Nyheter om Østfold


- Vakreste som skjer i Fredrikstad i løpet av hele året

Sa Andreas Lervik fra Østfold fylkeskommune da han erklærte Barnas Verdensdager for åpnet. Her skal vi lukte, smake, hoppe, sprette og klatre - så her er det noe for alle - i alle aldre. Dette blir rett og slett knæll!

Forsvarsansatt siktet for underslag av våpen

Politiet og Forsvaret samarbeidet lørdag om pågripelse av en forsvarsansatt og ransaking av hans bolig i Østfold. Mannen er siktet for grovt underslag av våpen.

VG: Forsvarsansatt siktet for grovt underslag av våpen

Politiet har beslaglagt store mengder våpen fra en mann i Rakkestad i Østfold. Mannen skal ha forsynt seg av våpen fra arbeidsplassen i Forsvaret.

Turkamerater på 78 år har besøkt alle utsiktstårn i fylket: – Flere bør besøke vakre Indre Østfold

For tre-fire år siden bestemte kameratene Erling Charles Olsen og Tom Bratberg seg for å besøke alle utsiktstårnene i Østfold. Nå er jobben gjort, og de to ønsker å dele opplevelsene med andre turinteresserte. - Ikke minst vil vi at vi som bor i strandsonen skal løfte blikket mot Indre Østfold, sier de.
Les mer om:

«Lønnsslippen» en seier for pensjonistene

Pensjonistforbundet Østfold er glad for å opplyse at pensjonister kan få «lønnsslippen» i postkassen fra 1. juli. – Saken viser at det er viktig å stå sammen.
Les mer om:

Fotballkretsen ser på lokaler på Sarpsborg stadion

Sarpsborg 08 er i gang med sitt andre byggetrinn på stadion, og de har tilbudt Østfold Fotballkrets nye lokaler.
Les mer om:

En enda bedre barnehagehverdag i Østfold

Ingjerd Schou argumenterer for bemanning og kompetanse i barnehagene. Hun vil be regjeringen om å gjennomgå reglene for å sikre at det ikke brukes unntak fra kravet om barnehagestyrer for å spare penger.

Pass på båten – båttyver på ferde i Østfold

Hvert år blir hundrevis av mindre fritidsbåter ribbet for store verdier. Mye av utstyret forsvinner til utlandet.
Les mer om:

Surferne trekker mot Østfold - og Glomma!

Hvert år, når vårflommen kommer, dukker det opp en perfekt surfebølge i Glomma, og i år har den vært bedre enn noen gang.
Les mer om:

Gratis bussreise til Idyllfestivalen

Trolig er Idyllfestivalen først ute i Norge. Har du billett til Idyllfestivalen 22. og 23. juni kan du ta gratis buss til Fredrikstad fra hele Østfold. – Vi er jo miljøfyrtårn, og derfor mente vi dette er et miljøbidrag, sier Terje Olsen.

Frykter skogbranner – forbyr all bruk av ild

Faren for skog-, gress og lyngbrann er nå så overhengende at brannsjefene i Østfold har vedtatt å legge ned totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og utmark.
Les mer om:

LSK-rekruttene spilte uavgjort i Østfold: – Keeperen deres var både god og heldig

(Østsiden – LSK 2 2-2). LSK-rekruttene sløste med sjansene, men drøyt kvarteret før slutt fikk innbytter Jonathan Monteiro fulltreff og berget poeng.
Les mer om:

Streikende NRK Østfold-journalister tjener over 20.0000 mer enn andre journalister i fylket

Klubbleder for journalistene i NRK Østfold, Mathias Lunde Kristoffersen, mener det blir feil å sammenligne NRK Østfold med andre lokale mediebedrifter.

Idretten ønsker videre utredning av idrettshaller, ber Sarpsborg si ja

Leder Hilde Stokke i Østfold idrettskrets mener det er stort behov for interkommunale idrettsanlegg for friidrett ved Greåker vgs og for håndball/innebandy ved nye Frederik II vgs. Men da må politikerne i Sarpsborg si ja til å være med.

– Parkeringsbøter på Kalnes virker ganske meningsløst

Smaalenenes Avis-journalist Joachim Constantin Høyer fikk parkeringsbot og måtte ut med over 1.000 kroner på tre dager da kona hans skulle føde på Sykehuset i Østfold Kalnes.
Les mer om:

Østfold Caravan omsatte for 10 millioner bare i åpningshelgen

Én måned etter åpningen av Østfold Caravan konstaterer daglig leder med at de var etterlengtet i Østfold-markedet.
Les mer om:

Fant usikret håndgranat i bil i Østfold

Fylkesvei 110 i Fredrikstad er sperret i nordgående felt.
Les mer om:

Jordbruksoppgjøret handler om langt mer enn tall

– Jordbruket har løsningene, nå gjenstår det å se om regjeringa ønsker å ta dem i bruk, skriver leder Svend Arild Uvaag i Østfold Bondelag om jordbruksoppgjøret der partene onsdag forhandler på overtid.
Les mer om:

Her sitter hele NRK Østfold-gjengen i streikemøte: – Vi skal ikke gi oss

Streikeviljen var på topp da alle de rundt 40 fagorganiserte i NRK Østfold møttes til første streikemøte. De lover at streiken skal markeres også på 17. mai.
Les mer om:

Terje Westfoss (75) markerer 50 års virke på Østfold Kunstsenter

I andre etasje på kunstsenteret er Terje Westfoss i ferd med å stable og henge opp sine arbeider. Han skal vise frem 50 år, det meste av det keramikkarbeider.
Les mer om:

Sps vedlikeholdsløft for fylkesveiene ble nedstemt

– Senterpartiets forslag ville gitt fylkeskommunene forutsigbarhet, rask framdrift  og resultater alt fra neste år, skriver Østfold Senterpartis Ole André Myhrvold og kritiserer de borgerliges program for vedlikehold.
Les mer om:

SISTE: Sykehuset Østfold vurderer dobbeltrom på Kalnes

Sykehuset Østfold har etablert en arbeidsgruppe som skal se på tiltak for å redusere antallet korridorpasienter. Et av forslagene er å innføre dobbeltrom.
Les mer om:

Vann fra snøsmeltingen i fjellet har nådd Østfold: Nå kommer flomtoppen!

Vannføringen i Sarpsfossen er oppe i 2.400 kubikkmeter i sekundet mandag, og NVEs beregninger viser at nivået vil stige til 2.600 på onsdag, for deretter å synke. Vannstanden i Visterflo og Skinnerflo er også høy.
Les mer om:

Kalnes bruker mye mer penger enn planlagt på overtidsbetaling og innleie av personell

Ubesatte stillinger, økt korttidsfravær og overbelegg på mange døgnområder skaper økonomiske utfordringer for Sykehuset Østfold.
Les mer om:

Ann-Kristin fikk pasientjournalen til en ukjent person i posten

Ann-Kristin Sandeggen trodde ikke sine egne øyne da hun oppdaget feilsendingen fra Sykehuset Østfold.
Les mer om: