Nyheter om By


Velkommen til byfesten: Kardemomme By imponerer publikum

Torsdag premierte Anne Haugs teaterforestilling "Folk og Røvere i Kardemomme By" i Gamlebyen, som første av åtte forestillinger. Oppsetningen imponerer stort, til glede for både store og små. Sang, dans og masse moro står på repertoaret, og publikum vandrer fra sted til sted sammen med Thorbjørn Egners folkekjære karakterer.
Les mer om:

Goal: Conte henter duo fra Premier League

Vi har gått helt i surr om hvor mange tidligere Premier League-spillere den tidligere Chelsea-manageren har hentet til San Siro. Little Premier League i Milano har vært en suksess, og Inter-manageren er visst sulten på mer. Både suksess og Premier League-spillere. Det skal skje en utskifting før neste sesong og Emerson Palmieri er av de som skal inn. Ifølge Goal er Inter villig til å by rundt 225 millioner kroner pluss bonuser for midtstopperen hos Chelsea.

Det er litt skrekkblanda fryd i dette. Ein ny by, nye menneske og eit nytt lag. Pluss at dei snakkar dansk(pluss)

– Eg er spent, men mest av alt trur eg dette kan verte veldig bra!
Les mer om:

Noah Jean Holm får kjempesjanse i Portugal

Den norske 19 år gamle spissen NoaH Jean Holm har ble for et par år siden en del av ungdomssatsingen til RB Leipzig. Holm har spilt 39 aldersbestemte landskamper. – Det er nettopp spill på landslaget som har åpnet opp døra til en portugisisk storklubb. Han imponerte stort for G18-landslaget i 2019 med sju mål på elleve kamper, deriblant med to mål i 2-1-seieren over Tyskland i november. Les: James Milner har spikret planen for de neste årene Holm har skrevet under på en fireårsavtale med klubben som ligger på 7.-plass i toppdivisjonen i Portugal, Vitoria de Guimaraes.

Helt vilt: Chelsea gjør «rent bord» på overgangsmarkedet

Det er to spillere i Bundesliga som denne sesongen har stått frem som de mest ettertraktede unge spillerne. Nå gjør Chelsea «rent bord» og sikrer seg begge. Vi må gni oss i øynene i disse viruskaostider. Chelsea har allerede sikret seg Liverpool- og United-mål Timo Werner for rundt 570 millioner kroner. Liverpool hadde lyst, prøvde, men innså at de ikke hadde råd.

Nå skal millionbedriften etablere seg i ytterligere en by

Multifag er blant de største tverrfaglige håndverksbedriftene i Telemark. Nå er de er i full gang med oppbygging av ny avdeling på Thorøya i Sandefjord, som har fått navnet Multisol. Lokale Pål Hem har fått rollen som salgsansvarlig.
Les mer om:

Kourtney Kardashian om hvorfor hun trakk seg fra Keeping Up with the Kardashians

Kourtney Kardashian kastet inn KUWTK-håndkleet. Keeping Up with the Kardashians gjør seg klar for sesong 19, men man får ikke lenger se noe særlig til den eldste av Kardashian-søstrene. I mars begynte ryktene om at 41-åringen trekker seg fra E!-serien, som startet i 2007. Noe Kourtney kort tid etter bekreftet via Twitter: I did. Bye. https://t.co/xIMBK8egDJ — Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) March 27, 2020 Nå snakker trebarnsmoren om hvorfor hun valgte å forlate Keeping Up with the Kardashians. Hun beskriver innspillingen av showet som giftig. – Jeg filmet serien non-stop i 14 år.

Bekymret Strömstad-ordfører: – Det har gått fra en livlig by til total stillhet

Harryhandelen lider som følge av karantenereglene for nordmenn som har vært i Sverige. Maximat på Nordby shoppingsenter taper 96 prosent i omsetning hver uke. 
Les mer om:

Bekymret Strömstad-ordfører: – Det har gått fra en livlig by til total stillhet

Harryhandelen lider som følge av karantenereglene for nordmenn som har vært i Sverige. Maximat på Nordby shoppingsenter taper 96 prosent i omsetning hver uke. 
Les mer om:

Bekymret Strömstad-ordfører: – Det har gått fra en livlig by til total stillhet

Harryhandelen lider som følge av karantenereglene for nordmenn som har vært i Sverige. Maximat på Nordby shoppingsenter taper 96 prosent i omsetning hver uke. 
Les mer om:

Melbourne stenges ned igjen etter økt smitte

Australias nest største by, Melbourne, stenges ned igjen etter en ny oppblussing av coronasmitte.
Les mer om:

Australias nest største by stenger ned – eksplosiv smitteøkning

Det har vært nærmest en eksplosiv økning i koronasmitte i Melbourne det siste døgnet. Byen stenger ned for andre gang.
Les mer om:

Melbourne stenger ned etter smitteutbrudd

Store deler av delstaten Victoria i Australia blir nå stengt ned, inkludert landets nest største by. Strenge restriksjoner er nødvendig for å unngå en «tragedie», sier delstatsminister Daniel Andrews.
Les mer om:

Ytring

Enkelte i denne by omfavner nazismen.
Les mer om:

Gratis aktivitetsuke: Har du prøvd kaos- eller labyrintorientering?

– En utmerket anledning til å teste ut alt av hva orienteringssporten har å by på i løpet av fire dager, sier Elling Fossheim Asplin, en av instruktørene.
Les mer om:

Pusha T disser Drake via Pop Smoke på Paranoid

Pusha T er ikke ferdig med Drake. Den langsinte artisten til Kanye West har et vers på Pop Smoke-låten «Paranoid», som lyder som en diss mot hans nemesis fra Toronto. Selv om ikke Drake blir nevnt med navn. Låten, som også gjestes av Young Thug og Gunna, skulle med på albumet Shoot for the Stars, Aim for the Moon. Men den ble trukket i siste liten. Pusha kaller Dizzys trusler for tomme, og gjør narr av kanadierens bruk av  jamaicansk patois. Han referer til sin egen låt «Blocka» fra 2012 med Travis Scott og Popcaan.

Bekreftet: Mandzukic klarer ikke lenger å holde seg unna

Mario Mandzukic forlot Serie A til fordel for et «ørkeneventyr» i Qatar. Etter syv måneder er enten kontoen allerede fylt opp, eller så har kroaten gått lei av . Vi tipper den tidligere Juventus-, Bayern München- og Atletico Madrid-kjempen skjønte at fotball uten spotlight ikke fotball. Når du har pumpet deg full med adrenalin hver uke i en av verdens beste ligaer, er det ikke enkelt å trekke seg. Les: Angrer på at Carlo Ancelotti ble sparket I reached an agreement with @duhailsc management to terminate my contract by mutual consent.

By i Galicia-regionen i Spania stenges ned

Byen La Marina i Spanias nordvestlige Galicia-region stenges ned i frykt for ny smittebølge.
Les mer om:

730.no x AURORA: − Det er en ekstremsport å være menneske

AURORA alias Aurora Aksnes er for tiden trolig Norges største popstjerne. En tittel hun selv har liten interesse av. Siden gjennombruddet i 2014 har AURORA – med store bokstaver – trollbundet fans over hele kloden. Med sin utenomjordisk vakre stemme og eventyr-aktige tekster har godjenta fra Os skapt en egen arme av «warriors and weirdos». Ikke nok med internasjonal stjernestatus, AURORA har også spilt hos Jimmy Fallon, gitt stemme til nordavinden i en av Disneys mest suksessfulle franchises, stått på scenen under Oscar-utdelingen og inspirert stjerner som Billie Eilish til å lage musikk.

Fra Sogndal til Øygarden

Sogndal Fotball og Øygarden er enige om en overgang for forsvarsspiller Stefan Antonijevic. Like før ØFK treningen på Ågotnes Stadion dro hovedtrener Bryant opp et uventet ess fra ermet. Stefan Antonijevic hadde da nettopp bestått medisinsk test og skrevet under for en permanent overgang til ØFK! Les: Xavi får gigantlønn for å redde Barcelona Stefan kommer fra Sogndal Fotball der han i 2019 sesongen bidro på Fosshaugane Campus.

Planlegger du norgesferie i år? Her er 10 spektakulære overnattinger

Vil du sove med vannet skvulpende under senga, i en cocoon mellom trærne eller med panoramautsikt til majestetiske fjelltopper? Det bare er noen av overnattingsmulighetene Norge har å by på.
Les mer om:

Influencer Hushpuppi arrestert i Dubai siktet for svindel

Influencer-livet på Instagram er stort sett ikke det samme irl. Når det kommer til påvirkeren Hushpuppi, som har 2,4 millioner følgere på Instagram, lever han i sus og dus som en usedvanlig rik finansmann. Hans bio lyder: Real Estate Developer. Hushpuppi har blitt kjent for å poste bilder av seg selv omringet av luksus.

7 filmer som gir deg følelse av ferie

Rar sommer fordi COVID-19? Slapp av, ferie fungerer også via filmer! Se på dette som en slags form for trøst under en global pandemi. Har du ingen planer for sommeren, men ønsker fremdeles å kjenne litt på feriefølelsen? Eller kanskje du snart skal reise trenger en liten oppvarming på det som står i vente? Da har du kommet til rett plass. 730.no har samlet et knippe filmer som gir den ultimate feriefølelsen. NB! Her står ferie i fokus fremfor høy kvalitet. De typiske feriefilmene er ikke så kjente for sine høye terningkast.

NRK-Tuva om Senja: – Råeste stedet jeg har vært

NRK Sommerbilen tok denne uken turen til vakre Senja. Programlederne Ronny Brede Aase og Tuva Fellmann var mektig imponert over det øya hadde å by på.
Les mer om: