Nyheter om Ære


Se premiekonserten til ære for vinnerne av Klassequizen

Lena ungdomsskole stakk av med seieren i årets sesong av Klassequizen. Nå er de hedersgjester når hjembygda huser en haug med kjente artister.
Les mer om:

Tidenes største managerlønning vil bringe Jose Mourinho tilbake til Premier League

Keiseren av Roma har det litt trist om dagen, Jose Mourinho sitt mannskap har bare sanket tre poeng på de fem siste kampene og er definitivt utenfor kvalifisering til Champions League og må kjempe om å beholde plassen i Europaligaen. – Senere i dag møter Roma Torino i Serie A og taper de den kampen blir det mest sannsynlig Conference League og Bodø/Glimt også neste år. (Eller enda verre Molde) Dette er utålelig for Jose Mourinho som skal skinne i glansen av trofeer å bale rundt ned mot midten av tabellen i verdens fjerde største liga.

Jürgen Klopp forventer en spesiell avskjed: «Han er en av de viktigste spillere jeg noen gang har hatt»

Det er offisielt, på pressekonferanse foran siste serierunde i Premier League bekrefter Liverpool-manager Jürgen Klopp at Divock Origi forlater klubben i sommer. Det har gått fort for den belgiske spissen, han ble som 19 åring den yngste som har scoret mål for Belgia i et VM og etter overgangen til Liverpool i 2014 ble han en av lagets store spillere. Likevel, de siste sesongene har det blitt mye mindre spilletid, og grunnen er opplagt, angrepssrekka til Liverpool er vanvittig.

150 samla til tradisjonskonsert

Festsalen på Myhre Gård i Skammestein var fylt til siste plass under ein særs variert og stemningsfull konsert søndag kveld, til ære for folketone-nestoren Anna Fuglesteg.
Les mer om:

Lene (48) trodde bare de skulle ha litt kake: – Jeg er ennå helt satt ut

– Det er en fantastisk ære å få oppleve, sier intensivsykepleier Lene Stavland.
Les mer om:

Tidligere Real Madrid manager Zinedine Zidane kommer til Champions League finalen i Paris 28. mai

Av en eller annen grunn, som har fått pressen til å spekulere kraftig om Zinedine Zidane endelig har bestemt seg for gå ut av feriemodus og overta tømmene i Paris Saint-Germain har den tidligere Real Madrid manageren bestemt seg for å delta på Champions League-finalen i Paris 28.

Lager gigantisk Haaland-skulptur i tre: – En stor ære

Bryne-kunstner Kjetil Barane har begynt jobben med å lage en diger skulptur av byens store sønn Erling Braut Haaland (21).
Les mer om:

Keeperveteran Craig Gordon kåret til årets spiller

Det begynner å bli en «vane» for den 38 år gamle Heart-keeperen Craig Gordon å motta ære for sitt spill og hvordan han opptrer utenfor banen. 16 år etter han vant prisen som årets spiller i Skottland for første gang får han den for tredje gang. Det er skotske sportsjournalister som har kåret Hearts-keeperen til den beste spilleren i 2021/22-sesongen.

For ett år siden døde kjæresten. Nå skal de hylle hennes liv

Det skal ikke være en trist kveld på Blårock torsdag kveld, men en festaften til ære for henne, lover Anette Walles etterlatte.
Les mer om:

Real Madrid jobber intenst for å hente inn en trio til 2,5 milliarder

Dette er sommeren der noen av verdens beste spillere kan spasere ut fra sine klubber som free agents etter kontraktsutløp. Real Madrid jobber intenst for å hente tre av de største i ett jafs. Nå har Real Madrid fortsatt store økonomiske begrensinger når det gjelder signeringer, men med flere av spillere med de største sugerørene ned i lønnskassa på vei ut av klubben, gir det rom til å overtale free agents til solide og konkurransedyktige lønninger.

Idrettsstjerne takkar Putin etter stjernemøte – ba presidenten signere medalje

Russlands største OL-stjerner fekk heider og ære då dei møtte Kreml-toppane under ein statleg prisutdeling tysdag.
Les mer om:

Fernando Torres tilbake for fullt!

El Nino. Spanjolen kunne ha valgt en karriere rett inn i toppen av modellverdenen, men valgte å gjøre livet surt for forsvarspillere på de største arenaene. Verdensmester med Spania, Champions League-mester med Chelsea, elsket av Liverpool-supporterne. Da Torres la opp i 2019 var det direkte over til å bruke energien på etablering av treningssentre. Da vi trodde vi hadde «mistet» Torres, ble han hentet tilbake. I 2021 takket Atletico-legenden ja til å ta frem fløyta og involvere seg på treningsfeltet til klubbens akademi.

OL-helter får gratis fritert kylling

Det må være en fantastisk dag for sørkoreanerne som tok gull i Beijing (hvis de liker kylling). Hwang Dae-heon (kortbaneløper tok han gull på 1500 meter og sølv på stafetten) og Choi Min-jeong (også kortbaneløper: tok ett gull og to sølv) får ikke bare vakre medaljer de kan henge opp på veggen, de får også så mye fritert kylling de vil ha, men bare frem til de blir 60 år gamle. Sjefen for Sør-Koreas OL-delegasjon Yoon Hong-geun er den stolte eier av en av landets største kyllingrestaurantkjeder lovte i gledesrus over heder og ære til sin nasjon gratis kylling.
Les mer om:

BEKREFTET! Erik ten Hag er ny manager i Manchester United!

Torsdag kom bekreftelsen vi alle har ventet på. Erik ten Hag har skrevet under på en kontrakt som gjør ham til United-manager frem til sommeren 2025. United har også opsjon på ytterligere ett års forlengelse. Det skriver United på sine nettsider. Made in the Netherlands. Ready for Manchester. Erik ten Hag's next step is United.#MUFC || #WelcomeErik pic.twitter.com/SwsCwFja10— Manchester United (@ManUtd) April 21, 2022 – Det er en stor ære å bli ansatt som ny manager for Manchester United og jeg gleder meg enormt til utfordringene som kommer.

Klar for United: - En stor ære

Nederlandske Erik ten Hag (52) blir Manchester Uniteds nye manager.
Les mer om:

Petter er glad på vegne av mange tusen innbyggere: – En ære å få gjøre dette

Petter Flaatten regner med at flere tusen mennesker finner veien til Brygga på tampen av nasjonaldagen.
Les mer om:

Russerne slaktet ned sivile i Butsja – nå hedres soldatene av Putin

Bildene fra Butsja rystet en hel verden. Nå får de samme soldatene i brigaden, som trolig begikk alvorlige krigsforbrytelser, heder og ære av Russlands president Vladimir Putin.
Les mer om:

Bekreftet: Matic skifter beite

Sommeren 2017 ble den serbiske landslagsspilleren hentet fra Chelsea. Etter 154 kamper for gjengen på Stamford Bridge, var det tur for å spille hos rivalen i rødt. Den defensive midtbanespilleren ble hentet på Mourinhos vakt, men visste lite at han kom inn i det som ble et rødt vepsebol. Nå er avgjørelsen tatt om at det blir exit før nok en manager er på plass. Mourinho, Solskjær, Carrick og Rangnick. Dette holder for Matic. Fem sesonger blir status på United-oppholdet, nå trekker 33-åringen seg året før kontraktsutløp.

Matic forlater United etter sesongen

Den serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic avslørte fredag at han gir seg i Manchester United etter inneværende sesong. Det annonserte han på sin Instagram-konto. 33-åringen har spilt 183 kamper for de røde djevlene siden han kom fra Premier League-rival Chelsea i 2017. Matic har opprinnelig ett år igjen av kontrakten, men har valgt å gi seg etter sesongen. United har sju kamper igjen. «Etter mye tankevirksomhet har jeg bestemt meg for at denne sesongen blir min siste for Manchester United. Det har vært en stor ære og et privilegium å spille for klubben.

Første spiller har bedt om å dra før ankomsten til Erik ten Hag

De fleste piler peker mot at Ajax mangaer Erik ten Hag overtar roret i Manchester United i sommer. – Det blir definitivt ikke eneste som endres. Vi kommer til å se massive endringer både i lag og ledelse. En spiller har allerede informert klubben om at han ønsker å forlate Old Trafford ved sesongslutt.

Sparker Sean Dyche etter ti år i managerstolen

Burnley kunngjorde for noen minutter ​​siden at klubben har valgt å sparke Sean Dyche, som har stått ved roret i troppen siden oktober 2012. Det er ikke bare manageren som må gå, Burnley har valgt å virkelig renske opp i trenerteamet. – De tapte mot Norwich sist helg, samtidig som Everton vant sin kamp. – De ligger på 18 plass med fire poeng opp til overlevelse.

Nærmere 130 sjakkspillere er samlet til åpent NM på Fagernes

127 sjakkspillere fra hele verden kjemper i disse dager om heder og ære i det åpne norske mesterskapet i sjakk på Scandic Valdres. I år deltar også to ukrainske flyktninger i mesterskapet, som blir live-streamet til glede for sjakkinteresserte i alle verdensdeler.
Les mer om:

Demonstrerer til ære for Putin

Mens ukrainske flagg pryder offentlige bygg, universiteter og vinduer i private hjem verden over - er stemningen en helt annen i denne europeiske storbyen.
Les mer om:

Mareritt for de norske bryterne i EM

Morten Thoresen (25) ble knust i sin kvartfinale, og da Felix Baldauf (27) skulle forsvare de norske bryternes ære i sin kvartfinale pådro han seg en lårskade.
Les mer om:

All ære til de folkevalgte i Vennesla

Politisk redaktør i Fædrelandsvennen Vidar Udjus frykter økte klimautslipp i Vennesla.
Les mer om:

Mest lest siste uke