Nyheter om Østfold


Karianne sendte Bobla fra Askøy til lakkering i Østfold. Da startet marerittet: – Etter hvert begynte den gode magefølelsen å endre seg til den man kan ha før en tannlegetime

Det høres ut som fiksjon fra en krimnovelle, men for Karianne Bruland var marerittet i aller høyeste grad reelt.
Les mer om:

Sensasjonelt funn av gullsmykker i Råde: – Dette er meget sjeldent!

Det er gjort et stort gullfunn på et jorde i Råde. Arkeolog Tryggve Csisar hos Fylkeskonservatoren i Østfold fylkeskommune karakteriserer funnet som meget sjeldent.
Les mer om:

Helgen vil by på det mest av vær: – Tviler på at snøen får tid til å legge seg

Snø, sludd og regn, men også perioder med oppholdsvær og sol. Man kan trygt fastslå at det blir en varierende førjulshelg værmessig i Østfold.
Les mer om:

– God lavkarbo, men pai med steinhardt skall

Lavkarbotallerkenen var god og mettende, men kyllingpaien hadde et steinhardt skall. Slik gikk det da FBs matanmelder testet ut Farbror Melkers Café i Østfold Hallene.
Les mer om:

Murer og vaktmester konkurs – hadde 17.500 kroner i omsetning

Østfold GST er konkurs med en gjeld som er oppgitt til 165.000 kroner. Ifølge regnskapene var ikke omsetningen på mer enn 17.500 kroner i fjor.
Les mer om:

Speilglatte veier førte til kaos i hele landet

Underkjølt regn førte speilblanke veier flere steder i landet. Flere elever i Indre Østfold måtte bli igjen på skolen, men alle skal nå ha kommet seg hjem.
Les mer om:

Ansatte ber om at fengselspresten fjernes etter homodebatt

Prest Jens Fredrik Brenne kan miste jobben i Indre Østfold fengsel etter uttalelsen om at Gud ikke liker homofili. – Holdningene strider mot verdisynet til Kriminalomsorgen.

Advarer mot speilblanke veier og vanskelige kjøreforhold

Uken starter med fantastisk vintervær, men allerede tirsdag slår det om. Mildere luft og regnvær fra vest kan omgjøre veiene i Østfold til rene skøytebaner. – Ta forholdsregler, advarer meteorologen.
Les mer om:

Tommelen opp til tusenlappar for å velja Sauda vgs

Han siktar til pengesummen på 10 000 kroner årleg, som eit samla formannskap har føreslått skal gå til alle elevar frå Suldal som vel å gå på Sauda vgs. Har bestemt seg Henriette Nesbø, Tor Møgedal, Espen Skålheim, Elias Kjølvik og Tobias Bog er alle nokså bestemte på kva linjer dei ønskjer å søkja. – Eg skal ta YSK i Sauda, startar Espen, og Elias har planar om landbruksskulen Tomb i Østfold. Verken Tor eller Tobias er heilt sikre på kva dei landar på.

Kulturminne-satsing på Volda elektriske Mylne

Vi elsker Østfold! Morran og Eftan på NRK P1 har laget denne hyllesten til Norges fineste fylke.
Les mer om:

Se vår hyllest til Østfold!

Vi elsker Østfold! Morran og Eftan på NRK P1 har laget denne hyllesten til Norges fineste fylke.
Les mer om:

Næringshagen i Østfold tar feil når de mener tre er svaret på klimautfordringene

Næringshagen i Østfold vil monopolisere byggmarkedet. Hele denne satsingen på økt bruk av tre i byggbransjen bygges opp ved å skape en forestilling om at det er kompetansemangel på å bygge i tre, og at det eneste miljøansvarlige valget er å bygge i tre.
Les mer om:

Flere trafikkuhell på Østlandet: – Det er kaotisk

Snø og slaps førte til flere ulykker i morgentimene. Politiet advarer om glatte veier i Akershus og Østfold.

Bygger kompetanse på bioøkonomi med EU-støtte: – Å bygge med tre er en effektiv måte å nå klimamålene på

Gjennom et interreg-prosjekt i regi av Bioeconomy Region har Næringshagen Østfold fått i oppdrag å øke kompetansen på skoglig bioøkonomi og bruk av tre blant aktørene i byggebransjen i Østfold. Mandag inviterte de til seminar sammen med Fredrikstad Næringsforening.
Les mer om:

Tollerne fant 13.000 sigaretter og 43 kilo tobakk

To kofferter fylt med 13.000 sigaretter og 43 kilo tobakk ble avdekket da tollere i Østfold stoppet en svenskregistrert personbil på E18 på søndag.
Les mer om:

Gjennombruddet kom da måneforskerne tilsatte urin

Forskere ved Høgskolen i Østfold er i ferd med å knekke koden for å lage en base på månen. Den hemmelige ingrediensen er astronautenes urin.
Les mer om:

Flere helsefagarbeidere vil gi bedre pasientbehandling ved Sykehuset Østfold

Lloyd Forbes har et tydelig mål på helsefagarbeiderdagen, 26. november: – Vi må øke andelen helsefagarbeidere ved Sykehuset Østfold! Vi i Fagforbundet er overbevist om at dette vil gi bedre pasientbehandling.

Dramatisk fra sykehushistorien: To nyfødte barn ble forbyttet under stell på SØFs barselavdeling

To babyer ble forbyttet under stell på barselavdelingen ved Sentralsykehuset i Østfold (SØF) på 1990-tallet. Dette er blant de mange dramatiske hendelsene som nevnes i boka Sykehus i Østfold i 225 år.
Les mer om:

Utvider Høgskolen: - Skal bli Norges største og fineste simuleringssenter

Denne uken signerte Fredrikstad Kommune, Høgskolen i Østfold og Værste AS papirene som sørger for at Høgskolen utvides med 2000 kvadratmeter.
Les mer om:

19 idrettskretser har blitt til 11

Lørdag 23. november 2019 markerer slutten på en lang sammenslåingsprosess mellom en rekke idrettskretser i Norge da Vestfold og Telemark vedtok å bli til én idrettskrets. På Idrettstinget i 2015 ble det vedtatt at Norges idrettsforbund skal gjøre strukturelle endringer i organisasjonen dersom det gjøres endringer i statens forvaltningsreform – slik at idrettskretsene følger en mulig fremtidig regionalisering av fylkeskommuner.

«Fru Søndre» mest sannsynlig død: – Men hva som har skjedd får vi nok aldri svaret på. Hun ligger nemlig midt i det mørkeste jihadistland

Fiskeørnene fra Østfold har ankommet Afrika, men for en av fuglene endte trolig reisen på verst tenkelige måte.
Les mer om:

Kvinne kritisk skadd i påkjørsel i Østfold

En kvinne i 50-årene er kritisk skadd etter en påkjørsel i Sellebakk i Fredrikstad kommune.
Les mer om:

Kvinne alvorlig skadd etter påkjørsel i Østfold

En kvinne er kritisk skadd etter en påkjørsel i Sellebakk i Fredrikstad kommune.

To personer pågrepet på asylmottak i Østfold

Politiets utlendingsenhet utførte torsdag morgen en aksjon på Hobøl asylmottak for å avklare asylsøkere med ulovlig opphold i Norge. To personer ble pågrepet.