Nyheter om Aarhus


Trener på Rosenborg «shortlist», fikk sparken for dårlige resultater

Den danske Aalborg-treneren Morten Wieghorst er en av de som er linket til jobben som hovedtrener for Rosenborg. – Nå har ekspertene delt seg inn i to leire, noen som sier at klubbens offisielle uttalelser om dårlige resultater stemmer og de som sier han har mistet jobben fordi han har sagt ja til Rosenborg.  Klubben skriver at de har valgt å avslutte samarbeidet med Wieghorst fra dags dato.

– Dramatisk hvis «Restauration» selges ut av landet

– Fylket, Stavanger kommune og Tysvær kommune bør kjenne sin besøkelsestid og sikre lokalt eierskap av «Restauration», sier Vidar Aarhus, styreleder i Stiftelsen Emigrantskipet Restauration.
Les mer om:

Til våren blir det bompengar å betala i Breiastølsdalen

Suldal kommune vedtok politisk allereie for to år sidan å ta betalt for køyra på den kommunale fjellvegen. Dyrt vedlikehald Grunnen til at ein nå har gjort klart for bompengar, er dei høge årlege beløpa på vedlikehald og rehabilitering av kommunale vegar. Vegen frå Gullingen til Sandsaosen er kommunal, og kommunen står for vedlikehaldet.

Ekstra Bladet mener Aalborg treneren overtar Rosenborg

Det er ikke en hvem som helst som skal være øverst på ønskelisten til Rosenborg. Kontrakten til den danske Aalborg- treneren Morten Wieghorst går ut etter neste sesong.  Nåværende hovedtrener Rini Coolen har en midlertidig avtale frem til sesongslutt og skal da gå tilbake som akademitrener. – Coolen har ikke fått nødvendig «sving» på laget til at en midlertidig avtale som hovedtrener blir utvidet. Les: Kvinnelandslagets tropp mot Japan Ekstra Bladet er Morten Wieghorst meget aktuell som ny trener i Rosenborg.

Tok farvel med Kim Larsen med fakler og øl

Titusener danske i København, Aarhus og Odense hyllet den avdøde sangeren Kim Larsen med fakkeltog.

– Det var uventa og overraskande at vi vann(pluss)

Andreas Hjellen Tangen, Sigve Silseth Tømmerbakk, Sandra Bjørdal, Ingvild Aasen Grimstad og Elise Sørheim Aarhus var godt nøgde med å kome til finalen i Innovasjonscampen til Ørsta ungdomsskule. Dei vart overraska då dei gjekk heilt til topps.

Harald (24) fra Vegårshei tester bygdeliv i Ecuador

Etter fem års studier ved universitetet i Aarhus, ble Harald Strand Selås ferdig utdannet som psykolog i vår. Men nå er han «backpacker» i Sør-Amerika.
Les mer om:

Regn og ras stengjer to fylkesvegar

Også i Suldal fører store mengder nedbør til problem for vegane. Nå klokka 10.45 melder politiet på Twitter at vegen mellom Bråtveit og Nesflaten er stengt grunna flaum, og i Hylsfjorden er vegen mellom Ørlandsneset og Tengesdal stengt grunna ras. Vegtrafikksentralen opplyser nå rett før klokka 11.30 at entreprenør er på veg til vegen i Hylsfjorden for å opna vegen. Også vegen til Bråtveit reknar sentralen med at vil bli opna nå i dag. Suldalsposten kjem tilbake med meir. Følgjer med Vegansvarleg i kommunen, Morten Aarhus, seier dei kommunale vegane så langt har klart seg godt.

Nytt ras i Ulladalen

I går, søndag morgon og føremiddag, stengde store steinblokker igjen vegen inn til Ulladalen. Store steinar – Raset vart oppdaga i åttetida søndag morgon, men det tok nokre timar å få gravemaskin på plass. I halv eitt-tida var vegen opna igjen. Vegen er nå farbar, og asfalten er lite skadd. Det fortel Morten Aarhus i Suldal kommune. Han seier at raset nok har starta 50-60 meter ovanom vegen, og at steinane så har fare ned i ei ur og dratt med seg meir ned. Aarhus tippar mengda stein og blokker var på ti til 15 kubikk.

Så ikke Slovakia-Danmark, vurderte å slutte

Åge Hareide er kjent for tre ting, å ha et stort smil med rotete tenner, å være en av de dyktigste fotballtrenere vi har hatt i Norge og si ting akkurat som han mener det. Konflikten mellom det danske fotballforbundet og spillerforeningen har gått inn på han og mens det stod på var det menget vanskelig for han. Hareide snakket med pressen fredag kveld etter å ha sjekket inn på spillerhotellet i Aarhus foran Nations League-kampen mot Wales søndag. «Jeg har tenkt over om jeg vil være med på det her. Og jeg ville ha tenkt enda mer over det hvis vi hadde mistet kampen i Nations League.

Danmark-premiere spilles for fulle hus

Det har vært mye støy før Danmarks debut i UEFAs nasjonsliga, men publikum vil se Åge Hareides utvalgte mot Gareth Bale og Wales. Kampen i Aarhus er utsolgt.
Les mer om:

Christianssands Curling Club til topps i Aarhus Cup 2018

Vi har vært ekstremt opptatt av å ikke komme for tidlig i form, og har derfor droppet all form for barmarkstrening.
Les mer om:

Fischer berget Solbakkens lag på overtid

Serieleder FC København var på vei mot tap mot AGF i Aarhus søndag, men Viktor Fischers utligning på overtid berget poeng for Ståle Solbakkens menn.

Pedersen: – LSKs verdier tiltalte meg

Danske Daniel Pedersen (26) har signert for LSK. Midtbanespilleren kommer gratis til Åråsen-klubben fra AGF Aarhus.
Les mer om:

LSK signerer danske

Danske Daniel Pedersen (26) signerer etter det RB-sporten kjenner til for LSK tirsdag kveld. Midtbanespilleren kommer gratis til Åråsen-klubben fra AGF Aarhus.
Les mer om:

Europamesterne fra Nøtterøy sikter seg inn mot OL

Helene Næss (27) og Marie Rønningen (24) ble europamesterne i seiling. Jentene fra Nøtterøy har programmet fullt med VM i Aarhus om få uker og OL i Japan i 2020 som neste stopp.

Totalforbod mot bruk av open eld

– Det gjeld all bruk av open eld ute i naturen, forklarer Morten Aarhus i Suldal kommune. Kan grilla Det er lov å grilla heime på terrassen, men Aarhus oppmodar til å vera forsiktig. – Grilling med kol og gass er innanfor, men det er ekstremt tørt nå og bruk av bålpanne og fyring med ved vil eg ikkje råda til. Tips frå publikum Sist periode med bål-forbod reiste brannvesenet rundt og sjekka at forbodet blei halde. – Me fekk ein del tips frå publikum, og det var stort sett utanlandske turistar, som ikkje var klar over faren ved å fyra opp bål i det tørre vêret, me måtte stansa.

Beklager på det sterkeste(pluss)

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS beklager på det sterkeste de negative opplevelsene Ingrun Berit Mona Kristensen hadde på turen fra Aarhus til Værnes.

Linjearbeid førte til brann

Brannen blei meldt klokka 15.17, og klokka 20.30 gjekk dei siste brannmannskapa frå staden. Rask innsats Entreprenør Dalekovod arbeider for tida med å oppgradera linjenettet for Statnett, og politioverbetjent Eivind Asheim ved Sauda/Suldal lensmannskontor bekreftar at brannen har samanheng med linjearbeidet.

Ulladalen open igjen

Vegen inn til Ulladalen er i dag opna igjen, etter å ha vore stengt i ei veke av store steinblokker som kom ned sist onsdag. Kan bli behov for meir arbeid til hausten – Det er opna og grust på staden, fortel vegsjef i Suldal kommune, Morten Aarhus, som ikkje ser bort frå at det blir meir arbeid på staden til hausten.
Les mer om:

Blir stengt i fleire dagar

Vegen inn til Ulladalen vil truleg ikkje bli opna før i neste veke. Kommunen må ha ekspertar til å sjå på rasfaren på staden før arbeidet med å sprengja vekk blokkene kan begynna. Må vurdera rasfaren Det fortel vegsjef i kommunen, Morten Aarhus. Han fortel at det går bra med familien som bur innanfor raset, det går an å ta seg forbi rasstaden til fots. Steinblokkene som kom ned i går, kjem frå ei gammal sleppe frå fjellet, og ekspertane må vurdera om det er fare for ytterlegare ras.
Les mer om:

Opnar ikkje vegen i dag

Vegen inn til Ulladalen blir ikkje opna i dag. Det fortel vegsjef i Suldal kommune, Morten Aarhus, som i morgontimane i dag er på veg inn til rasstaden. I går håpte han at vegen kunne bli opna i dag, men geologen som har vore på staden, vurderer rasstaden som risikofull. – Dei seier det ser såpass stygt ovom der raset er komme ned, at me i dag må vurdera kva me skal gjera, og det blir ikkje opna i dag, slår Aarhus fast. Suldalsposten kjem tilbake med meir.
Les mer om:

Ras stengjer Ulladalen

Eit stort ras stengjer nå Ulladalen, om lag ein kilometer etter avkøyringa frå fylkesvegen. Kommunens folk er nå i ettermiddag på veg inn i dalen, der det bur ein familie fast og der det også er ein del hytter. Kommunen har varsla hytteeigarar om raset via tekstmelding, og vegsjef i Suldal kommune, Morten Aarhus seier at dei håpar å få opna vegen i morgon. Planen er å sprengja fjellblokkene. Aarhus seier det tidlegare har vore steinsprang på vegen, men han kjenner ikkje til noko tilsvarande ras.
Les mer om:

De skal bygge nye Tromsø museum - dette har de gjort før

Danske Henning Larsen Architects skal lede arbeidet med nye Tromsø museum. Arkitektkontoret ble etablert i 1959. Av nyere kulturbygg har de blant annet erfaring fra Harpa i Reykjavik i Island, , Umeå kunstmuseum og Mosegaard museum i Aarhus.
Les mer om:

Framleis forbod mot å gjera opp eld, men opnar for skytetrening igjen

Brannsjefen Morten Aarhus konstaterer at regnet som er komme, reduserer brannfaren, men er i føremiddag ikkje klar til utan vidare å oppheva totalforbodet mot å gjera opp eld. Men etter å ha sjekka grunnen på skytebanen på Skarmyr og registrert at væta går 20 centimeter ned i jorda, får skyttarane nå ta opp igjen skytetreninga. Kva som vidare skjer med bålforbodet, avheng av korleis vêret utviklar seg. Vurderer vidare – Me ser det an. Det er meldt fint vêr igjen dei neste par dagane, så me vurderer dette litt utover dagen, seier Aarhus.