Nyheter om Aanestad


Kan ny næringshage på Tingvang bli ein konkurrent til næringshagen på Fagernes?

Rådmann Jostein Aanestad fekk med seg fleirtalet av politikarane i Øystre Slidre til å kjøpe bankbygget på Tingvang, men Høgre var imot. Dei ville ha ei utsetting av saka. Ordføraren måtte forklare om den nye næringshagen blir ein konkurrent til Valdres Næringshage på Fagernes.

Nye rådmannen Jostein Aanestad har fått eit nytt verv

Jostein Aanestad tok over som rådmann i Øystre Slidre etter Øivind Langseth. Aanestad har òg teke over leiarvervet i Valdres brann- og redningstjeneste IKS. Ny rådmann i Vang, Erlend Haaverstad, er vald som nestleiar.

Legger ned Prosjektrom Normanns

Elin Melberg og Margrethe Aanestad lukker dørene til Prosjektrom Normanns ved årsskiftet. Nå vil de satse alt på egne kunstnerkarrierer.
Les mer om:

Går grundig til verks: Set i gang prosjekt om busetjing og innovasjon

Frå gjestearbeidar til innbyggjar. Det er eit av fleire moment som rådmann Jostein Aanestad i Øystre Slidre dreg opp når kommunen no snart set i gang systematisk arbeid for å auke talet på fastbuande.

Suksess med «Steinbruddet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rittet «Steinbruddet» er en del av Landeveiscupen som arrangeres på Østlandet for sykkelryttere i alderen 10-16 år. Rittene avholdes som en serie på åtte ritt med en blanding av fellesstarter, tempo og sprint. Onsdag 5. juni var SK Rye arrangør for «Steinbruddet» for første gang i historien, og hvilken sykkelfest det ble! Nyvinningen i landeveiscupen ble avholdt på den lukkede rulleski-arenaen på Lillomarka arena.

Jostein Aanestad tjener best av rådmennene i Valdres

Råd­menn i nors­ke kom­mu­ner tje­ner over dob­belt så mye som kom­mu­ne­an­sat­te flest. I Vald­res tje­ner to råd­menn over én mil­li­on kro­ner i året. Ny­sig­ner­te Jo­stein Aa­ne­stad i Øyst­re Slidre er på topp med 1,1 mil­li­o­ner kro­ner, mens Kris­ti­an Dam­stu­en i Nord-Aurdal er like bak med 70.000 kro­ner mind­re.
Les mer om:

Jostein Aanestad får 328.000 kroner i sluttvederlag frå Sogndal kommune

Tidlegare rådmann Jostein Aanestad får eit sluttoppgjer på 328.000 kroner frå Sogndal kommune.
Les mer om:

Den nye rådmannen vil rekruttere nye tilsette til å ta seg av utbygging av vatn- og avløp i Øystre Slidre

- Vi har mykje pen­gar, sto­re ut­ford­rin­gar og lite folk, sa rådmann Jostein Aanestad i kommunestyret. No vil han rekruttere inn nye til å ta seg av utbygging innan vatn- og avløp, for ambisjonane i Øystre Slidre kommune er store.

I dag går denne gjengen i tog for siste gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag blir siste tog for gjengen i Varhaug skulemusikkorps. Korpset blir lagt på is grunn av lite rekruttering over fleire år. I år tel korpset, med stort og smått, ti musikantar i alderen ni til 18 år.- Det er trist at det er slutt, slår Ole Elias Bergersen (18) fast. Ole Elias og Hanna Tomine Bergersen er tvillingar og korpsentusiastar. 18-åringane er dei eldste i Varhaug skulemusikkorps i dag.

Bruker lokalt håndverk i dugnadsarbeid: - Da slår vi to fluer i en smekk!

- Det er gøy å gi bort lokale ting, sier Anne Margrethe Aanestad. Hun leder neste års Polenkomité, og de har byttet ut dugnadssalg av kakebokser og doruller med lys fra Linns Lysstøperi og skåler fra Linns lille lykke.
Les mer om:

Christins i Kleppekrossen feirer 40-årsjubileum og har flyttet inn i nye lokaler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den energiske og evigunge 64-åringen er kjapp i avtrekkeren når hun først bestemmer seg for noe. Sist helg bestemte hun seg plutselig for å gripe sjansen og flytte hundrevis av kjoler, topper, bukser, jakker, sko og annet tilbehør fra 60 kvadratmeter til en fire ganger så stor boltreplass tvers over veien, i det tidligere lokalet som tilhørte Jannes Butikk. Den foreløpige planen er at det gamle lokalet skal pusses opp.

Her starter en gigantisk oppgradering av strømnettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Oppgraderingen skal pågå de neste 10-20 årene i Sør-Rogaland.Hå-ordfører Jonas Skrettingland fikk gleden av å ta det første spadestikket på nye Opstad transformatorstasjon, samt ny 132 kV-kraftlinje mellom Opstad og Bjerkreim transformatorstasjon. Transformatorstasjonen skal ligge like ved Åna fengsel.- Nå får vi en trygg strømforsyning for mange år framover, og det er grunnleggende for samfunnsutviklingen.

"Tolv år i Øystre Slidre kommune er over. Ein stor del av eit arbeidsliv og ein leiars livsverk"

Rådmann Øivind Langseth overlet snart plassen sin til Jostein Aanestad. I årsmeldinga til Øystre Slidre kommune for 2018, skriv han nokre takkeord. Årsmeldinga kjem opp som sak i formannskapet og kommunestyret.

Se hvem som skal spille for de lokale 4. divisjonsklubbene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)4. divisjon er en arena både for hobbyspillere og for unge spillere med ambisjoner. I år får vi noen svært interessante lokaloppgjør i avdeling 2, mens Voll nok en sesong står litt på siden avdelingsmessig.Seriestartens godbit for oss her på Jæren, er utvilsomt Klepp mot Varhaug. Det blir trolig en tett og spennende kamp mellom to lag som helt klart bør være på øvre halvdel av tabellen.

Brynhild Aanestad (90) tok sertifikatet då ho var 63 år. No har ho gått over til mopedbil

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brynhild Aanestad, som fyller 90 år i i dag, torsdag, kjørte bil fram til for eitt år sidan.- Då flytta eg frå garden på Aanestad og inn i leilegheit ved Varhaug bu- og velferdssenter. Her har eg det veldig godt, fastslår Aanestad.Ho vaks opp på gard der ho har næraste nabo til Varhaug gamle kyrkjegard.- Eg hadde tre brør, og eg var nummer tre i rekkja.

Fylkesmann Knut Storberget: - Døra mi skal stå open, ta tidleg kontakt, vi er her for kvarandre.

Øystre Slidre kommune fekk torsdag besøk av Knut Storberget, ny fylkesmann for Innlandet. Invitasjonen til samarbeid retta han til politikarane og til påtroppande rådmann Jostein Aanestad, som også var til stades.

Drar ut for å hjelpe skadet sel på Odderøya

Denne selen ble funnet på Odderøya av Sigurd Ravndal og Elin Aanestad da de gikk tur lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Måtte avlive skadet sel på Odderøya

Denne selen ble funnet på Odderøya av Sigurd Ravndal og Elin Aanestad da de gikk tur lørdag ettermiddag.
Les mer om:

Ordføraren i Sogndal: Vi har mista ein kapasitet til Øystre Slidre

Sogndal-ordførar Jarle Aarvoll ringde ordførar Kjell Berge Melbybråten i Øystre Slidre og gratulerte han då tilsetjinga av den nye rådmannen, Jostein Aanestad, vart kjend torsdag.

Rådmannen som nå er ansatt overlevde så vidt mistillitsforslag i fjor

Sogn Avis har hatt en lang rekke oppslag og kommentarartikler om Sogndal kommunes rådmann Jostein Aanestad. De peker ikke i retning av "ein særs samlande leiarstil" slik ordfører Kjell Berge Melbybråten formulerte overfor kommunestyret i dag.

Jostein Aanestad (56) er valet til kommunestyret

Torsdag morgon bestemte politikarane kven som blir ny rådmann i Øystre Slidre. Innstillinga er Jostein Aanestad frå Bryne, som i dag er rådmann i Sogndal.

Selger eget sportsutstyr og vinterklær på Angelstad

- Førstkommende lørdag arrangerer Polenkomiteen 2020 basar, kafé og bruktsalg på Angelstad Grendehus. Vi serverer varm suppe, kaker, kaffe, te og saft, forteller Anne Margrethe Aanestad.
Les mer om:

Skytterdronning til Sirdal 

#Sirdal Katrine Aanestad Lund fra Jondal Skytterlag som ble Skytterdroning på Landsskytterstevne i Førde i 2017 kommer torsdag til Sirdal videregående...

Glimt av himmel og evighet

UTSTILLING: Melberg og Aanestad får ros for sin egen kunst. Men resten av utstillingen de har kuratert, er svakere, mener Trond Borgen.
Les mer om:

Kunstnere fikk frie hender i Kunsthallen

Torsdag kveld åpnet den første i en serie av utstillinger kuratert av inviterte kunstnere. Først ut er Elin Melberg og Margrethe Aanestad fra Prosjektrom Normanns.
Les mer om: