Utenriks - VG


Aktor krever femdoblet kausjon for Weinstein

Harvey Weinstein anklages for å ha brutt kausjonsbetingelsene ved å jukse med den elektroniske fotlenken. Påtalemyndigheten krever at kausjonen må femdobles.

Salvini boikotter Nutella

Italias opposisjonsleder Matteo Salvini vil ikke lenger spise sjokoladepålegget Nutella. Grunnen er at hasselnøttene som brukes, er tyrkiske og ikke italienske.
Les mer om:

Wilma-drapet: En tredje person er pågrepet

Påtalemyndigheten holder kortene tett til brystet, men bekrefter at ytterligere en person er pågrepet i forbindelse med drapet på Wilma Andersson (17).
Les mer om:

Twitter-storm mot Norge og norsk ambassadør i Iran

«Dere burde heller stå opp for menneskerettigheter enn å finansiere overgripere», skriver USAs ambassadør Richard Grenell til Norges ambassadør i Iran, Lars Nordrum. USA og Israel er rasende over at Norge forsøker å omgå amerikanske sanksjoner i Iran.
Les mer om:

Skogbrannene i Australia vokser i størrelse: – Dette er ulikt alt annet

SYDNEY (VG) Tre kraftige branner har fredag morgen møttes og blitt til én. Flammehavet er på størrelse med storbyen Sydney.
Les mer om:

Aftonbladet: Millionkupp på Arlanda flyplass

Ifølge svenske medier har mannen forklart at han skulle frakte én million euro i kontanter på oppdrag for et verditransportfirma. På utsiden av taxien ventet ranerne.
Les mer om:

På vei for å vitne i voldtektssak - ble satt fyr på av de tiltalte

Den 23 år gamle indiske kvinnen kjemper for livet etter at hun ble satt fyr på på vei til toget torsdag morgen. Politiet har pågrepet fem menn for drapsforsøk.
Les mer om:

Her renner det over for Joe Biden - kaller velger forbannet løgner

En velger fra Iowa mente Joe Biden var for gammel til å stille til presidentvalg. Deretter kritiserte han Bidens sønn. Det fikk begeret til å renne over for demokraten, som kalte mannen «en forbannet løgner» før han utfordret ham til en IQ-test.
Les mer om:

Frankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform

Over 800.000 demonstranter marsjerte torsdag i franske byer. Allerede før marsjen startet i Paris var 71 personer pågrepet av politiet.
Les mer om:

Pelosi langet ut mot journalist som spurte om hun hater Trump

Demokraten Nancy Pelosi satte en journalist kontant på plass da han spurte henne om hun hater Donald Trump. – Ikke prøv deg! befalte hun, tydelig opprørt.
Les mer om:

«Vi vil ikke ha krig»: Slik står Libanons kvinner i veien for sekterisk vold

BEIRUT (VG) På et gatehjørne står 30 kristne menn med slagvåpen. I en mørk bakgate venter Hizbollah-tilhengere på motorsykler. Bli med VG gjennom Beiruts gater og møt kvinnene som forsøker å hindre at det skjøre landet rakner.
Les mer om:

Misnøye i London over norsk juletre: – Det har dødd!

Den årlige julegaven fra Oslo til London sto ikke til forventningene til de juleglade britene i år.
Les mer om:

Brasilianske medier: Norsk turist skutt under ran

Nordmannen i 60-årene skal ha kastet en stol mot mennene som ranet ham. Deretter ble han skutt, ifølge brasilianske medier.

Nancy Pelosi fortsetter riksrettssaken: – Trump har misbrukt makten sin

Pelosi annonserte torsdag at hun har bedt justiskomiteen om å utforme en riksrettstiltale mot president Donald Trump.

Militærbase med norske soldater angrepet: – Reagerte akkurat som de skulle

Tirsdag måtte 70 norske soldater gå i dekning på grunn av et rakettangrep mot en militærleir i Irak. – Holdt en bemerkelsesverdig stor ro, sier nestkommanderende.
Les mer om:

Fire funnet døde etter bygningskollaps i Polen

Fire mennesker er døde og fire er fremdeles savnet etter at en gasseksplosjon førte til at en bygning i den polske vintersportsbyen Szczyrk kollapset.
Les mer om:

Full meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres

All virksomhet som ikke er livsnødvendig er beordret stengt i to dager på Samoa, i et forsøk på å stanse spredningen av meslinger. Utbruddet har krevd 62 liv.

To drept i skyting på Pearl Harbor

En ansatt i den amerikanske marinen skjøt natt til torsdag tre personer på militærbasen Pearl Harbor-Hickam. – Jeg tenkte det var en øvelse, forteller norske Arne Johannes Løkken (24).
Les mer om:

Norsk seilbåt stjålet av menneskesmuglere

Her ligger seilbåten til Jens Jacobsen (75) og slår mot land, etter at menneskesmuglere hadde stjålet den på en gresk øy. – Det var livet mitt som forsvant der, sier 75-åringen til VG.
Les mer om:

Jusekspert om riksrett: – Trump må holdes ansvarlig

NEW YORK (VG) Tre juseksperter mener det er åpenlyst at Donald Trump bør stilles for riksrett. Den fjerde hevder grunnlaget er syltynt.

NATO-toppmøtet: Tyrkia måtte gi seg - forsvarsplanene blir oppdatert

WATFORD (VG) NATO går nå videre med revisjon av sine forsvarsplaner etter at Tyrkia har akseptert den nye planen for Polen og Baltikum. President Recep Tayyip Erdogan har ikke fått støtte for å terror-stemple den kurdiske bevegelsen YPG på NATO-toppmøtet.
Les mer om:

Spionsaken mot Mikhail Botsjkarev: Krever unnskyldning fra Stortinget

Russiske myndigheter er ikke ferdige med saken rundt Mikhail Botsjkarev, som i fjor ble siktet for ulovlig etterretningsvirksomhet på Stortinget. Nå krever russerne en beklagelse fra Norge – igjen.
Les mer om:

Trudeau bekrefter at han vitset om Trump

USAs president Donald Trump kaller Canadas statsminister Justin Trudeau falsk etter at Trudeau angivelig vitset om Trump sammen med blant annet Boris Johnson.

Mann pågrepet for drap på svenske Emilia (20)

Nesten to uker etter at Emilia Lundberg (20) ble meldt savnet, er en mann i 20-årene pågrepet for drap.
Les mer om:

Kim Jong-un rir igjen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har vært på ny ridetur til Paektufjellet, som er hellig for nordkoreanerne. Det kan tyde på at en politisk kunngjøring er i gjære.