Nyheter om Åfjord


- To meldinger om lusking

Politiet fikk tirsdag ettermiddag inn to meldinger om menn som lusket i Stokksund i Åfjord kommune.
Les mer om:

Lotte holder orden på lagrene(pluss)

Lotte Amundal (22 år) fra Åfjord er ansatt i Statkraft som logistikkmedarbeider for Statkraft. Hun skal jobbe med logistikken og de sju lagrene som Statkraft bygger i samband med vindkraftutbygginga.  – Det er veldig artig å få praktisere det jeg lærte da jeg tok bachelorgraden min, sier Amundal.
Les mer om:

Vanningsforbud

Åfjord kommune opplyser mandag at de har satt i verk ytterligere vanningsforbud på grunn av lite vann i magasinene.
Les mer om:

Mulig observasjon av bjørnen

Turgåere så noe som kan ha vært en bjørn ved Austdalen i Åfjord. SNO ber folk om å fortsette med å melde fra om observasjoner.
Les mer om:

– Festivaler er ei investering

Samvirkelagsbestyrer og arbeiderpartipolitiker Walter Solberg mener festivalene som arrangeres i Åfjord er bra for lokalsamfunnet. – De gir mange positive ringvirkninger – også økonomisk, sier Solberg.
Les mer om:

Silolegging har fått en renessanse

Bjørn Hosen i Åfjord frivilligsentral formidler sommerjobber for ungdom i Åfjord. En type arbeid som det har blitt mer av i år er silolegging på gårdene. – Rundball er kanskje ikke førstevalget til alle bønder lenger, sier Hosen.
Les mer om:

Gjorde silotaket om til skybar(pluss)

Ekteparet Willy og Gunn Janne Salbuvik har brukt 30 år på å bygge opp bedriften Stoksund Seapark i Løvvika ved Stoksund i Åfjord. I dag framstår den tidligere landbrukseiendommen som en perle for sommergjester fra utlandet. – Fra skybaren kan vi se Hurtigruta fra den runder Valsneset til den er i Stoksund, sier Gunn Salbuvik.
Les mer om:

Jehad har stålkontroll på skalpell og saks(pluss)

Jehad Muhammad fra Damaskus har startet egen frisørsalong i andreetasje i Parken kjøpesenter i Åfjord. – Jeg har arbeidet som frisør i mange år, men har lært å klippe damefrisyrer etter at jeg kom til Norge, sier frisøren.
Les mer om:

Emil har kunder fra hele verden

Åfjordingen Emil Sørheim er en verdensvant kar som har sett seg om i verden. Imidlertid er han glad for å kunne presentere heimkommunen for tilreisende turister. – Vi har mye å være stolt av her i Åfjord, sier Sørheim.
Les mer om:

Så store verdier fikk tyven(e) med seg fra urmakeren(pluss)

Politiet opplyser at hvitt gull, diamantringer og solbriller til en verdi av cirka 300 000 kroner ble stjålet fra Skogstad optikk, ur & gull inne på Å butikksenter i Åfjord.

Først sa det pang – deretter feiret arbeidslaget med bløtkake(pluss)

Klokka 12.06 sist lørdag gikk gjennomslagssalva i Herfjordtunnelen i Åfjord av.
Les mer om:

– Vi samarbeider godt

Geir Berdahl i Åfjord Senterparti sitter i den felles nominasjonskomiteen for de to senterpartilagene i Roan og Åfjord. – Det er ingen uenighet bak av vi har vært så trege. Vi snakker om å slå oss sammen til høsten, sier Berdahl.
Les mer om:

– Vi har et budsjett for prosjektet(pluss)

– Det har vært en anbudsrunde og kommunestyret vil ta en investeringsbeslutning over sommeren, sier økonomisjef Jon Kristian Lomundal i Åfjord kommune.
Les mer om:

Halvannet årtusen på én dag

Med utgangspunkt i Åfjords moderne og småhippe sentrum, kan en i Åfjord oppleve spor av menneskelig aktivitet fra folkevandringstida til våre dager. På en dag kan du med litt innsats få med deg halvannet årtusen med historie.
Les mer om:

Nå har de sjefskabalen klar(pluss)

Organisasjonsstrukturen og hvem som skal bli sektorsjefer i Nye Åfjord kommune fra 01.01.2020 er klar. Alle kommer fra staben i dagens Åfjord kommune. – I det minste kommer rådmannen fra Roan, sier rådmann Per O. Johansen.
Les mer om:

Flotte opplevelser på Fosens tak

– Enkelte av toppene i Åfjord kan framstå som utilgjengelige, men for mange kan dette være nettopp det som gjør at de oppsøker dem, sier Gunnar Singsaas, leder i Åfjord Fjellstyre.
Les mer om:

De høye brusøylene er nå ferdige(pluss)

Arbeidet med den over fire kilometer lange nye fylkesvei 723 fra Ryssdalstoppen og til Herfjord i Åfjord følger oppsatt framdriftsplan.
Les mer om:

Steffen Iversen, Terje Tysland og familiemoro

Åfjord har tatt mål av seg til å bli best på å feire seg sjøl. Aktivitetskalenderen viser at de tar jobben seriøst. I helga er det festival i Stoksund - igjen. – Steffen Iversen stilller på et av lagene i El Clasico, sier festivalleder Bjørn Hosen.

Kommunen selger djupvasskai(pluss)

Guttelvik Næringspark har henvendt seg til Åfjord kommune med forespørsel om å overta tre næringsarealer. Kommunen har sagt ja til det ene. – Vi selger et areal øst for Stokkøybrua, sier rådmann Per O. Johansen.
Les mer om:

18-åring mistet lappen etter bare 23 dager

Sist fredag hadde UP Fosen fartskontroll i 60-sonen ved fylkesvei 723 på Morkamo i Åfjord.
Les mer om:

Fikk legge ut flere boligtomter

Det faste planutvalget i Åfjord var på befaring på Sandstad gård sammen med tiltakshaver før behandling av saken 14. november i fjor. Nå ligger planen ferdig godkjent av kommunestyret. – Det ble gjort noen endringer i forhold til det utbygger ønsket, sier varaordfører Jon Husdal (Sp).
Les mer om:

Kjøper iPad til ungdomsrådet

Kommunestyret i Åfjord vil utstyre Ungdomsrådets medlemmer med hver deres iPad. De ber rådmannen anskaffer iPader til samtlige av ungdomsrådets medlemmer og møtesekretæren. – Dette er det fornuftig å gjøre, sier leder i komite for livsløp, Gunnar Singsaas.
Les mer om:

Her har det blitt flest nye arbeidsplasser på Fosen(pluss)

Antall sysselsatte i Åfjord kommune har økt med 15,9 prosent siden 2008.
Les mer om:

Måtte avlive grevling

Politiet opplyser at ettersøksringen i Åfjord kommune ble tilkalt for å avlive en grevling etter at den ble påkjørt fredag.
Les mer om:

- Vindmølletransport fikk bot

Vegvesenet skriver på twitter at de har kontrollert to vindmølletransporter i Åfjord denne uka. Det endte med én bot.
Les mer om: