Nyheter om Abelsen


Yngve og kona eier hele 25 biler: - Det er noe spesielt med alle

Yngve Abelsen reparerer kun biler som er mer enn 30 år, mens kona har den mest leste nettsida for eldre biler i Norge. Med 25 biler i sitt eie er de over middels interessert i biler.
Les mer om:

Ser brannen fra campingplassen

(SKELLEFTEå) Mange ferierende fra Indre Salten er berørt av en stor brann i Skelleftå, blant dem er journalist Tarjei Abelsen i Saltenposten.
Les mer om:

- Profittjag forkledd som framtidsrettet politikk

Journalist Tarjei Abelsen mener klimasaken brukes som påskudd for ødeleggelser av naturen.
Les mer om:

Stor bildeserie fra biltreff på Senja

«Rally-»Ruth Kjærran Abelsen og Yngve Abelsen er ekte bilentusiaster, og lørdag arrangerte de sitt andre biltreff på Skaland i Berg kommune på Senja. Det ble noe vått, men godt oppmøte.
Les mer om:

Steinbrudd-saken avgjort med ordførerens dobbeltstemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I forbindelse med avstemmingen for og imot et steinbrudd på Drageid, var det hensynet til skolebarn og den økte anleggstrafikken som var blant de viktigste temaene i diskusjonen.I vedtaket fra formannskapet var det negativ innstilling til driften, fordi man mente kvaliteten på steinmassene ikke er godt nok utredet i forkant. Det er kun tatt en steinprøve av massene, uten at det er boret i grunnen.

Vil slå seg sammen med Senterpartiet og si ja til masseuttak på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Synet er delt, og det er sterke krefter for og imot tiltaket.

For et år siden knakk han ankelen, nå er Benjamin(15) klar til å utfordre Europas beste brytere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg håper på en god plassering i EM og det hadde vært kult med medalje, men vi får se. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Benjamin Hansen før avreise hjemme i Hauan.Pappas hjemmelagde kanelboller får stå i fred, nå handler det om å gå ned noen kilo for å klareres for bryting i 60-kilosklassen for gutter 16 år.Harde forberedelser - Jeg har trent hardt i noen uker, også har jeg roet ned denne uka for å toppe formen litt.

- Det viktigste vi gjør er å bygge gode mennesker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det begynte bra og ble bare bedre og bedre, sier Kim Torry Simmenes.Totalt hadde han 35 svømmere i sving i Fauske svømmehall i alderen ni til 36 år.- Nesten alle har slått sine personlige rekorder, men enda viktigere er det hvordan svømmerne har backet hverandre opp gjennom helga, sier Simmenes.Mental jobbing Bergensmannen som trener Fauskesvømmerne har fokus på langt mer enn resultatene, det kommer i andre rekke. TRENER.

Debatt: - Stopp steinbruddplanene på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette begynner å likne på eventyret om keiserens nye klær. Det var ikke så mye innhold i planene etterhvert som de ble kledt av.. Pukket som skulle utvinnes er ikke dokumentert at det finnes. Og grustak har vi i kommunen; Hestbrinken har god kvalitet og er god på pris. Vi er inne i en planperiode og det er ikke greit at nye forslag tas inn og behandles utenom arealplanen.

Trimmer vinteren gjennom med Midnattsolrittet for øye: - Uten et mål blir det lett å droppe treninger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er jevnlig på spinning gjennom året og Midnattsolrittet er et felles mål for oss, sier Robert Helgesen(59).Rittet har blitt en tradisjon i Fauskes største bedrift.- Vi har vært med i alle år, det har blitt en tradisjon, sier Helgesen.Trener sammen I tillegg til Midnattsolrittet har SKS-gjengen også syklet Trondheim-Oslo, Lofoten Insomnia og Polarsirkelrittet.

- Dramatisk at det ikke blir TIP

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er veldig synd og dramatisk at det ikke blir TIP. Det handler for det første om seks elever som har lyst å ta utdanningen sin i hjemkommunen sin, og nasjonalt har det vært et sterkt fokus på å skaffe nok fagfolk, sier Ole Bøhlerengen i Saltdal Høyre.- I tillegg er det ille for næringslivet i kommunen som er avhengig av lærlinger som ønsker å satse på en vei inn i yrkesfagene.

- Er en standard Bodøværing som er i stor i kjeften, men ikke så snar å spreng

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Team Sofa er for dem som ikke har tren noe, som kommer rett fra sofaen eller bare ikke er så sprek. Vi er med for å prøve å bli aktiv, sier Anniken Skjelstad.Sammen med Guro Nordvik utgjorde hun den voksne satsingen til Team Sofa, men også fem barn var i sving under årets Saltdalsløp. TEAM SOFA. Denne gjenge trosset dårlig form og stilte til start på Saltdalsløpet 2019.

- De fleste på Drageid er for steinbruddet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er veldig skuffet etter dagens møte. Vi driver næring på Drageid og vi trenger ordentlig grus til både veier og skogsveier i området, sier Per Arne Knædal som hele livet har jobbet som bonde på Drageid.Han viser Saltenposte rundt i nærområdet rundt den topp moderne sauefjøset, hvor sønnen satser for fullt på å videreføre familiegjeskjeften.

Går til valg på garanti om lærlingeplass: Frykter at folk forsvinner ut av distriktet fordi de ikke får fullført utdanningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fauske kommune tar kun inn en lærling som barne og ungdomsarbeider, og derfor har jeg sett meg nødt til å søke i Bodø hvor de tar inn langt flere, sier Victoria Andal. Hun er nestleder i Fauske AUF og står på kommunelisten til Arbeiderpartiet foran valget.

Barnefattigdom løses ikke ved å kaste penger på problemet

– Fattigdom er et problem man ikke bare kan kaste penger på, vi må skape muligheter, ikke låse friske mennesker til kontantytelser og varig fattigdom, skriver Aleksander Abelsen.
Les mer om:

Skeid og Kjelsås sikret cupavansement med totalt 11 mål

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE AKER: Det er ikke hver dag det scores nesten 10 mål i en fotballkamp.Ready-Skeid Det ble det heller ikke gjort på Gressbanen på Smestad 1. mai. Men det var nesten. Det ferske 1. divisjonslaget Skeid besøkte 3. divisjonslaget Ready i Oslo vest, og vant hele 9-0. Ayoub Aleesami fant nettmaskene etter bare 9 minutter spilt, og Skeid gikk til pause med det som må kunne kalles en behagelig 4-0-ledelse.

Folkemøte for Kulturveien: Mange kreative forslag fra bygdefolket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SKJERSTAD/MISVÆR: - Kulturveien har fire satsingsområder. Samskaping, bærekraftig utvikling, god folkehelse og kulturbyen Bodø.

Klar for to år med bygging i Finneidlia

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi opplever en økning i antall henvendelser, interessen ser ut til å være stigende, sier Ole Dahl, administrerende direktør i Vardegruppen. Totalt har selskapet kjøpt 12 tomter i området fra Fauske kommune, og der vil de bygge eneboliger for salg og etter bestilling. - Vi regner med å ha arbeid der i to års tid.

Feirer påske og permanent oppholdstillatelse med fjordfiske og kaffe

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi pleier å være et stykke lengre bort i fjorden, men det er fortsatt så mye snø at vi kan ikke være der enda. Sist sommer var vi her i området og fisket nesten hver dag, men vi vet bare om disse to plassene.Det sier Osama Alktezi når vi treffer han på den store parkeringsplassen ved Hammarfall dolomitt.Syreren bor på Straumen med familien sin og jobber som vikar på Elkem Salten.

Bjørnar har brukt et år på å bygge seg ny motorsykkel: - Gleder meg til å få vist den fram på Fauske Motorshow

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det skrues, men kanskje ikke så effektivt som det kunne vært. Det er mye sosialt med å være her også, sier Bjørnar Eliassen.Saltenposten møter han i det velutstyrte verkstedet som Turnout MC har bygd opp i klubblokalene sine på Finneid over årenes løp.

Har kjørt 300 kilometer på under en uke: - Det er en veldig fin frihetsfølelse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jævlig digg! Særlig å slippe å være avhengig av å bli kjørt noen plasser, bryter det kontant ut av Nicholas Hansen når Saltenposten spør hvordan det er å få lettmotorsykkelen ut på veien.Sammen med kompisen Kristoffer Ellingsen står han ved bensinpumpa på Straumen. Ellingsen er så godt som tom for drivstoff og problemet skulle løses her.

Flest barn på startstreken i EIKs terrengtrim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trimløpet er et lavterskeltilbud for hele familie. - Vi synes alltid at det er kjekkest når det står flest barn på startstreken. Det gjorde det på fredag, forteller Thomas Hetland fra arrangørklubben EIK friidrett. Foto: Thomas Hetland De yngste deltakerne sprang ei 300 meter lang løype.- Barn opp til 12-13 år sprang ei løype som var 800 meter lang, mens de voksne deltakerne løp 4,4 kilometer.

Varaordfører og ordfører signerte for lån - nå skal saken undersøkes av kontrollutvalget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kredittlånet på 300.000 kroner ble signert av styreleder i VEAS, Wenche Skarheim, og ordfører Rune Berg 25. mars i år.

Lill-O-Dilten 2019: Klar for nye poster

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bærums-guttene Bo og Falk er på besøk hos bestemor og deltar for andre år på rad. I takt med snøsmeltingen blir det nå satt ut nye poster i Lillomarka på løpende bånd.Lørdag var det ekstra travelt på Grorud senter. Her hadde nemlig Lillomarka Orienteringslag rigget seg opp. Folk i turbukser og goretex-sko, støvler og jeans, kom både kjørende, syklende og gående.

KOBBERLØPET: - Jeg kan ikke bremse, håper jeg lærer det

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Jakobsbakken holdes stemningen oppe med orkestermusikk, ballonger, flagg, heiarop og kubjeller.Midt i idyllen er det fersking om er klar for rennstart.- Jeg vet ikke hvordan det blir, jeg håper jeg klarer det.