Nyheter om Østerhus


Åpner for Sandnes Ulf-Viking på Østerhus Arena

Daglig leder Tom Rune Espedal åpner for at Viking blir motstander når Sandnes Ulf tar i bruk Østerhus Arena for første gang.

Kommunen vil flytte dødssyke Jan Petter mot hans vilje

Mot familiens vilje har Stavanger kommune bestemt at ALS-syke Jan Petter Østerhus må bo i bofellesskap. ALS Norge har kartlagt at ALS-pasienter blir forskjellsbehandlet.

Skatepark, Suldal Bad versus rassikring og kan det bli slutt på leksene?

Håpefulle listekandidatar møtte godt budde ungdomsskulelevar på Sand skule i går ettermiddag der alt frå hurtigbåten og rassikring til leksefri og skatepark var tema. Kvifor gidda å velja Sauda vgs? Under eit stort raudt papirhjarte fekk elevane snakka om sine hjartesaker. Først ute var Espen Skålheim som ville vita kva kandidatane kunna lova av innsats for rassikring i Rødsliane og hurtigbåt-tilbodet. – Båtrutene er veldig viktig for dei som går på Sauda vgs.

Fjerner omstridt stadionvei i Sandnes

SANDNES: Anleggsveien, som har blitt brukt til å frakte masse opp til nye Østerhus Arena, er stengt. I løpet av oktober vil den bli fjernet. Det er et halvt år før planen.
Les mer om:

Sandnes Ulf står bak Sæternes og bruker tid før 2020-løsning

Styret i Sandnes Ulf står last og brast ved trener Bengt Sæternes, og gir seg selv god tid før det blir bestemt hvem som leder laget i 2020 – på nye ØsterHus arena.

Sandnes Ulf står bak Sæternes og bruker tid før 2020-løsning

Styret i Sandnes Ulf står last og brast ved trener Bengt Sæternes, og gir seg selv god tid før det blir bestemt hvem som leder laget i 2020 – på nye ØsterHus arena.

Bollestad møtte bøndene i Suldal

Det manglar aldri på tøffe tema når bønder i distrikta møter landbruksministeren, og det gjorde det heller ikkje på Østerhus i Fjellet, der familien Haugsland i dag tok imot mat-og landbruksminister Olaug Bollestad (KrF). Ho kom i spissen for ein god delegasjon av partiets fylkestingskandidatar, der suldøl Svanhild Løge Skålheim står på sjetteplass. På Østerhus var også medlemmer av Suldal Bondelag inviterte og, etter kortreist fingermat frå Kulp og høglydt og ivrig drøs rundt bordene, var det tid for alvor.

Her kommer det 160 nye boliger og 300 epletrær

TASTA: Ineo Eiendom skal bygge 120 leiligheter og 12–15 «byhus», og Østerhus skal bygge 26 rekkehus på Tasta.
Les mer om:

Boligbygger: – Dette er vanvittig risiko

Njål Østerhus og broren Cato Østerhus bygger boliger på spekulasjon i et trått boligmarked i oljefylket Rogaland. Vanvittig risiko, medgir Njål Østerhus.
Les mer om:

Åpner ny kafé på Stangelandssenteret som skal servere kaffe og retter laget av overskuddsmat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KAFE: - Jeg satt med store ambisjoner i et lite bøttekott her. Det var mange ganger jeg tvilte på meg selv, men jeg tvilte aldri på at dette var et godt prosjekt og etter hvert begynte andre også å se det. Det er kjekt at det ble noe av, sier Sven Are Ek.Han sitter i den gamle gymsalen til Stangeland skole på Stangelandssenteret.

Årets konfirmantar

Her er lista over årets konfirmantar: Humanistiske konfirmantar Folkets Hus, Sauda 4. mai Karsten Berekvam Frikk Bratås Theo Herheim Egge Arin Eirikssønn Åshild Helstrup Hindenes Olav Eino Hovind Odin Ripel Jensen Silje Ekkjestøl Lien Tuva Ekkjestøl Lien Sebastian Listøl Mira Isabella Skaar Madsen Ingrid Renata Nielsen Simen Rønhovde Sindre Steine Jakob Lindanger Sørensen Marvik kapell 4. mai Daniel Byrkjedal Finnvik Hanne Rebekka Hebnes Sondre Hebnes Elias Kjølvik Jelsa kyrkje 5.

I stedet for Skjoldgården kan det komme 130 boliger med hager på taket

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SENTRUMSPLAN: Det er snart seks år siden sentrumsplanen for Sola ble vedtatt, men likevel har lite skjedd. I 2017 satte derimot Sola kommune i gang med først bygging av nytt rådhus og deretter nytt sykehjem og nå er også første spadestikk for ny kirke tatt. Eieren av Solagården har også fått godkjent sine planer for å oppgradere og bygge nytt.

Fire eller fem dagars skuleveke?

Me trur at uansett kor ein står i denne saka, kan me vera enige om at denne saka har blitt avgjort på ein svært uprofesjonell måte av våre folkevalde. Då Sand skule gjekk inn for 5 dagars skuleveke i 2016, bestemte rådmannen at kvar bygd skulle få bestemma sjølv. Dersom SU i ei bygd gjekk inn for å innføra 5 dagar skuleveke, kunne ein slå det gjennom politisk. I Erfjord hadde me ei uhøgtidleg avstemming på facebook som viste at eit stort fleirtal ville ha det slik me har det.

- Ønsker mer sirkulasjon i sentrum

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TRAFIKK: I denne ukens avis skriver Solabladet om at den avgiftsbelagte parkeringen finner veien til Sola sentrum til nyåret. Dermed er dagene talte for parkering hvor og hvor lenge en vil i sentrum.

Ny milepæl for Sandnes Ulfs storstue

Byggingen av ØsterHus Arena ligger veldig godt an. Torsdag ettermiddag ble den første byggesteinene lagt ned inne på selve arenaen.
Les mer om:

Har solgt syv hytter for 55 millioner kroner

Tor Sigve Vik i Sinneshyttå har satset på det øvre prissjiktet i hyttemarkedet i Sirdal, og fjoråret ble et rekordår. Njål Østerhus bygger for 500 millioner kroner, uten å ha solgt én.
Les mer om:

Kjempar for laksen og elva

Det er Silje Lovra som fortel om tantungen sin. Fastklemt laks Sverre hadde sett ein fisk som hadde sett seg fast mellom to steinar i ein pytt. – Det viste seg å vera ein laks. Den var blodig og hadde begynt å mista noko av fargen, fortel Lovra. Dottera, elleve år gamle Alexandra Hauge Lovra, hoppa i badetøyet og fekk på dykkarmaska.

Mista ni kyr

– Dei siste åra har ikkje gått min veg, konstaterer bonden på Haugsland, som i august for to år sidan opplevde at driftsbygningen blei herja av brann og nær 190 griser brann inne. Ti sjuke kyr Det var for tre veker sidan at bonden på Østerhus oppdaga den første sjuke kua. – Eg såg ei ku på utmarksbeitet som ikkje var i form og tilkalla dyrlege. Kua døydde mens dyrlegen var der.

20 sommarspørsmål

Randi Strand Leirvik er 39 år og bur i Erfjord. Sommaren skal ho bruka på å førebu seg til ny jobb som lærar ved Erfjord skule, i tillegg til å testa ut campinglivet, lesa og bada. Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Det er lett! Markjordbær, måkeskrik og bølgjeskvulp. Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Må jo bli Erfjord det, og alle dei flotte plassane me har her. Eg ville ha starta med Bogsfjorden. Din favoritt-sommarmat – Sommarsalat.

Trolljegerprøven: – Elsker denne følelsen

SANDNES: – Jeg kjenner... at jeg... lever..., peser Charlotte Østerhus, nettopp i mål i Trolljegerprøven. Rundt 1900 deltakere gjorde som henne på Foss-Eikeland lørdag.
Les mer om:

Politikerne går for nytt stadion tross økt risiko

SANDNES: Mandag gir det politiske flertallet endelig klarsignal for byggestart av Østerhus Arena, selv om rådmannen understreker at prosjektet gir kommunen økt risiko.
Les mer om:

Njål Østerhus bygger 300 usolgte boliger: – Nå «gunner» vi på

Stavanger-områdets største boligkonsern, Øster Hus Gruppen, bygger 300 boliger uten å ha kjøpere. 350 millioner kroner i likvider sikrer storsatsingen.
Les mer om:

Klager kan føre til kraftige stadion-utsettelser

Sandnes kommune har fått beskjed av kommuneadvokaten at anleggsveien til ØsterHus Arena må byggesaksbehandles likevel. Det betyr at byggestart for den nye stadion blir utsatt.
Les mer om:

Stadionbyggingen: 3000 lastebiler skal inn og ut av stadionområde

Naboer, skoler og barnehager vil bli påvirket av stadionbyggingen som for alvor starter i mai. Arbeidet vil pågå for fullt de neste årene fram til ØsterHus Arena står klar i 2020. Lørdager og kvelder intet unntak.
Les mer om: