Utenriks - VG


Brexit-avtale er klar: – En avtale som tar kontrollen tilbake

Statsminister Boris Johnson bekrefter at en brexitavtale mellom Storbritannia og EU er klar. Men kampen er langt fra over.

TV 2: Grunnlaget for utveksling av Frode Berg kan avklares i dag

En angivelig spionutveksling som trolig også omfatter Frode Berg (65), er utsatt i påvente av juridisk avklaring i parlamentet i Litauen.
Les mer om:

Nederland-mysteriet: 58-åring mistenkt for frihetsberøvelse

Mannen som er arrestert etter at en familie ble funnet på en avsidesliggende gård i Nederland er nå mistenkt for frihetsberøvelse.
Les mer om:

Erdogan og Putin avgjør kurdernes skjebne

De står mot hverandre ved frontlinjen, men likevel er Erdogan blitt invitert til Russland av Putin, for å gjennomføre et «arbeidsbesøk om Syria». Samtalene mellom de to presidentene vil avgjøre kurdernes skjebne.
Les mer om:

Nordirsk parti sier nei: Tollstrid kan velte brexit-avtale

Ti nordirske parlamentarikere kan velte brexit-avtalen: Det demokratiske unionistpartiet DUP støtter ikke løsningen for en ny tollgrense.

Ekspert: Derfor frykter han ikke sanksjoner

Selv om det går utover Tyrkias økonomi, kan sanksjonspresset styrke president Recep Tayyip Erdogan på hjemmebane, mener forsker.
Les mer om:

Full krangel under møte om Nord-Syria i Det hvite hus

Et møte om Donald Trumps håndtering av situasjonen i Nord-Syria endte med at flere demokrater stormet ut i sinne.
Les mer om:

Trump advarte Erdogan i brev: – Ikke vær tåpelig

I et oppsiktsvekkende brev sendt dagen tyrkiske styrker gikk inn i Nord-Syria, advarer den amerikanske presidenten Tyrkias Erdogan mot å finne på noe dumt.
Les mer om:

Angrepet av Tyrkia: Slik var familienes desperate flukt

NORD-IRAK (VG) Mens Karimas landsby ble bombet av Tyrkia, flyktet hun for livet med den tre måneder gamle sønnen i armene. På den andre siden av grensen ventet en redd og illsint bestefar. Onsdag møttes de endelig.
Les mer om:

Demonstranter til VG: – Dette er bare et vorspiel

BARCELONA (VG) Flere tusen mennesker tok til gatene for å demonstrere mot fengslingen av ni katalanske politikere.
Les mer om:

Barnier skal ha fortalt EU-ambassadørene at bare ett tema gjenstår i brexitforhandlingene

EUs brexit-forhandler Michel Barnier skal ifølge journalister ha fortalt ambassadørene fra EUs medlemsland at det nå bare er momsspørsmålet som gjenstår.

Begge sider sier det gjenstår flere punkter i brexitforhandlingene

Både Boris Johnson og EUs sjefforhandler Michel Barnier sier det er flere punkter som ennå ikke er avklart i de pågående brexit-forhandlingene.
Les mer om:

Bruker «hemmelig» app til å organisere Barcelona-demonstrasjoner

BARCELONA (VG) Demonstrasjonsgruppen «Demokratisk Tsunami» varsler nye, massive protester i den spanske storbyen. Samtidig er det ingen som vet hvem gruppen egentlig er.
Les mer om:

Faren for rømming kan føre til at Norge ber om utlevering av IS-kvinner

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har vært krystallklar på at norske IS-kvinner må dømmes der de er. Nå vedgår han at den dramatiske utviklingen i Syria kan påvirke om kvinnene likevel blir begjært utlevert til Norge.
Les mer om:

Avis: Giuliani jobbet for å utlevere Gülen

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani skal over lengre tid ha drevet lobbyvirksomhet overfor presidenten med mål om å få ham til å utlevere Fethullah Gülen til Tyrkia.
Les mer om:

Flertall av briter vil fortsatt ut av EU

Et flertall av britene ønsker fortsatt at landet skal forlate EU. Det viser den største meningsmålingen som er gjort siden folkeavstemningen om utmeldelse av EU i 2016.
Les mer om:

BNS: Nordmann fengslet i Russland skal utleveres

En litauisk avis melder at Russland og Litauen har inngått en utvekslingsavtale hvor blant annet norske Frode Berg kan bli utlevert.
Les mer om:

337 pågrepet i 38 land for overgrepsmateriale av barn

337 mistenkte er pågrepet i 38 land i forbindelse med etterforskning av overgrepsfilmer av barn på internett, opplyser britiske og amerikanske myndigheter.
Les mer om:

Postmannen Pat (79) får huset sitt delt i to av brexit

JONESBOROUGH (VG) Den pensjonerte postmesteren og kjøpmannen lener seg mot kjøkkenbenken hvor radioen summer britisk popmusikk.

Vil møte Pence likevel

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa han ikke vil møte USAs visepresident Mike Pence og utenriksminister Mike Pompeo når de kommer til Ankara onsdag. Så kom kontrabeskjeden.
Les mer om:

Mysteriet i Nederland: 25-åringen returnerte til sosiale medier etter ni år

Spørsmålene hoper seg opp etter at en familie på seks ble funnet på en isolert gård i Drenthe i Nederland. 25 etterforskere er nå på saken.
Les mer om:

Minister: Ni franske IS-kvinner har rømt i Syria

Ni franske kvinner mistenkt for IS-medlemskap har rømt fra en leir kontrollert av kurderne i Syria, sier Frankrikes utenriksminister.
Les mer om:

Diktatoren i full galopp på «hellig» fjell

Omringet av et spektakulært fjellandskap og poserende på en hvit hest, annonserte Nord-Koreas leder Kim Jong-un at han vil «overvinne» internasjonale sanksjoner.
Les mer om:

Tyrkia hevder å ha «nøytralisert» 637 kurdiske militssoldater i Syria

637 «terrorister» er drept, tatt til fange eller har overgitt seg som følge av Tyrkias militæroffensiv mot kurdisk milits nord i Syria, ifølge forsvarsdepartementet i Ankara.

Brexit i dramatisk fase: Nær gjennombrudd om tollgrense

EU og britene kan være enige om tollgrense i Irskesjøen: - I så fall er de nær et gjennombrudd, sier Brexit-ekspert Øivind Bratberg.
Les mer om: