspiller skulle ta del i ATP Cup for Canada fra 1. januar. 22-åringen bekreftet den positive testen i et innlegg på Twitter. Der forteller han videre at han har milde symptomer. «Jeg ser fram til å komme tilbake på banen når det er trygt», skriver Shapovalov. Nylig spilte han mot Rafael Nadal i Abu Dhabi. Den spanske tennislegenden ble senere konstatert koronapositiv. Shapovalovs smittetilfelle viser at koronaviruset utgjør en trussel foran Australian Open.

Mest lest siste uke