Nyheter om Østebø


Den nye politistasjonen skal ligge i det gamle Expert-bygget på Østebøsletta

I dag ble det kjent hvor politiet i Risør skal holde hus. De får adresse på Østebø.

Emilie skal opp til eksamen som artist

– Finner du ett eller to ansikter i salen når du skal spille, er det nok, sier Emilie Røine Østebø. 6. juni går hun opp til eksamen som artist ved Skeisvang.
Les mer om:

Har sanert siden september: - Naboene har gitt oss kaker, konfekt og boller

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det gir oss ekstra glede i å komme på jobb, sier Ole Andreas Sørensen.For mens det ofte kan virke som folk ikke kan fordra at entreprenører river opp gata deres eller hamrer i vei fra tidlig om morgenen, så har nabolaget i Fredtunvegen og Mostunvegen tatt i mot Stangeland Maskin med åpen armer.- Vi har revet opp veiene, gravd oss inn på eiendommer og sperret gårdsrommet. Og så kommer de med kaker, boller og konfekt til oss.

Fortsatt flammer flere dager etter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet var ute med hakker for å kjøle bakken ned og slukke det som lå under overflaten. Det var flammer i Årstadmarka også på fredag, etter skogbrannen i Sokndal som startet tirsdag forrige uke. Landskapet var fortsatt svart og svidd mot helgen, og temperaturen i bakken var så høy at det var varmt å bevege seg i området.

Har sluppet urenset kloakk rett i Karmsundet i over ett år

Kommunen oppdager årlig flere huseiere som slipper urenset kloakk rett i sjø og vann. Rørlegger Tor Øivind Østebø forteller at å rydde opp kan koste huseiere flere hundre tusen kroner.
Les mer om:

Klassisk i kyrkja, trubadur på Pibbaren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Quiz på Grand Det blir quiz på Grand Hotell fredag kveld. - Me skal vera i konsulatet, så det er plass til alle som skal vera med, seier quizmaster Roald Ripland. Han røper at det vil koma nokon spørsmål om påsken.Loppemarknad i Strandgaten Hvite Bånd i Egersund arrangerer bruktmarknad og loppemarknad.

Levekårsutvalet vedtok femdagars skuleveke

Leiar i utvalet, Ola Jelsa (Sp), sette fram forslag om å utsetja oppstarten til skuleåret 2020-2021. Det ville ingen av dei andre rundt bordet vera med på. Stort trøkk Det var tomt på tilhøyrerstolane i kommunestyresalen då utvalet skulle gjera vedtak i den betente skulesaka.

Vil ha fem dagars skuleveke for alle

Om kommunestyret førstkommande tysdag delegerer avgjerda til levekårsutvalet, betyr det at alle skulane i Suldal vil ha fem dagars-veke allereie frå skulestart i august. I dag har Sand og Vinjar skule fem dagars skuleveke, og Marvik skule har vedtatt å gå frå fire til fem dagar frå hausten. – Tanken var god Sand (SV) vil ha denne vanskelege saka avgjort før dei nye kommunestyrepolitikarane tar over. – Tanken var god, men det er ikkje alltid me ser konsekvensane av vedtaka me gjer.

– Jeg har kjent Fredrick siden han ble født

Bernhard Østebø har kjent Fredrick Arnøy hele livet. Han ble født dagen etter at Bernhard fikk sin eldste sønn. Nå stiller de to ut sammen.
Les mer om:

La grunnlaget på kjøkkenbenken til farmor

Håvard André Josdal Østebø har gått frå kjøkkenbenken til farmor på Helleland til Bocuse d'Or.
Les mer om:

Se Bocuse d’Or direkte

Her kan du følge Christian André Pettersen, Håvard André Josdal Østebø og de andre kokkene som kniver om å bli best i verden direkte.

Se Bocuse d’Or direkte fra tirsdag klokken 10

Her kan du følge Christian André Pettersen, Håvard André Josdal Østebø og de andre kokkene som kniver om å bli best i verden direkte.

Ser du det samme som Paul i denne nysprengte fjellveggen?

Paul Østebø la straks merke til «bildet» som trådte fram i fjellveggen som nå er sprengt ut mellom Bergsmyr og Grendstøl.
Les mer om:

Programmet til Trondheim Calling er komplett

Trondheim Calling, som har vokst til å bli en av Norges største showcasefestivaler, er i dag ute med det siste artistslippet før festivalen arrangeres i slutten av januar og begynnelsen av februar neste år. Sist vinter trakk trondheimsfestivalen over 1000 konferansedeltagere og 8000 publikummere.

Stemte for eitt sentralkjøkken og fusjon av Suldal Elverk

Etter ein lang diskusjon om Framtidas omsorg, der det meste også i går kveld dreidde seg om valet mellom eitt eller to kjøkken, enda fleirtalet for å gå for rådmannens innstilling om vidare arbeid med oppretting av eitt sentralkjøkken på Sand. Fleirtalet ønskte eitt kjøkken Fleirtalet stemte for levekårets innstilling, med unntak av kjøkkenspørsmålet. Tone Mari Sand (SV) sitt forslag om å gå for rådmannens innstilling om sentralkjøkken på Sand fekk 13 stemmer.

Mye mer enn 50 nyanser av grått

UTSTILLING: Multikunstneren Bernhard Østebø er en kunstner som fortjener større oppmerksomhet.
Les mer om:

Oline er klar for yrkes-NM

Oline Østebø Mæland er en av deltakerne under yrkes-NM neste uke.
Les mer om:

20 sommarspørsmål

Nemn tre ting som får deg i sommarstemning – Det må vera grilling, familie og ikkje minst festivalar! Kva vil du visa fram av Suldal til ein som er her for første gong? – Naturen i Suldal, absolutt. Her har me både skog, fjell og sjø tett på. Din favoritt sommarmat? – Grilla svinekjøt med nykokte poteter frå eigen gard og ein frisk salat. Føretrekkjer du fjord eller fjell om sommaren? – Det er jo fjorden eg har vakse opp med, sjølv om fjellet heller ikkje er langt unna.

Europamester Christian unner seg bare én fridag - så er det på an igjen

Christian André Pettersen og Håvard André Josdal Østebø er litt trøtte og veldig glade dagen etter at de gikk til topps i Bocuse d’Or Europa. Nå starter forberedelsene til verdensfinalen i Lyon.

Til topps i EM i kokkekunst

Håvard André Josdal Østebø fra Eigersund gikk sammen med det norske laget til topps i det prestisjefylte europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or Europe.
Les mer om:

Deltar i EM i kokkekunst

Håvard André Josdal Østebø fra Eigersund er i Torino for å delta i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe. Det norske laget går i ilden i dag og resultatet kommer klokka 18.00.

Levekårsutvalet vil ikkje leggja ned u-skulen på Nesflaten

Det blei lite debatt, men desto fleire hjartesukk og vitnesbyrd om tvil og innvendig kamp då dei fem folkevalde i levekårsutvalet i dag hadde saka på bordet i ettermiddag. Reisetid-samvitet Berre Aps Johne Johnsen stemte mot Nina Østebø (V) sitt forslag om å la ungdomsskulen i Øvre Suldal halda fram som i dag, elles fekk Venstres forslag støtte frå Ola Jelsa (Sp), Tone Mari Sand (SV) og Sverre Underbakke (H). Dermed fall rådmannens innstilling om å leggja ned ungdomssteget frå skuleåret 20/21.

- Det har vært ti fantastiske år

Mandag var en merkedag for GTI samdrift, som består av Gabriel Joa, Tor Gunnar Østebø og Ivar Rege. Sammen har de holdt ut gjennom tykt og tynt i ti år.
Les mer om:

Full parkering og mange på tur

Parkeringsplassen på Østebø blir flittig brukt i påsken for folk som skal til Brufjell, Oddan eller Sandviga.
Les mer om:

– Kan få oss til å forstå mer om hva som hendte på Utøya

– Denne filmen kan øke forståelsen for hva som skjedde på Utøya, mener Bernhard Østebø.
Les mer om: