Nyheter om Abelsen


Læring eller kos? Ja takk, begge deler!

Mona Mathisen, Ap, svarer Aleksander Abelsen, H: – Det er helt supert hvis elevene koser seg når de har praktisk-estetiske fag! Det legger nemlig et godt grunnlag for læring og faglig motivasjon.
Les mer om:

Spar oss for kosetimene, Mathisen!

Mona Mathisen, Ap, sa nei takk til eksamen i kunst og håndverk. Her er svaret fra Aleksander Abelsen, Høyre.
Les mer om:

Legger midtbanespiller til sin storsatsning

Øygarden fotball som er en «samling» av klubber i nærheten av Nestsotra viser med all tydelighet at de er seriøse i sine ambisiøse mål når de bygger opp til sin første sesong som ny klubb. Det blir en tøffere sesong i OBOS-ligaen enn på veldig lenge, regner ikke med at nynedrykkede Lillestrøm har tenkt il å gi ved dørene, ei heller Tromsø hvis de får orden på sysakene sine. Les: «De har nok gode angripere, så jeg håper de ikke signerer Cavani» Øygarden FK har sikret seg en erfaren midtbanespiller i 25 årige Mathias Dahl Abelsen.

Ingrid giftet seg med sin Alf-Helge(pluss)

Akkompagnert av mørketidslys, fakler, bølgeskvulp og nordnorsk julesalme ble Ingrid Evertsen smidd i Hymens lenker med sin Alf-Helge Abelsen søndag.
Les mer om:

– Mest tilfreds med at vi klarte å rekruttere ungdommer(pluss)

Etter 13 år i direktørstolen hos Skaland Graphite, pensjonerer Trond Abelsen seg i januar, men hjørnesteinsbedriftens reise har så vidt begynt.
Les mer om:

- En sårbar og arrogant sivilisasjon

Vi lever i verdensrommet og menneskeheten har vært utsatt for store påkjenninger fra det ytre rom opp gjennom tidene. Likevel snakkes det lite om hvordan vi kan beskytte oss i framtiden, skriver journalist Tarjei Abelsen.
Les mer om:

Marta Abelsen sa opp fast jobb for å studere i utlandet: – Hadde aldri gjort det igjen

Opplegget 21-åringen meldte seg på, lovet både studiepoeng, stipend og lån. Det viste seg ikke å stemme.
Les mer om:

Marta Abelsen sa opp fast jobb for å ta friår: – Hadde aldri gjort det igjen

Opplegget 21-åringen meldte seg på, lovet både studiepoeng, stipend og lån. Det viste seg ikke å stemme.
Les mer om:

Marta Abelsen sa opp fast jobb for å studere i utlandet: – Hadde aldri gjort det igjen

Opplegget 21-åringen meldte seg på, lovet både studiepoeng, stipend og lån. Det viste seg ikke å stemme.
Les mer om:

Marta Abelsen sa opp fast jobb for å ta friår: – Hadde aldri gjort det igjen

Opplegget 21-åringen meldte seg på, lovet både studiepoeng, stipend og lån. Det viste seg ikke å stemme.
Les mer om:

Yngve og kona eier hele 25 biler: - Det er noe spesielt med alle

Yngve Abelsen reparerer kun biler som er mer enn 30 år, mens kona har den mest leste nettsida for eldre biler i Norge. Med 25 biler i sitt eie er de over middels interessert i biler.
Les mer om:

Ser brannen fra campingplassen

(SKELLEFTEå) Mange ferierende fra Indre Salten er berørt av en stor brann i Skelleftå, blant dem er journalist Tarjei Abelsen i Saltenposten.
Les mer om:

- Profittjag forkledd som framtidsrettet politikk

Journalist Tarjei Abelsen mener klimasaken brukes som påskudd for ødeleggelser av naturen.
Les mer om:

Stor bildeserie fra biltreff på Senja

«Rally-»Ruth Kjærran Abelsen og Yngve Abelsen er ekte bilentusiaster, og lørdag arrangerte de sitt andre biltreff på Skaland i Berg kommune på Senja. Det ble noe vått, men godt oppmøte.
Les mer om:

Steinbrudd-saken avgjort med ordførerens dobbeltstemme

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: I forbindelse med avstemmingen for og imot et steinbrudd på Drageid, var det hensynet til skolebarn og den økte anleggstrafikken som var blant de viktigste temaene i diskusjonen.I vedtaket fra formannskapet var det negativ innstilling til driften, fordi man mente kvaliteten på steinmassene ikke er godt nok utredet i forkant. Det er kun tatt en steinprøve av massene, uten at det er boret i grunnen.

Vil slå seg sammen med Senterpartiet og si ja til masseuttak på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Synet er delt, og det er sterke krefter for og imot tiltaket.

For et år siden knakk han ankelen, nå er Benjamin(15) klar til å utfordre Europas beste brytere

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg håper på en god plassering i EM og det hadde vært kult med medalje, men vi får se. Jeg skal gjøre mitt beste, sier Benjamin Hansen før avreise hjemme i Hauan.Pappas hjemmelagde kanelboller får stå i fred, nå handler det om å gå ned noen kilo for å klareres for bryting i 60-kilosklassen for gutter 16 år.Harde forberedelser - Jeg har trent hardt i noen uker, også har jeg roet ned denne uka for å toppe formen litt.

- Det viktigste vi gjør er å bygge gode mennesker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det begynte bra og ble bare bedre og bedre, sier Kim Torry Simmenes.Totalt hadde han 35 svømmere i sving i Fauske svømmehall i alderen ni til 36 år.- Nesten alle har slått sine personlige rekorder, men enda viktigere er det hvordan svømmerne har backet hverandre opp gjennom helga, sier Simmenes.Mental jobbing Bergensmannen som trener Fauskesvømmerne har fokus på langt mer enn resultatene, det kommer i andre rekke. TRENER.

Debatt: - Stopp steinbruddplanene på Drageid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dette begynner å likne på eventyret om keiserens nye klær. Det var ikke så mye innhold i planene etterhvert som de ble kledt av.. Pukket som skulle utvinnes er ikke dokumentert at det finnes. Og grustak har vi i kommunen; Hestbrinken har god kvalitet og er god på pris. Vi er inne i en planperiode og det er ikke greit at nye forslag tas inn og behandles utenom arealplanen.

Trimmer vinteren gjennom med Midnattsolrittet for øye: - Uten et mål blir det lett å droppe treninger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi er jevnlig på spinning gjennom året og Midnattsolrittet er et felles mål for oss, sier Robert Helgesen(59).Rittet har blitt en tradisjon i Fauskes største bedrift.- Vi har vært med i alle år, det har blitt en tradisjon, sier Helgesen.Trener sammen I tillegg til Midnattsolrittet har SKS-gjengen også syklet Trondheim-Oslo, Lofoten Insomnia og Polarsirkelrittet.

- Dramatisk at det ikke blir TIP

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er veldig synd og dramatisk at det ikke blir TIP. Det handler for det første om seks elever som har lyst å ta utdanningen sin i hjemkommunen sin, og nasjonalt har det vært et sterkt fokus på å skaffe nok fagfolk, sier Ole Bøhlerengen i Saltdal Høyre.- I tillegg er det ille for næringslivet i kommunen som er avhengig av lærlinger som ønsker å satse på en vei inn i yrkesfagene.

- Er en standard Bodøværing som er i stor i kjeften, men ikke så snar å spreng

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Team Sofa er for dem som ikke har tren noe, som kommer rett fra sofaen eller bare ikke er så sprek. Vi er med for å prøve å bli aktiv, sier Anniken Skjelstad.Sammen med Guro Nordvik utgjorde hun den voksne satsingen til Team Sofa, men også fem barn var i sving under årets Saltdalsløp. TEAM SOFA. Denne gjenge trosset dårlig form og stilte til start på Saltdalsløpet 2019.

- De fleste på Drageid er for steinbruddet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg er veldig skuffet etter dagens møte. Vi driver næring på Drageid og vi trenger ordentlig grus til både veier og skogsveier i området, sier Per Arne Knædal som hele livet har jobbet som bonde på Drageid.Han viser Saltenposte rundt i nærområdet rundt den topp moderne sauefjøset, hvor sønnen satser for fullt på å videreføre familiegjeskjeften.

Går til valg på garanti om lærlingeplass: Frykter at folk forsvinner ut av distriktet fordi de ikke får fullført utdanningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Fauske kommune tar kun inn en lærling som barne og ungdomsarbeider, og derfor har jeg sett meg nødt til å søke i Bodø hvor de tar inn langt flere, sier Victoria Andal. Hun er nestleder i Fauske AUF og står på kommunelisten til Arbeiderpartiet foran valget.

Barnefattigdom løses ikke ved å kaste penger på problemet

– Fattigdom er et problem man ikke bare kan kaste penger på, vi må skape muligheter, ikke låse friske mennesker til kontantytelser og varig fattigdom, skriver Aleksander Abelsen.
Les mer om: