Nyheter om Ære


Solberg unnskylder Norges behandling av kvinner etter krigen

Leder for HL-senteret sier at en god unnskyldning kan gjenopprette ære. Titusener av norske «tyskerjenter» skal nå få sin offisielle unnskyldning.
Les mer om:

Nå skal livet hennes filmatiseres

Amy Winehouse sin dramatiske livshistorie, som fikk en brå avslutning i 2011, kommer dermed til det store lerret.
Les mer om:

Trærne ble plantet til ære for de åtte som ble henrettet etter Arnøytragedien. Nå står bare stubbene igjen

– Vi visste ikke at trærne var en del av minnelunden.
Les mer om:

FK Tønsberg med nytt hjemmetap: – Dette er det verste jeg har sett som FKT-trener

FK Tønsberg var kanskje ute av opprykkskampen, men hadde fortsatt æren å spille for i hjemmekampen mot middelhavsfareren Staal Jørpeland. Etter kampen var det ikke mye ære igjen å spore. (Se høydepunktene fra kampen lenger ned i saken)
Les mer om:

Kygo fikk stjerne på Bergens Walk of Fame

BERGEN (NRK): – Det er absolutt en stor ære, forteller bergensartisten.
Les mer om:

Musikk, øl og vanskelige spørsmål

I den nye folkesporten popquiz mener proffene alvor. Men premien er mest heder og ære, skal vi tro quizmaster Arvid Skancke-Knutsen.
Les mer om:

Verdens beste «dragrace»

Ventetiden er over! World’s Greatest Drag Race er tilbake med årets beste 12 utfordrere fra Motor Trends 2018 Best Driver’s Car-konkurranse. Les: Bjarte Myrhol ute med kneskade Se McLaren 720S, Porsche 911 GT2 RS, Honda Civic Type R, Lamborghini Huracán Performante, BMW M5, Ford Mustang GT PP2, Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio, Kia Stinger GT, Audi TT RS, Chevrolet Corvette ZR1, Mazda MX-5 Club , og Aston Martin Vantage kjøre en episk kvart-mil sprint for ære, heder og ultimate bragging rettigheter. Les på Popidol: Blizzard: -Vi har mange «Diablo» prosjekter på gang  

Nobelprisen i fysikk til en kvinne for tredje gang i historien: – Det er en ære

Nobelprisen i fysikk 2018 går til tre forskere som har gjort banebrytende oppfinnelser innen laserfysikk. Canadiske Donna Strickland er bare den tredje kvinnen i historien som mottar prisen.
Les mer om:

All ære til ansvarlige politikere

Hydrogensatsing. Budstikka skriver i en artikkel 27. september at Akershus fylkeskommune har brukt 30 millioner kroner på Hyop.
Les mer om:

Heder, ære, gavekort og penger: Hvem bør bli «Årets fotballmamma»?

Vinneren av «Årets fotballmamma» blir offentliggjort på Fotballfesten 2018, den 25. november på Ullevaal stadion, og vinner gavekort og penger.
Les mer om:

Tråkket for heder og ære i Valdresmesterskapet

Lørdag ble Valdresmesterskapet i terrengsykling arrangert i det flotte området langs Fløafjorden sør for Leira.
Les mer om:

Tatt på senga med pris og ære

Mange skulle hedres da Tvedestrand Fotballklubb feiret 100-årsjubileum med storslagen fest på rådhuset. Han som ble den aller største æren til del, fikk seg en real overraskelse.
Les mer om:

«Tiden i Manchester United var et helvete!»

Sir Alex Fergusons siste spillerkjøp på Old Trafford viste seg å bli en tabbe. For klubben, men mest for spilleren selv, som opplevde tiden hos United som et mareritt. I dag fremstår Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha som en av de mest spennende spillerne utenfor toppklubbene. i 2013 ble han hentet fra Manchester United, der Ferguson hadde staket ut kursen på ungguttens karriere. Etter fire kamper, halvveis inn i sesongen ble Zaha sendt på utlån til Palace. Så kom David Moyes inn for den pensjonerte Sir Alex.

Norsk H2 vann viktig hydrogenpris

– Denne prisen opnar fleire dører for oss, seier ein glad Rainer Speth dagen der på. Han fortel at den internasjonale fagmessa er den største i Europa når det gjeld hydrogen. – Alle dei store som jobbar med hydrogen i Europa er her desse dagane. Ti tusen Euro Norsk H2 as og Hy2gen AG fekk hovudprisen for sitt samarbeid i kategorien Innovative samarbeidsprosjekt mellom Baden-Wuttemberg og Norge og for sitt arbeid for Kommersiell karbonfri grønn hydrogenproduksjone – en bærekraftig energikilde.

Lederskifte og utmerkelser

Heder, ære og ny formann.
Les mer om:

Påførte skoleelev et 15 cm langt kutt i kinnet(pluss)

Gjerningsmannen har forklart overfallet med at han ville forsvare familiens ære.
Les mer om:

Gikk du glipp av 200-minuttsforelesningen til ære for Frank Aarebrot?

Fredag kveld holdt UiO-professor Bernt Hagtvet direktesendt 200-minuttsforelesning på NRK til ære for Frank Aarebrot. Se sendingen her!
Les mer om:

Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke

John Lennons enke Yoko Ono og deres sønn Sean deltok på avdukingen av et minnefrimerke til ære for artisten i New Yorks Central Park fredag.
Les mer om:

Ingegärd (78) er årets birøkter: – Jeg prøver å trappe ned, men det er ikke lett

– En utrolig stor ære og helt overraskende, sier Ingegärd Øien (78) fra Eidsvoll. Hun er kåret til Årets birøkter av Honningcentralen.
Les mer om:

Löw varsler endringer

Joachim Löw starter torsdag arbeidet med å gjenreise Tysklands ære etter fadesen i sommerens fotball-VM. Landslagssjefen støtter seg på «gamle travere».
Les mer om:

Fjorden uteblir

Stavanger Aftenblad har ein stolt tradisjon, og avisa kan i år feira 125 år. Sjølve dagen er laurdag, men i staden for å svi av heile festbudsjettet i Klubbgata, har leiinga bestemt seg for å ta feiringa ut. ”I stedet velger vi å vise hele regionen hva Aftenbladet har vært, hva vi er, og hva vi vil være framover”, seier sjefredaktør Lars Helle til ein av sine eigne journalistar i saka om korleis avisa skal markera milesteinen. All ære til avisa, som går for ei ekstrovert feiring med over førti arrangement med refleksjon, underhaldning, ettertanke og musikk spreidd utover.

Kaptein Wesley Sneijder æres med en siste landskamp

Wesley Sneijder som nå er 34 år gammel lever livets glade dager i qatarske klubben Al-Gharafa Sports Club og casher inn på sitt navn der nede i sanddynene. Nederland som har hentet inn managerlegenden Ronald Koeman og gitt han oppgaven å bygge laget opp igjen til gammel storhet, satser på yngre krefter, samtidig som han har ønsket å trekke på den ekstreme erfaringen til Wesley Sneijder. Allerede å vår var det slutt egentlig, men han har blitt med frem til nå på den nye landslagssjefens ønske. Les: Har vunnet 82 verdenscup renn, skal ta mist fire til før hun legger opp Matchday!

Uønsket Trump ydmyket i senator John McCains minnegudstjeneste

Frakjent all ære av to tidligere presidenter og John McCains datter - uten engang å få navnet sitt nevnt.
Les mer om:

Django Reinardts ånd på Bryggerihuset

Det er 65 år siden mestergitaristen Django Reinhardt døde, og musikken hans er like aktuell i dag! Gitarhelten blir feiret hvert år over hele verden med festivaler og konsertserier til ære for stringswingens far.
Les mer om:

Øystein Sunde: – En blir litt svimmel av sånt

SKARNES (NRK): Den folkekjære artisten ble målløs da han fikk nyheten. – Det er en stor ære, sier han.