Nyheter om Aalesund


Bjørn Helge Riise følger etter John Arne så godt han kan

Lillebror Bjørn Helge Riise benyttet julen til å fundere på om det var noe igjen av hans fotballkarrière og svaret ble nei. – Nå gjør han som storebror John Arne Riise og velger fjerdedivisjonsklubben Rollon.  – Brødrene har begge spilt for Aalesund og Fulham og nå skal Bjørn Helge bli trener og kanskje spiller for Rollon. Lillebror Riise hadde en svært innholdsrik karriere som spiller. I Norge har han spilt for Lillestrøm, Viking, Aalesund og Sogndal.

Lei av å ikke spille, forlater Molde

Benken er ikke noe sted for en fotballspiller med ambisjoner. Sonni Nattestad er landslagsspiller for Færøyene, men det var ikke nok til å overbevise Molde om å benytte han. Nattestad har ikke spilt en eneste kamp for Molde  -Nå er han ferdig i klubben. Den 24 år gamle midtstopperen Sonni Nattestad forlater Molde, melder klubben selv på egen hjemmeside. Nattestad er blitt enig med den danske 1. divisjonsklubben Fredericia om en overgang. 24-åringen hadde kontrakt ut 2019-sesongen. «Sonni har vært gitt anledning til å søke ny klubb etter at han returnerte fra AC Horsens ved nyttår.

Bodø/Glimt - Aalesund. 21.2 kl. 14.00

Treningskamp i fotball i Nordlandshallen.

«Tryggheten er viktig»

Sverre Økland er lei av å flytte fra klubb til klubb og har signert for Ull/Kisa med den forståelsen at han er en del av laget i lang tid fremover. Det er en restart av karrieren som nå skal skje. Siste år har vært ødelagt av skade.   «Jeg ser veldig fram til å «restarte» karrieren. Hadde et brutalt år etter å være ute hele sesongen med kortsbåndskade, forteller Økland til Eurosport. «Det var viktig etter den sesongen å velge det riktige, og den tryggheten jeg får i Ull/kisa er viktig.

Rosenborgs yngste Eliteseriedebutant nesten klar for superligaklubb

Tirsdag ettermiddag spilte Stabæk-spiller John Hou Sæter treningskamp for Beijing Guoan. -Ifølge den kinesiske mediegiganten Titan Sports Plus er han så godt som klar for den kinesiske klubben. John Hou Sæter har en enorm fordel på grunn av at det nå igjen er mulig med dobbelt statsborgerskap. – med både norsk og kinesisk pass vil ikke Sæter tære på utenlandskvoten i den kinesiske Superligaen som nå er på tre spillere.

Midtbanespiller vender hjem til Bergen

Petter Strand vender tilbake til Bergen etter å ha vært borte i fem år, de første to årene var han Sogndal spiller og de tre siste Molde. – Det ble ingen ny kontrakt i rosenes by og i dag har den 24 år gamle midtbanespilleren skrevet under en avtale med Brann for de neste fire årene.  – Jeg er bergenser.

Emil Bohinen blir værende på Nadderud

Det ble bare nesten drømmemøte mellom far Lars Bohinen som manager for Aalesund og sønn Emil Bohinen midtbanespiller for Stabæk i Eliteserien eller OBOS-ligaen. – Noe alle på Stabæk er glade for.  5 desember møttes de to lagene, Stabæk vant den første kampen 1 – 0, mens den andre playoff kampen 12 desember endte 1 – 1. Stabæk ble værende i Eliteserien og Aalesund fortsetter i OBOS-Ligaen. Les: FK Haugesund får lett-tjente millioner på spillersalg Emil Bohinen som er 19 år har vært «fast inventar» på alderbestemte landslag og viser han er i ferd med å etablere seg på Stabæk.

Natvik ny Arna-Bjørnar-trener

Remi Natvik er ansatt som ny trener for Toppserie-klubben Arna-Bjørnar. Det bekrefter bergensklubben i en pressmelding gjengitt i Bergensavisen. Natvik kommer fra utviklingsavdelingen til Aalesund. Arna-Bjørnar ble nummer tre i Toppserien i 2018.
Les mer om:

Bjørn Helge Riise legger opp

Bjørn Helge Riises karriere som fotballspiller er over. 35-åringen brukte julen til å bestemme seg, melder VG. Riise har spilt for blant andre Aalesund, Lillestrøm, Fulham og endte til slutt sin karriere i Sogndal.

«Dick move» av Aalesund

Når jeg idag leser det som skal være en gladsak på Aalesund sine sider må jeg innrømme at jeg istedenfor blir litt sinna. Jernade Meade har vært skadet og med det ikke kunnet bidra for klubben. – Nå som han er skadefri har klubben gitt han en kortsiktig kontrakt på to måneder for at han skal kunne gripe sjansen.  Jernade Meade har skrevet kontrakt for to måneder.

Aalesund signerte spillere

Aalesund har styrket stallen med midtstopper Kristoffer Hay og sidebacken Tega George, som kommer fra henholdsvis Vålerenga og Kjelsås. Begge har signert kontrakt som gjelder ut 2020-sesongen, opplyser trener Lars Bohinen.
Les mer om:

Asker henter midtbanespiller med erfaring fra Eliteserien og Allsvenskan

Nå må sikkert foreldre til barn i barnefotballen i Asker stille opp og selge mye mer vafler og lodd for nå har tydeligvis Asker fotball herrer fått ambisjon om opprykk igjen.  I dag kan vi lese på Asker sine sider at de har hentet inn Lars Fuhre som har spilt i både Eliteserien og Allsvenskan, nå får han prøve seg i PostNord-Ligaen. -Midtbanespilleren signerte lille julaften en toårskontrakt med Asker. Det skriver klubben på egen hjemmeside. Les: Aston Villa får seg ny landslagskeeper i januar 29-åringen har en fortid i blant annet Mjøndalen, Aalesund og Strømsgodset.

Gammel kjenning tilbake i Norge

Ville Jalasto er et kjent navn i norsk fotball. Den nå 32 år gamle finnen har spilt en rekke sesonger i Eliteserien for Aalesund og Stabæk. De tre siste årene har han spilt for HJK Helsinki som har blitt seriemestre i Finland to år på rad. Les: Det begynner å bli tydelig HamKam mener alvor Nå er den rutinerte forsvarsspilleren klar for KIL. En fornøyd Espen Nystuen sier følgende om den nye spilleren: – Ville er en rutinert forsvarsspiller som har vært med på litt og som nå kommer fra en stor klubb i Finland der han har spilt fast bortsett fra i skadeperioder.

Det begynner å bli tydelig HamKam mener alvor

Årets OBOS-Liga sesong var den tøffeste vi har sett på veldig lenge, hvor Mjøndalen og Viking sikret seg Eliteseriebillett. – HamKam som var nykommere etter sitt opprykk de har ambisjoner om å klatre videre.  HamKam havnet på 9.plass i år og vil neste år være med å kjempe om opprykk. Trolig får de tøffest konkurranse fra Aalesund og Sogndal som begge nesten klarte det i år.

Spilleplan for OBOS-ligaen 2019

Aalesund fant nesten veien tilbake til Eliteserien, men tapte mot Stabæk som klarte å beholde plassen. Aalesund møter Start i serieåpningen. Sandefjord rynket ned sammen med start og møter nyopprykkede KFUM i sin første kamp.  Les: Spilleplan for Eliteserien 2019   Runde 1 (30. – 31. mars) Start – Aalesund Lør 15:30 Nest-Sotra – Raufoss Søn 15:00 Skeid – HamKam Søn 15:00 Strømmen – Ull/Kisa Søn 15:00 Tromsdalen – Jerv Søn 18:00 Sogndal – Sandnes Ulf Søn 18:00 Kongsvinger – Notodden Søn 18:00 Sandefjord – KFUM Søn 18:00 Runde 2 (6. – 7.

– De vil få store problemer neste sesong

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror Aalesund skal slite med å rykke opp neste sesong.
Les mer om:

Bohinen om Gueye: – Han er sønderknust

ÅLESUND (VG) Papa Gueye var langt nede etter å ha scoret selvmålet som ødela opprykkshåpet til Aalesund.
Les mer om:

Aalesund blir i 1.-divisjon. Bohinen: – Det er tungt

Det har blitt vanligere å bytte bort julegavene, ifølge en ny undersøkelse. Hvordan skal man unngå å gi et «bytteprosjekt» til noen? En julegaveekspert kommer med sine beste tips.
Les mer om:

Stabæk fornyet plassen i Eliteserien: – Det har gitt unggutta masse erfaring

Stabæk berget plassen i Eliteserien med 2-1 sammenlagt mot Aalesund. Kvalikkampene har gitt seriens yngste lag masse erfaring, mener Stabæk-spiller Ohi.

Stabæk-helten: Spilte 30 minutter med knust knoke

Vadim Demidov (32) var en av kampens store spillere mot Aalesund. I over 30 minutter av kampen spilte han også med et brudd i hånden.
Les mer om:

Klarer forsvarsspilleren Henning Berg å gi Stabæk et forsvar kan 2019 bli et bra år i Bærum

Aalesund evnet ikke å plage Stabæk og er derfor ikke gode nok for Eliteserien. Så enkelt er det.

Selvmål hjalp Stabæk til fornyet plass i Eliteserien

Aalesund så opprykksdrømmen ryke da Pape Habib Gueyes selvmål sikret Stabæk videre spill i Eliteserien med 2-1-seier sammenlagt. Kampen i Ålesund endte 1-1.

Selvmål hjalp Stabæk til fornyet plass i Eliteserien

Aalesund så opprykksdrømmen ryke da Pape Habib Gueyes selvmål sikret Stabæk videre spill i Eliteserien med 2-1-seier sammenlagt. Kampen i Ålesund endte 1-1.