With


Duncan Ferguson har planer utenfor Everton

Det er en klubblegende som nå har bestemt seg for å forlate Goodison Park. – Årsaken er enkelt, han har lyst på ansvaret for en klubb og den jobben er opptatt i Everton. Skotten, som har spilt en stor rolle både på og utenfor banen, han har to ganger vært midlertidig manager i Everton. Først da Carlo Ancelotti sendte sjokkbølger gjennom klubben da han bestemte seg for å returnere til Real Madrid og i vinter da arvtager Rafael Benitez fikk sparken.

Manchester United valgte å ikke gi helt slipp på Dean Henderson

Fotball VM som starter i november presset frem en løsning som gjør at Manchester United keeper Dean Henderson får kjørt seg på høyt nivå og med det være aktuell når landslagssjef Gareth Southgate bestemmer hvem som kan reise med flagget på brystet til Qatar. Spanske David de Gea har nesten enerett på å vokte målet til Manchester United med Dean Henderson som den foretrukne arvtageren. – Nå har det åpnet seg opp en god løsning både for United som ikke trenger å slippe Henderson helt og for keeperen selv som får svært gode arbeidsforhold opp imot VM.

Jose Mourinho lettere irritert Henrikh Mkhitaryan gikk til overlegen konkurrent

Roma manager Jose Mourinho har egentlig bare seg selv å skylde på når han får den armenske angriperende midtbanespilleren Henrikh Mkhitaryan rett i fleisen neste sesong. Litt krusninger og diskusjoner rundt spillestil var nok til at Jose Mourinho mistet interessen og lot kontrakten gå ut på dato. Nå fri til å gjøre akkurat som han vil går han til Inter Milan som har seriøse ambisjoner om å ta seriegull i år etter en 2.-plass «gitt til stadionkamerat AS Milan.

Tommelen opp!

Absolutt alt lå til rette for suksess da Chelsea hentet den belgiske spissen Romelu Lukaku fra de regjerende seriemestre Inter Milan sist sommer. – Det gikk trått og den siste tiden har Lukaku jobbet aktivt for å få til en retur til Inter Milan. Nå er det endelig tommelen opp. Både Inter og Chelsea bekrefter at Romelu Lukaku går på lån til den italienske storklubben neste sesong. – Lånebeløpet sies å være 8 millioner euro.

Nederlandske Sven Botman droppet AC Milan for Premier League

Det var drømmen om Premier League som ble tungen på vektskålen for den nederlandske midtstopperen Sven Botman. 22 åringen har gått gradene i Ajax, men ble lånt ut (Heerenveen) og solgt før han fikk spilt voksenfotball. – Etter låneoppholdet sesongen 2019/2020 var det snakk om Ajax spill, men Erik ten Hag som var manager på det tidspunktet var ikke interessert. Derfor var heller ikke en overgang til Manchester United som Ten Hag har overtatt på noe tidspunkt vært aktuelt. Istedenfor spill for Ajax ble det salg til den franske klubben Lille hvor Botman sin karriere virkelig tok av.

18-åringen startet hos Chelsea og Arsenal – har nå signert med Crystal Palace

Malcolm Ebiowei er ikke mer enn 18, men har allerede vært mye på flyttefot. Høyrevingen startet hos Chelsea (2008-15), flyttet seg til Arsenal (2015-19), dro nordover til Rangers (2020/21), ble hentet til Derby, der han forrige sesong fikk seksten kamper hos Rooney. Nå har spilleren blitt kalt inn av Patrick Vieira. Det ble ikke mer enn 1 scoring på de 16 kampene på seniorlaget, men sett i lys av situasjonen til Derby forrige sesong, skal ikke dette holdes mot tenåringen. For det var en god grunn til at tenåringen fikk muligheten hos Rooney.

Mystery at the Oslo Plaza

In a room at the Oslo Plaza Hotel, a young, elegant woman is found dead, with a gun shot wound to the head. Why did she check in under a false name? Why are the labels removed from her clothes? Why has no one reported her missing? After 22 years, her grave is re-opened.
Les mer om:

Wayne Rooney har gitt absolutt alt, men nå er batteriet tomt

De som har hatt må ta den av i annerkjennelse av den enorme jobben som Wayne Rooney har gjort for Derby. Han har klart å oppretteholder moral og kvalitet på banen til tross for ubrukelige eiere. Mel Morris trodde det var like lett å drive en fotballklubb som å spille (lage) Candy Crush. Det er en legende som nå takker av som manager for Derby, Wayne Rooney har med ryggen mot veggen kjempet for å holde liv i en klubb som egentlig var død for lenge siden. – frem til å går var Chris Kirchner på vei inn som nye eier i klubben, men pengene kom aldri og klubben må nå jage nye eier.

Manchester City veldig nær ny signering

City har blitt enige om de personlige betingelsene med forsvarsspilleren. Og er sluttforhandlinger med Brighton om en overgangssum for Marc Cucurella, melder Football Insider. SISTE: Xavi har bedt styret om et siste forsøk for en fornyelse Venstrebacken, 23, har akseptert Citys kontraktstilbud og gjort det klart at han ønsker å slutte til Premier League-mesterne.

Fabregas ringes ned av tidligere trenere, men Premier League-ikonet har helt andre planer

Han huskes som en fotballens gentleman i Premier League – og en skikkelig vinnerskalle. 35-åringen har hatt en eventyrlig karriere: verdensmester, europamester, La Liga-mester, Premier League-mester, europa league-mester, diverse ganger cupmester. Likevel, å måtte gi seg mens han er på bunn, det aksepterer ikke Fabregas. Cesc Fabregas vil for alltid minnes som en av gigantene i Premier League etter årtusenskiftet. Etter 151 kamper i Barca-drakten ble det 304 kamper for Arsenal og 198 for Chelsea, noe som har sendt spanjolen inn i historiebøkene på balløya.

Matic klar for medisinsk test og signering

Nemanja Matic er ferdig hos Manchester United og i Premier League. Nå skal alt dreie seg om å være The Special Ones utvalgte for tredje gang. José Mourinho har tidligere uttalt at Matic er spilleren han virkelig stoler på ute på kamparenaen. Først hos Chelsea, så hos Manchester United. Så når 33-åringen ble ledig på markedet, er det ingen overraskelse at Mourinho har kalt midtbanespilleren inn til ny tjeneste. LES: Henter inn Uwe Rösler På mandag landet Matic på flyplassen i Roma og skrev villig autografer til de fremmøtte supporterne.

Monaco kaster seg etter Liverpool-spiller med rykende ferske euros fra gigantsalg

Det begynner å bli noen år siden Monaco gjorde et salg á la Kylian Mbappé. Nå gikk Aurelien Tchouameni for «bare» 100 millioner euros, men likefullt styggmye penger. Dette gir fyrstedømmeklubben et interessant handlingsrom på overgangsmarkedet i sommer. Overgangen til Real Madrid ble unnagjort i første del av juni, nå skal det jobbes med å skaffe de riktige forsterkningene for deler av salgsinntekten for den franske 22-åringen. Takumi Minamino har spilt beskjedent med kamper for Liverpool denne sesongen, men står likevel på 5. plass over de mestscorende spillerne i klubben.

Utstøtt Arsenal-spiller overbevist William Saliba kan overtales til å droppe The Gunners

Det ble inget lykkelig fotballopphold i London for Matteo Guendouzi. Det begynte bra i Arsenal-drakta da han ble hentet fra Lorent i 2018, men da Mikel Arteta tok over tøylene viste det seg etter hvert at de to ikke hadde samme syn på opplegget hos Arsenal. Guendouzi starter neste sesong med permanent overgang til Marseille, nå jobber 23-åringen for å overtale en annen Arsenal-spiller om å holde seg unna London. William Saliba er Arsenal-spilleren som fortsatt venter på muligheten hos Arteta.

BBC: Premier League skroter avtale til 510 millioner

Selv om vi i det lengste tror fotballsjela videreføres fra løkka til styrerommene hos de største klubbene og ligaene, dreier det seg om: Show me the money! Derfor er det godt å se at klubber takker nei til oljemillioner fra russiske sponsorer og at Premier League nå følger opp med det samme. Den engelske pengemaskinen har ikke noe valg, å gå videre med avtalen med den russiske TV-kanalen Match TV hadde vært en PR-katastrofe, men likevel.

Da er Gattuso-showet på plass i La Liga!

Jürgen Klopp er stort sett en sindig tysker, men når du setter Liverpool-manageren langs sidelinjen med Diego Simeone, da tar det ikke lange tiden før det koker over. Nå skal Atletico Madrid-manageren få «møte seg selv» i neste La Liga-sesong. De som har fått med seg Gennaro Gattusso som fotballspiller, skjønte at dette er en italiener som ikke kommer til å bruke færre triks i boka og vise mindre følelser da han byttet ut drakta med dressen som trener. Det har den tidligere italienske landslagsbulldoseren vist til fulle.

Bekreftet: Da er det over og ut for fire Liverpool-spillere

Blant de fire spillerne er det én Jürgen Klopp kaller for drømmespilleren, to som har gjort jobben uten helt å nå opp på Anfield, den siste er enulykkelig tysker som ikke har spilt kamp for Liverpool siden 2018. Stemmer, Champions League-finalen mot Real Madrid. Loris Karius skal «endelig» slippe å være den utstøtte i Liverpool-troppen. I sommer er det slutt. Det samme for Ben Woodburn (22) og Sheyi Ojo (24), som har fått spille for en av verdens beste klubber i respektive 11 og 13 kamper.

Liverpool legger en milliard på bordet!

En av de fremste fotballjournalistene i Portugal, Pedro Sepulveda meldte i går Liverpool har kommet til enighet med Benfica om en overgangssum for Darwin Nunez. I følge Fabrizio Romano skal summen være 80 millioner euro ved signering og 20 millioner avhengig av ulike klausuler. Official proposal from Liverpool for Darwin Núñez will be €80m plus add ons for €100m package. Benfica will make a decision soon, while Man United are also in contact with his agent.

Newcastle har landet sommerens første signering

Venstreback Matt Targett sitt låneopphold på St James’ Park var så vellykket at det ble til en permanent avtale. Newcastle og Aston Villa ble i dag enige om en overgang for 26 åringen. Engelske Matt Targett kom til Newcastle i vinter, omtrent samtidig som det begynte å gå virkelig bra og at manager Eddie Howe dro klubben opp fra nedrykkskampen. – Nå er en avtale verdt 175 millioner kroner på plass. Til egen web har Eddie Howe følgende å si: «Matt hadde stor innflytelse hos oss etter at han kom til oss i januar.

Rasmus Kristensen signerer for klubben som gjør pappa stolt

Det er ikke bare Rasmus Kristensen som er en glad mann i dag. Også Leeds sin sportsdirektør Victor Orta er hoppende glad og får en stjerne i margen. Han forteller at den danske høyrebacken Rasmus Nissen var en omsvermet herremann som hadde flere alternativer i sommerens overgangsvindu. Det var andre lag som ønsket ham – inkludert klubber fra de fem beste ligaene som er i Champions League.

Robin van Persie tok det ekstremt vanskelige valget å takke nei til Manchester United

Erik ten Hag ville ha med seg Robin van Persie som assistent på Old Trafford. Den tidligere United-spilleren (2012-15) har en stor stjerne hos supporterne, kjenner kulturen, kravene og atmosfæren i Manchester – og ikke minst å nå helt til topps i Premier League. Drømmejobben lå åpen for van Persie, han takket nei. Nå har 38-åringen nok av utfordringer som hovedtrener hos Feyenoord, men det kan ikke sammenlignes med å returnere til Old Trafford. LES: Frank Lampard har ny midtstopper på plass -Respekten fra supporterne er enorm.

Spansk media: Arsenal på handletur hos Barcelona

På fredag kom bekreftelsen alle visst ville komme. Alexandre Lacazette forlater Arsenal som free agent. Både klubb og spiller var enige om at dette var den beste løsningen. Franskmannen har hatt perioder med suksess på Emirates siden overgangen fra Lyon i 2017, 4 scoringer på 30 Premier League-kamper denne sesongen var langt under det Arsenal trengte fra senterforwarden. Nå skal det jages forsterkning på topp før sesongstart.

Spansk media: Arsenal på handletur hos Barcelona

På fredag kom bekreftelsen alle visst ville komme. Alexandre Lacazette forlater Arsenal som free agent. Både klubb og spiller var enige om at dette var den beste løsningen. Franskmannen har hatt perioder med suksess på Emirates siden overgangen fra Lyon i 2017, 4 scoringer på 30 Premier League-kamper denne sesongen var langt under det Arsenal trengte fra senterforwarden. Nå skal det jages forsterkning på topp før sesongstart.

Daniel Sturridge er ferdig «down under»

Det som skulle være en gjenopphenting av form og karriere for den tidligere Liverpool-spissen og engelske landslagsspilleren Daniel Sturridge «down under» ble ikke som planlagt. 32 åringen kom til australske Perth Glory i fjor høst og har siden spilt bare seks kamper i den australske toppligaen. Skadeproblemer og varierende form i opptreningsperioder har holdt han utenfor banen og nå forlater han klubben. Før avreise til Australia for bare 8 måneder siden hadde Sturridge ikke fullført en proffkamp siden 2020 og håpet at spillt for Perth Glory var det riktige steget mot et comeback.

Marianne Leine With til minne

Les mer om:

Tottenham rigger seg for Champions League

På lørdag kom ryktet om at noe var på gang, på mandag kom medisinsk test, på tirsdag signatur. Det er liten tvil om at Tottenham og Ivan Perisic var klare for hverandre. Med en fersk Champions League-billett til neste sesong er det godt å ha med en veteran som har stått i 75 kamper i Europa (Champions League/Europaligaen) med 11 scoringer og 9 assists. Coppa Italia-matchvinneren Perisic gjenforenes dermed med Antonio Conte. I sesongen der Conte ledet Inter Milan til Serie-tittelen, var den kroatiske landslagsspilleren på banen i 32 Serie A-kamper pluss Champions League (6) og cup (4).