Nyheter om Aalesund


Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg. Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet. 32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle. Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen. Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren.

Svaret på Quizen var en forsvarsspiller fra «Jupiler Pro League»

Aalesund kapret direkte opprykk fra OBOS-Ligaen sist sesong etter HamKam og nå er målet å ikke rykke ned igjen fra en Eliteserie som virker sterkere enn på veldig lenge. – Da klubben for noen dager siden la ut en quiz og hint i sosiale medier skjønte vi at noe stort var på gang. Nå har vi fått svaret AaFK har hentet den 27 år gamle serbiske forsvarsspilleren Petar Golubovic. Sist spilte han for den belgiske toppklubben Kortrijk, hvor han var lagkamerat med Pape Habib Gueye.

Rosenborg åpner borte mot Glimt

Terminlisten for eliteserien i fotball for menn ble klar mandag. Den byr på storkamper allerede fra starten av. Blant annet skal Rosenborg og nytreneren Kjetil Rekdal besøke seriemester Bodø/Glimt allerede i åpningsrunden første helgen i april. I samme runde spilles også Molde – Vålerenga. Nyopprykkede HamKam, Jerv og Aalesund åpner med hjemmekamper mot henholdsvis Lillestrøm, Strømsgodset og Kristiansund. Førstnevnte kamp åpner Eliteserien 2. april klokken 16. Den norske fotballen «tjuvstarter» sesongen med åttedelsfinaler i NM. De spilles 12. og 13. mars.

- Vi har hatt samtaler siden før jul, så det er godt å få ting avgjort

To år på rad har Simen Rafn (29) vært med på oppryksfest. Nå ser han frem til å spille i eliteserien for Aalesund.
Les mer om:

Jerv med første signering som Eliteserieklubb

Den færøyske midtstopperen Sonni Ragnar Nattestad har sittet mye på ferje, mellom Færøyene, Danmark og Norge. – Nå er han tilbake på norsk jord, tidligere har han i flere omganger spilt for Molde og Aalesund, som ny signert Jerv spiller. Grimstad klubbet overrasket alle, inkludert seg selv da de vant kvalifiseringen mot Brann og for første gang fikk spille på høyeste nivå i Norge. – De får sikkert noen travle dager for å sørge for at oppholdet i Eliteserien ikke blir bare en sesong.

Henter landslagsmidtstopper i Rosenborg

En ung, spennende midtstopper med god fysikk som er trygg med ballen og har god fotballforståelse. – Dette er beskrivelsen som Aalesunds hovedtrener Lars Arne Nilsen gir sin nyervervelse på klubbens nettsider. Aalesund er tilbake i Eliteserien etter en vellykket sesong i OBOS-Ligaen hvor de endte på andreplass og direkte opprykk. (Med seg opp fikk de seriemester HamKam og overraskelseslaget Jerv som for første gang spiser kirsebær med de store gutta) 194 centimeter høye Besim Serbecic. Stopperen, født i 1998, ankommer AaFK på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2024.

Aalesund henter Rosenborg-stopper

Besim Serbecic er klar for AaFK og har skrevet under på en treårskontrakt med sunnmørsklubben. Midtstopperen kommer fra Rosenborg. 23-åringen fra Bosnia har vært i RBK siden 2018 og har spilt ti landskamper for det bosniske U21-landslaget. Han har spilt åtte kamper for trønderne denne sesongen, og nå er han klar for det nyopprykkede eliteserielaget AaFK, opplyser klubben.
Les mer om:

Lars Bohinen observert i Hamar av en kar som benekter han lå i buskene

Lars Bohinen har til gode å slå igjennom skikkelig som trener, på sin CV har den tidligere midtbanespilleren klubber som Sandefjord, Aalesund og senest Sarpsborg 08. – Faktisk hvis jeg ikke husker helt feil startet han sin trenerkarriere i Asker. – Kan tenkes at nyopprykkede HamKam kan bli «gjennombruddet». Kjetil Rekdal som ledet Hamarklubben opp til Eliteserien har tatt på oppgaven med å få Rosenborg til å bli et topplag igjen. – Han la igjen et sammensveiset lag og noen millioner i «erstatning» i klubbkassa.

Rosenborg har fått sin mann

Kjetil Rekdal har skrevet under en treårsavtale med den tidligere storklubben Rosenborg. Fra Hamar har han med seg assistent Geir Frigård som har skrevet under på en tilsvarende lang kontrakt. Rekdal har i sin tid som både tenger og spiller ikke akkurat snakket varmt om klubben fra Lerkendal. I hans første intervju etter ansettelsen snakker Rekdal om hans forhold til Rosenborg gjennom karrieren, hvorfor han har snakket ned klubben, konflikter, gambling, hvilken type fotball han ønsker Rosenborg skal spille og mye mer. Tror du Rekdal kan hente gullet tilbake til Trondheim?

Nå blir det liv på Lerkendal

På mandag kom bekreftelsen på Lerkendal. Kjetil Rekdal har ankommet Trondheim og RBK blir aldri mer den samme. Litt voldsom presentasjon av den nye Rosenborg treneren, men dette er mannen som garantert kommer til å skape endringer i klubben. -Jeg gleder meg mest til å spille foran et tettpakket Lerkendal som står samlet. Jeg vil det beste for Rosenborg og gleder meg til å komme i kamp, sier Rekdal til klubbens hjemmeside. Vi gleder oss tilsvarende. Valget av Rekdal som trener signaliserer at tiden på Lerkendal med mer av det samme er over.

Nå har Bergen verken statsministeren eller en klubb i Eliteserien

Bergen med sine 265 470 innbyggere har etter dagens kvalikkamp mot Jerv opplevd det som tidligere statsminister Erna Solberg beskrev som en skrekkfilm. – Det stod 4 – 4 etter ekstraomganger og da var det ikke annet å gjøre enn å avgjøre det hele ved opprykk. Robert Taylors bom på Branns niende forsøk i straffesparkkonkurransen ble avgjørende. Rett etter ble Shuaibu Ibrahim straffehelt og sendte Jerv til øverste nivå i norsk fotball for første gang. Det skjedde passende nok i Grimstad-klubbens 100-årsjubileum. Skrekkfilmlignede fotballkamp i tåken.

Bjørn Martins soloraid mot Aalesund var årets mål i OBOS-ligaen: Scoret han også årets mål i toppfotballen?

Bjørn Martin Kristensens soloraid mot Aalesund ble nylig kåret til årets scoring i OBOS-ligaen. Så fint var målet at det nå er med i kåringen om å bli den fineste scoringen i norsk toppfotball for sesongen 2021, og du kan være med å avgjøre om han går helt til topps...
Les mer om:

Riise går «all in» for Avaldsnes

Det er en ting som kjennetegner John Arne Riise enten om det er uavhengig av om det er i Liverpool drakt, med det norske flagget på brystet, som trenger for Flint Tønsberg, på sjekkeren med mobiltelefon eller nå som hovedtrener for Avaldsnes, han er alltid «all inn». I 2016 stoppet John Arne Riise sin aktive karriere, og siden den ganger har han jobbet i ulike roller innenfor fotballverdenen, trolig ikke på et så høyt nivå som ønsket.

Sten Grytebust dro på seg supermanndrakten og leverte noen av karrierens beste redninger!

Etter overgangen fra Aalesund til danske OB i 2016 har Grytebust fortsatt med spill i superligaen, og har hatt stor suksess i dansk fotball. På lørdag kom en av karrierens beste kamper. På utleie til Velje fra FC København sto Gryteburst på lørdag en brandkamp (som danskene så vakkert sier det). Det var kamp mot Kolding IF i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, en kamp Velje vant med 5-1. Les: Alexander Sørloth slipper å tenke på at han skal tilbake til benken til Jesse Marsch Ren overkjøring, sier du? Ikke uten Grytebusts supermannredninger.

Auda, Jonsson - det ble 15 bom på 16 tips for eksperten

Det er ikke lett å forutse en fotballsesong. Av 16 plasseringer traff fotballekspert Joacim Jonsson på én, i tillegg til at han traff på opprykket til Aalesund.
Les mer om:

Ull/Kisa rykket ned

Ull/Kisa vant 2-1 over Sogndal, men rykker ned fra 1. divisjon etter at Stjørdals-Blink slo Aalesund. KFUM sikret plass i opprykkskvalifisering med Sogndal.
Les mer om:

Blink i playoff, Ull/Kisa ned

Stjørdals-Blink sikra seg playoffplassen i 1. divisjon etter 1-0 over Aalesund i siste serierunde. Dermed må Ull/Kisa ned i 2. divisjon, trass i 2-1 over Sogndal. Frå før var det klart at Strømmen går ned. Strrømmen avslutta med 2-0 over Bryne. Kjetil Holand Tøsse scora målet som gav Blink ny sjanse til å stå i divisjonen. Scoringa kom etter 36 minutt. Ull/Kisa tok leiinga over Sogndal ved Henrik Kristiansen etter 12 minutt. Kristoffer Hoven utlikna for Sogndal etter 71 minutt. Mikkel Rakneberg sette inn sigersmålet for Ull/Kisa etter 87 minutt, men til ingen nytte. Ull/Kisa har spela i 1.

Ull/Kisa rykket ned fra Obos-ligaen – KFUM og Sogndal sikret kvalifiseringsplass

Ull/Kisa vant 2-1 over Sogndal, men rykker ned fra Obos-ligaen etter at Stjørdals-Blink slo Aalesund. KFUM sikret plass i opprykkskvalifisering med Sogndal.
Les mer om:

Ull/Kisa rykket ned

Ull/Kisa vant 2-1 over Sogndal, men rykker ned fra 1. divisjon etter at Stjørdals-Blink slo Aalesund. KFUM sikret plass i opprykkskvalifisering med Sogndal.
Les mer om:

Johan Gjønnes Nilsen har gjort jobben og belønnes med ny kontrakt

Aksel Bergo sluttet brått som hovedtrener for Grorud den 26 august, fra nyttår skal han lede Brann sitt akademi. Inn kom Johan Gjønnes Nilsen med oppgaven å redde klubben fra nedrykk. – Da han overtok lå Grorud ligger nest sist og på nedrykksplass. Den unge treneren ble innstilt som en midlertidig løsning, men har levert fantastiske resultater og sikret ny kontrakt på nest øverste nivå for Grorud.- Med en kamp igjen av sesongen ligger Grorud på en trygg 12.plass med 34 poeng.

Sier nei til Bayern München, sikter mot Premier League

Den tyske storklubber rullet virkelig ut løperen da de hentet Lyon sin juvel Corentin Tolisso for 41,5 millioner euro sommeren 2017. – Det har stort sett vært veldig bra, men så sakte, men sikkert ligger motivasjonen andre steder. 27 åringen har vært ryktet bort fra Bayern München en stund nå og når det nærmer seg utløp på hans kontrakt har det begynt å komme kontrete forslag. Corentin Tolisso var ikke fornøyd i sommer da tilnærming fra Inter Milan ble blankt avvist før det i det heletatt ble gjennomført noen samtaler.

42 scoringer på 15 kamper – lurer litt på om han er i feil divisjon

Det er ikke ofte vi henter frem dansk femtedivisjon, men denne historien er bare herlig. Vi er vant til Ronaldo, Mbappé og Haaland som dundrer på med scoringen og ser på seg selv som fotballens midtpunkt, så da vi hørte en toppscorer som ydmykt er overrasket over sine egen prestasjoner, da måtte det med. Les: 8500 tilskuere kunne feire da Aalesund rykket opp igjen 19-åringen Josef Qassem hos Hastrup FC står med 42 scoringer på 15 kamper i danske Serie 5. Kjapp hoderegning gir det nesten tre scoringer per kamp. -Jeg er litt overrasket.

8500 tilskuere kunne feire da Aalesund rykket opp igjen

HamKam er allerede klare for Eliteserien og etter gårsdagens 4 – 2 seier mot Ull/Kisa rykker Aalesund for femte gang i historien opp til øverste nivå i norsk fotball. Sunnmørsbyens entusiastiske hovedtrener hadde store problemer med å holde seg utenfor banen da David Olafsson chippet inn 4 – 2 målet på hjemmebane. Les: Sky Sports: Ronaldo har løsningen for Manchester United «Jeg var ikke sikker før på 4–2. Da den sart så tror jeg de så at jeg følte det var i boks. Betre regi enn dette kan du ikke få.

Haugen scoret to da Aalesund rykket opp: – Stemningen her er euforisk. Gleder meg til å møte FKH igjen

Sigurd Haugen gikk i spissen også på festen da Aalesund feiret opprykk til Eliteserien lørdag kveld.

Jerv blir nummer tre. Nå er de to seire fra opprykk

Aalesund sikret opprykk til Eliteserien med en snuoperasjon og 4-2-seier mot Ull/Kisa i 1. divisjon lørdag. Strømmen rykket ned etter tap for Grorud, mens Jerv sikret seg tredjeplassen i serien.