Nyheter om Aarhus


Stig Inge Bjørnebye tilbake som sportssjef

Back in business. På onsdag ble den tidligere sportssjefen hos Rosenborg presentert for danske supportere. Det er AFG, Aarhus Gymnastikforening, som har hentet den tidligere Liverpool-spilleren for å bygge opp en solid prestasjonskultur i Superliga-klubben.

Alle vinterens overganger i Eliteserien

Vinteren i Norge er vesentlig mer aktiv en de store ligaene ute i Europa. – Hovedgrunnen til det er som de fleste vet at våre serier starter og slutter innenfor et år, mens Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har oppstart om høsten med konklusjon før sommeren.

Dansk mann erkjenner parteringsdrap på samboeren

En dansk mann har erkjent å ha kvalt og partert samboeren i Malling ved Aarhus, etter at politiet fant levninger i huset hennes.
Les mer om:

62 med koronasmitte på dansk sykehjem

41 ansatte og 21 beboere er smittet med koronavirus på et sykehjem for demente i Aarhus. Myndighetene kaller situasjonen kaotisk.
Les mer om:

Danmark stenger ned i flere byer

38 danske kommuner, deriblant København og Aarhus, stenger utesteder og sender barn hjem fra skolen. I helgen registrerte danskene det høyeste smittetallet i pandemien.
Les mer om:

Her tar de tilbake natta: – Norge kan lære av oss

Aarhus har lenge hatt fokus på å ta tilbake natta. Slik har de jobbet for å få det til.
Les mer om:

Traktorene inntok København i minkprotest

Om lag 850 traktorer kjørte lørdag inn i København og Aarhus for å delta i en protest mot regjeringens håndtering av coronasmitten blant mink.
Les mer om:

Oppgitt Aarhus: – Utrolig skuffende

Sa nei til å hjelpe unge boligkjøpere med egenkapital.
Les mer om:

Elleville scoring fra Rosenborg i toppkampen mot Vålerenga

INTILITY ARENA (SPORTEN) (Vålerenga – Rosenborg 1–1) Vålerenga så lenge ut til å ta alle poengene i toppkampen på Initilty Arena i Oslo. Det var helt til innbytter Sara Kanutte Fornes slengte avgårde en kanonkulle av et skudd som sikret uavgjort og sørget for en spenning i kampen om gullet. Se scoringene fra kampen Et gulljagende RBK var nær å gå på årets aller første tap i Toppserien bortekampen mot gullrival Vålerenga i Oslo, men det skulle vise seg at Rosenborg fremdeles kan kalle seg ubeseiret. Laget til Steinar Lein nekter nemlig å tape kamper.

Oslo ser til Bergen og København når eget friområde for rusavhengige vurderes

Byrådet i Oslo skal i høst bestemme om Oslo skal få et eget friområde for rusavhengige. København, Aarhus og Bergen er blant byene som har slike løsninger.

Sofie Linde: Går viralt med tale om lønnsgap og #metoo

Mange deler i dag åpningstalen Sofie Linde holdt på danske TV 2 Zulu Comedy Galla i sosiale medier. 30-åringen fra Aarhus er både skuespiller, forfatter og programleder, og har ledet store produksjoner som Melodi Grand Prix og X Factor. Likevel hevder hun å få langt dårligere betalt enn sine mannlige kollegaer. Gjennom seks solide TV-minutter forteller Sofie Linde om sine erfaringer i det såkalte likestilte landet Danmark.  Programlederen får stående applaus, men også fullstendig stillhet når hun forteller om en drøy #metoo-opplevelse tidlig i karrieren. Åpningstalen er så engasjerende at fler

De to mennene ble påtruffet av SNO med skyteskjul, hagle, patroner og lokkeender på vannet: – Gjeddejakt, sa en av de tiltalte

De to mennene fra Kautokeino sto tiltalt for ulovlig jakt på ender, samt for ulovlig kjøring i utmark. Bakgrunnen var en anmeldelse fra Statens Naturoppsyn fra mai i 2018 etter at de kom flygende inn på kontroll i området de to befant seg i. De tiltalte erklærte seg begge ikke skyldig, men aktor, politiadvokat Are Aarhus, var klar i sin tale.
Les mer om:

Erlings leilighet er full av historie: – Her fikk jeg plass til mormors møbler

SKIEN/OSLO: Han begynte med en 11 kvadratmeter stor hybel. Da Erling Aarhus Bratsberg flyttet for fjerde gang, fikk han plass til masse antikviteter – og mormorens møbler.

Curlingsensasjon i Danmark

Vi er meget godt fornøyd med å ha beseiret meritterte Team Thune i finalen i danske Aarhus Cup.
Les mer om:

Varsler revisjon av hele Hurtigruten

– Basert på de dokumentene vi har fått, så har vi varslet Hurtigruten om at vi ønsker å gjøre en revisjon av rederiet, sier kommunikasjonssjef Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet til Nord24.
Les mer om:

Danmark: Mange trolig smittet i utendørs begravelse

Etter at om lag 500 mennesker var samlet til begravelse i Aarhus, økte antall coronasmittede.
Les mer om:

Anbefaler at deler av Danmark blir rødt: – Følger situasjonen nøye

Smitteutbruddet i danske Aarhus har brakt regionen Midtjylland over det norske smittekravet. Folkehelseinstituttet anbefaler nå at to regioner i Danmark blir røde.

Anbefaler at deler av Danmark blir rødt: – Følger situasjonen nøye

Smitteutbruddet i danske Aarhus har brakt regionen Midtjylland over det norske smittekravet. Folkehelseinstituttet anbefaler nå at to regioner i Danmark blir røde.

Innfører krav om munnbind i Aarhus

Danske B.T. har fått tilgang til et brev som lister opp en rekke smitteverntiltak som skal innføres i Aarhus.
Les mer om:

Smitteutbrudd i Aarhus: – Det er en alvorlig situasjon

Aarhus i Danmark opplever en oppblomstring av smittetilfeller. Ordføreren i kommunen ser mørkt på utviklingen.
Les mer om:

– Aarhus står i en alvorlig situasjon

Torsdag er det 34 nye smittetilfeller i Aarhus i Danmark.
Les mer om:

Vurderer å stenge områder

Dansk politi vurderer å avskjerme visse deler av Aarhus som kan ha vært såkalte «hotspots» for koronasmitte, opplyser kommunen til dansk TV 2.
Les mer om:

Ny vending etter sjokket

Knytter ikke coronautbruddet i Aarhus til ellevill fotballfeiring. - Vi kan ikke se en sammenheng, sier byens borgermester, Jacob Bundsgaard. Overlege med nye opplysninger om mulige årsaker.
Les mer om:

Økende smitte i Aarhus vekker bekymring

Antall registrerte coronasmittede i Aarhus vokste kraftig i løpet av helgen. Utviklingen vekker bekymring hos danske helsemyndigheter.
Les mer om: