Nyheter om Øystein Sunde


En dynamisk men distré duo

Øystein Sunde og Ingrid Bjørnov underholdt torsdag kveld en utsolgt teatersal i Lillestrøm Kultursenter, som sin første av flere konserter på Romerike denne turneen. Det ble både morsomt, vakkert og litt langt.

Skal du på Seniorfestival, eller hva med Øystein Sunde – og tur i naturen?

Øystein Sunde er tilbake i byen. Seniorfestival og diverse turer i naturen kan du få med deg denne helgen.

Sunde starter soloturneen på Fagernes

Øystein Sunde kommer nok en gang til kulturhuset på Fagernes i september. Denne gangen solo, uten sitt faste band «Meget i sløyd» i ryggen.

Dette er bilen Øystein Sunde kalte «Eskrot»

Men vår mann var ikke enig i det navnet.

Dette er bilen Øystein Sunde kalte «Eskrot»

Men vår mann var ikke enig i det navnet.

Starter festival på Hardangervidda

I august byr han på et unikt knippe artistvenner på scenen under debuten for Imingfjellfestivalen. Men Bugge Wesseltoft skal også selv sette seg ned og spille piano – en tidlig morgenstund under Imingfjell som har fått gi navn til begivenheten. – Jeg synes Sønstevann ved Imingfjell er et av Norges vakreste steder og har lenge drømt om å lage en konsertscene i vannkanten, sier Wesseltoft til NTB. LES OGSÅ: En alternativ festivalguide til Europa. Han spurte gode artistvenner om å være med.

Kommer til Harstad

Til høsten skal Øystein Sunde opptre i Harstad Kulturhus.

♫ BANGER fra Broiler – hør her

Hitvarsel! Og da mener vi hitvarsel Broiler er endelig tilbake, og dét med en gigantisk banger i bagasjen. Party like it’s 2013? Ja, men lit af lell.  På «Do It» (som gjestes av en mystisk vokalist… Mio på helium, mon tro?) tar Mikkel og Simen det tilbake til russetiden din – nesten uansett hvilket år du var russ. Du skjønner når du hører. Og dét kan du gjøre her: Grattis med et sertifisert russe-anthem, Broiler! Vi fikk sporenstreks gåsehud og bestilte piratrussedress.

Ordsmed og strengevirtuos

Når selveste Øystein Sunde kommer på besøk til Spira i Flekkefjord, kan det garantert ikke selges nok billetter. Sunde skuffet ingen, og åpnet latterdøren med sine «påkornet-tekster».

Disse artistene kan vinne Edvard-prisen i år

Kanskje er det ekstra stas å bli nominert i år som TONO kan feire 20 år siden prisen ble delt ut for første gang. Dette er også året da organisasjonen kan feire sitt 90-årsjubileum. TONO eies og styres av norske komponister, låtskrivere, sangtekstforfattere og musikkforlag.

Viseklubben Hartvig med mimrekveld

Kanskje kommer Øystein Sunde, Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen eller Ole Paus. I hvert fall en av dem. Onsdag 12. september har viseklubben Hartvig mimrekveld.

Både priser og penger til Sunde

I vinter fikk han Hedmark fylkes kulturpris. Nå viser det seg at at Øystein Sunde (71) også er blant landets mest lønnsomme artister.

Øystein Sunde: – En blir litt svimmel av sånt

SKARNES (NRK): Den folkekjære artisten ble målløs da han fikk nyheten. – Det er en stor ære, sier han.

Øystein Sunde tildeles St. Olavs Orden

Den folkekjære artisten Øystein Sunde er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fremragende innsats for norsk musikk og kulturliv.

Øystein Sunde tildeles St. Olavs Orden

Den folkekjære artisten Øystein Sunde er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fremragende innsats for norsk musikk og kulturliv.

Til uken er fire nye artister klare for «Låtskriver'n»

Til uken kommer både Øystein Sunde, Frode Alnæs, Christian Ingebrigtsen og Åge Sten Nilsen til Gamlebyen. Alle skal delta i tv-programmet «Låtskriver'n», og du kan være gjest.

- Ikke fullt så lynrask som for 20 år siden

Øystein Sunde (71) har fortsatt grepet på tungt maskineri og lett fingerspill.

Sunde gir seg ikke, tar sommeren i byen for tiende gang: – Så lenge hendene og huet fortsatt henger med

Første gangen var med Dizzie Tunes og Grethe Kausland i 1972. 46 år senere spiller Øystein Sunde sitt tiende sommershow i Tønsberg.

- Jeg skriver ikke om Youtube for å treffe en spesiell generasjon, jeg skriver om det hele Norge opplever

Øystein Sunde og Meget i sløyd fylte Bjugn kulturhus til randen tirsdag kveld.

- Det ble alvor da jeg fikk mobiltelefon med dårlig kamera i 1996

Med mobilkamera og våken humor har Stian Carstensen og Øystein Sunde samlet villfarne bokstaver og staute språkblomster i en ny bok.

Øystein Sunde fyller 70

I 50 år har den populære artisten reist land og strand rundt for å underholde og drive musikalsk gjøgling. I dag fyller gitarkameraten Øystein Sunde 70 år.