Nyheter om Åmli


Kommune-NM: Denne kommunen klatrer mest blant kommunene øst i Agder

Arendal og Åmli er de to kommunene i Aust-Agder som har hatt størst fremgang siste året på NHOs kommune-NM, der alle norske kommuner rangeres etter hvor attraktive de er, og hvilken vekstkraft de har.

Inga fra Åmli har laget 70 motorsagsmykker - idéen fikk hun av ektemannen

Når nordisk mesterskap i timbersports arrangeres i Dølemo 24. og 25.  august, går deltakerne med lokale kunstverk rundt halsen.Bak de originale smykkene står Inga Hillestad (57) fra Åmli.
Les mer om:

Neste uke skal mange nye skolesekker, matbokser, drikkeflasker og pennalhus tas i bruk

Nær 100 førsteklassinger fordelt på åtte skoler starter sine nye liv som elever i Tvedestrand, Åmli og på Vegårshei mandag 19.august.

Norsk rekord: 101 år gammel Esso-drift

I år fyller Esso-stasjonen i Åmli 101 år. Ingen andre Esso-stasjoner i Norge kan vise til en like lang familiehistorie.
Les mer om:

Ny utstilling åpner straks i Tovdal i Åmli: Nå er det høst på Hillestad Galleri

Høsten er en god tid på Hillestad. Når båtene tas på land ved kysten, trekker mange innover i landet for å gå tur – og for å se på høstutstillingen på Hillestad Galleri i Tovdal i Åmli.
Les mer om:

Åmli-spiller tok sin første medalje i verdensturnering

Lars Tveit Retterholt fra Åmli og makker Daniel Bergerud fra Hønefoss kom helt til finalen i en internasjonal sandvolleyballturnering i Budapest sist helg.

Topp innsats og topp premier på Topp Åmli

Konkurransene under Topp Åmli strakk seg fra plentraktorløp til stafett med promillebriller. Øvelsene var kreative og morsomme, og premiene var det skikkelig sus over.
Les mer om:

Spektakulære opplevelser ved Nidelva i Åmli

Topp Åmli-dagen handler om å skape blest om Åmli- og Nissedal motorsportklubb og deres aktiviteter. De som betalte seg inn på Engenes i Åmli lørdag fikk oppleve både morsomme konkurranser og snøscootere som havnet både i lufta og på Nidelvas bunn.

- Dette er alvorlig miljøkriminalitet

Tidligere denne uken fikk ordfører Reidar Saga (AP) i Åmli varsel om faren for gjedde i vassdragene i kommunen. Gjedde-yngel skal være oppdaget i et tjern som ligger mellom Fyresvatn i Fyresdal og Nesvatn som ligger i både Fyresdal og Åmli. Det er dårlig nytt for annen fisk.

Her vil de investere 3,5 milliarder kroner

Når du om noen år tanker opp bilen med bensin eller diesel, vil det kanskje være med drivstoff som stammer fra skogene i Åmli, Vegårshei og Tvedestrand.

Har laget gårdsmuseum på Eppeland skule i Åmli: - Dette er et av mine pensjonistprosjekter

Rundt ti år og flere arbeidstimer enn han har oversikt over har Jens Føreland (76) brukt på å lage gårdsmuseum på gamle Eppeland Skule i Åmli.
Les mer om:

Bli med inn på gårdsmuseumet på Eppeland i Åmli

Over 500 gjenstander fra sent på 1700-tallet og frem til 1960 er samlet under tak på Eppeland skule. Jens Føreland er museumsdirektør, og har laget montre, ryddet, samlet og systematisert alle de historiske tingene.
Les mer om:

Olsokgudstjeneste på historisk grunn i Åmli: - Her har prester forkynt evangeliet i 800 år

Markeringa av Olav den Helliges dødsdag, høysommersol fra skyfri himmel og vakker fiolinmusikk, smelta sammen i en perfekt harmoni under Olsokgudstjenesta på den gamle kirketomta i Åmli. Og det var ikke bare orda til Jens-prest som varma denne kvelden. Gradestokken nærma seg nemlig 30.
Les mer om:

Ansettelsen var i mot rådmannens innstilling

Blant de 16 søkerne til stillingen som enhetsleder samfunn i Åmli, var Jan Terje Jansen som for tiden er konstituert i stillingen.
Les mer om:

Han får en sentral stilling i Åmli kommune

Yngvar Mjåland (49) er ansatt som ny enhetsleder for samfunn i Åmli. Ansettelsen ble gjort av formannskapet på et ekstraordinært møte i slutten av juni, og Mjåland opplyser at han har takket ja til stillingen.
Les mer om:

Stort motorsportanlegg bygges i Åmli - ble testet av Tvedestrand Drifting Team

En crossbane for motorsykler er tatt i bruk, og en kombinert bilcross- og driftingbane er snart ferdig. Senere kommer også en rallycrossbane på det store anlegget til Åmli og Nissedal Motorklubb.
Les mer om:

Seks fra Tvedestrand og fem fra Åmli har fått støtte fra Kulturminnefondet

Årets første tildelinger fra Kulturminnefondet til private eiere av verneverdige kulturminner er gjennomført, og eiere i Agder kan glede seg over 6,6 millioner i støtte.
Les mer om:

Moped mot bil

En moped og en bil har kollidert i Åmli. En person er sendt til sykehus og en annen til legevakt.
Les mer om:

Liv Mona jakter etter historiske møbler og gjenstander på gården: Henter frem glemte skatter

Dagen etter at Liv Mona giftet seg med Sigurd Føreland fra Eppeland i Åmli, flyttet de inn på gården han skulle overta. Siden har det skjedd mye i innhuset.
Les mer om:

Liv Adele (19) har skapt en ny sportsgren: Man trenger to kopper, sammenrulla sokker og gaffatape

Seks jenter spruter avgårde på alle fire, akkurat som om de skulle være hester. De oppnår en voldsom fart. Jentene konkurrerer i historiens første koppeløp på Åmli Travbane.
Les mer om:

Ponnitreff på Pan Garden

18 hester og ponnier i selskap med sine tobeinte venner var i helgen samla til treff på Pan Garden i Åmli. Her dro de på skogsturer, gallopperte, trava, hoppa og gjorde kunststykker sammen. Det ble også tid til en badetur, samt parallelspising av halm og grillmat
Les mer om:

Ponnitreff på Pan Garden i Åmli: - Ponnier kan ikke slåes av og pakkes vekk som en PC

- Dette er årets høydepunkt. Du kan tro vi har det gøy sammen, stråler leirsjef Bente L. Espebu.
Les mer om:

Jostein Olimstad (46): I spagaten mellom idrett og musikk

Jostein Olimstad (46) vokste opp nærmest midt i Myra-krysset på Vegårshei. Der hang han over synthesizeren i mange år, men det var volleyballen som dro ham til Åmli.
Les mer om:

Beveren pryder kommunevåpenet, men gnageren er ikke populær over alt i Åmli

Åmli er beverbygda fremfor noen, men den store gnageren skaper frustrasjon hos flere skogeiere. Kai Olav Tveit er en av flere som kan styre sin begeistring. Han har nå fått tillatelse til å felle ti bever på eiendommen sin.
Les mer om:

Vindkraftutbygging i det blå

I forrige uke var det et møte mellom flere grunneiere i Åmli og Fred Olsen Renewables om en fremtidig utbygging av vindkraft i kommunen.
Les mer om: