Nyheter om Østfold


Farvel Østfold! Blir det vinn eller forsvinn i Viken for Fredrikstad? 

Roy F. Conradi Andersen og Litteraturhuset inviterer til debatt om hva Fredrikstad kan få ut av Viken: – Hva er viktig for oss å markere oss på? Hvilken posisjon skal vi ha? Hvordan jobber vi for å posisjonere byen vår i kamp mot flere andre?

Prislapp per meter med jernbane fra Råde til Halden: En million (!) kroner

63 milliarder for 60 kilometer jernbane betyr over en million per løpemeter. Dette er prisanslaget for dobbeltsporet gjennom Østfold, som har satt statsråd Jon Georg Dale i en kattepine. Han har bestilt råd fra sine fagfolk, med frist 13. mars.

Generalsekretær i Landsforeningen for etterlatte etter selvmord: – Lavterskeltilbudene må bli flere og mer tilgjengelig

Terese Grøm, generalsekretær i LEVE Norge, og Olav Kolstad i LEVE Østfold mener vi må få gode systemer så fort som mulig, og jobbe på både kort og lang sikt.
Les mer om:

Enorm søkermasse til stillinger ved høyskolen: – Viser at dette er attraktivt

Høgskolen i Østfold har fått inn 55 søknader til bare to stipendiatstillinger.
Les mer om:

Brannvesen gransker ansattes håndskrift i jakten på trusselbrev-skriver

Hovedverneombudet hos brannvesenet i Indre Østfold har på sju måneder mottatt til sammen tolv trusselbrev. Håndskriften til ansatte skal nå granskes.
Les mer om:

Gransker ansattes håndskrift

Hovedverneombudet hos brannvesenet i Indre Østfold har på sju måneder mottatt til sammen tolv trusselbrev. Håndskriften til ansatte skal nå granskes.
Les mer om:

Herregård i Østfold er solgt til en av Norges rikeste menn for 70 millioner kroner

Evje Herregård i Rygge er solgt til milliardær Johan H. Andresen. Det opplyser selger av eiendommen, Edvard Kranstad.

Kristoffer Normann Hansen er tilbake i Eliteserien

Hansen vender hjem til Sandefjord Fotball og er klar for eliteseriespill. 25-åringen forlot Sandefjord til fordel for Sarpsborg 08 etter 2015-sesongen. Deretter ble det Ull/Kisa for kantspilleren. «Det er rart å være tilbake, men veldig hyggelig. Det er fortsatt mange jeg kjenner her, og jeg er blitt tatt godt i mot. Det er samme klubben, men den har tatt noen steg. Så det er kjempegøy» sier Kristoffer til klubbens hjemmeside. Hansen scoret 20 mål på 57 kamper for Ull/Kisa. Kristoffer kom til Sandefjord Fotball som 15-åring fra moderklubben Larvik Turn.

Han har bøttet inn mål i 1. divisjon – nå er han i TILs søkelys

TIL ser mot Østfold og eliteserien i spissjakten.
Les mer om:

God dialog om Østfoldbanen, men ingen avklaring

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) møtte onsdag stortingsrepresentanter og ordførere fra Østfold for å diskutere jernbaneutbyggingen gjennom regionen.

Linerle som overvintrer i Østfold

Den er vanligvis en trekkfugl, men nå har jeg sett den her vinterstid to år på rad, sier en leser.
Les mer om:

Schou (H) og Wiborg (Frp) innkaller til hastemøte på Stortinget etter nye jernbanetall: Ordførerne møter Jon Georg Dale onsdag

Ingjerd Schou (H) og Erlend Wiborg (Frp) har invitert samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til et hastemøte om jernbanen onsdag. Råde-ordfører René Rafshol sier det politiske Østfold står sammen om å få bygd ny jernbane.

Oppløser Kingsrød Caravan – fortsetter med bobiler og campingvogner på samme sted

Kingsrød Caravan AS i Langøyveien i Råde har levert inn melding om at aksjeselskapet skal avvikles. Men virksomheten fortsetter på samme sted under navnet Kroken Østfold AS.
Les mer om:

Ny sjef i Vikersundbakken

Den tidligere storhopperen Per Bergerud er ansatt som leder i Vikersundbakken. Bergerud vant rennet i Vikersund i 1980, to år før han tok VM i laggull i Oslo i 1982 og fem år før han ble individuell verdensmester i Seefeld i 1985. Les: Cruyff junior får endelig sjansen I de senere årene har Per Bergerud blant annet vært administrerende direktør for skiskytter-VM i Holmenkollen, leder for Skiforeningen, samt leder for Holmenkollrennene. I fjor ledet han orienterings-VM i Østfold.

Per Bergerud sjef i Vikersund

Den tidligere storhopperen Per Bergerud er ansatt som leder i Vikersundbakken. Bergerud vant rennet i Vikersund i 1980, to år før han tok VM i laggull i Oslo i 1982 og fem år før han ble individuell verdensmester i Seefeld i 1985. I de senere årene har Per Bergerud blant annet vært administrerende direktør for skiskytter-VM i Holmenkollen, leder for Skiforeningen, samt leder for Holmenkollrennene. I fjor ledet han orienterings-VM i Østfold.

Sykehuset Østfold bygger ned tilbud – svikter de mest sårbare barna

Fire fagfolk innen barne- og ungdomspsykiatri reagerer på at innsparinger ved Sykehuset Østfold rammer de svakeste hardest: – Innovasjonsprosjektet Amtulant Innsatsteam er nedlagt. Nå blir tilbudet i vår region ytterligere innskrenket.
Les mer om:

Sykehuset Østfold vil forske på bruk av fleinsopp mot depresjon

En forskergruppe i sykehuset verker etter å gå i gang med studier på hvordan et virkestoff, mest kjent fra fleinsopp, kan hjelpe pasienter som har dårlig eller ingen effekt av annen behandling mot depresjon. Så langt har de fått nei fra Legemiddelverket.
Les mer om:

Nummerbytte for kommunene koster millioner

De store, offentlige registrene og all kommunal statistikk er bygd opp etter kommunenummer. Sammenslåingen av Akershus, Østfold og Buskerud medfører at alle kommunene i disse tidligere fylkene har fått nye kommunenummer etter 1. januar 2020.
Les mer om:

Folk er forvirret: – Kan vi kalle oss østfoldinger nå?

Da Østfold som fylke ble historie i det 2019 ebbet ut og Viken oppsto som nytt storfylke, oppsto det en viss forvirring. For hva skal vi egentlig kalle oss nå?
Les mer om:

Villsvin skutt på Hvaler

For første gang er det skutt villsvin på Hvaler i Østfold. – De gjør mye skade, sier jaktlederen til VG.
Les mer om:

Skade og Lakk-sjefen: - Mange tror en bilmekaniker jobber i en skitten oljeflekket kjeledress i et møkkete verkstedlokale ...

– Bransjen må være seg sitt ansvar bevist og sørge for rekrutteringen til bilskadeverkstedene ved å ta inn flere lærlinger, sier styrelederen i Opplæringskontoret i Bilfag Østfold og daglig leder i Skade og Lakk, Trond Furuli.
Les mer om:

Slutt på å varsle været i Buskerud, Akershus, Østfold og mer til

Norge er ikke som før på grunn av regionreformen. Det påvirker også værvarslingen. – En del fylkesnavn vil gå ut av bruk, varsler statsmeteorolog John Smits.

Må betale over 31 millioner etter feilbehandlinger i 2018

Dårlig tannlegehåndverk, feilbehandling på legevakta og vurderingssvikt på sykehuset. I fjor hadde pasientskadeerstatningen 251 saker fra Østfold – og betalte ut 31,4 millioner kroner.
Les mer om:

Vi har blitt velferdsshoppere – det er ikke merkelig at flyktningeskepsis sprer seg

Ulf Carmesund og Bengt Morten Wenstøb, begge Høgskolen i Østfold, slår er slag for velferdsstaten. – Alle er en gang i livet avhengig av fellesskap.
Les mer om: