Nyheter om Åmodt


Flere på det gamle bildet møtte i skolegården denne uka: De fortalte blant annet om «buksevannet»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: De har mye å skravle om, i skolegården på Grefsen. Ikke rart, det er mye å summere opp. Det er nemlig 60 år siden de gikk ut av syvende klasse, ved Grefsen skole. Tilbake på skoletrappa, helt til venstre nåværende rektor Are Enger, og klar til å ta med gjengen på en omvisning på skolen, bak fra venstre: Tommy Melle, Bjørn Melsom, Ronald Eriksen, Åse Husabø og John Norheim.

Glad for at liv ikke gikk tapt i storbrannen i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Gården familien Mydland bor på ligger idyllisk ned mot elva som renner ned fra Blåfjell og som skiller Åmodt og Bjånes. Tirsdag formiddag sitter Irene Søsæther Mydland i hagen og nyter stillheten.- Det var en sånn flott dag. Alt var så fint og stille på tross av at det blåste en del, smiler hun.Lukta av røyk Men så går det ikke mange timene før hun kjenner lukta av røyk og hun ser at det ryker fra Hellershei-området.

Brannmannskapenes dramatiske døgn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Branninferno i nattetimene på tirsdag. Dagen etter andre påskedag endte nær katastrofe. Disse bildene viser hvor nær på det virkelig var. - Stiv kuling gjorde slukkejobben krevende, sier utrykningsleder Jostein Urstad i Flekkefjord brannvesen.- Vi var helt avhengige av at alle gjorde jobben sin og ikke fikk panikk i møte med flammene. Alt fra ledelse til siste mann på brannfronten er avhengig av timers trening.

Her er brann-heltene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De første meldingene kom ved 14-tiden tirsdag. Det ble raskt klart at det var alvorlig.- Det var tydelig at det var veldig dramatisk, sa Kjetil Presterud.

- Vi har en storbrann å hanskes med

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

- Spennende og kjempeskummelt!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tirsdag kveld har Stenberg fått besøk av datteren og barnebarnet sitt. De tre har tatt oppstilling, sammen med flere naboer, nede ved Hølen ved Linepollen og ser på skogbrannhelikopteret som fyller bøtta med vann.- Flammen beveger seg fort. Det er skummelt å se på, men samtidig litt spennende, sier datteren LIne Sand Midtbø og barnebarnet Elida Midtbø.

200-300 må evakueres

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)500 innbyggere i Sokndal i Sør-Rogaland får evakueringsvarsel på grunn av skogbrannen i området, melder NRK. Kommunen har satt krisestab.- Storbrannen i Sokndal omfatter følgende steder: Bjånes, Lauvås og Årstad. Brannen sprer seg raskt. Alle tilgjengelige ressurser er kalt ut. Brannvesenet fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og politiet deltar.

Vil vente med å selge veistasjonen på Åmodt

Bør Sokndal kommune selge eller leie ut veistasjonen på Åmodt? Rådmannen mener det rette er å beholde den fram til behovene til kommunen er vurdert på nytt.
Les mer om:

Frykter han må flytte

Oddbjørn Åmodt frykter han må flytte fra huset han bygde i 1973. Aldri har han opplevd noe i nærheten av den voldsomme flommen som nå ødelegger huset hans.
Les mer om:

Klar for nye utfordringer

Snart er Sokndals turgeneral, Arild Aamodt og hans medhjelpere ferdig med å gruse og grøfte opp den gamle malmbanen fra Sandbekk til Åmodt.
Les mer om:

Klar for nye utfordringer

Snart er Sokndals turgeneral, Arild Aamodt og hans medhjelpere ferdig med å gruse og grøfte opp den gamle malmbanen fra Sandbekk til Åmodt.
Les mer om:

Brua åpnes torsdag

Alt er klart for offisiell åpning av Prestbru 2 på Åmodt Sokndal.
Les mer om:

Snart åpnes nye Prestbru!

Nå er det slutt på å stå ved rødt lys ved Prestbru på Åmodt i Sokndal.
Les mer om:

Vil ha ny gang- og sykkelsti her

Fra Sokndal kirke til Åmodt passer gang-og sykkelsti bedre enn fortau, mener Vegvesenet. Før jul sjekket administrasjonen muligheten for å bygge fort...
Les mer om:

Fra Åmodt til Stovner - hvert år

Søstrene Åshild (9) og Målfrid (7) reiser til bestemor og bestefar på Stovner hvert år for å være med på julemessa i Stovner kirke.
Les mer om:

Fra Åmodt til Stovner - hvert år

Søstrene Åshild (9) og Målfrid (7) reiser til bestemor og bestefar på Stovner hvert år for å være med på julemessa i Stovner kirke.
Les mer om:

Marius (18) deltar i yrkes-NM og følger i far og farfars fotspor

Marius Åmodt er anleggsmaskinfører, og blant de yngste deltakerne i kategorien.
Les mer om:

Prestbru er historie

Tirsdag rev Vegvesenet Prestbru på fylkesvei 44 på Åmodt i Sokndal. Dermed er det gjort plass til den nye brua.
Les mer om:

Midlertidig bru monteres

Nå er Statens vegvesen i gang med å montere ei midlertidig bru over Sokna på Åmodt.

Midlertidig bru monteres

Nå er Statens vegvesen i gang med å montere ei midlertidig bru over Sokna på Åmodt.

Ny bru over Sokna

Arbeidet med ny Prestbru på Åmodt i Sokndal er i gang.
Les mer om:

Stengjer fylkesveg 1

Fylkesveg 1 blir stengd mellom Åmodt i Sokndal og Åvedal i Lund frå 14. til 18. mars.
Les mer om:

Her kommer gang- og sykkelsti

Sokndal har fått tildelt 2,4 millioner kroner til ny bussholdeplass ved skolen og gang- og sykkelsti fra Kirkekrossen til Åmodt.
Les mer om: