Utenriks - VG


Antistoffstudie kan ha ført smitte videre

En svensk antistoffstudie kan ha vært ulovlig og ført coronasmitte videre.

Oljesøl truer paradisøy

Det lekker olje fra et frakteskip som gikk på grunn utenfor øya Mauritius i slutten av juli.
Les mer om:

Passasjerfly har krasjet i India – skulle hente hjem coronafaste

Et fly fra Air India Express fra Dubai, med 174 passasjerer, har krasjlandet på flyplassen Kozhikode i India. Minst 17 personer er omkommet.

Benedictes ukjente Beirut-drama: - Blodet silte nedover ansiktet mitt

Det er tirsdag etter jobb. Benedicte Hafskjold står og ser ned mot havnen gjennom verandavinduet. Så blir hun blåst overende inne i leiligheten, og blir liggende i en haug av knust glass.
Les mer om:

Ødelagte Beirut vekker norsk givervilje

De enorme ødeleggelsene i Beirut krever årevis med gjenoppbygging, fastslår norske organisasjoner som jobber i Libanon. Samtidig er giverviljen stor, både fra det internasjonale samfunnet og fra privatpersoner i Norge
Les mer om:

Slik er Erdogans kamp mot sosiale medier

President Erdogan vil kneble kritikk ved å stenge sosiale medier. Her forteller aktivister fra Tyrkias digitale slagmark om hva de risikerer og hvorfor styresmaktene frykter det de kan fortelle.
Les mer om:

Europa strammer inn av frykt for en ny coronabølge

I flere europeiske land blir coronarestriksjonene nå skjerpet. Det skjer på grunn av frykt for en ny smittebølge etter økt reising i sommerferien.
Les mer om:

Trump med presidentordre om TikTok og WeChat

Etter å ha truet med forbud, kommer Donald Trump natt til fredag med en presidentordre som forbyr transaksjoner med de kinesiske eierne av videodelingsappen TikTok.
Les mer om:

Amerikanske forskere med ny prognose: Nesten 300.000 corona-dødsfall innen desember

Forskerne bak en ny modell fra Universitet i Washington har imidlertid stor tro på munnbind, og anslår at riktig bruk vil kunne spare over 66.000 menneskeliv.
Les mer om:

16 havneansatte pågrepet etter Beirut-eksplosjon

16 personer ansatt ved havna i Beirut er pågrepet etter eksplosjonen der over 130 ble drept og tusenvis såret tirsdag.

Coronautbrudd på gresk ferieøy

Hellas har registrert 153 nye smittetilfeller siste døgn og har innført nattlig portforbud på den lille ferieøya Poros etter et utbrudd der.
Les mer om:

Gisselsituasjon i fransk bank – gjerningsmann pågrepet

En mann bevæpnet med en pistol har holdt seks personer gisler i en bank i den franske byen Le Havre. Etter seks timer ble han pågrepet.
Les mer om:

Slik skal Beirut reise seg på nytt

BEIRUT/OSLO (VG) Midt i døden, kaoset og fortvilelsen finner libaneserne sammen for å gjenreise sin ødelagte hovedstad.
Les mer om:

Dette skipet skal ha fraktet eksplosivene til Beirut

For over seks år siden la frakteskipet «Rhosus» til ved havnen i Beirut. Skader på skipet og mye gjeld gjorde at den eksplosive frakten aldri ble fjernet.
Les mer om:

To danske regioner er over smittegrensen – kan bli farget «røde»

To store utbrudd tar de danske regionene Sjælland og Midtjylland over grensen.

Ber om internasjonal granskning av Beirut-eksplosjonene

Fire tidligere libanesiske statsministere ber om at eksplosjonene i Beirut etterforskes på internasjonalt nivå. Libanesiske myndighetspersoner skal i flere år ha visst om at eksplosivt materiale ble lagret på havnen.
Les mer om:

Sykehus totalskadet i eksplosjonene i Beirut: – Ingenting er igjen

Flere av sykehusene som skulle ta i mot sårede etter eksplosjonene i Beirut, ble selv så kraftig rammet at de måtte avvise folk som trengte hjelp.

Norske USA-eksperter: Trump kan tape i Texas

Ikke siden Jimmy Carters presidentvalgkamp i 1976 har Det demokratiske partiet i vunnet Texas, USAs nest største stat. Nå kan Joe Biden bli den første demokratiske kandidaten på 44 år som «tar hjem» Texas.
Les mer om:

Tidligere ambassadør reagerer på Trumps Beirut-uttalelser: - Har konsekvenser

Onsdag gjentok USAs president uttalelsene om at de dødelige eksplosjonene i Beirut kan ha vært et angrep, etter at hans egen forsvarsminister sa at de fleste mener at det dreier seg om en ulykke.

Eksplosjonen i Beirut: – Enormt

Eksplosjonen i Beirut tirsdag forårsaket enorme ødeleggelser i den libanesiske hovedstaden. Sprengningsekspert mener man må omtrent et halvt århundre tilbake for å finne en lignende eksplosjon av samme størrelse.
Les mer om:

Nordmenn fyller svenske campingplasser: – Vi kunne ikke hatt det bedre

ÅRJÄNG (VG) I løpet av den siste uken har nordmenn igjen fylt opp campingen Sommarvik i Värmland. Bjørg og Arne Halvorsen har på 32 år aldri vært så lenge borte fra sin faste plass.
Les mer om:

Coronasmittet urfolksleder død i Brasil

En av Brasils ledende urfolksledere, Aritana Yawalapiti, døde onsdag etter å ha blitt smittet av koronaviruset, opplyser familien.
Les mer om:

Redningsmannskaper kjemper mot klokken: – Haster å finne de som er i live

Hjelpeorganisasjoner og redningsstyrker jobber på spreng for å redde liv i Beirut onsdag kveld. Mange er fremdeles savnet etter eksplosjonen som tirsdag rystet den libanesiske hovedstaden.
Les mer om:

Franske etterretningsagenter siktet for å ha planlagt drap utenfor tjenesten

Påtalemyndigheten i Paris har siktet to etterretningsagenter for å ha planlagt drap på en 54 år gammel kvinne i Paris-forstaden Creteil.
Les mer om:

NUPI-forsker: Utenkelig at Hizbollah reduserer våpenlagre i Libanon

I kjølvannet av eksplosjonene i Beirut tirsdag kveld, rettes søkelyset mot de mange våpendepotene den militante bevegelsen Hizbollah rår over i Libanon.