Nyheter om Åmot


Norsk kunstner har lagd verdens vakreste frimerke

Kunstner Viggo Ree fra Åmot i Østerdalen har malt bildet på frimerket som er kåret til verdens vakreste.
Les mer om:

Rådmann sparkes etter varsler om lederstil

Kommunestyret i Åmot i Hedmark har vedtatt å si opp rådmann Randi Dørum. Grunnen er varsler fra ansatte om lederstilen hennes.
Les mer om:

Rådmann Dørum enstemmig avsatt: – Hun er skuffet og føler vedtaket urettferdig

Et enstemmig kommunestyre i Åmot vedtok onsdag ettermiddag å si opp rådmann Randi Dørum. – Dørum er skuffet over vedtaket. Hun føler det urettferdig, sier advokat Jens Kristian Johansen.

Gaupe skutt ulovlig

En gaupe er skutt ulovlig i Åmot i Hedmark. Politiet etterforsker saken, som de betegner som alvorlig miljøkriminalitet.

Valgvinner skviset grunnet årelang konflikt

Arbeiderpartiet og Senterpartiet fikk over 80 prosent av stemmene i rødgrønne Åmot i Hedmark. Men AP og SV ga makta til valgtaper Høyre, som fikk under 10 prosent.

Sjumannsbolig skal jevnes med jorden

NOTODDEN: Vegard Åmot og Utleiegruppen AS har bestemt seg for å rive hele Tinnesvillaen som brant 23. februar 2019. En person omkom i brannen.
Les mer om:

Kristoffer (24) druknet på badetur med kompisene: – Vi er fremdeles i sjokk

Det som startet som en nydelig sommerdag med sol og bading, fikk brått en tragisk avslutning. Nå har vennegjengen fra Åmot blitt én person mindre.
Les mer om:

– En perfekt sommerdag ble snudd til et mareritt

ÅMOT (TV 2): Kameratene hadde kost seg i sola hele dagen. Så var det en som ikke kom opp fra vannet igjen.
Les mer om:

mann omkom i drukningsulykke

En mann i midten av 20-årene omkom i en drukningsulykke i Drammenselva like sør for Åmot i Buskerud lørdag kveld. Pårørende er varslet.
Les mer om:

Mann døde i drukningsulykke i Buskerud

En mann i midten av 20-årene mistet livet i en drukningsulykke i Drammenselva like sør for Åmot i Buskerud lørdag kveld. Pårørende er varslet.
Les mer om:

Ung mann døde etter drukning

En mann i midten av 20-årene omkom etter en drukning ved Åmot i Buskerud lørdag kveld.
Les mer om:

Mann døde i drukningsulykke i Buskerud

En mann i midten av 20-årene mistet livet i en drukningsulykke i Drammenselva like sør for Åmot i Buskerud lørdag kveld. Pårørende er varslet.
Les mer om:

Politiet om kvinne som solte seg på skytebane: – Hun ble livredd

Solingen ble i overkant risikabel da en kvinne solte seg på en skytebane i Åmot i Buskerud.
Les mer om:

Kvinne solte seg på skytebane

Politiet etterforsker hendelsen etter at en dame lå og solte seg på skytebane i Åmot i Buskerud. Kvinnen holdt på å bli truffet, og sa til politiet at banen var dårlig merket.
Les mer om:

Ulv i hælene på sauer skutt i Østerdalen

En ulvetispe ble skutt torsdag kveld av et rovviltfellingslag i Åmot kommune i Hedmark, skriver Nationen.
Les mer om:

Mann omkom etter å hamna i klem under bubil

Ein mann i 60-åra omkom etter at han blei liggande fastklemt under ein bubil i Åmot i Modum.
Les mer om:

Nå får han endelig gjøre det han kan best

VINJE: Moustafal Alsayed flyktet fra krigen og jaktet på fredelige omgivelser for å få gjøre det han kan best. Nå har han fått ro - i et loft på Åmot.
Les mer om:

Folket koste seg på Åmot

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag inviterte Handelshuset Kvinesdal til det som er blitt en svært populær dag i Kvinesdal. Vårsleppet på Åmot samlet store og små - og her kunne både mor og far handle godbiter, mens ungene hadde underholdning hele dagen.Mange koste seg med årets olabil-løp, der nærmere ti unge deltagere kjørte ned Åmot-bakken med hjemmesnekra biler.

Tror på et fantastisk vårslepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag inviterer Handelshuset Kvinesdal til det som er blitt en svært populær dag i Kvinesdal.

– Aldri før er det investert så mye i hytter og oppgradering

Trysil og Ringsaker ruver på byggetoppen, men en annen hedmarkskommune øker mest. Ekteparet Skogheim har sikret hytteinvesteringer for halv­annen milliard kroner i Åmot.

«Kvinabussen» gjenoppstår på vårsleppet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På vårsleppet i Kvinesdal vil mange av det litt voksnere publikum få et nostalgisk gjensyn med Kvinabussen, som fraktet både vare og folk mellom Kvinesdal og Flekkefjord på midten av 70-tallet. GAMMEL, MEN GOD: Volvoen har levd et langt liv, men ser nesten ny ut. Foto: Lars FrøslandKJØP BILDE Kennet Eikebrok på Feda har eid bussen i 20 år og med god hjelp fra likesinnede har han restaurert bussen og klargjort den for veien.

Dramatiske branner i to fylker

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Storbrannen i Sokndal omfatter følgende steder: Bjånes, Lauvås og Årstad. Brannen sprer seg raskt. Alle tilgjengelige ressurser er kalt ut. Brannvesenet fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og politiet deltar. Politiet har foretar evakuering til Sokndalshallen, melder kommunen på sine nettsider.Ifølge NRK er kommunen tirsdag kveld i ferd med å sende ut varsel på SMS. Det går ut til rundt 360 innbyggere.

Det brenner fortsatt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det vil fortsatt være brannmannskaper utover natten, sier Gro Iden, innsatsleder i politiet. Sokndal skole kommer til å være stengt onsdag, i følge de siste meldinger som er kommet. Årsaken er at skolen regnes som et kritisk område. Også SFO holdes stengt i morgen.

200-300 må evakueres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)500 innbyggere i Sokndal i Sør-Rogaland får evakueringsvarsel på grunn av skogbrannen i området, melder NRK. Kommunen har satt krisestab.- Storbrannen i Sokndal omfatter følgende steder: Bjånes, Lauvås og Årstad. Brannen sprer seg raskt. Alle tilgjengelige ressurser er kalt ut. Brannvesenet fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og politiet deltar.

To personer satt fast i brannområde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nødetatene rykket ut til Sokndal i forbindelse med en gressbrann. Det ble opplyst at to personer var «låst inne av flammene. Helikopter ble sent, meldte politiet på Twitter. Ifølge politiet var det kontakt med personene pr. telefon. Selve brannen er på Hellersheia i Jøssingfjord. Foto: Svein Jarl Liestøl Redningshelikoptre ble sendt inn for å hjelpe personer som satt fast i et skogbrannområde i Sokndal sør i Rogaland.