Nyheter om Øksnes


Nå selger Cermaq slakteriet i Vesterålen: - Det har vært en krevende, men god prosess

Cermaq Norway har inngått avtale om salg av lakseslakteriet i Alsvåg i Øksnes kommune i Vesterålen.
Les mer om:

– En form for styrt avvikling

Stortinget vedtok i går å si nei til Senterpartiets forslag om lensmenn på hvert lensmannskontor. Dette frykter lensmannen i Øksnes er en styrt avvikling.
Les mer om:

Bryggeri flytter fra Larvik til Skien: – Vi har ikke nok plass

LARVIK/SKIEN: Larvik Mikrobryggeri satser og utvider. Nå flyttes bryggeriet fra Verksgården til Skien, og produksjonen både effektiviseres og dobles. – Resultatet blir øl av høyere kvalitet, sier daglig leder Fredrik Øksnes.
Les mer om:

– Har utvalget gjort hjemmeleksen sin i skolestrukturdebatten?

– Skolestrukturdebatten har i den siste tiden rast i Øksnes. Nok en gang kommer den opp. Denne gangen i forkant av en etterlyst oppvekstmelding, som skal se på helheten i oppveksttilbudet i Øksnes. Grunn? Økonomi.
Les mer om:

Vil gjøre frivilligsentralen kommunal

Rådmannen i Øksnes ønsker tettere bånd mellom kommunen og frivilligheten i kommunen.
Les mer om:

Kjell Halvar fikk den aller første ildsjelprisen

Den aller første ildsjelprisen i Øksnes gikk til Gisløyas Kjell Halvar Nilsen.
Les mer om:

Konstituerer ny kommunalsjef

Øksnes kommune vil kun ha kommunalsjef for helse og omsorg i 60 prosent stilling frem til ny person er ansatt i jobben. Birgit Flåten tar midlertidig over stillingen.
Les mer om:

– Rutetilbudet viktig for turismen

Vesterålen Reiseliv er de siste som har skrevet en uttalelse mot forslaget å legge ned hurtigbåttilbudet i Øksnes Vestbygd.
Les mer om:

Mistet lappen etter å ha kjørt 115 km/t i 60-sone

Politiet hadde i natt fartskontroll i Øksnes.
Les mer om:

Forlot møterommet for å bli enig om vedtak i vei-sak

Selv om lovverket ikke gir anledning til det, gikk teknisk hovedutvalg i Øksnes i onsdagens møte ut av møterommet for å bli enig om vedtak rundt ny veitrasé til Vornes.
Les mer om:

Hovedutvalget vil utrede mer

Teknisk hovedutvalg i Øksnes ønsker mer informasjon og tall på bordet før de tar stilling til hvor en ny veitrasé til Vornes skal gå.
Les mer om:

– Jeg skjønner frustrasjonen

Kommunalsjef teknisk i Øksnes beklager at kommunen ikke har kapasitet til å behandle alle byggesaker som kommer inn. Nå skal kommunen ansette ny byggesaksbehandler.
Les mer om:

– Jeg frykter at vi kommer til å miste flere av legene

Rådmannen har bedt politikerne i Øksnes si nei til legenes forespørel som fastlønn. Kommuneoverlegen slakter saksutredningen, og etterlyser dialog. Hun frykter at flere av legene vil slutte om ikke noe blir gjort. Tirsdag sendte hovedutvalg for helse og sosial saken tilbake til administrasjonen, med bestilling av en grundigere saksutredning.
Les mer om:

Ordfører inviterer til åpent møte om hurtigbåtkutt

For to uker siden ble det klart at fylkesråden for samferdsel vil kutte i hurtigbåtetilbudet i Øksnes. Nå inviterer ordfører Karianne Bråthen til dialogmøte.
Les mer om:

Vurderer innsparing med større klasser og færre lærere

Kommunestyret i Øksnes har bedt rådmannen se på muligheter for innsparing ved å endre modell for tildeling av ressurser til skolene.
Les mer om:

Vil utsette saken i påvente av faglige vurderinger

ØTLs Jørn Martinussen mener kommunestyret i Øksnes ikke har gitt rådmannen mandat til å utrede skolestruktur kun med bakgrunn i økonomi. – Vi har orientert politikerne om at det var dette vi kom til å rekke på den tida vi er gitt, svarer rådmannen.
Les mer om:

Synne turnerer Europa rundt med Kvelertak og Metallica

Synne Stenersen fra Øksnes reiser dette året på turné med Metallica. Og fortsatt blir hun starstruck hver gang hun ser dem.

Vil ikke gi legene fastlønn

Legene i Øksnes har bedt om å få fastlønn for å skape mer stabilitet ved legekontoret og gjøre kommunen mer attraktiv for nye leger. Rådmannen mener imidlertid det vil bli betydelig dyrere for kommunen, og råder politikerne til å si nei.
Les mer om:

Planlegger stort boligprosjekt på Myre

Klotind Eiendom søker Øksnes kommune om å få kjøpe tomt til et større boligprosjekt.
Les mer om:

– Vi trenger mange bøssebærere

Det nærmer seg årets tv-aksjon. I Øksnes oppfordres bøssebærere til å melde seg.
Les mer om:

Brant ned hus på Oppmyre

Både himmel og hus sto i brann da Øksnes brann- og redningstjeneste hadde øvelse torsdag kveld.
Les mer om:

– Vi gleda oss nåkka djævelsk

Alsvågbandet Heimsnekkarlaget håper på fulle hus både i Øksnes og Andøy i helga.
Les mer om:

– Uten rakner tilgjengeligheten til Øksnes vestbygd

Flere aktører tilknyttet Øksnes vestbygd ber i et åpent brev til samferdselsavdelingen i Nordland fylkeskommune om at hurigbåtens anløp i Skjerfjord opprettholdes.
Les mer om:

Tok «71 grader nord» med seg hjem til Øksnes

De siste dagene har et stort tv-team vært i Øksnes for å gjøre opptak til en ny sesong av kjendisutgaven av «71 grader nord». – Det kunne ikke blitt bedre. Alt viser seg fra sin beste side, sier øksnesværing Synne Bolstad (29), som har lokket tv-kollegene med seg hjem.
Les mer om:

Fylkeskommunen mener denne «hytta» ikke passer inn i Nyksund

Nordland fylkeskommunes kulturminneavdeling fraråder Øksnes kommune å tillate bygging av en fritidsbolig i Nyksund. – Vår oppfatning er at det omsøkte tiltaket i for sterk grad vil bryte med det eksisterende bygningsmiljøet i Nyksund, sier fylkeskommunen.
Les mer om: