Nyheter om Økokrim


Saksøker menneskerettighetsleder for internettgambling

Økokrim mener lederen for den mystiske menneskerettighetsorganisasjonen i Stavanger gamblet bort nesten 11 millioner kroner før konkursen. Nå går bostyret til retten for å få pengene tilbake.
Les mer om:

Økokrim: Flere milliarder forsvinner ut av landet uten tilsyn

Årlig overfører betalingsagenter milliarder kroner for kunder fra Norge til utlandet. Økokrim er kritisk til at overføringene ofte foregår uten kontroll.
Les mer om:

Nå har Økokrim overtatt denne unike saken

Det 263 meter lange lasteskipet «Harrier» skulle smugles ut av Norge til ulovlig opphugging på ei strand i Pakistan, mener norske myndigheter. Nå har Økokrim overtatt politietterforskningen.

Økokrim kaller inn til møte om NDLA

Kontrollutvalget i Telemark vil ha svar på om noe straffbart har skjedd i det offentlige læremiddelselskapet NDLA. Tirsdag møter de Økokrim.
Les mer om:

Krev nærare to millionar frå barnehage

Landets eneste politiavdeling for miljøkriminalitet bør nedlegges, konkluderer et utvalg Regjeringen har nedsatt. Det vil føre til enda flere henleggelser av miljøkriminalitet, advarer Økokrim.
Les mer om:

Alvorlige miljøsaker henlegges selv om politiet har alle bevisene

Landets eneste politiavdeling for miljøkriminalitet bør nedlegges, konkluderer et utvalg Regjeringen har nedsatt. Det vil føre til enda flere henleggelser av miljøkriminalitet, advarer Økokrim.

Sve ber styret i Helse Møre og Romsdal gå av

Ny politireform vil legge ned Utrykningspolitiet og slå sammen Kripos og Økokrim.

UP-sjefen: – Frykter flere dødsfall på veiene

Ny politireform vil legge ned Utrykningspolitiet og slå sammen Kripos og Økokrim.

Utvalg vil legge ned UP – sjefen frykter flere trafikkdrepte

Ny politireform vil legge ned Utrykningspolitiet og slå sammen Kripos og Økokrim.

Ber Økokrim etterforske offentlig læremiddelselskap

To kontrollutvalg vil sende bekymringsmelding til Økokrim etter avsløringene rundt NDLA. – Det er snakk om store penger og bekymringsverdige dobbeltroller, sier lederen i Telemark.
Les mer om:

To kristiansandere involvert i millionsvindel

Økokrim mener to menn i 60-årene fra Kristiansand har svindlet til seg 36 millioner kroner fra det offentlige. De er tiltalt for skatteunndragelse gjennom Skattefunnordningen som de skal ha fått for påstått forskning- og utviklingsarbeid fra Dubai. De to mennene…

Tiltalt for underslag av 49 millioner kroner

Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for å ha underslått nesten 50 millioner kroner fra Gartnerhallen gjennom en årrekke.
Les mer om:

Jo Lunder inn i styret hos Stein Erik Hagens investeringsselskap

Den tidligere korrupsjonssiktede Vimpelcom-sjefen Jo Lunder gjør nå comeback i norsk næringsliv etter at Økokrim droppet hele saken mot han. Lunder er nå på plass i styret i investeringsselskapet til Stein Erik Hagen.
Les mer om:

Falske soldater rundlurer norske kvinner på nettet

Økokrim mottar hver eneste dag varsler fra godt voksne kvinner som har latt seg lure av sjarm og lovnader om kjappe penger. Flere har tapt hundretusener av kroner.
Les mer om:

Mener Økokrim bevisst går etter toppledere

Flere advokater som har ført saker mot Økokrim, reagerer på enhetens fokus på å gå etter næringslivsledere. – I store og alvorlige økonomiske straffesaker vil ofte det ofte være ledere og rådgivere som er mistenkt, sier Økokrim.
Les mer om:

Varsler «rekordstort» erstatningskrav på vegne av Jo Lunder

Etter at Økokrim har henlagt siktelsen mot ham, ønsker Jo Lunder først og fremst å «få igjen pusten». Den tidligere Vimpelcom-toppens forsvarer varsler et historisk høyt erstatningskrav.
Les mer om:

Økokrim henlegger korrupsjonssiktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef

Økokrim har henlagt siktelsen om grov korrupsjon for tidligere administrerende direktør Jo Lunder i teleselskapet Vimpelcom.

Mann siktet for grovt økonomisk utroskap i Boligbygg-saken

En person er pågrepet og siktet for grovt utroskap etter at Økokrim innledet etterforskning av boligkjøpene til kommunale Boligbygg i Oslo.
Les mer om:

Person siktet i Boligbygg-saken

En innleid konsulent i Boligbygg er siktet for grov økonomisk utroskap etter at Økokrim startet etterforskningen av eiendomskjøpene til Boligbygg.
Les mer om:

Flere siktet for korrupsjon

Flere personer er siktet for korrupsjon i en større etterforskning av flere byggesaker i Larvik kommune som Økokrim og lokalt politi arbeider med.
Les mer om:

Økokrim ble også varslet om Jensen

Etter at tipset om at Eirik Jensen mottok penger fra kriminelle ble lagt bort, tok advokat Reidar Andresen kontakt med Økokrim. Heller ikke denne gang førte varselet frem.

Økokrim: – Nesten umulig å oppklare denne type kriminalitet

Festspillene i Nord-Norge svindlet for 770 000 kroner via epost. Slik etterforskning tar gjerne flere år, ifølge Økokrim.
Les mer om:

Nektet for å ha gamblet med menneskerettighetspenger

Økokrim mener at menneske­rettighets­aktivisten Loai Deeb har underslått 10 millioner kroner og brukt dem på kasinospill på nettet. – Politiet kommer med masse tull, svarer Deeb.
Les mer om:

Økokrim: – Må være påpasselig når man jobber med kulturminner

Rettssaken etter oppussingen av Tingvoll kirke, startet i Nordmøre tingrett i dag. Tiltalte erkjente straffskyld, men er uenig i størrelsen på straffen. Økokrim mener saken er en viktig prinsippsak.
Les mer om:

Politiet: Beslag i 400 verk de ikke vet hvem eier

Og de vet heller ikke hvordan de skal finne eierne uten dokumentasjon. – Det er viktig å registrere det du har, sier Økokrim.
Les mer om: