Nyheter om Østerhus


Boligbygger: – Dette er vanvittig risiko

Njål Østerhus og broren Cato Østerhus bygger boliger på spekulasjon i et trått boligmarked i oljefylket Rogaland. Vanvittig risiko, medgir Njål Østerhus.
Les mer om:

Åpner ny kafé på Stangelandssenteret som skal servere kaffe og retter laget av overskuddsmat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KAFE: - Jeg satt med store ambisjoner i et lite bøttekott her. Det var mange ganger jeg tvilte på meg selv, men jeg tvilte aldri på at dette var et godt prosjekt og etter hvert begynte andre også å se det. Det er kjekt at det ble noe av, sier Sven Are Ek.Han sitter i den gamle gymsalen til Stangeland skole på Stangelandssenteret.

Årets konfirmantar

Her er lista over årets konfirmantar: Humanistiske konfirmantar Folkets Hus, Sauda 4. mai Karsten Berekvam Frikk Bratås Theo Herheim Egge Arin Eirikssønn Åshild Helstrup Hindenes Olav Eino Hovind Odin Ripel Jensen Silje Ekkjestøl Lien Tuva Ekkjestøl Lien Sebastian Listøl Mira Isabella Skaar Madsen Ingrid Renata Nielsen Simen Rønhovde Sindre Steine Jakob Lindanger Sørensen Marvik kapell 4. mai Daniel Byrkjedal Finnvik Hanne Rebekka Hebnes Sondre Hebnes Elias Kjølvik Jelsa kyrkje 5.

I stedet for Skjoldgården kan det komme 130 boliger med hager på taket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SENTRUMSPLAN: Det er snart seks år siden sentrumsplanen for Sola ble vedtatt, men likevel har lite skjedd. I 2017 satte derimot Sola kommune i gang med først bygging av nytt rådhus og deretter nytt sykehjem og nå er også første spadestikk for ny kirke tatt. Eieren av Solagården har også fått godkjent sine planer for å oppgradere og bygge nytt.

Fire eller fem dagars skuleveke?

Me trur at uansett kor ein står i denne saka, kan me vera enige om at denne saka har blitt avgjort på ein svært uprofesjonell måte av våre folkevalde. Då Sand skule gjekk inn for 5 dagars skuleveke i 2016, bestemte rådmannen at kvar bygd skulle få bestemma sjølv. Dersom SU i ei bygd gjekk inn for å innføra 5 dagar skuleveke, kunne ein slå det gjennom politisk. I Erfjord hadde me ei uhøgtidleg avstemming på facebook som viste at eit stort fleirtal ville ha det slik me har det.

- Ønsker mer sirkulasjon i sentrum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TRAFIKK: I denne ukens avis skriver Solabladet om at den avgiftsbelagte parkeringen finner veien til Sola sentrum til nyåret. Dermed er dagene talte for parkering hvor og hvor lenge en vil i sentrum.

Ny milepæl for Sandnes Ulfs storstue

Byggingen av ØsterHus Arena ligger veldig godt an. Torsdag ettermiddag ble den første byggesteinene lagt ned inne på selve arenaen.
Les mer om:

Har solgt syv hytter for 55 millioner kroner

Tor Sigve Vik i Sinneshyttå har satset på det øvre prissjiktet i hyttemarkedet i Sirdal, og fjoråret ble et rekordår. Njål Østerhus bygger for 500 millioner kroner, uten å ha solgt én.
Les mer om:

Kjempar for laksen og elva

Det er Silje Lovra som fortel om tantungen sin. Fastklemt laks Sverre hadde sett ein fisk som hadde sett seg fast mellom to steinar i ein pytt. – Det viste seg å vera ein laks. Den var blodig og hadde begynt å mista noko av fargen, fortel Lovra. Dottera, elleve år gamle Alexandra Hauge Lovra, hoppa i badetøyet og fekk på dykkarmaska.

Mista ni kyr

– Dei siste åra har ikkje gått min veg, konstaterer bonden på Haugsland, som i august for to år sidan opplevde at driftsbygningen blei herja av brann og nær 190 griser brann inne. Ti sjuke kyr Det var for tre veker sidan at bonden på Østerhus oppdaga den første sjuke kua. – Eg såg ei ku på utmarksbeitet som ikkje var i form og tilkalla dyrlege. Kua døydde mens dyrlegen var der.

20 sommarspørsmål

Randi Strand Leirvik er 39 år og bur i Erfjord. Sommaren skal ho bruka på å førebu seg til ny jobb som lærar ved Erfjord skule, i tillegg til å testa ut campinglivet, lesa og bada. Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Det er lett! Markjordbær, måkeskrik og bølgjeskvulp. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Må jo bli Erfjord det, og alle dei flotte plassane me har her. Eg ville ha starta med Bogsfjorden. Din favoritt-sommarmat – Sommarsalat.

Trolljegerprøven: – Elsker denne følelsen

SANDNES: – Jeg kjenner... at jeg... lever..., peser Charlotte Østerhus, nettopp i mål i Trolljegerprøven. Rundt 1900 deltakere gjorde som henne på Foss-Eikeland lørdag.
Les mer om:

Politikerne går for nytt stadion tross økt risiko

SANDNES: Mandag gir det politiske flertallet endelig klarsignal for byggestart av Østerhus Arena, selv om rådmannen understreker at prosjektet gir kommunen økt risiko.
Les mer om:

Njål Østerhus bygger 300 usolgte boliger: – Nå «gunner» vi på

Stavanger-områdets største boligkonsern, Øster Hus Gruppen, bygger 300 boliger uten å ha kjøpere. 350 millioner kroner i likvider sikrer storsatsingen.
Les mer om:

Klager kan føre til kraftige stadion-utsettelser

Sandnes kommune har fått beskjed av kommuneadvokaten at anleggsveien til ØsterHus Arena må byggesaksbehandles likevel. Det betyr at byggestart for den nye stadion blir utsatt.
Les mer om:

Stadionbyggingen: 3000 lastebiler skal inn og ut av stadionområde

Naboer, skoler og barnehager vil bli påvirket av stadionbyggingen som for alvor starter i mai. Arbeidet vil pågå for fullt de neste årene fram til ØsterHus Arena står klar i 2020. Lørdager og kvelder intet unntak.
Les mer om:

Stadionbyggingen: 3000 lastebiler skal inn og ut av stadionområdet

Naboer, skoler og barnehager vil bli påvirket av stadionbyggingen som for alvor starter i mai. Arbeidet vil pågå for fullt de neste årene fram til ØsterHus Arena står klar i 2020. Lørdager og kvelder intet unntak.
Les mer om:

Masiv, Østerhus og kommunen sammen om stadiongaranti

SANDNES: Flertallet i Sandnes bestående av Ap, Frp og Sp, er klar til å gi Sandnes Ulf den nødvendige garantien selv om rådmannen ber dem vente til alle avtaler er signert.
Les mer om:

Sier nei til alle nye boligområder

SANDNES: Sandnes har mer enn nok boligområder klar til utbygging. Verken Dale eller noen av de fem foreslåtte utbyginsområdene til Østerhus er med i forslaget til ny kommuneplan.
Les mer om:

Navnet er klart for Sandnes Ulfs nye hjemmebane

Sandnes Ulf er et solid steg nærmere å realisere drømmen om ny hjemmebane. Byggestart for ØsterHus Arena blir i desember.
Les mer om:

Øster Hus sitter med 192 usolgte boliger - mer enn noensinne

Øster Hus har vært optimistiske og satset gjennom krisen. Men nå har boligsalget stoppet opp. – Vi har 192 boliger under oppføring som ikke er solgt. Det er mer enn vi har hatt noensinne, sier Njål Østerhus til DN.
Les mer om:

Det er nå lys i 10 hus i Jærens nye by

De har flyttet inn i det som kan bli en ny jærby like stor som Lillehammer. Bare en av utbyggerne, Njål Østerhus, har sikret seg areal til 2500 boliger.
Les mer om:

Trafikkulykke i Grimstad

En bilist og en syklist er involvert i en trafikkulykke ved Østerhus. Nødetater er på vei.

Kraftig salgsøkning for boligbygger i Rogaland

– Denne uken solgte vi en bolig til 7,8 millioner kroner. Det er mange år siden sist, sier Rogaland-utbygger Njål Østerhus til Finansavisen. Salget er opp 60 prosent siden nyttår.