Nyheter om Aamodt


Aamodt Kilde hadde med kjendiskjæresten til Lommedalen

Aleksander Aamodt Kilde (29) har tatt med seg kjæresten og verdensstjernen Mikaela Shiffrin (27) på norgesbesøk. Onsdag besøkte de Kildes moderklubb Lommedalens IL.
Les mer om:

Jurist: Kristiansand kan si nei til folkeavstemning

Regjeringen kan ikke tvinge Kristiansand kommune til å gjennomføre en folkeavstemning mot bystyrets vilje, ifølge Erland Aamodt fra KS Advokatene.

– Staten kan ikke pålegge folkeavstemning

Staten kan ikke pålegge Kristiansand kommune å holde folkeavstemning. Det mener Erland Aamodt i KS-advokatene.
Les mer om:

Disse spiller på FamilieParken: – A4-hverdagen er ikke ment for disse gutta

FamilieParken er tilbake, og skal vi tro festivalsjef Gøran Aamodt er det sterkere og kulere enn noen sinne.
Les mer om:

Skistjernen fikk bakoversveis da vekten viste over 100 kilo

Ekstra vekt gir ekstra fart på ski. Men Aleksander Aamodt Kilde innrømmer at han fikk sjokk da vekten viste 100 kilo.
Les mer om:

Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør storslalåm-comeback

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint.
Les mer om:

Kilde gjør comeback i storslalåm

Aleksander Aamodt Kilde (29) røper at han gjør comeback i storslalåm den kommende verdenscupsesongen i alpint. – Jeg kommer til å kjøre storslalåm, men ikke alle rennene. Jeg kommer til å kjøre noen renn, og jeg kommer til å være veldig påpasselig med å sørge for at jeg er klar til å vinne de fartsrennene jeg stiller opp i. Og så får storslalåm være en bonus, sier Kilde til NTB. Lommedalen-løperen gjorde en kanonsesong i fjor, og vant både super-G- og utforcupen sammenlagt. Han kom også på andreplass i sammenlagtcupen. Men alpinstjernen var ikke å se i storslalåmløypa sist sesong.
Les mer om:

Triana Iglesias i ny programlederrolle: – Helt annerledes

Kjetil André Aamodt erstatter Bernt Hulsker i Viaplay-programmet «Fangene på fortet», mens Triana Iglesias går inn i en ny rolle etter Karen-Marie Ellefsen.

Kjetil André Aamodt om Jagge-beskjeden: – Det er tragisk

Norsk pasientskadeerstatning mener den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge døde som følge av svikt i behandlingen på Ullevål sykehus. Tidligere lagkamerat Kjetil André Aamodt omtaler bortgangen som tragisk. 

Lanserte planene for nesten 10 år siden. Nå er prosjektet klart.

Brødrene Ole og Preben Lunde har gått i kompaniskap med entreprenør og eiendomsutvikler Tom Arne Aamodt. Etter nesten ti år ser et stort byggeprosjekt på Tangen snart dagens lys.
Les mer om:

Steen Olsen fikk landslagsplass

Den lovende alpinisten Alexander Steen Olsen (20) er tatt ut på landslaget. Totalt 34 utøvere er klar for neste sesong. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. Paralandslaget øker med én utøver. 12 kvinner er tatt ut, mens det er 19 menn som er tatt ut. – Det er en klar målsetting å levere på den internasjonale arenaen.

Røa vant NM-gull foran Kilde

Henrik Røa suste ned til utforseier i alpin-NM i Narvik søndag. Favoritten Aleksander Aamodt Kilde tok sølvet og ble slått med 38 hundredels sekund. Røa kjørte fra første startnummer og gjorde få feil. Det sikret ham gullet foran landslagskompisen Kilde. Markus Nordgård Fossland tok bronsen, 1,03 sekunder bak Røa. Kilde har vært verdens beste fartskjører denne sesongen, der han tok både super-G- og utforkula i verdenscupen.

Ordfører, nettroll og Tønsbergs Blad

Ordfører Anne Rygh Pedersen og utvalgsleder plan og bygg Per Martin Aamodt lurer i Tønsbergs Blads papiravis 28. mars på hva vi skal med nettroll når vi har Lene L Kjølner som spaltist i Tønsbergs Blad

Braathen på pallen i sesongavslutningen

Lucas Braathen tok en sterk andreplass i sesongens siste storslalåmrenn. Nordmannen lå på andreplass før andre omgang, og i finalen ble sveitsiske Odermatt for sterk igjen. Odermatt tok sesongens sjette seier i storslalåm. Atle Lie McGrath endte som nummer åtte. Unggutten Alexander Steen Olsen kom rett fra junior-VM, hvor han tok to gull, og leverte varene mot seniorene. Det endte med en sterk tiendeplass, og poeng i verdenscupen. Aleksander Aamodt Kilde imponerte også i storslalåm, og slo til med beste tid i andreomgang. Det gjorde at han klatret hele 11 plasser, og endte som nummer 12.

Kristoffersen kjørte ut fra ledelse

Henrik Kristoffersen kjørte ut i sesongavslutningen i storslalåm. Nordmannen lå foran suverene Marco Odermatt på andre mellomtid da det gikk galt. Dermed er Lucas Braathen foreløpig det beste norske håpet. Unggutten ligger på en foreløpig andreplass, to tiendeler bak leder Odermatt før andre omgang. Juniorverdensmester Alexander Steen Olsen overrasket, og ligger som nest beste nordmann på en åttendeplass. Atle Lie McGrath, Rasmus Windingstad og Aleksander Aamodt Kilde er alle med til andre omgang, men ingen er blant de ti beste.

Kilde hyller kjæresten etter den brutale nedturen: – Vanvittig stolt

Superparet Aleksander Aamodt Kilde (29) og Mikaela Shiffrin (27) bor på to forskjellige kontinenter og reiser verden rundt. Men sjelden sammen.
Les mer om:

Kilde tvilte på om han kunne nå toppen igjen: – Jeg trengte hjelp

Han visste ikke om han noen gang kunne komme tilbake på samme nivå. Men Aleksander Aamodt Kilde (29) har hatt en sesong han selv har vanskeligheter med å ta inn over seg.
Les mer om:

Ingen pallplass på Kilde

Aleksander Aamodt Kilde falt utenfor pallen da Vincent Kriechmayr stakk av med seieren i super-G i Courchevel. Det ble nesten for Kilde onsdag også, også den gangen havnet Kriechmayr på topp. Kilde har likevel vært suveren i fartsøvelsene denne sesongen. Han har sikret både utfor- og super-G-kula. Lørdag og søndag avsluttes verdenscupen i alpint med storslalåm og slalåm i Meribel. Kilde har planer om å stille i lørdagens storslalåm.
Les mer om:

Shiffrin vant utfor-avslutningen

Dobbel jubeldag for Aleksander Aamodt Kilde i Courchevel. Først vant han utforkula, så vant kjæresten Mikaela Shiffrin årets siste utforrenn. Hun leder også v-cupen sammenlagt.
Les mer om:

Mowinckel 22 hundredeler fra seier – Kilde jublet for kjæresten

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til sjetteplass i verdenscupavslutningen i utfor i franske Courchevel. Med kun tolv hundredeler opp til lederne kjørte hun inn til en foreløpig tredjeplass, tolv hundredeler bak Christine Scheyer og Joana Hählen, som delte ledelsen. Like etter kom to løpere imellom og skjøv henne ned, mens Mikaela Shiffrin, fra startnummer 21, kjørte raskest av samtlige. I målområdet jublet kjæresten Aleksander Aamodt Kilde hemningsløst. Han hadde kun en drøy time tidligere kjørt inn til andreplass i herrenes renn. Han sikret med det sammenlagtseieren i utforcupen. – Hun er rå.
Les mer om:

Kilde vant utforkula i dramatisk sesongavslutning: – Det beste i karrieren så langt

Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) sikret seg verdenscupkula i utfor i duell med Beat Feuz under sesongavslutningen i franske Courchevel onsdag.
Les mer om:

Kilde sikret verdenscupkula i utfor: – Mye følelser

Aleksander Aamodt Kilde (29) vant utforcupen i alpint sammenlagt. Den sikret han i franske Courchevel onsdag formiddag. – Man vet ikke hva man skal gjøre av seg når det er så mye følelser og så mye innblandet. Herre min hatt dette var helt fantastisk, det beste jeg har opplevd i karrieren, sier Kilde til Viaplay etter seieren. – Ai ai ai, sa sølv- og bronsevinneren fra OL i målområdet. Da gikk han inn til andreplass, 31 hundredeler bak ledende Beat Feuz.

Kilde vant utforcupen

Aleksander Aamodt Kilde vant verdenscupen i utfor 13 poeng foran sveitsiske Beat Feuz som har vunnet utforkula de siste fire årene. Dette er første gang Kilde vinner utforkula.
Les mer om: