Nyheter om Østfold


Tok nytt poeng – men Skedsmo er i ferd med å slippe opp for kamper

(Kråkerøy – Skedsmo 0-0). Fem kamper før slutt er Skedsmo fem poeng unna trygg grunn. Lørdag fikk de med seg ett poeng fra Østfold.
Les mer om:

Har hørt om buldring? Lørdag kan du se de beste klatrerne i veggen her i byen

Denne helgen er det mulig å se spektakulær klatring på Redpoint Klatresenter i Tomteveien, hvor det skal konkurreres i grenen buldring. – Vi forventer at mange fra Østfold og utenfor fylket kommer for å delta, sier Thomas Magnus Kristiansen i Fredrikstad Klatreklubb.

Oppjusterer til rødt farenivå i Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus

- Det betyr at vi venter at det kan bli ekstreme konsekvenser, sier meteorologen.

Farevarsel på høyeste nivå

Meteorologene hever farevarselet for fredagens storm til høyeste nivå i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Folk oppfordres til å feste løse gjenstander og holde seg innendørs.

Østfold trenger fagarbeidere, foreldrene er ofte problemet

– Mange synes ungdommen ikke burde låse seg i et yrkesvalg og at de derfor bør ta studiespesialisering «for sikkerhets skyld.» Dette vet jeg alt om, for jeg var en slik forelder selv, forteller Siv Henriette Jacobsen.
Les mer om:

Disse bedriftene tjente mest i fjor – ett firma økte resultatet med over 150 millioner

Europris AS og Sparebank 1 Østfold Akershus topper listen over de mest lønnsomme bedriftene i Fredrikstad. Men ingen forbedret resultatet mer enn Kronos Titan AS.

Rekkehus brenner i Råde i Østfold

Det brenner kraftig i to rekkehusleiligheter i Råde i Østfold.
Les mer om:

Vi kan pasient- og brukerrettigheter – bruk oss!

Marianne Eek, Pasient- og brukerombud i Østfold, ber om å bli kontaktet – også av pasienter som er fornøyd med behandlingen de har fått.
Les mer om:

Flere får lærekontrakt. Det må ikke bli sovepute

Ingjerd Schou gleder seg over positiv utvikling i Østfold: I 2016 fikk 13,9 prosent av søkerne i Østfold læreplass. I 2018 var tallet økt til 31,1 prosent.

Viken vil svekke sikkerheten

Tvangssammenslåingen av Buskerud, Akershus og Østfold til monsterregionen Viken danser videre, men mer ustødig enn noensinne.

Fråtser i søte epler fra hele Østfold

Sommertørken ødela bærhøsten, men eplehøsten tegner til å bli meget bra for Askim Frukt og Bærpresseri.
Les mer om:

Familien har drevet bunnsolid oljefirma i tre generasjoner – gruer seg til nytt oljeforbud

To år før forbudet mot fossil oljefyring trer i kraft går Østfold OIje Ragnar Larsen & sønner AS så det suser. I fjor økte de omsetningen med 20 millioner.
Les mer om:

Jernbanemøte i Råde, direkte 17/9 kl. 0930

Programmet for dagen ser slik ut: 09:30 - 09:35. Velkommen ved ordfører René Rafshol 09:35 - 09:50. Østfold trenger dobbeltspor nå ved fylkesvaraordfører Siv Jacobsen 09:50 - 10:05 Byutvikling med jernbane ved ordførerne Hanne Tollerud og Jon Ivar Nygaard 10:05 - 10:20 Vakuum uten årstall ved ordførerne Sindre M. Evje og Thor Edquist 10:20 - 10:30. Trafikkbildet i 2025 ved avdelingsdirektør Elisabeth Bechmann fra SVV.

Joshua starter i Sarpsborg

Joshua Kitolano spiller fra start når Sarpsborg 08 og Odd møtes til dyst i Østfold.
Les mer om:

FSK-ungdommene holdt unna

FSKs ungdommer "leverte" i finalen, og sikret seg dermed seieren i årets Sport8-serie for Østfold.
Les mer om:

To grupperinger skapte utfordringer i Halden

Det har vært en rolig natt i Østfold, men i Halden ble to personer bortvist fra byen etter bråk på byen.
Les mer om:

1 av 5 lærere utsettes for vold og trusler – får ikke den hjelpen de trenger

– Lærere som opplever vold og trusler får dessverre ofte ikke den støtten de trenger, verken fra skolens ledelse eller kollegaer, fortalte forsker Børge Skåland til alle de videregående skolene i Østfold på en samling torsdag.
Les mer om:

Storkontroll på Svinesund – 335 kjøretøy ble stoppet

Jevnlig gjennom året gjennomfører UP, Tollvesenet, lokalt politi og veivesenet samarbeidskontroller ulike steder i Østfold. Denne gangen var turen kommet til Svinesund.

Sp vil ha folkeavstemning i Østfold om Viken

Senterpartiet vil at Østfold skal gjøre som Finnmark og la østfoldingene si sin mening om Viken.
Les mer om:

Vil ha folkeavstemning om Viken

Senterpartiet foreslår å avholde en folkeavstemning i Østfold om det nye storfylket Viken som også Buskerud blir en del av.
Les mer om:

Vil ha folkeavstemning om Viken

Senterpartiet vil at innbyggerne i Nye Viken skal gjøre som Finnmark. Både i Østfold, Akershus og Buskerud vil partiet foreslå folkeavstemning, og kan få flertall for det.

Konkurrerte i førstehjelp i Bergens gater

For første gang på sju år deltok et lag fra Østfold i NM for hjelpekorps.- En stor opplevelse, sier Kristoffer Andersen fra Fredrikstad som ledet laget.

Lurte seg inn for å stjele

En ung kvinne har ifølge politiet utgitt seg for å være fra kommunen for å lure seg inn hos eldre i Østfold. På torsdag er det registrert tre hendelser som settes i sammenheng.
Les mer om:

Høyre størst i Viken – dødt løp mellom blokkene

Høyre er største parti i den nye regionen Viken – Akershus, Østfold og Buskerud – men med Sp tilbake i folden, er det rødtgrønt flertall. Såvidt.