Nyheter om Øystre Slidre


Sonstad inspirerte til samtale om egen helse

Øystre Slidre kommune melder om veldig bra respons etter første møte i det forebyggende tilbudet Lyst på livet. P
Les mer om:

Ungdomsrådet: - Kan det byggjast ein "ninjapark" ved ungdomsskulen?

Ungdomsrådet i Øystre Slidre har hatt møte. Dei som sit i det nyvalde styret er leiar Ragne Aasan, nestleiar Kristin Alfstad, sekretær Margrete Myrvold Hegge og økonomisk ansvarleg vart Isak Ledel.

Andreas og Jørgen (15) skal mekke med "gråtassene"

Sælshagane Gråtassforening og Ungdomsklubben i Øystre Slidre kommune skal samarbeide om et mekkeverksted for ungdom. Nå leter de etter et egnet lokale de kan leie mens byggingen av et nytt verksted, lager og klubbhus pågår på Heggebø.
Les mer om:

Listhaug skuffet over at få norske kommuner har svart Mattilsynet om drikkevann: Kun to av valdreskommunene har svart

Kun Nord-Aurdal og Sør-Aurdal er blant de 149 av landets 422 kommuner som har besvart Mattilsynet spørreundersøkelse om drikkevann. Vang, Øystre Slidre, Vestre Slidre og Etnedal har ikke gitt Mattilsynet opplysninger om kommunenes drikkevann.

Øystre Slidre musikkorps fyller 70 år

Lørdag 23. november feirer Øystre Slidre musikkorps seg sjøl med stor jubileumskonsert på Tingvang.
Les mer om:

Se bildene fra salgsutstilling på Tingvang

I helga arrangerte Øystre Slidre Rotaryklubb sin årlige salgsutstilling og julemesse på Tingvang. Se bildene her.
Les mer om:

På topp i Øystre Slidre: Jan Solberg (63) selde familieaksjane. Ten­te 17,5 mill. og skatta 5,5 mill. i 2018

Jan Solberg (63) driv øko­lo­gisk dyr­king av jor­da og held sauer på Bren­na Gard i Skam­me­stein. I 2018 selde Solberg aksjane sine i eit familieselskap og fekk der­med ei inn­tekt på 17,5 mil­li­o­nar kro­ner og skat­ta nær 5,5 mil­li­o­nar. Det var på top­pen i Øyst­re Slidre kom­mu­ne.
Les mer om:

50 på topp i Øystre Slidre

Dei tre som tente mest i Øystre Slidre i 2018 var gardbrukar Jan Solberg i Skammestein med 17.598.824 kroner, før Aud Eva Bergo på Beitostølen med 10.910.651 kroner og Erik Grønolen i Beito 5.115.953 kroner. Dei tre skatta også klart mest.

Valdresdamer slo Flisa 27–23 heime

Fagernes/Øystre Slidre slo søndag Flisa med sifrene 27–23 i Valdreshallen. Resultatet ved pause var 13–12 til heimelaget.
Les mer om:

Frida Ånnevik-konsert i Gapahuken

Hamar-jenta har på få år blitt av dei fremste artistane i landet, og i Øystre Slidre møtte rundt 100 fram på konserten søndag kveld.
Les mer om:

Babysvømming tar av ved Beitostølen Helsesportssenter. 30 mødre med barn har vært med så langt

– Vi må få takke Øystre Slidre kommune for pengestøtten til babysvømminga vår, sier Hilde Ødegaard (26) fra Strand. 30 mødre med sine barn har benyttet seg av tilbudet om babysvømming i svømmehallen til Beitostølen Helsesportssenter.

Stor handleøkning i Øystre Slidre - liten nedgang i Nord-Aurdal

Varehandelen i Øystre Slidre har vært klart bedre enn snittet det siste halve året.

Håpar på "Nye Løken" etter at Nibio er ute frå 2020

Øystre Slidre kommunestyre løyver 100.000 kroner til utgreiing av eit Nasjonalt Senter for Fjellandbruket ved Løken i Volbu. No vil ordførar Odd Erik Holden med fleire, møte Opplandsbenken på Stortinget for å fremme tanken om eit nasjonalt senter på Løken etter at Nibio er ute frå 2020.

16 nye fartssyndere tatt fredag kveld

Utrykningspolititets driftige patrulje i Valdres var fredag kveld på plass på fv51 ved Moane i Øystre Slidre.
Les mer om:

Magne Egil Mjøs: - Eg trur det er mange av oss som var med å gjorde vedtaket, som føler seg litt ført bak lyset

Det kom tøff kritikk etter at Øystre Slidre helsetun blir 33,8 millionar kroner dyrare enn planlagt. Inventar, fast inn­rei­ing og ut­styr var aldri med i anbodet og på andre område er det millionoverskridingar. Torsdag var saka opp til debatt i det nye kommunestyret.

Ny sprekk: Må auke budsjettramma for Øystre Slidre helsetun med 33,8 millionar kroner

Då politikarane behandla anboda for nye Øystre Slidre helsetun for eit år sidan, vart bygget 39 millionar kroner dyrare enn planlagt. No viser det seg at prosjektet blir ytterlegare 33,8 millionar kroner dyrare. Det nye kommunestyret får saka på bordet torsdag med ein endeleg prislapp på helsetunet på 262,8 millionar kroner. Med moms 328,5 millionar kroner.
Les mer om:

Marit Karlberg vart tildelt kulturprisen for Øystre Slidre

Det var fullt hus i Ungdommens kulturhus Gapahuken laurdag kveld da Sudan Dudan spelte opp til konsert, og årets kulturpris skulle delast ut.
Les mer om:

Øyst­re Slidre kom­mu­ne har valt Metos AS for le­ve­ran­se av inn­rei­in­gar til stor­kjøk­ke­net i Øyst­re Slidre hel­se­tun

"Det er liten tvil om at alle leverandørar kan levere det produktet vi etterspør. Metos AS er desidert størst og såleis mest robust", skriv Øystre Slidre kommune i val av leverandør av storkjøkken til det nye Øystre Slidre helsetun. Metos AS er lågast i pris med 1.796.150 kroner.
Les mer om:

Øystre Slidre kommune sin ungdomspris i 2019 går til The Rebels

- Det er ei glede å kunngjera at Øystre Slidre kommune sin ungdomspris i 2019 går til The Rebels, opplysar kultursjef i Øystre Slidre kommune, Kari Onstad.
Les mer om:

Kjell Berge Melbybråten vart takka av som ordførar. No er det Odd Erik Holden som er "sjefen" på Tingvang

Torsdag vart ein spesiell dag for ordførar Kjell Berge Melbybråten (Ap) i Øystre Slidre kommune. Etter åtte år så takka han for seg. Odd Erik Holden (Sp) tok over ordførarklubba.

Skal gi eldre i Øystre Slidre Lyst på livet

Med tildelte midler fra Fylkesmannen skal de ansatte i hverdagsrehabiliteringsteamet i Øystre Slidre arrangere det forebyggende tilbudet Lyst på livet.
Les mer om:

Tok opp kraftskatten i trontaledebatten: – Å være vertskommune må gi inntekter

Stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp) fra Øystre Slidre fulgte opp forslaget fra det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget, som har foreslått store omlegginger av inntektene fra vann- og vindkraft.

Legg til rette for ei aktiv fritid for alle: Har nærmare 1000 sportsartikler til gratis utlån, og det brukast flittig

Utstyrssentralen i Øystre Slidre veks i omfang, og stadig fleire nyttar tilbodet, fortel Liv Vingdal og Tore Granli.