Nyheter om By


Nå blir det kaldt og fint høstvær, men det er et men ...

Kald vind, men høstsol vil prege store områder av Sør-Norge i dagene framover. Men klarværet kan by på nattefrost og tåke.
Les mer om:

Tøffe tak i fjordane

Det er harde nyhende i kø for Suldal og indre Ryfylke når fylkesrådmannen legg fram sine vurderingar til samferdsleutvalets møte denne veka. På møteplanen står to saker som begge er svært viktige for Suldal og den inste delen av Ryfylke. Det gjeld noko så basalt som ferdselsårene våre. Det handlar om oss og det handlar om gjestene våre, jobbmarknad, skulegang, vegen til sjukehus og flyplassar, om korleis me kan komma oss ut i verda og heim igjen. Det er tommel ned for forskottering av rassikring av veg-elendet Rødsliane og det er svarte utsikter for dagens hurtigbåt-tilbod.

Filmanmeldelse: The Miseducation of Cameron Post

Å bli ferska mens du kliner med ei jente fra bibelgruppa, er ikke det beste som kan skje i en konservativ liten by i USA.
Les mer om:

Regissøren bak «Call Me By Your Name» lar seg inspirere av klassisk album

Dette går fram i et intervju med New York Times, hvor regissør Luca Guadagnino løfter på sløret om nye filmplaner. Guadagnino er kjent for filmsuksessen «Call Me By Your Name», og nå vil han filmatisere Dylans album i samarbeid med manusforfatter Richard LaGravenese. LES OGSÅ: Filmatiserer Amy Winehouses liv. Filmens handling skal legges til noen år på slutten av 70-tallet og de to dykker dypt ned i Dylans låttekster og finner handlingstråder der, heter det. Blood On The Tracks, utgitt i 1975, har kallenavnet «Dylans skilsmissealbum», og det anses å være et av hans beste. LES OGSÅ: Rockehelt
Les mer om:

Israels hær: Rakett skutt mot israelsk by fra Gazastripen

En rakett ble skutt mot Israel fra Gazastripen onsdag morgen, ifølge den israelske hæren og politiet. Den skal ha forårsaket ødeleggelser i byen Be'er Sheva.

Tel Aviv: En gedigen overraskelse

Israels nest største by er som en blanding av Amsterdam, London og Berlin. Tilbakelent, trendy og full av severdigheter som lett kan oppleves til fots eller på sykkel.
Les mer om:

50 år sidan medaljeseremonien som rysta verda

Neppe nokosinne har ei premieutdeling opprørt verda som den etter 200-meteren i OL i Mexico by i 1968.
Les mer om:

Manchester United-treneren blir straffet for banning

Etter seieren over Newcastle slang den pressede portugiseren noen gloser som sikkert var rettet mot all verdens forståsegpåere. Dette utbruddet kan koste Mourinho en karantene. «It is alleged that his language at the end of the fixture, as captured by the broadcast footage, was abusive and/or insulting and/or improper. He has until 6 p.m. on 19 Oct.

Velkommen til topps i verdens mest eksklusive ungdomsklubb

Det finnes en eksklusiv ungdomsklubb, der kritteriet er å banke inn scoringer på landslaget – før fylte 20. Forrige torsdag var det siste medlem som rykket opp til plassen under stormester Pelé. På torsdag scoret Kylian Mbappe sitt 10. landslagsmål før fylte 20. VG har vært så hjelpsomme med å lage en oversikt over medlemmene  og deres status i den eksklusive klubben. Neymar herved underlagt Mbappe. (foto: mbappe, twitter) Landslagsmål som tenåring: Pelé: 24 Amazing goal by @Pele which was never televised until now!

Banktoppene før gründeruka: - Vi trenger minst 100 flere nye bedrifter hvert år

Fjellturisme og nye digitale plattformer er noe av det mest spennende Salten har å by på når det nå er gründeruke. Men det er ikke nok, mener banktopper.
Les mer om:

Barcelona-spiller Arda Turan risikerer 12,5 år i fengsel

En ting kan man godt si om Tyrkia, det er rause når straff skal deles ut. En bråkmaker møtte en annen utenfor en nattklubb i Istanbul. (Forøvrig en by vi vil anbefale hvis du liker å feste) – resultatet kan bli fengsel på de begge.  Barcelona-spiller Arda Turan har som prinsipp å med jevne mellomrom havne i trøbbel. Han er på mange måter Tyrkias svar på Lord Bendtner. Les: 500 millioner kroner Barcelona angrer på at de ikke tok imot Tyrkiske påtalemyndigheter ønsker at han dømmes til 12,5 års fengsel etter et slagsmål med den kjente artisten Berkay Sahin.

Dette er juryens utvalgte til by:Larm 2019

I slutten av februar og begynnelsen av mars neste år arrangeres Norges største bransjefestival, by:Larm. I dag annonserer festivalen hvilke artister og band som er Juryens Utvalgte for 2019. LES OGSÅ: GAFFA på Red Bull Music Festival. – Det er få ting som er så inspirerende og engasjerende som å finne brennende nye talenter og artistprosjekter.

Den nye Oslo-festivalen kunne by på noe for alle sanser

I den anledning var det samlet 50 artister, som skulle opptre på tvers av 12 forskjellige forestillinger: Over tre dager ble konsertkonsepter presentert på scener over hele Oslo. Foruten energidrikken som ble solgt i baren på hvert av disse stedene hadde de lite til felles. Her var det noe for enhver smak. Festivalen var nemlig satt opp slik at de som ikke hadde behov for å få med seg alt som skjedde kunne skreddersy sin egen festivalopplevelse.

Se bilder fra teaterkonserten «1567 En by blir til to»

Gamlebyen kulturhus.
Les mer om:

Med 50-60 låter i bagasjen

Etter at hun kom på femte plass under Idol i 2013, har Astrid S brukt de siste fem årene på å skape et navn i popbransjen. To Spellemannpriser, landets mest strømmede kvinnelige artist i 2017, samt samarbeid med artister som Avicii, Shawn Mendes og The Vamps er bare noen få av utmerkelsene. I dag slipper hun ny låt. – Det føles egentlig veldig annerledes enn før. Noe jeg synes er litt rart. Jeg har litt mer nerver denne gangen, synes det er litt mer skummelt, men samtidig gleder jeg mer enn jeg noen gang har gjort.

Ny barnehage tar skogen inn

Skog og by får rom sammen med 200 barn i Nansenparken barnehage. Bærums nyeste barnehage, som også er den neste største, blir modell når det tenkes større for de aller minste.
Les mer om:

Tysk by drites ned av trekkfugler

Innbyggerne i den tyske byen Wiesbaden har et skikkelig drittproblem.
Les mer om:

Første stikk til byråden

Helsebyråd Tone Tellevik Dahl oppfordrer byens helsepersonell til å ta influensavaksine. Da må man nesten «lead by example».
Les mer om:

Manchester United på shopping i Norge

I dag kom representanter fra Manchester United til Tromsø for å sikre seg en avtale med stortalentet Isak Hansen-Aarøen. Det er ikke mulig for en utenlandsk klubb å hente spillere før de er 16 år gamle, men de har mulighet til å skrive en såkalt forhåndsavtale.  – De er ikke alene, i fjor var Liverpool på besøk i samme ærend, noe som førte til treningsopphold. Les: Liverpool-spilleren: «Denne ligaen er latterlig!» Slike avtaler har blitt mer og mer vanlige og har den fordelen at små klubber kan få mer penger til utvikling av spilleren.

Til minne om Tommy Tindlund: En bauta i klubben og i vår kjære by har forlatt oss

- Alle som møtte Tommy fikk føle hans utrolige engasjement, skriver Dag Solheim på vegne av Stjernen Hockey.
Les mer om:

Å leve med svekket syn kan by på både tårer og latter

Else Martinussen (77) og Anne Hansen (49) har utfordringer i hverdagen grunnet synet.
Les mer om:

Dette er Wilhelmsens nettverk: – Han må bryte med alle sine næringslivsoppgaver

Skulle Gunnar Wilhelmsen bli ordfører vil det by på flere habilitetsutfordringer.
Les mer om:

Drake topper globalt – i Norge hører vi heller på Eminem

Den norske listen over mest spilte artister i strømmetjenesten fra oktober 2008 til nå, toppes nemlig av Eminem. På plassene etter følger Ed Sheeran, David Guetta og Justin Bieber, før et av de to norske navnene dukker opp: Kygo på femteplass.