Nyheter om Øglænd


Norge har en kristen kulturarv

I fredagens Fvn, 30.august, etterspør Kristian Øglænd Loose hva Høyre mener med at vi bygger vår politikk på vår kristne kulturarv.
Les mer om:

Sykkelhistorie fra Sandnes på nye frimerker

For første gang er sykler hovedmotiv på norske frimerker. Posten Norge lanserer fredag fire ulike frimerker med noen av de mest kjente modellene. Og to av frimerkene viser DBS-sykler produsert av Jonas Øglænd.

Foreldra til Sunniva ønsker forvaring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein 18 år gammal mann frå Varhaug er sikta for å ha drepe Sunniva Ødegård (13). Onsdag morgon startar rettssaka mot 18-åringen, som har vore varetektsfengsla heilt sidan han melde seg som vitne på kvelden måndag 30.

- Overraskende at det var slik på Sola

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)HISTORIE: 9. april 1940 er en dato vi alle har et forhold til. De som er født i mellomkrigsårene husker dagen som en mørk dag i eget liv, dagen da hjemlandet ble okkupert av en fremmed makt som skulle kontrollere landet med jernhånd i fem lange krigsår.

Mengder med nedgrovne dyrekadaver er funne på gard i Time

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fleire nedgrovne dyrekadaver vart nyleg oppdaga på den konkursramma garden på Høyland ved Lye. Dyrekadavera vart oppdaga av ein entreprenør under grøftegraving på eit jorde.- Større mengde dyr Odd Ivar Berget, avdelingssjef i Mattilsynet, er godt kjent med saka.- Dette skal bare ikkje skje. Døde dyr skal leverast til godkjent mottak, som i praksis er Norsk protein.

Den gule safiren

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FLY: Etter at de siste jagerflyene forlot Sola i starten av 90-tallet er det få fly som har vært mer karakteristiske for Sola enn Saab 91 Safir. Det gamle treningsflyet ble innfaset i Luftforsvaret i siste halvdel av 50-tallet som skolefly.

Her er årets konfirmanter

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ræge kirke Søndag 28. april kl. 11:Adele Rostøl LammenesAleksander OlsenAune Tveit KlingsheimDavid NygårdEmma BybergErik Aleksander TimmKaren KjelbyKristine Vigdel SkalvikLina MaldeMarcus A. Mortveit SchefströmMari KlingsheimMatilde PaulsenNora HandelandThea Louise Hoch28. april kl.

Starter Prima Seafood: Vil gjøre Egersund størst igjen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi har en målsetning om å bidra til at Egersund igjen blir landets største fiskerihavn. Det skjer ikke i år, men sånn etter hvert…Det mangler ikke på ambisjonene hos Einar Johan Berge, som forbereder seg til å møte opp på ny jobb i mai. Mye er riktignok likt for Berge. Samme arbeidsplass, samme stilling og samme kontor.

Etterkommer etter Jonas Øglænd selger luksuseiendom på Hjelmeland

Prakteiendom på Hjelmeland er til salgs for 15 millioner kroner. Huset er over 500 kvadratmeter og tomta nær 16 mål, med fjordutsikt og egen strandlinje. Det er også innendørs basseng, store altaner, naust, brygge og en garasje større enn vanlige bolighus.
Les mer om:

Lokalsamfunn rystet av drap to ganger. Bistandsadvokaten: - Heldigvis ikke ofte

Harald Øglænd var bistandsadvokat også forrige gang et lokalsamfunn på Jæren ble rammet av drap.
Les mer om:

Lettelse over framskritt, men behov for svar

Bistandsadvokat Harald Øglænd sier at familien kjenner lettelse over at det er framdrift i etterforskningen, men at flere spørsmål fremdeles er ubesvart.
Les mer om:

Bistandsadvokat: Viktig for foreldrene å vite hva som har skjedd

Foreldrene til Sunniva Ødegård (13) er lettet over at politiet har pågrepet og siktet en person, men håper på flere svar, sier bistandsadvokat Harald Øglænd.
Les mer om:

– Livsfarlig å sykle her

Celine T. Øglænd (11) falt av sykkelen på grunn av masse grus i Bispe-veien. Pappa Ole Jakob mener kommunen ikke gjør jobben sin.
Les mer om:

De vil lage et kattehus

Kristine Isaksen og Kjell-Inge Øglænd hjelper katter med å finne nytt hjem. Nå er de på jakt etter et lokale for å kunne huse flere firbeinte.
Les mer om:

De vil lage et kattehus

Kristine Isaksen og Kjell-Inge Øglænd hjelper katter med å finne nytt hjem. Nå er de på jakt etter et lokale for å kunne huse flere firbeinte.
Les mer om:

Øglænd system må permittere mellom 10 og 16 årsverk

Øglænd System jobber aktivt med å få opp ordrevolumet slik at alle de berørte kan komme tilbake i arbeid snarest mulig.
Les mer om:

Øglænd system må permittere mellom 10 og 16 årsverk

Øglænd System jobber aktivt med å få opp ordrevolumet slik at alle de berørte kan komme tilbake i arbeid snarest mulig.
Les mer om:

Årets bedrift i 2016 permitterer

Øglænd System ble kåret til årets bedrift i 2016. Nå permitterer virksomheten. Permitteringene vil berøre mellom 10 og 16 årsverk, går det frem av informasjon som Aftenbladet har fått fra bedriften.
Les mer om:

Øglænd System skal dobles

Storkonsernet Hilti har store planer for Klepp-konsernet Øglænd System. – Vi ser for oss en dobling både av omsetning og antall ansatte i løpet av seks til åtte år, sier Matthias Gillner, direktør for Hiltis internasjonale energi- og industrivirksomhet.
Les mer om:

Selges for to milliarder

Industribedriften Øglænd System selges for over to milliarder kroner – en dobling siden salget for 3,5 år siden. 
Les mer om:

Selges for to milliarder kroner

Industribedriften Øglænd System selges for over to milliarder kroner – en dobling siden salget for 3,5 år siden. 
Les mer om:

Storkonsern fra miniputtstat kjøper Øglænd System

– En veldig spesiell dag, sier Gunnstein Austigard. Tirsdag ble Øglænd System-gruppen, som han grunnla i 1977, solgt til storkonsernet Hilti Group fra miniputtstaten Liechtenstein. Kjøpesummen er hemmelig, men antas å ligge rundt 2 milliarder kroner.
Les mer om:

Billige kopibunader gjør også nytten

Barnebunaden trenger ikke koste skjorta. - Del, bytt og kjøp brukt eller billig, oppfordrer trebarnsmor Helga Øglænd.
Les mer om:

– Dødsfall på verft i Sør-Korea uakseptabelt

– Hadde vi sett ulykkene i forkant er det ikke sikkert disse kontraktene hadde blitt tildelt, sier konsernsjef i Øglænd System og styreleder i Norsk Industri i Rogaland Geir Austigard.

Musikalske begrunnelser for teater

Allerede som tyveåring agerte Susanne Øglænd som operaregissør på store scener i Europa. Vi møter henne for en samtale om hennes erfaringer og visjoner for musikkteateret.
Les mer om: