Nyheter om Årdal


– Om de kommer tilbake igjen er ikke godt å si, men det er egentlig å tilbakeholde bilen som er viktig for min del

Den russiske sjåføren som måtte berges to ganger på Fardalsvegen i Årdal, den andre gangen etter å ha prøvd å stikke fra regninga fra den første berginga, skal ha blitt plukket opp av en kollega i løpet av natt til fredag, opplyser Arve Wangensteen i Vang Auto-Service.
Les mer om:

Russisk vogntogfører sitter i forvaring i vogntoget sitt hos Arve Wangensteen

Tirsdag kveld forsøkte en russisk vogntogfører å kjøre ned Fardalsvegen i Årdal. Vegen er merket med skilt som sier det er ulovlig for kjøretøy lengre enn 10 meter, noe som følgelig endte i grøften.
Les mer om:

Hobbyen gir Svein Erik naturopplevelser som er "helt forbanna rå": – Vi leter opp elver på kartet og utforsker dem

Vestreslidringen Svein Erik Ski er fascinert av bratte, smale elver med tøffe stryk. Han har blant annet vært med og førstegangspadlet elva Utla, helt fra Sognefjellet til Årdal.
Les mer om:

Lofoten er inspirasjon til nytt viking-storspill

ODDA/OSLO/ÅRDAL (NRK): 1. mai-feiringa i år er den mest spesielle nokon gong. I Odda ville dei at folk skulle strøyme arrangementet på nett, men folk møtte likevel opp.
Les mer om:

Her skulle det vore folkefest – men i år er det annleis

ODDA/OSLO/ÅRDAL (NRK): 1. mai-feiringa i år er den mest spesielle nokon gong. I Odda ville dei at folk skulle strøyme arrangementet på nett, men folk møtte likevel opp.
Les mer om:

Talte i tom park: – Håper ikkje det var mange som tenkte at eg hadde blitt galen

ODDA/OSLO/ÅRDAL (NRK): 1. mai-feiringa i år er den mest spesielle nokon gong. I Odda ville dei at folk skulle strøyme arrangementet på nett, men folk møtte likevel opp.
Les mer om:

Erklært pol- og veggeneral Jan B Paulsen: – Det gleder mitt hjerte det som har skjedd på vegsektoren gjennom Valdres disse årene

– Tanken var at vi skulle oppholde oss toppen to år i Årdal, men det ble 34 år. Vi var vel nokså fast bestemt på at vi ikke skulle bli boende på et så «øde» sted, forteller Jan B. Paulsen. Hytta i Vang ble redninga.
Les mer om:

Solveig Årdal fra Stranda lagar dokumentarfilm om systera si med sjeldan syndrom

JØLSTER (NRK): Gjennom å følgje systera si med kamera frå tenåra og ut i vaksenlivet, ønskjer Solveig Årdal (22) å fortelje ei historie om det å vere menneske.

Stygg forbikjøring på E16: – Han burde takke høyere makter

Denne forbikjøringen (se video) etterforskes nå av politiet i Årdal.
Les mer om:

LESARBREV: – Debatten vekkjer kjensler

Samlokalisering eller ikkje har blitt en stor diskusjon, det vekkjer mange kjensler for mange. Då eg flytta til Suldal i 2012, var drømmen om landet og sosiale samvær med i bygda det som lokka meg inn. Ein sjukepleiar trengs som regel over alt i landet. I 2012 var det litt vanskar meg å få jobb som sjukepleiar, men vi kan sjå det har snudd.

Unge valdresgutter overrasket alle mot nyopprykka årdøler

Lørdag startet årets vinterserie i Valdres Storhall med to kamper. Valdres FK møtte Årdal, og vant overraskende 3–1. Et sterkt resultat mot et lag som denne sesongen er å finne i 3. divisjon, eller Norsk Tipping-ligaen om du vil.
Les mer om:

Januar har vært travel for skredkontrollørene på fylkesveg 53 mellom Tyin og Årdal: – Man er nødt til å være på hele tiden

Denne måneden har vært preget av mye vær og vind på høgfjellsvegen mellom Tyin og Årdal. I helga måtte flere skred løses ut, slik at høgfjellsvegen trygt kunne åpnes igjen etter uvær.
Les mer om:

Uvær i fjellet: Fv. 53 Tyin-Årdal er stengt, men E16 er åpen

Det blåser kuling i fjellet tirsdag og det førte til at fylkesveg 53 over Tyin – Årdal ble stengt. På Filefjell er det også kraftig vind, men E16 er åpen – som normalt.
Les mer om:

Valdres FK-damene gikk til topps i Beitostølen Cup

I helga ble Beitostølen Cup arrangert og Valdres FK sine to damelag møttes i finalen. Det ble en jamn match, som til slutt endte 3–2. På herresida vant Årdal finalen.
Les mer om:

Hopptalent køyrer 35 mil kvar veg for å trene

JØLSTER (NRK): Hopptalentet Johannes Årdal (15) må køyre 35 mil kvar veg for å trene, men har likevel vorte knallgod.
Les mer om:

Stengt som følge av uvær

E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av dårlig sikt natt til søndag. Også fylkesvei 50 mellom Hol og Aurdal er stengt, samt fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal.
Les mer om:

Sluttar som rektor på Vikemarka skule

Odd Einar Fimreite sluttar som rektor på Vikemarka skule for å verte kommunalsjef for oppvekst og kultur i Årdal kommune.
Les mer om:

Kirke i Sogn skadd i brann

En brann i en konteiner som sto ved en kirke i Årdal i Sogn, førte til skader på bygget.
Les mer om:

Her brenn det oppetter kyrkjeveggen i Årdal

Mistenker at nokon tende på bossdunk med fyrverkeri.
Les mer om:

Frå sundag kveld slepp du omkøyring om Lærdal når du skal til eller frå Årdal

Fylkesveg 53 Årdal-Tyin opnar att etter langstenging sundag klokka 19.00, men det blir inntil to timars stenging på kvardagar som før.
Les mer om:

I denne kommunen får du kjærleiksgaranti

Årdal kommune kan ikkje finne kjærleiken for deg, men vil gje ein garanti for at du får dele rom med din kjære på dine eldre dagar. No kan alle kommunar måtte gjere det same.
Les mer om:

Fluorskade på mennesker, dyr og planter

Aluminium fabrikken i Årdal i Sogn spydde ut fluorgass og kyrne ble syke. Det samme var tilfelle med hjorten.

Politiet måtte kjøre 25 mil for å få utagerende mann i arresten

Natt til lørdag var en slitsom natt for Vest politidistrikt. Spesielt slitsomt var det å få en mann fra Årdal i Sogn til arresten i Bergen – 25 mil unna.

Årdal kommune er #meirenndutrur

Nytt slagord vedteke i dag.
Les mer om: