With


Kjersti With vil leie ut Bydelshuset – kafeen kan forsvinne

«Hus med muligheter» søker folk som kan fylle det med ny og spennende aktivitet.
Les mer om:

Bekreftet: Skal fortsette å pushe Schmeichel

Danny Ward ble oppdaget hos Wrexham av Liverpool i 2012. Etter tre utleieopphold og 3 A-lagskamper for de røde, ble oppholdet hos Liverpool avsluttet. I 2018 så Leicester potensialet i waliseren og hentet keeperen til King Power Stadium. Her fortsatte han et fotball-liv i skyggen av de store, men likefullt i en viktig rolle for en tropp som skal holde gjennom en lang sesong. Kasper Scheichel har vært, er, og kommer til å være førstevalget så lenge han blir i klubben. Og skal vi tolke dansken, avsluttes Premier League-karrieren hos London-klubben.

ESPN: Özil inn som klubbeier

Mesut Özil, fotballgeniet som på høyden var en av Premier Leagues største stjerner – og på slutten en av de mest utskjelte – nøyer seg ikke med å trappe ned karrieren i Süper Lig i Tyrkia. Forretningsmannen Özil viser ambisjoner om å engasjere seg i fotballens verden i lang tid etter at beina sier stopp. Det har vært rimelig stille rundt Özil etter at han forlot balløya. 418 spilleminutter for Fenerbahce og fortsatt uten scoringer, skaper ikke akkurat de store overskriftene utenfor Tyrkia. Men dette betyr ikke at tyskeren er helt ute av spill.

Havertz kan takke bråkebøtta Diego Costa for mye av elendigheten

Chelsea-supporterne digget Diego Costa da han var på høyden. 58 scoringer på 120 kamper – og alltid i bråk med motstanderne. Denne spillertypen går rett hjem i verdens tøffeste liga. Så ta småsjenerte Kai Havertz entret Stamford Bridge, var Costa målestokken. Ikke overraskende kom kritikken mot tyskeren allerede etter noen uker på balløya. For pinglete, vil ikke nok, for puslete.

Kjersti slutter, men kafeene fortsetter: – Det er ikke noe tvil om

Da Kjersti With delte at hun skal skifte beite, rant det inn masse lykkønskninger. Men en del kunder ble bekymret for at kafeene skulle forsvinne. Det skal de ikke, forsikrer With.
Les mer om:

Kjersti With gir seg: – Det kjennes ut som en slags kjærlighetssorg

Kafégründer Kjersti With gir seg i kafébransjen etter ti år.
Les mer om:

Belgisk media: Sander Berge kandidat til å erstatte en av Premier Leagues beste

Belgisk presse har ikke glemt «sin» Sander Berge. I løpet av 113 kamper for Genk jobbet Føykas store fotballsønn seg til en solid posisjon i belgisk liga. Dette bragte den defensive midtbanespilleren til verdens tøffeste liga. Nå hevder Voetbal24 at det er stooore planer for Berge i Premier League. Pep Guardiola har alltid hatt Fernandinho i City-troppen. Siden 2016 har den brasilianske landslagsspilleren spilt en ekstrem viktig rolle for Citys seiersgang på balløya. Til sommeren kan det være slutt.

Dortmunds wunderkind fikk debut i november – nå er sesongen over

Dagen etter at Youssoufa Moukoko rundet 16 i november, benyttet Dortmund muligheten til å sette inn tenåringen i Bundesliga-kamp. Fotballeksperter jublet, men ikke alle er like fornøyd med at yngre og yngre spillere sendes inn i fotballens colosseum. Nå kan kritikerne ha fått vann på mølla. Skader oppstår uavhengig om du spiller på knøttelag eller på seniornivå. Likevel, intensiteten og trøkket på seniornivået blant verdens beste er så ekstremt at kroppen bør være utviklet nok til å takle all julinga.

Aguero kan bare glemme å banke på hos Solskjær

For kort tid siden ble det bekreftet at Sergio Aguero blir ledig på markedet til sommeren etter å ha levert Manchester City minst 257 scoringer. Selv om argentineren har vært delvis ute av gamet denne sesongen med skader, er det liten tvil om at 32-åringen fortsatt har noen virkelig gode sesonger igjen i beina. Få andre i Premier League er i nærheten av målteften til Aguero, så da argentineren forrige uke ble linket til Man United, begynte diskusjonene å gå på sosiale medier.

Solskjær garanterer for at en spektakulær free agent-overgang ALDRI kommer til å skje

Etter at Manchester City bekreftet at klubbhistoriens største scoringsprodusent skifter drakt til sommeren har spekulasjonene selvfølgelig vært til hvilken? Da Aguero ble linket til en ikke-til-å-tro-det overgang til byrivalen, mente Solskjær det var på tide å tørke støv av den uskrevne lovboka på Old Trafford. Før søndagens Brighton-kamp kom et kontant svar på Aguero-ryktene. Les: Dybala sier igjen nei til Premier League-klubb -Lojalitet er en av de verdien jeg virkelig, virkelig setter høyt.

Harry Kane delte skjebne med Erling Haaland

Tyvende mars gikk en illsint Erling Haaland av banen etter Bundesliga-kamp. Da hadde han dratt til med to scoringer og gjort jobben mot bunnlaget FC Köln. Likevel kom Dortmund seg nesten ikke av flekken oppover mot den nødvendige 4. plassen på tabellen og kvalik til Champions League. For det endte 2-2 og poengdeling. 4. april var det Harry Kanes tur.

Premier Leagues beste signerer for mer

Kelechi Iheanacho har vært en solid del av suksessen til Leicester denne sesongen. Forrige måned ble den nigerianske landslagsspilleren kåret til Premier Leagues ypperste. Nå har 24-åringen bestemt seg for hvor partyet arrangeres de kommende årene. På lørdag kom bekreftelsen om forlengelse med London-klubben. Les: Gledelig Grealish-varsel Happy with this morning’s news, Foxes fans? #Kelechi2024 pic.twitter.com/wShfBQVp4W — Leicester City (@LCFC) April 3, 2021 -Jeg kan ikke uttrykke hvordan jeg føler det. Jeg er spent, jeg er glad og jeg er overveldet.
Les mer om:

Pengegriske idioter på tur vil komme tomhendte hjem

Det vi har sett i går og i dag representerer med all tydelighet det man misliker mest med businessen rundt fotballen. 20 år gamle Erling Braut Haaland har sammen med sin far Alfie gjort et bevisst valg da de valgte Mino Raiola som sin agent. I fjor var agenten nær å bli kastet ut og suspendert i flere måneder på grunn av umoralsk forretningsførsel, både det Italienske forbundet og UEFA valgte å utestenge Raiola, men de ble overprøve av FIFA som ikke akkurat er kjent for å ha rent mel i posen.

Nå skjer det: Haalands agent i møte om spektakulær overgang

Gjennom hele sesongen har Haaland vært linket til de største klubbene i verden. Dortmund-direktørene hevder hardnakket at 20-åringen ikke skal noen steder denne sommeren, men når Manchester City, Manchester United, Chelsea og Real Madrid ikke akter å vente på at utkjøpsklausulen aktiviseres, da er Dortmund trolig sjanseløse. Spesielt når det er agent Mino Raiola som styrer showet. Denne uken kom han med uttalelser om at han tok feil om Haaland da han formidlet avtalen med Dortmund for klienten sin.

Mats og Kjersti deler sine beste jobbsøker-tips: – La mamma og pappa bli hjemme

Kjersti With og Mats Gundersen får til sammen flere tusen jobbsøknader i året. Her deler de sine beste tips om hvordan unge uten arbeidserfaring kan lande drømmejobben.
Les mer om:

Data ethics: One size fits some

By Johann Johannson and Geoffrey van Ijzendoorn-Joshi This is the third and final installment in DAMA Norway’s series on data ethics. All topics touched upon throughout these three articles are derived from DAMA’s DMBoK2, and its chapter on data handling ethics. The aim of this endeavour has been to illuminate some key universal truths regarding how data ethics should be approached. Article number one uncovered the importance of data governance maturity while the second article took a look at dedicated roles for data ethics.

Alan Shearer valgte Martin Ødegaard

Etter måneder med stillhet rundt Martin Ødegaard på og utenfor banen i Madrid, blir vi småekstatiske når 22-åringen endelig får utfolde seg på en kortklipt gressmatte. Så da den urengelske, notoriske måltjuven Alan Shearer peker på Ødegaard med et stort glis, da liker vi oss. På søndag gikk Arsenal mot et tap mot 5. plasserte West Ham. David Moyes menn raste over Ødegaard og gjengen til 3-0 etter 32 minutter. Så sa Arsenal stopp, og snudde kampen til en råsterk poengdeling.

Professor says cause of rare bloodclots in people vaccinated with AstraZeneca has been found

The experts who have examined three hospitalized health workers in Norway believe the AstraZeneca vaccine led to a severe immune response. One of the three passed away.
Les mer om:

Her dukker en Buddha opp på veggen: Vil bringe god karma til harstadværinger

Festivalen «A night with Buddha» er i likhet med ILIOS-festivalen flyttet til høsten. Men i en tid med harde prøvelser, ønsker festivalene å sette god karma på veggen i sentrum, bokstavelig talt.
Les mer om:

Tuchel har løst Havertz-gåten

Selvmål hos Everton (presset frem av Havertz) og straffe til Chelsea. 2-0 smaker fortsatt vanvittig godt for Thomas Tuchel og Chelsea. På mandag var det blått mot blått. Ancelotti mot Tuchel. I denne garantert tøffe kampen, satte Chelsea-manageren inn en spiller som så langt har stått på utsiden i Premier League. Les: Coman-spillet hos Bayern München er i gang Kai Havertz skulle for første gang siden Wolverhamton-kampen, Tuchels debut, inn fra start. Et sjansespill av Chelsea-manageren?

Microsoft, VMware marry Azure Virtual WAN Hub with VMware SD-WAN

IDGNS: Aim to make it easier for customers to deploy widely distributed business applications.
Les mer om:

Sander Berge har overbevist Emile Heskey

Som vi husker Emile Heskey i Liverpool-drakt ved årtusenskiftet. Etter Anfield ble det vandring gjennom engelsk fotballkultur: Birmingham, Wigan, Aston Villa, Newcastle og Bolton Wanderers. Nå har 43-åringen sendt et tips til gamleklubben Villa: Se mot Sheffield United. -Jeg har sett en del av Sander Berge, og han virker veldig teknisk. Han driver bra med ballen. Jeg har ikke bestemt meg om han er en sitting midfielder, en nr. 8 eller nr.

Utrolig og sant: Manager trekker seg fra jobben, bare 3 poeng unna 5. plassen i Ligue 1

Som manager går det ikke an å gjemme seg bak «vi har progresjon«, «innsatsen er god» eller «spillerne viser gode takter». Du måles ene og alene på hvor mange poeng som står bak klubbnavnet på tabellen. – I forhold til motstanderne, i forhold til eiernes forventninger. Og i forhold til egne forventninger. Stade Rennes har denne sesongen en for oss helt grei 9. plass, kun 3 poeng bak 5.

Paul Lambert takker for seg

Det er ikke resultatene til Ipswich denne sesongen, men de amerikanske investorene sitt inntog i klubben som er årsaken til at Paul Lambert nå trekker seg som manager. – Den 51 år gamle skotten kom til klubben i oktober 2018, han klarte ikke redde plassen Championship og rykket ned til League One i 2019. Eier Marcus Evans ønsket at Paul Lambert skulle fortsette også etter salget som er nært forestående, men de nye eierne ønsker at Bristol City-sjef Mark Ashton skal overta tømmene på Portman Road. Ipswich ligger på 8. plass litt for langt unna for en retur i år til Championship.

Schalke 04 i krise! Sparker hele hurven

Schalke 04 tapte lørdag stygt 5-1 mot Stuttgart på bortebane, de er fortsatt jumbo i Bundesliga med bare ni poeng etter 23 kamper spilt. Den tyske klubben har nå også ni poeng opp til Hertha Berlin på 15. plass, som er trygg plass i den tyske toppligaen. Sport1 melder at Schalke vil gjøre store endringer blant klubbens nåværende ledere. De melder at blant annet sportssjef Jochen Schneider, lagleder Sascha Riether, hovedtrener Christian Gross må gå. Les: Hentet inn usympatisk rasshøl som redningsmann Gross overtok laget 27.
Les mer om: