Nyheter om Øyen


Kvinne åpnet døren på SAS-fly – 161 passasjerer strandet i Hellas

Et SAS-fly på vei til Danmark måtte kanselleres på den greske øyen Zakynthos etter at en kvinne åpnet flydøren like før avgang.
Les mer om:

Ungdomsrådet advarer: – Sparer ikke noe hvis elever dropper ut(pluss)

– Velger elevene feil studietilbud, er sjansen større for at de vil mistrives på skolen og droppe ut. Dropper elever ut, sparer ikke fylkeskommunen penger, sier Ayleen Øyen (17) fra ungdomspanelet.
Les mer om:

Cruise-arving Madeleine Brynestad giftet seg med Martin Øyen

HOLMENKOLLEN (VG) Pappa Atle Brynestad var svært stolt etter å ha fulgt datteren til alters. – Det blir ikke bedre, sier han.
Les mer om:

Kyr på husmorferie

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Totalt skal omlag 80 kyr innom beitet fra slutten av mai til midten av september.Vedtektsfestet ferie Kyr har vedtektsfestet ferie i minimum åtte uker. Da skal kyrne være på beite ute.

Den vesle øyen har huset «slemme gutter» og fanger. Nå kan den bli din for 8 millioner

Guttehjemmet på øyen var en revolusjon innen kriminalomsorgen. Nå kriger privatpersoner og aktører innen reiseliv- og turistnæringen om naturperlen midt i fjorden.
Les mer om:

Tirsdag blir det storåpning av dette toalettet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I desember var det nye servicebygget ved parkeringsplassen på Borestranda klart til bruk. Nærbø-firmaet Kvia AS fikk i oppdrag å utføre jobben, som til slutt endte opp med en prislapp på rundt 8,3 millioner kroner.Tirsdag ettermiddag inviterer Statens vegvesen til offisiell åpning i samarbeid med Jæren friluftsråd.

Leserinnlegg: Helsetilbudet i Longyearbyen: - Hva med oss?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er rystende å lese at det tok ti måneder å diagnostisere et barn med svært alvorlig sykdom, og at mye av årsaken synes å være at man stadig møter nye ansikter. Hadde Sander truffet samme lege hver gang, hadde han sannsynligvis vært diagnostisert langt tidligere.La meg aller først si: Som pasient, pårørende og innbygger er jeg strålende fornøyd med alle dere som jobber på Longyearbyen sykehus.

Starter russefeiringen i Mexico for å bygge hus

HAMAR (NRK): Eira Øyen Hol (18) starter feiringen av russetiden annerledes enn andre. I påsken drar hun og andre kristenruss til Mexico for å bygge hus til familier.
Les mer om:

To vanvittige talenter

Denne sesongen har håndballspillerne Nora Øyen (16) og Helena Granerud (15) deltatt på regional landslagssamling. I tillegg er de utlånt til Sørfjells satsingslag.
Les mer om:

Bomaksjonistar gjer politikarar av seg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klepp kommune har fått eit nytt politisk alternativ, etter at Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) vart konstituert torsdag kveld. Allereie før valet, hiv dei seg på den politiske behandlinga av Utviklingspakke Jæren, ved å samla inn underskrifter til eit innbyggjarinitiativ om å utsetja avgjerda i saka til etter kommunevalet i september.

Vil ikke være melkekyr for russeprofitører

-Det er helt greit å gå mot strømmen, sier Eira Øyen Hol, og drar til Mexico for å bygge hus for fattige i stedet for å feste russetida vekk.

– Det har vært mye reking fra «katastrofeturister»

Daglig lufter Laila Øyen hunden Lykke i området der KNM «Helge Ingstad» ligger strandet.
Les mer om:

Arild Øyen om Kongo: – Historisk maktskifte

Arild Øyen, mannen som fikk Joshua French hjem til Norge, mener det er historisk at Kongo har gjennomført et valg som betyr at president Joseph Kabila må gå av etter 18 år.

Han fikk French hjem: Ikke med i filmen

Arild Øyen satte pensjonisttilværelsen på vent for å løse Kongo-saken. I filmen om saken fremstilles norske myndigheter på en måte han beskriver som «fjernt fra virkeligheten».
Les mer om:

Toppdiplomat: Kongo-filmen «fjernt fra virkeligheten»

Arild Øyen satte pensjonisttilværelsen på vent for å løse Kongo-saken. I filmen om saken fremstilles norske myndigheter på en måte han beskriver som «fjernt fra virkeligheten».
Les mer om:

Toppdiplomat: Kongo-filmen «fjernt fra virkeligheten»

Arild Øyen satte pensjonisttilværelsen på vent for å løse Kongo-saken. I filmen om saken fremstilles norske myndigheter på en måte han beskriver som «fjernt fra virkeligheten».
Les mer om:

Joshua French ga opp kampen om å stanse filmen

Arbeidet med filmen om de to nordmennene som ble dømt til døden for drap og spionasje i Kongo, startet lenge før Joshua French overraskende ble løslatt i fjor. Allerede i 2012 ble det kjent at Friland Film søkte om støtte fra Norsk filminstitutt for å lage film om de to nordmennene som satt fengslet og dømt til døden i Kongo. Basis for historien skulle være boka «Et mord i Kongo» som Morten Strøksnes hadde gitt ut to år før. Planene vakte oppsikt, og de norske fangenes daværende advokat, Morten Furuholmen, reagerte med å forsøke å stanse planene.

Ballettpris til Lidal og Øyen

Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris 2018 går til sangcoach John Lidal og koreograf Alan Lucien Øyen. De får dermed 400.000 kroner hver.
Les mer om:

- Det var på tide at vi fikk et biltreff(pluss)

- Jeg er ganske sikker på at dette er første gang et biltreff arrangeres på Rørvik, sier pådriver og arrangør av biltreffet, Markus Øyen.
Les mer om:

Torill-Marie flytter hvis ungdomstrinnet legges ned, men drømmen lever etter torsdagens møte

Torill-Marie Haug har en sønn som begynner på ungdomsskolen om ett år. Blir det ikke på Røvær, flytter hun fra øyen hun elsker å bo på.
Les mer om:

Huset på øyen er unikt: Her spilte fiffen en uvanlig spill

På øyen Skorpo utenfor Os ligger det som antakeligvis er Norges eneste musikkhall med kjeglebane.
Les mer om:

Fraktet kronprinsparet med sykkel

I går var endelig tiden inne, og den nå velrenommerte syklisten Harald Øyen fra Fagernes fikk fraktet kronprinsparet selv.
Les mer om:

Fikk pris for frivillig innsats

Harald Øyen, den syklende Valdrisen i Sagene, mottok Lovisaprisen for bydelen i helgen.
Les mer om:

På denne øyen har plasten fått hope seg opp over flere tiår. Resultatet sjokkerer forskerne.

«Skrekkøyen» skal brukes til å forske på skadevirkningen av plastforurensning.
Les mer om:

Syklet seg inn i kongefamiliens hjerter

80 år gamle Harald Øyen skal sykle selveste kronprinsparet 14. mai.
Les mer om: