Nyheter om Østerrike


Spansk avis: Ødegaard ute av spill

Martin Ødegaards leggskade holder ham ute av spill i en måned, melder Marca. Real Madrid opplyste fredag at drammenseren hadde pådratt seg en skade på baksiden av leggen. Hvis opplysningene til Marca stemmer, vil han i så fall miste Norges kamper mot Romania og Østerrike i nasjonsligaen i november. – Vi har ikke hørt noe foreløpig. Vi må vente til Real Madrids medisinere tar kontakt med våre medisinere, sier landslagets assistenttrener Per Joar Hansen til NRK. Ødegaard har vært både skade- og sykdomsplaget de siste månedene.

Landslagsfysio til sykehus med helikopter etter ulykke under trening i Østerrike

Mangeårig fysioterapeut for alpinlandslaget Trond Reginiussen falt og pådro seg brudd i ryggen under trening med Ragnhild Mowinckel i Østerrike lørdag.

Molde enkelt videre i Europa – vant overlegent på bortebane

Molde hadde få problemer med å ta seg videre fra 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen i håndball. Hypo Niederösterreich ble slått 30–21 i Østerrike lørdag.
Les mer om:

Molde enkelt videre i Europa – vant overlegent på bortebane

Molde hadde få problemer med å ta seg videre fra 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen i håndball. Hypo Niederösterreich ble slått 30–21 i Østerrike lørdag.
Les mer om:

Ny smitterekord i Østerrike

I Østerrike ble det lørdag registrert 1.747 nye coronatilfeller. Det er det høyeste tallet som er registrert i landet.
Les mer om:

Mina Fürst Holtmann misset pallen i Sölden

Mina Fürst Holtmann lå på 3. plass etter 1. omgang, men endte på 5. plass da skisesongen dro i gang med storslalåm i Østerrike.
Les mer om:

Hyller kulturen på alpintlandslaget: – Det eneste som skiller oss fra de andre

Det er ingen selvfølge at lille Norge skal være konkurransedyktige mot nasjoner som Italia, Østerrike og Tyskland. Det er også vanskelig å peke på noe som gjøres annerledes enn i andre land, bortsett fra én ting.

Landslagets opprykksjakt avgjøres først i siste kamp

Østerrike og Norge vant begge 1-0 i nasjonsligaen onsdag. Duellen om gruppeseier og opprykk til A-divisjonen avgjøres først i siste runde onsdag 18. november.
Les mer om:

Burde startet med Sørloth

ULLEVAAL STADION (Norge – Nord-Irland 1–0) Et selvmål sørget for at Lars Lagerbäck trolig tar med seg laget sitt til Østerrike for gruppefinale i Nations League 18. november. Det kan bli en hyggelig landslagshøst – tross den triste EM-sortien.
Les mer om:

Nye smitterekorder i Sveits og Østerrike

Alpelandene Sveits og Østerrike satte begge dagsrekorder for registrert coronasmitte onsdag.
Les mer om:

Lagerbäck kan ta en vanvittig rekord fra «the-Drillos» med ny seier i kveld

Med seier over Nord-Irland går Lars Lagerbäck (72) forbi Egil «Drillo» Olsen på seierstoppen med A-landslaget i fotball.Den svenske veterantreneren leder Norge for 34. gang mot nordirene i Uefas nasjonsliga. Han ligger hårfint bak Drillo før avspark. LES: Tyskland og Sveits involvert i målfest En seier sender svensken fra 51,5 i seiersprosent til 52,9. Olsen står på 51,8 på sine to perioder. Disse to er best også når man regner på å unngå tap.

Her får Moldes stortalent råd fra landslagsprofilen

Albert Braut Tjåland skulle spilt EM-kvalifisering mot Østerrike. I stedet fikk ungguttene en liten overraskelse.
Les mer om:

Her får Moldes stortalent råd fra landslagsprofilen

Albert Braut Tjåland skulle spilt EM-kvalifisering mot Østerrike. I stedet fikk ungguttene en liten overraskelse.
Les mer om:

Sondre (16) fikk gode råd fra Norge-profil. Bodøgutten har en plan for hvordan han skal bli best

I oktober skulle G16-landslaget vært i Østerrike for å spille EM-kvalifisering. Men på grunn av koronasituasjonen så ble dette umulig. 
Les mer om:

Norge fikk revansj – Haaland-hattrick i oppgjøret mot Romania

OSLO (Sporten) (NORGE – ROMANIA 4-0) Landslaget i fotball fortsetter å kjøre berg-og-dalbane. Søndag kom en ny oppvisning etter en brutal nedtur med 4-0 mot Romania i nasjonsligaen.Erling Braut Haaland (hattrick) og Alexander Sørloth scoret, som de gjorde i 5-1-seieren i Nord-Irland i september. Etter hjemmetapet mot Østerrike som Lars Lagerbäck kalte en «vekkerklokke» ble det en sovepute. Etter at EM-drømmen havnet i grøfta mot Serbia gir søndagens seier håp om gruppeseier og opprykk til A-divisjonen.– Jeg synes hele laget skal ha ros i dag.

Lagerbäck: Det norske fotballandslaget mangler erfaring

ULLEVAAL: (SPORTEN) Landslagssjef Lars Lagerbäck mener det norske landslagets mangel på erfaring var en sentral årsak til tapet mot Serbia i omspillskampen i nasjonsligaen torsdag.Norge ble til tider rundspilt og tapte 1-2 etter ekstraomganger i skjebnekampen. Dermed tok drømmen om EM brått slutt på Ullevaal.Mye av årsaken handler om erfaring, sa den norske landslagssjefen da han lørdag ettermiddag stilte til pressekonferanse foran nasjonsligakampen mot Romania.– Det er et generasjonsskifte i laget nå. Min erfaring sier at erfaring er utrolig viktig på dette nivået.

Østerrike lover at landet er trygt i vinter, mens nye detaljer om årets smittefest blir kjent

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz har erklært landet som en trygg turistdestinasjon til vinteren, til tross for det store smitteutbruddet tidligere i år.

Det er ikke noe poeng at han fortsetter

Etter 15 kamper uten tap slo Fort Ullevaal store sprekker mot Østerrike. Etter tapet for Serbia ligger alt i ruiner.
Les mer om:

Etterpåklokskap holder ikke nå

Lars Lagerbäck tok på seg skylda for elendigheten mot Østerrike i september. Serbia-kampen kommer uten rettetast og etterpåklokskapens luksus.
Les mer om:

Bojan Zajic: Ser svakheter hos begge lag

Bojan Zajic mener det er en 50-50-kamp mellom Norge og Serbia. Den tidligere Vålerenga-profilen peker på det han mener er klare mangler hos de norske forsvaret.Semifinalen i EM-omspillet er den desidert viktigste fotballkampen for Norge som fotballnasjon. Det er første etappe mot et EM-sluttspill neste sommer, den starter hjemme mot «balkan-boys» (Serbia).Serbia-oppgjøret skulle egentlig vært spilt i mars. Da stoppet pandemien opp det meste.– Hadde vi spilt i mars, kan jeg nesten garantere at Serbia ville vunnet.

Avslørte mental svikt – nå får Norge serbisk advarsel

Landslagssjef Lars Lagerbäck har vært klar på at Norge ikke var godt nok forberedt mentalt før hjemmetapet for Østerrike. Dette er Serbias fordel, mener Bojan Zajic (40).

Norge er godt forberedt på Serbia

Ullevaal: (SPORTEN) Erling Braut Haaland kommer til Serbia-kampen med 35 mål på de siste tolv månedene. Det aller meste handler om han inn mot avspark.Norges Fotballforbund startet oppkjøringen til EM-omspillet med å servere indrefileten direkte. Haaland kom først ut på pressekonferanse sammen med landslagssjef Lars Lagerbäck mandag.Det gjør at Haaland slipper unna flere spørsmål fra mediene før kampen torsdag. Haaland syklet bare litt på ergometersykkel mens deler av troppen spilte fotball under mandagens treningsøkt.Tirsdag trener alle.

EM-sølv til Helene og Marie fra Tønsberg

Seilerne Helene Næss og Marie Rønningen tok sølv i 49er FX-klassen under EM i Østerrike.

Nytt EM-sølv: – Glad for OL-utsettelsen

Etter å ha tatt sitt andre EM-sølv på rad i Østerrike søndag, er egentlig Norges seiling-gullhåp Helene Næss og Marie Rønningen glad for at OL ble utsatt ett år.

Molde møter Arsenal i Europaligaen

Molde ble fredag trukket i gruppe B av Europaligaen. Der skal de møte Arsenal, Rapid Wien (Østerrike) og Dundalk (Irland). Første runde spilles torsdag 22. oktober. De to beste tar seg til sluttspillet.