Nyheter om Øverby


Sæter nummer ti på VM-sprinten

Jørgen Solhaug Sæter gikk inn til 10.-plass og var med det best av de norske på sprinten under junior-VM i skiskyting. Franske Emilien Claude var både feilfri på standplass og rask i løypa og tok gullet foran Mikulas Karlik fra Tsjekkia og russiske Mikhail Pervusjin. Jørgen Solhaug Sæter hadde en bom på hver av skytingene og endte 1.03,4 minutter bak vinneren i mål. Mats Øverby var feilfri på standplass, men holdt ikke like høy standard i langrennet og endte 1.16,6 bak på 13.-plass.
Les mer om:

Theranos – tidenes største gründerbedrag

«Hvis historien til en startup er for god til å være sann, er den ofte det. Det er ikke alltid nok med en karismatisk gründer, kanskje kongen ikke har klær på», skriver gründer Erlend Øverby. 
Les mer om:

Øverby tilbake etter sykdom

Petter Øverby er tilbake i form og spiller for Norge i håndball-VM mandag. Han var utslått av mageonde tidligere i mesterskapet og sto over mot Sveits. Norge er sikret avansement til hovedrunden med minst uavgjort mot Østerrike. Det vil også bety at Øverby og de norske gutta starter hovedrunden med to poeng. – Petter er forsvarssjef, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Han skal også spille en del i angrep i dag (mandag), sier landslagssjef Christian Berge til NTB.

Viktig spiller ute for Norge

Forsvarssjef Petter Øverby er ikke med i den norske kamptroppen som møter Sveits i kveld. Han sliter med mageproblemer, bekrefter lege Thomas Torgalsen til TV3. Landslagssjef Christian Berge sa tidligere lørdag at to spillere hadde magetrøbbel, men ville ikke si hvem. Landslagslegen sier Magnus Jøndal var den andre spilleren, men han er friskmeldt. – Jeg er litt overrasket over at det kommer nå. Det startet allerede på onsdag, forteller Torgalsen, og forklarer at det ikke er noen sammenheng mellom de som er syke. Også Christian O'Sullivan var ute med mageproblemer, men er nå tilbake.

VM-troppen: Myrhol er tilbake

Landslagssjef Christian Berge har tatt ut troppen som skal forsvare Norges ære under VM i Egypt i januar. Bjarte Myrhol var ikke med i EM tidligere i år etter en operasjon i magen. Han ble også operert i skulderen for noen måneder siden, men har vært i full trening den siste tiden. – Vi drar til Egypt for å vinne hver håndballkamp vi stiller opp i, og vinner vi mange nok, så blir det jo ganske bra til slutt, sier Berge, som stiller med en stor tropp. – Det handler om at det er lang reisevei (til VM), og det har vært stor belastning på enkelte spillere.

Gullerud mister håndball-VM

Magnus Gullerud (29) har vært gjennom en vellykket operasjon i korsryggen, men kan ikke spille VM i håndball for Norge i januar. Det melder Magdeburg på sine nettsider. Gullerud har vært i den tyske klubben siden i sommer. I pressemeldingen kommer det fram at 29-åringen har slitt med ryggproblemer de siste ukene. Da det ble besluttet å ta en operasjon, ble den gjort kort tid etterpå. Gullerud spilte mye for Norge under årets EM i januar. Da var han med på å erstatte Bjarte Myrhol sammen med Petter Øverby. Håndball-VM går i Egypt og starter 14. januar.

Ola (24) tildelt talentpris: – Har tross sin unge alder blitt en ettertraktet musiker

Ola Øverby fra Hedalen ble denne uka tildelt årets talentpris og 50.000 blanke kroner under DølaJazz – Lillehammer Jazzfestival.

Magnus Berg - Gitarhelten på Båthusets Scene

Magnus hadde med seg denne kvelden sitt splitter nye band med fantastiske, unge musikere i verdensklasse! Ola Øverby - Trommer Martin Morland - Bass Kristian Haug - Gitar Her får han spilt ut sine følelser med gnistrende energi og formidlingsevne. Med sine tekniske ekstremferdigheter på gitar, sin røffe vokalt og sitt ‘tighte’ band, tar Magnus Berg deg med på en reise gjennom rockens historie med farger av pop, country og americana

Esther Gilen (48) har fått seg ny jobb. Nå flytter hun og Jo Audun Øverby fra Lillehammer

Esther Gilen gikk av som kommunedirektør i Nordre Land kommune i mai, etter to års virke. Nå begynner hun som kommunalsjef for digitalisering, utvikling og administrasjon i Nesodden kommune.

– Lekne og utforskende

Trommis Ola Øverby fra Hedalen og resten av Damata gjorde et slående inntrykk på Jazzintro-juryen under Oslo Jazzfestival torsdag kveld. Trioen er nå blant fire finalister som skal spille om tittelen «Årets unge jazzmusikere 2020».
Les mer om:

Bokset seg ut av sinne-problemene: – Hanskene mine skal ligge på graven

Med en trøblete oppvekst var det boksing som snudde livet til Tor Øverby (52) i riktig retning. Nå ønsker han å være det forbildet han selv var så heldig å ha.
Les mer om:

Bør vi snu investor-jakten på hodet?

Penger uten et mål og en ambisjon er kun penger. Som gründer kan jeg gi pengene et mål og en ambisjon, men da må jeg velge de pengene som er best for min oppstart, skriver gründer Erlend Øverby i denne ukens Skaperne-spalte.
Les mer om:

Danmarksturen glapp – nå kan Ola få pris i stedet

I slutten av måneden skulle Ola Øverby ha spilt på Nordens største musikkfestival. Kanskje får han og Fieh i stedet muligheten til å motta en gjev musikkpris.
Les mer om:

Vil Fredrikstad bli Norges svar på Florida?

– Kanskje kommunen like greit bør markedsføre seg som Norges svar på Florida, et eldorado for pensjonister – slik at de slipper å bygge flere barnehager og skoler, skriver Erlend Øverby i dette innlegget.

Halvor, Kristin og Fredrik utpeikte seg – ein av dei gjekk heilt til topps i årets kronikkonkurranse

To øystreslidringar, Halvor Beito Øverby og Kristin Alfstad, og Fredrik Nyhus, frå Fagernes, gjekk til topps i årets kronikkonkurranse.
Les mer om:

Oppstartsdyrene: Er ditt selskap en enhjørning, pegasus, elefant, sebra eller gorilla?

For å beskrive selskaper brukes ofte betegnelser fra dyreriket eller fabelriket, skriver gründer og skaperne-spaltist Erlend Øverby.
Les mer om:

Ko­ro­naen stopper fes­ti­val i Vald­res: He­da­len kul­tur­fes­ti­val med Fieh og trom­mis Ola Øverby gikk i vas­ken

Sty­ret i He­da­len kul­tur­fo­rum har av­lyst He­da­len kul­tur­fes­ti­val på grunn av ko­ro­na­si­tua­sjo­nen. Den skul­le ha gått av sta­be­len 7. - 9. august.
Les mer om:

Bra plate: Ola Øverby

Første påskedag spiller Ola Øverby (24) sammen med resten av Fieh før Sigrid på Norges aller første strømmefestival. Her får du hedølens egne musikkfavoritter.
Les mer om:

Møk­ka skal vekk: Tre unge vald­ri­sar var med og fann opp høg­trykks­spy­lar til spal­te­golv

Tre­klø­ve­ret Øy­vind Mag­nus Øverby (He­da­len), Hans Ole Grims­rud (Beg­na­da­len) og Øy­vind Tel­stø (Et­ne­dal) har gjort det kjem­pe­skarpt i kon­kur­ran­sen Ungdomsbedrifter i Ungt En­tre­pre­nør­skap i Øst­fold.
Les mer om:

Øver på pad og pute

– Jeg hadde egentlig lagt opp til en ganske hektisk konsertvår, sier Ola Øverby fra Hedalen. I stedet blir det mye tid til øving for den Oslo-bosatte trommisen.
Les mer om:

Let's make Nedre Glomma great again

Næringslivet i Nedre Glomma bør i større grad ta ansvar for å hjelpe lokalt næringsliv og sammen arbeide for å sikre nasjonal og global konkurransekraft, skriver gründer Erlend Øverby i denne ukens Skaperne-spalte.
Les mer om:

Valdris klar for Roskilde-festivalen

Lørdag kveld spiller Ola Øverby på «Lokalet» heime i Hedalen. Til sommeren står imidlertid en av Europas største musikkfestivaler for tur.
Les mer om:

– Kan hende de synes musikken er rar

Ola Øverby har spilt for utsolgt klubblokale i New York og tusenvis på festival, men synes det er «ratt minst like skummelt» å skulle spille for sambygdingene i Hedalen.
Les mer om:

Bytter ut seg selv i EM: – Vi setter laget først

MALMÖ (VG) Magnus Gullerud, Petter Øverby og Christian O’Sullivan venter sjelden til Christian Berge bytter dem ut. For å kunne gjennomføre tøffe EM-kamper, bytter forsvarsekspertene ofte ut seg selv. Det er ganske unikt.
Les mer om:

Ustoppelig i femte kamp på rad

Håndballgutta kan fortsatt ikke ta mål av semifinaledressene, men skredderne kan være i beredskap. Håndball.no har skrevet dette ved Arne Hole Vi er ikke i semifinalen, men vi har kanskje halvannet ben der, sa landslagssjef Christian Berge da TV3 ville presse ham til å innkassere en plass i Tele2 Arena i Stockholm fredag.Det ble en kamp hvor vi kom i duellspill, og det ble mye en mot en. En sliteseier, der vi står godt defensivt med en strålende Torbjørn (Bergerud).