Nyheter om By


Stor by erobret av Russland i Donbas – største russiske seieren så langt

Industribyen Svitlodarsk i Donbas øst i Ukraina ble denne uken erobret av russiske styrker. – Russerne intensiverer krigføringen sier den ukrainske viseforsvarsministeren.
Les mer om:

Det du ser Fagermo, er et vinnerlag som har veldig mye mer enn dødballer

Norges råeste derby anno 2022 er også historien om en klubb og en by som lever ut drømmen i det virkelige liv. Mens treneren til motstanderen både fornekter sannheten og beskriver noe ingen ser.
Les mer om:

Politiker fra Mariupol sier 22.000 er drept: – Dette er en by med spøkelser

Konsekvensene av langvarige angrep mot Mariupol kan være enorme og titusenvis kan være drept. Tallene er nesten helt umulige å vurdere, sier norsk ekspert.
Les mer om:

Vil bygge by på kjempetomt ved Midtbyen: – Om vi ikke klarer det nå, er det ganske skandaløst(pluss)

En tomt på opptil 25 000 kvadratmeter kan bli frigjort til byutvikling dersom godsterminalen flyttes fra Brattøra i Trondheim.
Les mer om:

Russiske styrker inntar by i Donetsk

Russiske styrker har tatt kontroll over byen Svitlodarsk i den ukrainske grenseregionen Donetsk, opplyser kilder på både ukrainsk og russiske side.
Les mer om:

BBC nyhetsticker: «Manchester United er søppel og det er værregn overalt»

I dag tidlig klinte BBC til i et ærlig øyeblikk med en tikker som har fått internett til å koke. Noen få sinte, men de fleste synes statskanalen treffer blink. Englands mest leste sak akkurat nå! Morgenfugler (0945) oppdaget til deres store glede at mens innslaget handlet om tennis viste BBCs nyhetsticker teksten «Manchester United er søppel» og «værregn overalt». (engelsk uttrykk) Det hadde vært et kurs i BBC for en trainee i bruk av ticker som skulle vært intern og aldri lagt ut på skjerm.

17-åring rystet Raducanu – så slo hun tilbake

US Open-vinner Emma Raducanu (19) fikk en drømmestart på kampen mot 17 år gamle Linda Noskova i French Open. Hun brøt umiddelbart. Og tre ganger fikk briten mulighet til å gå opp til 3–0 i første sett. Men alle gangene misbrukte hun den. Da Noskova fikk ristet av seg nervene og regnet tiltok over Simonne-Mathieu stadion, smalt hun baller ned langs linjen på bestilling med sin giftige backhand. Tsjekkeren tok første sett etter tiebreak. Raducanu viste imidlertid at hun hadde mer å by på i andre sett. Hun slet med styre kampen, men kloret seg fast og kjempet for hvert eneste poeng.
Les mer om:

Mobiliserer for å få det nye kulturhuset: – Her har vi sjansen til å bygge by

Eiendomsutviklere og investorer i Åkrehamn står sammen for å bygge nytt kulturhus i byen.
Les mer om:

Jordbruket er viktig for både by og bygd

Vi mener at bøndene nå får et fortjent og nødvendig løft.
Les mer om:

Spekulasjoner om sesongen for Eliteserien

Årets eliteserie i fotball for menn er endelig i gang, noe som har helt vann på møllen for spekulasjoner. Forventningene er selvfølgelig store knyttet til Bodø/Glimt, men også en rekke andre profilerte topplag er klare for å vise hva de har å by på. Lag som Viking, Rosenborg og Molde har finpusset formen, og er klare for å vise seg frem for den norske fotballfansen igjen.  I tillegg er det verdt å merke seg at nykommere i Eliteserien som Jerv, Ham-Kam og Aalesund alle er klare for å prøve seg på det beste av hva norsk fotball kan by på.

Natos «russiske» by

Les mer om:

Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz. – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen. Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid. Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG.

Paul Pogba har skaffet seg treårskontrakt og en fortsatt saftig årslønn

Skulle vi oppsummert de siste sesongenes exit-rykter, godt fueled up by Pogbas nylig avdøde agent Raiola, hadde vi kjedet både oss selv og leseren. Du kjenner historien, nå er det uansett slutt for franskmannen hos Manchester United. Ifølge storavisen Gazzetta dello Sport har Pogba nå et nytt fotballhjem å gå til. Real Madrid jobbet lenge for å sikre seg franskmannen, men interessen har tydeligvis kjølnet det siste året.

Disse deltok på årets trappeløp

I anledning «Verdens aktivitetsdag» og kampanjen #sammenpåtur ble det fredag 20. mai arrangert trappeløp på The Edge i Tromsø, som kunne by på 190 trinn fordelt på 43 høydemeter for spesielt interesserte. Arrangementet var et samarbeid mellom Kreftforeningen, Clarion Hotel The Edge, og flere andre partnere. Ser du noen kjente, svette fjes i trappeoppgangen?
Les mer om:

Vil la unge i Bodø bygge sin egen framtidsby i dataspill

Gjennom dataspillet Minecraft ønsker Bodø kommune å engasjere unge bodøværinger i deres framtidige by.
Les mer om:

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Hva kan førhistorisk tid lære oss om politiske handlingsrom i dag?

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Ekteparet Gjedebo gir bort flere millioner i året – pengene ser de aldri igjen

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Amerikansk stat godkjente tilnærmet abortforbud

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Vinden har snudd – flere ønsker OL i Norge

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Jaran Eike Østrem med målshow

Sandnes kåret til Norges mest attraktive by
Les mer om:

Mest lest siste uke