Nyheter om By


Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham

To menn er pågrepet, mistenkt for å ha vandalisert fem moskeer i Storbritannias nest største by Birmingham, der drøyt hver femte innbygger er muslim.
Les mer om:

Topp 14 plakater fra klimastreiken i Oslo ♡

I dag skulket tusenvis av fine ungdommer skole over hele Norge. Agenda: Planetens fremtid. Fotograf Tobias Myklebust Fjeldheim var på plass i Oslo for å dokumentere streiken.

"Etter første time har vi hørt det meste bandet har å by på"

Comebacket i Tromsø er sterkt, om ikke litt vel langt.
Les mer om:

Filmanmeldelse: Get Out-skaperen har gjort det igjen

Lever Us opp til våre skyhøye forventninger? Etter suksessen med Get Out har regissør Jordan Peele endelig kommet med enda en film i sitt egenskapte, syke univers. Us har kinopremiere i dag – les 730s anmeldelse nedenfor! I åpningsscenen til Us blir vi møtt av ei ung jente, Adelaide (spilt av Madison Curry), som tilbringer kvelden på tivoli sammen med sine foreldre. Adelaide bestemmer seg for å utforske litt på egenhånd, og i løpet av et øyeblikk har hun forsvunnet. Adelaide ender opp inne i et speilhus hvor hun gjør en skummel oppdagelse.

– I likhet med mange andre i Steinkjer ønsker også jeg en grønnere by(pluss)

Kommunegartner Kristel Vaag Moe sier hun i likhet med mange andre ønsker at Steinkjer skal bli en grønnere by.
Les mer om:

Hun er den nye sjefen i byen

PORSGRUNN: Den nye lederen for Porsgrunn min by er Stine Ellingsberg.
Les mer om:

Nolan har funnet hovedrolleinnehaveren til sin kommende film

I slutten av januar kom Warner Bros. med en pressemelding hvor Nolans 11. film ble beskrevet som en «event-film», som vil slippes i iMAX-format. Bortsett fra denne meldingen har det vært lite å lese om det som blir Nolans første prosjekt siden 2017-filmen «Dunkirk». Frem til denne måneden. For noen uker siden kom nemlig Production Weekly med en melding på Twitter der filmen, som stadig ikke har fått en tittel ble beskrevet som en «romantisk thriller» som blander sammen tonen fra Alfred Hitchcocks 1959-klassiker «North by Northwest» og Nolans egen 2010-film «Inception».

Marte fikk et uvanlig jobbtilbud: – Det ga meg et spark bak

LARVIK: Tirsdag og onsdag byr Studio Nille på «Dans til trøst» i Bølgen. Der kan du også treffe Marte som har mer trøst å by på.
Les mer om:

Topp 13 norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk. For eksempel kom det i dag nye sanger fra mer enn 35 norske artister. I denne spalten velger vi ut noen av disse singlene – innen flere sjangere. Vær så god. Alan Walker feat. Sabrina Carpenter & Farruko «On My Way» 21 år og allerede den norske artisten med flest streams? Fana-guttens fem mest spilte sanger bikker i alle fall snart 2 milliarder hos Spotify. (Eller om du vil; TO TUSEN MILLIONER.) Usnaut sf, spesielt for en liten norsk indielabel som MER.

PODCAST: SXSW

PODCAST: Sendingen er spilt inn i Austin, Texas, der vi har truffet keynote speakers, forfattere og den norske generalkonsulen. Få en smak av en av verdens største konferanser - South by Southwest.
Les mer om:

G-Eazy klar for norsk sommer

Norgesvennen G-Eazy kommer tilbake! Torsdag morgen ble det kjent at Oakland-rapperen er booket til Stavernfestivalen. Der får han selskap av folkefavoritter som Sondre Justad, Postgirobygget, Bastille, Swedish House Mafia, Zara Larsson og vidunder-duoen Arif og Unge Ferrari.

Rekord for «Debatten» etter bloggerdebatt

Også antallet seere i aldersgruppen 30–49 år doblet seg da programmet ble sendt tirsdag. Totalt var det 511.000 seere som så «Debatten», viser seertall fra Kantar, ifølge VG. LES OGSÅ: Den populære Netflix-filmen får en oppfølger. – Historisk sett er ikke debatt- og nyhetsprogrammer de som samler flest ungdomsgrupper. Men denne gangen ser vi et sterkere og tydeligere utslag enn det vi kan huske å ha sett.
Les mer om:

Snitzel

Drøset: De kjørte på en sirlig, østerriksk motorvei på vei ut av nok en sirlig by.
Les mer om:

Nærmer seg kantspiller og to nye kontrakter: – Er bare aktuelt å flytte til én annen by

SKIEN: Steffen Hagen (33) fortsetter gjerne i Odd, men kontrakten går ut etter sesongen. Nå er både han og Espen Ruud (35) i dialog om forlengelse. Fortsatt er det håp om å få inn en ny kantspiller før seriestarten.
Les mer om:

LAUREN fra Oslo ble #1 på Shazam etter Paradise Hotel

NM i oppsving? Lettbeinte TV3-tittere er i alle fall nysgjerrige på sangen til Lauren Holmen alias LAUREN. I januar debuterte Oslo-jenta med sin breiale debutsingel «Slave». Da med norsk tekst: I forrige måned fulgte 18-åringen opp med «Look at Me Now». Her bytter hun til engelsk og spansk tekst, med en dose av sine kubanske røtter: Allsidig type? Absoluto! Nå nyter LAUREN dessuten brå suksess med denne nye sangen, som er lånt ut til Paradise Hotel. Se på henne nå (Warner) TV3-flaggskipets sesong 11 har kanskje ikke blitt en kioskvelter (premieren hadde 80 000 tv-seere), men LAUREN kommer rå

Ingve Bøe om Berisha: «Det er nok spillere fra regionen som har feil drakt på»

BLOGG: Rosenes by er en rundkjøring. Bergen er en jojo-by. Og alle banker RBK, skriver Ingve Bøe.
Les mer om:

Cardi B og Lili Reinhart joiner Jennifer Lopez’ strippefilm – basert på sann historie

Som om Hustlers ikke allerede hørtes lit nok ut… Jennifer Lopez spiller en stripper på Manhattans hotteste strippeklubb på 90-tallet, hvor damene svindler, brunstige, sleskete Wall Street-menn. Ekstra artig nok er filmen basert på en sann historie. Det er allerede annonsert at Bronx-veteranen, som fyller 50 i sommer, spiller mot Constance Wu (Crazy Rich Asians, Fresh Off the Boat), og nå begynner resten av rollebesetningen å falle på plass.   View this post on Instagram   A post shared by Constance Wu (@constancewu) on Jan 24, 2019 at 9:39pm PST Ifølge Dead

11 000 boliger? By? Vi føler oss lurt

Det var ikke det vi fikk presentert, da vi signerte kontrakten med Obos, på vår bolig på Fornebu i 2012.
Les mer om:

14 spørsmål etter å ha sett NRK-debatten med Sophie Elise & co

Hvis du har levd under en stein den siste uken – eller hatt andre ting å tenke på… Vennligst la oss oppdatere deg: Sophie Elise (Isachsen) skrev om enda en ting hun har fikset på. Denne gangen har hun tatovert prikker der hårfestet ikke går helt ned til øret.

Dødssyklonen ryddet en by større enn Oslo av kartet

Millioner er rammet av «en av de verste vær-relaterte katastrofene på den sørlige halvkule». Og uværet vil fortsette i flere dager.
Les mer om:

Martin Ødegaard reagerer på medieoppslag: – Veldig kjipt

OLIVA (VG) Martin Ødegaard (20) irriterer seg over at pressen vrir og vender på det han sier, og mener at det hindrer ham i å by på seg selv.
Les mer om:

Nytt norsk stjerneskudd varmer opp for Aurora i helgen

Selv om Iris er et nytt navn for mange, har hun vært en del av Bergens musikkmiljø i flere år. I over ett år har hun dessuten jobbet i det stille sammen med MADE Management for å skrive låter og planlegget debuten som artist. Vilde Iris Hartveit Kolltveit, som hun egentlig heter, spilte sin første konsert som Iris på Trondheim Calling i januar.

Millie Bobby Brown fra Stranger Things dater sønnen til David Beckham

Vi burde jo nesten sett den komme. Like etter 15-årsdagen melder britiske medier i dag at London-jenta Millie Bobby Brown går fra amerikansk artist-kjæreste til en britisk kjendis-sønn. Stranger Things-superstjernen har angivelig funnet tonen med ingen ringere enn Romeo Beckham, David og Victoria Beckhams sønn som fyller 17 i år.