Nyheter om Øvstebø


Diakonvigsling og bispebesøk

Den nye Stavanger-biskopen hadde sitt første besøk i Suldal som biskop. Nykomponert haustsong – Bygdekvinnelaget på Sand hadde pynta kyrkja så flott til hausttakkefesten og vigslinga, rosar kyrkjeverje Anne Marit Øvstebø. Ho fortel at biskopen hadde Gje oss i dag vårt daglege brød, som tema for preika denne søndagen. Mange deltok under gudstenesta, og Øvstebø trekk fram både prosjekt-koret frå mellomtrinnet på Sand skule og den nye haust-songen, som blei framført for første gong i kyrkja.

Dei nye sokneråda i Suldal

Det inneber ei valdeltaking på 23 prosent, opplyser Anne Marit Øvstebø, kyrkjeverje ved Suldal kyrkjekontor. Samanlikna med kyrkjevalet for fire år sidan, er valdeltakinga noko lågare denne gongen. I 2015 var det også val til bispedømmerådet. Seks medlemmer er valde inn i kvart råd. Dei neste fem på listene er vara. På oversikta under er berre første vara ført opp.

- Nu går alt så meget bedre

Økonomisjef Marit Øvstebø i Vestre Slidre tok det kjende Kåre Willoch-sitatet då ho skulle orientere kommunestyret om status for kommuneøkonomien etter dei fire fyrste månadene av 2019.

Sorte får på svarte vinteren: Uvanlig sauefødsel i Dirdal

– Eg har full kontroll på paringa. Dette liknar helst på jomfrufødsel, seier sauebonde Dag Øvstebø.
Les mer om:

Disse skal lede ungdomsrådet

Jesper Håland fra Tananger og Sanna Martine Øvstebø fra Sola skal lede årets Ungdomsråd.
Les mer om:

Torborg Fossan Steine tilsett som ny diakon

Fossan Steine har takka ja til stillinga som diakon i Suldal kyrkjeleg fellesråd. Ho tar til i stillinga ved årsskiftet. Det opplyser kyrkjeverje i Suldal, Anne Marit Øvstebø. I dag er Fossan Steine tilsett som helsesøster i Suldal kommune. Ho er utdanna diakon, og har tidlegare arbeidd som diakon i Vardeneset menighet på Tasta og som trusopplæringsmedarbeidar i Suldal kyrkjelege fellesråd. Stillingsstorleiken vil vera 80 prosent. Etter at diakon Anna Vaage slutta i diakonstillinga og pensjonerte seg sist sommar, har stillinga vore utlyst fleire gonger.

Her er dørene stengt for godt(pluss)

Anita Øvstebø Bjerke skal flytte og har ikke lyktes med å finne noen som kan overta butikken. Dermed avvikles nå Finnsnes Helseservice etter over 20 år i drift.

Legger debatten på et lavmål

Fylkesleder i KrF og varaordfører i Ålesund Tore Johan Øvstebø mener Sylvi Listhaug flytter den politiske debatten til et lavmål.
Les mer om:

Legger lokk på ekteskapssaka

Kristelig Folkeparti vil ikke kommentere noe mer rundt ekteskapssaka nå. – Vi trenger et møte i delegasjonen til landsmøtet om denne saka, sier fylkesleder Tore Johan Øvstebø.

— Bevar Braathens-hangaren

– Braathens-hangaren er solahistorie, mener Jens Kristian Øvstebø.
Les mer om:

Kjetil Andersens TPG kjøper seg opp i Sandnes

Kjetil Andersen og hans nyetablerte TPG-Property Group har kjøpt Langgata 59 av Øvstebø Eiendom. Planen er å kjøpe seg ytterligere opp i Sandnes.
Les mer om:

Dei prioriterer fellesskapet på julekvelden

Over 100.000 er aleine i kveld. Men det finst alternativ. Familien Øvstebø frå Ålesund har i årevis valt å skape ei god jul for andre.

Ny runde med Peder Lundarstøl

Bjørn Arve Lunde og Johanne Øvstebø Tvedten set opp ny framsyning med Trio Vest.
Les mer om:

Helene Øvstebø Sunde skal trenge seg gjennom nåløyet

Hun fikk sin første symaskin som tiåring og siden den gang har det gått slag i slag til hun endte opp med internship hos motegigantene Zara og Céline.
Les mer om:

Han vil fortsatt kjøre rasveien uten redsel

I flere tiår har Per Magne Øvstebø kjørt Øvstabø–Dirdal daglig. Han har opplevd mange ras, men aldri noe lignende som på Mjåland. Så snart det er ryddet, kjører han igjen - helt uten frykt.
Les mer om:

Per Magne har aldri opplevd et lignende ras

I flere tiår har lastebilsjåfør Per Magne Øvstebø kjørt strekningen Øvstabø–Dirdal daglig. Han har opplevd mange ras, men aldri før et lignende det som gikk på Mjåland torsdag.
Les mer om:

Er meir oppteken av folk enn nasjon

Ho er meir oppteken av folk enn nasjonar og demokrati enn kongar, Johanne Øvstebø Tvedten, som skal halda morgonappellen ved Baard Haugland-støtta 17. mai.
Les mer om:

Ane jubler for egen bil

I snart fire år har rullestolbruker Ane Stangeland Øvstebø (16) kjempet for å få egen bil av Nav. Nå kan hun juble. En lovendring gjør at flere får innvilget kassebil med plass til rullestol.
Les mer om:

– KrF bør åpne døren for Arbeiderpartiet i 2017

Den nye lederen i Møre og Romsdal KrF, Tore Johan Øvstebø, mener partiet også bør åpne for regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet i 2017.

Øvstebø er ny fylkesleder i KrF

Tore Johan Øvstebø fra Ålesund ble valgt som ny fylkesleder i Møre og Romsdal KrF på partiets fylkesårsmøte i Molde denne helgen. Øvstebø tar dermed over lederklubba etter Arild Iversen fra Volda.

Byr på debatt og skodespel

Bjørnar Withbro og Johanne Øvstebø Tvedten gler seg til storstilt temakveld på Sunnhordland maritime museum – med mellom anna ordførar­debatt og skodespel på tapetet.
Les mer om:

– Må vere merksame på utfordringane

– Lokaldemokrati og folkeleg deltaking blir ei utfordring i ein framtidig regionkommune, vedgår varaordførar Tore Johan Øvstebø frå KrF.
Les mer om: