Nyheter om Øverås


– Nå må grensene åpnes(pluss)

Hele sesongen var fullbooket av tyske fisketurister ved ferieanlegget til Arve Øverås i Vestnes. Nå står alt tomt, Arve mener norske myndigheter opptrer egoistisk når de stenger grensene fullstendig.
Les mer om:

Rekordlangt 17.mai-tog - med traktorer

– Sjelden eller aldri har det vært så lang 17.mai-tog på Øverås, smiler Søren Johan Øverås. Sammen med 15 andre traktorførere laget han et annerledes tog på nasjonaldagen.
Les mer om:

Storstilt 50-årsmarkering for Mardøla-aksjonen(pluss)

Bjørn Magne Øverås (67) var med på protesten mot kraftutbygginga av Mardalsfossen i 1970. Nå skal han og flere lage 50-årsmarkering for Mardøla-aksjonen. Men det skal ikke være en protestfestival.
Les mer om:

Slik skal de satse på egenprodusert kortreist mat (pluss)

Laila Myrhaug og Marit Øverås satser på hjemmelaget kortreist mat fra kjøkkenbenken.
Les mer om:

Se den første traileren fra norsk storfilm

«Spionen» forteller den sanne historien om Sonja Wigerts innsats under andre verdenskrig – og omsider er den første filmtraileren ute, melder Nordisk Film Distribusjon. Wigert (1913–1980) var stor diva og kjent skuespiller i Norden på 1940-tallet – samtidig som hun var dobbeltagent i Oslo og i Stockholm i stram regi av den svenske etterretningstjenesten. Svenskene rekrutterte henne som spion fordi de mente hun hadde evnen til komme i kontakt med høytstående tyske offiserer, ifølge filmskaperne – som baserte seg på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien. LES OGSÅ: «Joker» fikk Gul

«Ut og stjæle hester» ble den store vinneren i Haugesund

Filmen var før utdelingen nominert i hele ti kategorier. «Harajuku» var nominert i nest flest, med ni. Regissør Hans Petter Moland tok imot prisen for beste norske kinofilm sammen med produsentduoen Håkon Øverås og Turid Øversveen. Øverås kalte Moland «Norges beste regissør». – Når du lager film, jobber du med folk i mange generasjoner, og du glemmer litt hvor gammel du er. I denne filmen gjorde jeg ikke det, for jeg var den eneste som kunne herse og kjøre slåmaskin.

Hjelpepleier om avdød Malvik-ordfører: – Takket være henne fikk mange heltidsstillinger

MALVIK (VG) Hjelpepleier Line Øverås forteller at Ingrid Aune gjorde en viktig jobb for arbeidstagere i helse- og omsorgssektoren. – Det blir vanskelig å finne noen som kan fylle hennes sko.

Mandag starter forhåndsstemmingen: Se lista over hvor det rullende valglokalet dukker opp

PORSGRUNN: «Valgborg» er valglokalet på hjul, der du kan forhåndsstemme ved årets kommune- og fylkestingsvalg. – Gir økt oppmerksomhet rundt valget, sier Hege Schjøth Øverås.
Les mer om:

Steiner raste ut på vegen i Nesset

Trafikanter advares om steinras mellom Øverås og Eikesdal.
Les mer om:

Historisk løft av Jantsen Øverås

– Det er ikke noen tvil om at det som står i brevet er å anse som trusler, sier politiet.
Les mer om:

Prisbelønnet norsk filmskaper med politisk brannfakkel

– Det er blitt vanskeligere. Filmer som denne, har trangere kår enn før, sier Moland. NTB møter ham i Berlin, der Molands nye film «Ut og stjæle hester» lørdag kveld ble hedret med sølvbjørnen for beste foto under den internasjonale filmfestivalen Berlinale. Prisen gikk til filmens danske filmfotograf Rasmus Videbæk. Smertefulle valg Da de to møtte pressen etter prisutdelingen, fortalte Moland om store budsjettbegrensninger under filmingen.

Norsk film tildelt sølvbjørnen i Berlin

– Etter en uke med fantastisk respons fra publikum og et samlet internasjonalt presse- og kritikerkorps er det å bli hyllet med pris i Berlin – i konkurranse med det ypperste av internasjonale filmer – prikken over i-en, sier regissør Hans Petter Moland. Det var filmens danske filmfotograf Rasmus Videbæk som fikk sølvbjørnen. LES OGSÅ: Intervju med «Amundsen»-aktuelle Pål Sverre Hagen. Han trekker fram viktig landskaper har vært for filmen. – Hans Petter og jeg snakket mye om hvordan fotografere disse landskapene slik at de ville bli til indre landskap. Abstrakte og sjelfulle, som minner.

Har aldri sett en regissør jobbe så hardt og målrettet noen gang

NTB får en liten prat med filmprodusent Håkon Øverås før det bærer av sted til filmfestivalen i Berlin torsdag. Der skal han, et knippe skuespillere, regissør Hans Petter Moland og forfatter Per Petterson vise fram den norske filmen som er tatt ut i den prestisjefylte hovedkonkurransen. Øverås sier til NTB at han aldri har sett noen regissør jobbe så hardt og målrettet noen gang som det Hans Petter Moland gjorde med «Ut og stjæle hester». – Dette er helt tydelig noe av det han har jobbet med som han synes er viktigst.

Fylkesveg 191 mellom Øverås og Eikesdal stengt på grunn av rasfare

Det melder vegtrafikksentralen midt torsdag ettermiddag.
Les mer om:

Tilbake i internasjonal konkurranse etter over to år på sidelinja: – Mentalt tungt

To og eit halvt år etter den store nedturen under EM på heimebane, løfta Jantsen Øverås igjen i internasjonal konkurranse.
Les mer om:

Stor oppslutning om feiringen i Vestnes(pluss)

Det var svært stor oppslutning om 17. mai-feiringen rundt om i Vestnes. Øverås og Vike var som vanlig første ute med tog.
Les mer om:

Kraftselskapet mener de kan bruke politiet for å bytte strømmåler

– I ytterste konsekvens kan vi koble på namsmannen for å få adgang til boligen, sier informasjonssjef Aslak Øverås i Energi Norge.

Henta heim stolen sykkel

– Vi var ikkje i tvil om at sykkelen måtte hentast, seier ekteparet Turid og Bjørn Magne Øverås.
Les mer om:

– Har ingen tilitt til tallene, mye er utelatt

ANDØY: En ny rapport hevder de totale kostnadene  for utbygging på Evenes flystasjon blir 4,1 milliarder kroner. – Mange av kostnader er ikke tatt med i beregningen, sier Rune Øverås.

Pusta letta ut

Familien Øverås fra Vestnes pusta letta ut etter at det ikkje vart streik mellom SAS-pilotane.
Les mer om:

Daniel (21) strippet for NM-tittel – nå snur forbundet

Daniel Øverås (21) mistet NM-tittelen på grunn av en arrangørtabbe. Nå får han likevel beholde tittelen etter at forbundet forhørte seg med konkurrentene.
Les mer om:

Daniel (21) strippet for NM-tittel – nå snur forbundet

Daniel Øverås (21) mistet NM-tittelen på grunn av en arrangørtabbe. Nå får han likevel beholde tittelen etter at forbundet forhørte seg med konkurrentene.
Les mer om:

Mistet NM-tittelen etter arrangørtabbe

Daniel Øverås trodde han hadde vunnet NM mandag, men ble fratatt tittelen like etter. Årsaken var en feil med turneringsoppsettet fra arrangøren, skriver NRK.
Les mer om:

Skandale i golf-NM: Vinneren fratas seieren etter feil i turneringsoppsettet

Daniel Øverås (21) ble fratatt seieren i golf-NM mandag. Nå må turneringen spilles på nytt.
Les mer om:

Daniel (21) strippes for NM-tittelen etter arrangørtabbe: – Det er utrolig tungt

Mandag kunne Daniel Øverås juble for seieren i golf-NM etter storspill gjennom hele helgen. Men 15 minutter etter seieren kom sjokkbeskjeden: Han hadde blitt fratatt tittelen.
Les mer om: