Nyheter om Ørland


44-åringen avgjorde for Ørland

Da lokaloppgjøret mellom Ørland og Rissa stod og vippet tok evigunge Erik Olafsen ansvar.
Les mer om:

Her er Fosens nye F35-fly

Høytidelig avduking da Ørlands første (eller andre) F35-fly landet i Ørland sparebank.
Les mer om:

HV-ungdommer fra Trøndelag gikk til topps i internasjonal konkurranse

Deltakere fra både Steinkjer, Ørland og Trondheim sørget for at HV12 sitt ungdomslag gikk til topps i HvSS Ungdomstävling 2017.

Avskåret fra omverdenen

Flere husstander på Reitan i Ørland er uten vegforbindelse. Reitanbekken gravde av vegen da kulverten ikke greide å svelge unna vatnet.
Les mer om:

Mange bilder fra Ørland Sparebank Cup

Send oss dine bilder: redaksjonen@fosna-folket.no eller bruk #fosnafolket på sosiale medier.
Les mer om:

Lager treff for alle fosninger

Ørland Pistolklubb ved Bjørn Harald Vik og Arild Instebø går sammen for å arrangere fest i «Hesteskoen» i den yrkesskolen. Der kan «gamle» og «nye» fosninger treffes i god gammel ørlandsdagånd. – Det var næringsforeninga som utfordret oss, sier Vik.
Les mer om:

Lager treff for gamle fosninger

Ørland Pistolklubb ved Bjørn Harald Vik og Arild Instebø går sammen for å arrangere fest i «Hesteskoen» i den yrkesskolen. Der gamle fosninger kan treffes i god gammel ørlandsdagånd. – Det var næringsforeninga som utfordret oss, sier Vik.
Les mer om:

Tidenes største sia oppstarten

– Det gjenstår å fintelle antallet deltakere på cupen, men vi har aldri hatt påmeldt så mange lag som i år, sier Arild Risvik, leder for Ørland Sparebank Cup.
Les mer om:

Vil sette 40 år på dagsorden

Fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) fra Ørland kommer sannsynligvis inn på Stortinget til høsten. Da lover hun å sette 40 års nedbetalingstid av bompenger for store samferdselsprosjekt på dagsorden.
Les mer om:

- Senter er kanskje blitt mer et symbol enn noe annet

Fylkesmannen tok med seg sin direktør for kommunalstaben og en seniorrådgiver da hun besøktebåde Ørland og Bjugn før felles kommunestyremøte den 22. august.
Les mer om:

Flere vannlekkasjer

To vannlekkasjer i Ørland kommune gjør at mange beboere er uten vann onsdag.
Les mer om:

Nå kommer Polkabjørn

Til høsten skal trekkspiller Kleine Heine og Polkabjørn ut på landevegen igjen. Lørdag 7. oktober er det oktoberfest med duoen i Ørland kulturhus.
Les mer om:

Ni dager til fristen går ut

Innen 25. august, tre dager etter felles kommunstyremøte, må Bjugn og Ørland kommuner ha oppfylt de første av Fylkesmannens krav.
Les mer om:

Fosser frem i kommune-NM

Ørland kommune fosser frem i NHOs kommune-NM, og er den kommunen i landet som øker femte flest plasseringer.
Les mer om:

Et hett navn i kjøkkenbransjen

Den nye kjøkkensjefen ved Ørland Kysthotell kommer opprinnelig fra Thailand, men lager mat fra alle verdenshjørner. En egenskap han ikke liker hos folk er latskap.
Les mer om:

Inspirerende møte med NATO-sjefen

Jens Stoltenberg dukket overraskende opp på årets sommerleir på Utøya. Julie Leirtrø Ring og Signe Tettli Sylten, som begge er fra Ørland, var blant de som møtte NATO-sjefen.

Får fire millioner til digitalisering og infrastruktur

Ørland og Bjugn får fire millioner kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet til å utbedre infrastrukturen i felles ny kommune.
Les mer om:

- Jeg tror det fortsatt nesten ikke

I desember gjester Johnny Logan Ørland kulturhus og Fosen for første gang. Med seg har han et orkester på 16 mann.
Les mer om:

Forsvarsbygg tar full gjennomgang om fritidsboliger

Forsvarsbygg tar en ny runde med sin juridiske avdeling og Forsvarsdepartementet for å forsikre seg om at deres vurdering om at fritidsboliger rundt Ørland flystasjon ikke har krav på støytiltak er riktig.

- Fantastisk! Jeg trodde ikke det var sant da jeg fikk høre det

Olav Gunnar Berger synes det er fantastisk at fylkeskonservatoren forutsetter at Ørland kommune tar med seg kunnskapsgrunnlaget om kulturminner han har utarbeidet inn i arbeidet med ny arealplan til høsten.
Les mer om:

Ørland BK herjer i Dana Cup

Det har vært dejlig å være ørlending i Danmark.
Les mer om:

Ørland BK herjet i Dana Cup

Det var dejlig å være ørlending i Danmark.
Les mer om:

Departementet lagde reguleringen, men vil ikke si hva den innebærer

Kommunal- og moderniseringsdepartementet fastlo ordlyden i reguleringsplanen som omhandler støytiltak rundt Ørland flystasjon. Men de vil ikke si om det gir fritidsboliger rett til støytiltak eller ikke.
Les mer om:

Slik er bredbåndsdekningen

Ørlaand kommune forventer stor vekst i kommunen de neste årene i forbindelse med utvidelsen av Ørland flystasjon. En vesentlig faktor for at folk og bedrifter etablerer seg i kommunen er internettforbindelsen.
Les mer om:

Får hjelp fra naboene til å lagre 2500 lastebillass

Massene fra gravearbeidet til Ørland sparebank arena skal bli utfylling i Brekstadbukta. Lang saksbehandlingstid gjør at kommunen må ha hjelp for å lagre 2500 lastebillass før massene skal på sjøen.
Les mer om: