Utenriks


SOHR: Åtte drept av bilbombe i Syria

Minst åtte sivile ble drept og sju andre såret da en bilbombe eksploderte nord i Syria søndag, ifølge SOHR.
Les mer om:

Flere omkom i flyulykke

Sju personer omkom og tre ble skadd da et småfly styrtet i et boligområde sørvest i Colombia søndag.

Rockestjernen Ric Ocasek er død

Frontfigur i rockebandet The Cars, Ric Ocasek (75), ble funnet død søndag.

Storstreik hos bilgigant: Tar ut 49.000 arbeidere i streik

Etter at samtalene mellom Detroit-baserte General Motors og United Auto Workers brøt ned søndag ettermiddag amerikansk tid ble 49.000 arbeidere tatt ut i streik.
Les mer om:

Trump: Klare til å svare etter angrep på Saudi-Arabia

USAs president skriver på Twitter at USA tror de vet hvem som står bak angrepene i Saudia-Arabia, og avventer bekreftelse fra landet.

Trump tilbyr å bruke USAs oljereserver

USAs president Donald Trump åpner for å bruke USAs oljereserver for å møte etterspørselen av olje etter angrepet som har rammet Saudi-Arabias oljeproduksjon.

Avlyser romvesen-festival

Flere millioner har meldt sin interesse, men arrangøren frykter en humanitær katastrofe.

Nådeløs Cameron ut mot Johnson

David Cameron tar et knallhardt oppgjør med sin tidligere allierte, og hevder han aldri har trodd at Brexit er det beste for Storbritannia.

Halve Saudi-Arabias oljeproduksjon rammet av droneangrep

Saudi-Arabias energiminister sier droneangrepet lørdag har ført til stans i produksjonen ved to oljefelter, som står for halve landets oljeproduksjon.

Taliban-delegasjon til Russland

En delegasjon fra Taliban er i Russland. Nyheten kommer kort tid etter at USAs president Donald Trump erklærte muligheten for en avtale med gruppa død.

Ble reddet ut av Syria i mai – nå forteller morfaren hvordan de svensk-norske barna har det i dag

Debatten raser om hva som skal skje med IS-kvinnene og barna deres som sitter internert i Syria. Nå forteller Patricio Galvez om hvordan det har gått med barnebarna hans som ble reddet ut.
Les mer om:

Seks omkom i uværet i Spania

Seks personer er omkommet i uværet som har rammet Spania de siste dagene. Byer og veier langs middelhavskysten er blitt oversvømt av regnvannet.
Les mer om:

USA: Osama bin Ladens sønn drept

Hamza bin Laden, sønnen til Osama bin Laden, er drept i en amerikansk militæroperasjon i Afghanistan eller Pakistan, ifølge Det hvite hus.

Pilot fikk angstanfall – forlot cockpit like før landing

Da flyet med 148 passasjerer var i ferd med å lande på flyplassen i Glasgow, fikk piloten angstanfall og ble tvunget til å forlate cockpiten.
Les mer om:

Moteikon fyller 70 – slik ser hun ut i dag

Allerede i 1966 ble hun kåret til «Årets ansikt» i Storbritannia. 19. september fyller Twiggy 70 år.
Les mer om:

Mens den brennende atomubåten sank, møtte Viktor Gud på over 1000 meters dyp

Den var Sovjets stolthet. Titanubåten som kunne overleve atomkrig. Likevel gikk det grusomt galt en kald aprilmorgen i 1989 utenfor Bjørnøya.

Huffman dømt til fengsel

«Frustrerte fruer»-stjernen Felicity Huffman er dømt til 14 dagers fengsel for å ha betalt for å fikse en skoleplass for datteren.
Les mer om:

Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg demonstrerte utenfor Det hvite hus fredag.
Les mer om:

Stanset smuglerliga på flyplass

Politiet i Hellas sier de har stanset en internasjonal smuglerliga og konfiskert hundrevis av forfalskede og stjålne pass på flyplassen i Aten.

Siktet etter drap i Malmö

En mann er varetektsfengslet i Malmö, mistenkt for å ha medvirket til drapet på en kvinne som ble skutt på åpen gate med en baby i armene.
Les mer om:

Cheerleader gravde ned babyen i hagen – frikjent for drap

Brooke Skylar Richardson (20) risikerte å bli dømt til livstid for å ha drept og gravd ned sin nyfødte baby i hagen. Nå frikjennes hun for drap, men dømmes for likskjending.
Les mer om:

Omfattende streik lammer kollektivtrafikken i Paris

Kollektivtrafikken i Paris var fredag lammet av streik da ansatte i det offentlige kollektivselskapet RATP streiket i protest mot myndighetenes pensjonsreform.
Les mer om:

Dødstallet stiger etter voldsomt uvær i Spania

Minst tre personer er omkommet etter at Spanias middelhavskyst ble rammet av det som ser ut til å være det verste regnværet på over 100 år.
Les mer om:

Mener lungesykdom skyldes olje

En av verdens ledende forskere på e-sigaretter mener de mange sykdomstilfellene blant dampere i USA skyldes tilsetning av vegetabilsk olje i væsken som brukes i e-sigaretter.
Les mer om:

Angrep konkurrentene

Favorittene i Demokratenes presidentkappløp møttes til sin første debatt natt til fredag. Der gikk favoritt Joe Biden rett i strupen på sine argeste konkurrenters helsepolitikk
Les mer om: