Nyheter om Ålgård


Ingunn (65) og Ragnvald (67) sykler til Nordkapp

Ingunn (65) og Ragnvald Gamstad (67) på sykkeltur fra Ålgård i Rogaland til Nordkapp.
Les mer om:

Nye postnummer på Tau, Ålgård, Jørpeland og Kleppe

6500 husstander får nye postnummer fra 1. oktober. I Rogaland er det innbyggere på Tau, Jørpeland, Ålgård og Kleppe som må venne seg til nye tall i adressen.
Les mer om:

– Det er mange unggutter som er på rett vei

FKH 2 spilte 2-2 hjemme mot Ålgård tirsdag. Etter kampen roste FKH 2-trener Espen Bull-Tornøe prestasjonen til de mange ungguttene.
Les mer om:

Nye Ålgård sentrum kan bli kåret til årets beste byggverk

82 forslag ble sendt inn til Statens pris for byggkvalitet. Nå står syv kandidater igjen, og nye Ålgård sentrum er en av dem.
Les mer om:

Norges mest moderne busstopp?

På Ålgård kan du lade mobilen trådløst, surfe på wifi og dingle med beina på lysende disser mens du venter på bussen i ly for vær og vind. Prisen er 3 millioner kroner.
Les mer om:

To politimenn ble bitt i natt

En politimann på Ålgård og en i Stavanger ble bitt i løpet av natt til søndag.
Les mer om:

Bjerkreim sa nei til bompenger og stanser utbygging av ny E 39 til Sørlandet

Med 9 mot 8 stemmer sa kommunestyret i Bjerkreim mandag kveld nei til bompengefinansiering av ny E39 mellom Ålgård og Lyngdal.

Bjerkreim sa nei til bompenger og stanser utbygging av ny E39 til Sørlandet

Med 9 mot 8 stemmer sa kommunestyret i Bjerkreim mandag kveld nei til bompengefinansiering av ny E39 mellom Ålgård og Lyngdal.

Bruker 18 mill på bom-nedlegging før det virkelig blir mye bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tre bomstasjoner i Listerregionen skal avvikles, etter det NRK erfarer. Opplysningen kommer i forbindelse med at revidert budsjett legges frem i morgen. Regjeringen vil bruke 18 millioner kroner på å legge ned bomstasjonene.Frps ordførerkandidat i Farsund, Ingrid Williamsen, håper at nedleggingen av de tre bomstasjonene i Listerregionen kan skje i løpet august. Opprinnelig lå det an til at det skulle skje i november.

Skal du kjøre til Ålgård? Da kan det hende at det tar dobbelt så lang tid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Asfaltsesongen er i gang. På fylkesveg 506 mellom Ålgård og Bryne er Statens vegvesen i ferd med å gjøre ferdig arbeidet med forsterkning av de påbegynte i fjor.- Da hadde vi litt dypstabiliseringer, forsterket grussperrelaget og la ett lag med asfalt. I år fullfører vi jobben og legger på et slitelag, forklarer Bjørn Andersen, som er byggeleder for asfalt og veimerking i Statens vegvesen.Arbeidet begynte 5.

Advarte mot bompenger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bystyremøte før helgen var bompengefinansieringen av ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til behandling. Allerede ved inngangen ble bystyrerepresentantene møtt av ungdom fra Lister Fpu som advarte sterkt mot bompenger.- Så mye bompenger som det foreslås på E39 vil det ramme studenter og mange andre hardt.

Brann i russebuss på Ålgård

Det har vært brann i en russebuss utenfor Norwegian Outlet på Ålgård.
Les mer om:

Kjemper for tilførselsvei til E39

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Nye Veier har opplyst at de kan «tilby» tilførselsvei ved å flytte avkjørselen til Gyland og svinge seg litt mer i dalen der Flikkabekken renner, men ellers utbedre og bruke dagens trasé fra Flikka til Lølandsvannet.Bygging av en helt ny trasé med tunnel til én million kroner er ikke aktuelt dersom Nye Veier skal nå sitt mål om samfunnsøkonomisk lønnsomhet.MØTE: Stortingsrepresentant Gisle M.

- Ta den ansvarlige veien

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Video av ny E39 via Lølandsvann og andre traseer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Statens vegvesen har nå levert sitt planforslag for ny E39 fra Lyngdal til Ålgård til Samferdselsdepartementet. Statens vegvesen ber om å legge alle utredede korridorer på høring, men korridorene som er merket A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det Statens vegvesen mener er det beste utgangspunkt for videre regulering.

- Bomfinansiering er statens ansvar

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saken om bompengefinansieringen skal behandles av kommunestyret i Lund torsdag denne uken.

Foreslår ja til bompengeopplegg

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rådmannens forslag til vedtak som legges frem er at «Utbyggingen av E39 på strekningen Lyngdal vest til Ålgård delfinansieres med bompenger. Innkrevingen skjer i begge retninger i bomstasjoner som plasseres mellom hvert kryss. Det legges til grunn 15 års etterskuddsvis innkreving i hver bom.» Forslaget er i henhold til anbefalingen fra Nye Veier AS.Da saken først ble behandlet i formannskapet 30.

Planforslag for ny E39 er klart for behandling

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Korridorene A1 i Agder, og R1 i Rogaland med variantene V2b, V3a og V4a, er det beste utgangspunkt for videre regulering.Statens vegvesen har på oppdrag fra Samferdselsdepartementet utarbeidet en kommunedelplan for ny E39 på strekningen Lyngdal vest - Ålgård. Planarbeidet er gjennomført som statlig plan der Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) er vedtaksmyndighet.

Går mot Lund-ja til bomfinansiering av E39

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Torsdag er det kommunestyret i Lund sin tur til å svare på om de er positive eller negative til bompengefinansieringen av nye E39.I formannskapet 30. april foreslo Magnhild Eia (Sp) å avvise saken. Hun mener at det er statens ansvar å vedta delfinansiering med bompenger og ikke den enkelte kommune.

Bryne må sørover i andre NM-runde

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Norges Fotballforbund har satt opp andre runde i NM for menn. Bryne har fått bortekamp mot divisjonskollega Egersunds IK. Lagene spilte uavgjort i serieåpningen for noen uker siden.- Det blir en tett, jevn og spennende kamp. Det er alltid kjekt med lokaloppgjør, sier Brynes medtrener, Even Sel.På forhånd var han og alle andre i Bryne FK veldig usikker på hvem Bryne kom til å møte.

Se Bryne - Levanger fra kl. 18.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kveldens motstander på Bryne stadion, Levanger, ligger helt nederst på tabellen i 2. divisjon avd. 1. Trønderne har tapt sine to første kamper.Hvilke 11 Bryne starter med, blir offentliggjort fem kvarter før kampstart. Det store spørsmålet er om Omar Fonstad El Ghaouti eller Vetle Lunde Myhre starter som spiss. I cupkampen mot Ålgård 1. mai, var det sistnevnte som startet. Begge de nevnte spissene scoret to mål i 9-0-seieren.

Tre sene scoringer ødela

Vard 2 tok sitt første poeng for sesongen i 4. divisjon i forrige serierunde, men måtte se seg slått på Ålgård lørdag.
Les mer om:

Frisk for russen i Kongeparken med snø og hagl

I helgen er rundt 14.500 russ samlet til landstreff i Kongeparken på Ålgård, og så langt er det ikke meldt om noen alvorlige hendelser knyttet til russen.

Rolig russenatt for politiet

I helgen er rundt 14.500 russ samlet til landstreff i Kongeparken på Ålgård, og så langt er det ikke meldt om noen alvorlige hendelser knyttet til russen.

Bjerkreim formannskap sa ja til bompengar med fire mot tre stemmer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Opplegget frå Nye Veier er at E39-strekninga mellom Lyngdal og Ålgård skal definansierast med bompengar som blir kravde inn i begge retningar i bomstasjonar mellom kvart kryss.