Nyheter om Østfold


Nå er Østfoldteatret AS etablert: – Den første jobben til styret blir å lyse ut stillingen som teatersjef

Fredag ble det nye selskapet Østfoldteatret AS stiftet. Østfold fylkeskommune og Fredrikstad kommune går inn med like eierandeler i selskapet, og de øvrige kommunene i Østfold vil inviteres til å bli deleiere.
Les mer om:

Alle skoleelever i Østfold får ekstra juleferie: – En god løsning

Årets juleferie blir forlenget til mandag 6. januar.
Les mer om:

Min kultur: Østfold Energis siste tiår er blitt til bok

Etter to års arbeid er Østfold Energis nye historiebok lansert. Her fortelles det om en stor arbeidsgiver som har gjennomgått en spennende utvikling, både i Østfold og Indre Sogn - og en helt spesiell bedriftskultur som står sterkt den dag i dag.
Les mer om:

Farligste svinger i Østfold kartlagt - Hvaler er på sjetteplass

Distriktets farligste sving finner du på Hvaler, og blant 11.195 østfoldsvinger er Halden vinneren. Espen Haugvik i Statens vegvesen har nemlig studert og kartlagt 11.195 svinger i vårt fylke, og over 63.000 kurver på Østlandet. Undersøkelsene viser at noen kurver er vanskeligere enn andre.

NY åpning av stort kunstprosjekt på Østfold kunstsenter

Det er stor aktivitet på Østfold kunstsenter om dagen.  18 kunstnere fra hele Østfold skaper kunst for åpne dører i kunstprosjektet "KUTT UT! 2".
Les mer om:

Ja til flere bussavganger, men ikke flere busser i kø

– Dette er å ta tak i utfordringene på en feil måte for å få flere passasjerer, mener Høyres Pål Porsmyr om måten Østfold Kollektivtrafikk løser plassproblem på enkelte ruter. Han tror ikke gratistilbudet vil gi varig økning i bussbruken.
Les mer om:

Fotball-Vestfold til kamp: – Ikke rettferdig

Sogn og Fjordane med 46 lag totalt har én opprykksplass fra 4. divisjon, mens Vestfold/Østfold med 143 lag også bare har én plass. Det reagerer NFF Vestfold på.
Les mer om:

Geir (52) er vinneren i Østfold, kan bli best i landet

Ungt Entreprenørskap har kåret Geir Normann Andersen til årets entreprenørskaps-lærer i Østfold. Fredrikstadlæreren er også nominert til konkurransen på landsbasis.

Kongstensvømmere fikk pris

Piotr Ludwiczak jr. (21) fikk nylig Østfold Svømmekrets elitestipend.
Les mer om:

Ikke snakk ned Østfold-smurfene

– Alt i alt er dette er godt statsbudsjett for Norge og for Fredrikstad, skriver Høyres Pettersen og Schou når de mener FB-redaktør Jon Jacobsen i sin «smurfe-kommentar» var for kritisk til hva statsbudsjettet betyr for Østfold.

Kristin (40) er byens nye advokat

Kristin Kolstad Hansen (40) er advokatfirmaet Ytterbøl & Co. sin 15. advokat i Østfold.

Opprettholder vedtak om å skyte tre ulveflokker

Rovviltnemndene i Hedmark og i Oslo, Akershus og Østfold avviser klagene på vedtaket om å felle alle ulvene i tre flokker innenfor ulvesonen.

Politikere i krisemøte om Østfoldbanen

Politikertopper fra hele Østfold går sammen om en felles sak: Å kjempe for den planlagte utbyggingen av Østfoldbanen.
Les mer om:

Vil skyte tre ulveflokker

Rovviltnemndene i Hedmark og i Oslo, Akershus og Østfold avviser klagene på vedtaket om å felle alle ulvene i tre flokker innenfor ulvesonen.

Politikere i krisemøte om Østfoldbanen

Politikertopper fra hele Østfold går sammen om en felles sak: Å kjempe for den planlagte utbyggingen av Østfoldbanen.
Les mer om:

Krisemøte om Østfoldbanen: – Østfold er og forblir det glemte fylket

RÅDE (NRK): De ledende politikerne frykter for utbyggingen av Østfoldbanen etter at regjeringen lukket pengesekken. Nå danner de en egen gruppe for å kjempe for jernbanens fremtid.

Krisemøte om Østfoldbanen: Går sammen for å kjempe mot byggestopp

RÅDE (VG) Politikertopper fra hele Østfold har nå vært samlet til krisemøte. De skal nå danne en egen gruppe, med alle de politiske partiene, for å kjempe for Østfoldbanen.

Ikke sett på bremsen for Intercity i Østfold

– Vi har forståelse for at samferdselsministeren og Bane NOR nå ser på hvor de kan spare penger. Samtidig må disse nye vurderingene ikke forsinke prosjektet eller gi dårligere løsninger.
Les mer om:

Smurfe-fylket Østfold – og snart kommer Viken og tar oss

Frode Nilsen til FB-kommentar om smurfe-fylket: – Østfold har ni stortingsrepresentanter. Hvor de er og hva de gjør når «våre» store saker skal kjempes igjennom, kan man fort bli usikker på.
Les mer om:

Regjeringen går for felles Østfold-tingrett – nå blir det bykamp om plasseringen

Også regjeringen ønsker å slå sammen fire av fylkets tingretter til en felles stor-tingrett. Går forslaget gjennom i høst, kan Østfold tingrett være i drift allerede fra neste år.
Les mer om:

Politiker frykter togstans: – Nå er det vår tur!

To år etter at Stortinget vedtok rask utbygging av dobbeltspor mellom Oslo og Sarpsborg, er det helt uavklart hva som skjer. Det gjør stortingspolitikerne i Østfold bekymret.

Ingen har klart å stanse Lene (28) fra å selge bildene av seg selv: - Det er lettjente penger

Tilsynelatende ingen kan stoppe Lene Antonsen fra å selge toppløsbilder av seg selv. Ikke Høgskolen i Østfold, ikke potensielle arbeidsgivere og absolutt ikke kritikere som «legger seg opp i noe de ikke har noe med å gjøre».
Les mer om:

Runder snart milliarden

Nye aktører ypper seg, men Dahles Auto er fortsatt størst på bil i Østfold.
Les mer om:

Folk fra Oslo og hele Østfold finner veien til Selbak for å kjøpe sko

Plakatene er håndskrevne og butikkgulvet dekket av vegg-til-vegg-teppe. Likevel finner folk fra Indre Østfold og Oslo veien til Gunnar Heie skotøyforretning på Selbak. Det har de gjort i 70 år.
Les mer om:

Det glemte Østfold?

Når FBs Jon Jacobsen skriver at "alt har forsvunnet uten at en statsråd eller en regjering noen gang har vært fristet til å ta ordet Østfold-pakke i sin munn», så er han enten for ung til å huske, eller latt mye gå i glemmeboka", skriver stortingsrepresentant Svein Roald Hansen.