Utenriks


Garrett (5) skrev sin egen nekrolog før han døde

Garrett Matthias (5) døde 6. juli, etter ni måneder med kreft. For å hedre sønnens minne, lagde foreldrene en nekrolog sammensatt av sine siste samtaler med Garrett.
Les mer om:

Skogbranner herjer i Sverige

Flere store skogbranner fortsetter å herje i Sverige, og det brenner nå minst 60 steder i landet. Vi har en bemanningskrise, sier svensk beredskapsleder.
Les mer om:

Politikere krever handling

Flere politikere krever at norske myndigheter reagerer overfor pakistanske myndigheter etter at TV 2-reporter Kadafi Zaman ble slått med stokker og fengslet av pakistansk politi.
Les mer om:

Putin og Trump møtte pressen

Under pressekonferansen i Helsinki, understreket Donald Trump og Vladimir Putin viktigheten av samarbeid mellom USA og Russland. – Den kalde krigen hører til fortiden, sa Putin.

– Utrolig at det første han sier ikke er «dusj og fly»

Kadafi Zaman har ingen planer om å sette seg på første fly hjem etter løslatelsen.
Les mer om:

Bror til britisk nervegiftoffer: – Giften var i parfymeflaske

Det britiske paret som ble utsatt for nervegiften novitsjok, skal ha plukket opp en parfymeflaske før forgiftningen, ifølge broren til det mannlige offeret.

– Det har vært et helvete

TV 2s reporter Kadafi Zaman, som har sittet fengslet i Pakistan siden fredag, blir løslatt etter et rettsmøte mandag morgen.
Les mer om:

Fremstilles for varetekt mandag

TV 2s reporter Kadafi Zaman som ble pågrepet og fengslet i Pakistan fredag da han dekket en demonstrasjon, framstilles for varetektsfengsling mandag.
Les mer om:

Slaktet krokodiller i hevnangrep

En sint folkemengde i Indonesia har slaktet nær 300 krokodiller etter at en lokal mann ble drept av et av dyrene. Krokodillene levde i en krokodillegård.
Les mer om:

Donald Trump på plass i Finland

USAs president Donald Trump har ankommet presidentpalasset i Helsinki. Trump spiste frokost med Finlands president Sauli Niinistö før møtet med Russlands president Vladimir Putin.

Tre døde i busskrasj i USA

En buss og tre biler var involvert i en kollisjon på en motorvei i New Mexico, USA søndag. Tre personer er døde og 24 skadet.
Les mer om:

Norsk kvinne frikjent i Spania

En norsk kvinne som er tiltalt for å være del av et kriminelt nettverk på Gran Canaria, er frikjent på alle punkter, skriver VG.
Les mer om:

Føler seg hatet av Norge, men vil tilbake fra Syria

Norske Aisha Shezadi mener Norge har en forpliktelse til å hjelpe henne tilbake fra Syria, men tror nordmenn flest hater slike som henne. Selv drømmer hun fremdeles om å leve under et islamistisk styresett en gang i framtiden.
Les mer om:

Video viser at TV 2s Kadafi Zaman ble utsatt for brutal vold av politiet

En mobilvideo viser situasjonen da TV 2s reporter og flere andre fredag ble slått og pågrepet av pakistansk politi.
Les mer om:

Trump stempler EU som «fiende»

EU, Russland og Kina er alle USAs fiender på ulike måter, sier USAs president Donald Trump i et intervju med CBS News i Skottland.

May: – Trump ba meg saksøke EU

Ifølge Storbritannias statsminister Theresa May mener USAs president Donald Trump at hun burde droppe Brexit-forhandlinger og heller saksøke EU.

Trump vil stille til gjenvalg

USAs president Donald Trump sier han stiller til gjenvalg om to år og at han ikke ser noen demokrat som kan true ham.

Kilder: Våpenhvile i Midtøsten

Israel og Hamas har inngått en våpenhvile for å få slutt på den siste runden med krigshandlinger, opplyser palestinske kilder. Både AFP og Reuters melder dette.
Les mer om:

– Jeg ble angrepet og slått med køller

TV 2-reporter Kadafi Zaman sitter fengslet i en celle i Pakistan. Fra fengselet har han fått formidlet til TV 2 hvordan politiet trakasserte og var svært voldelige mot aktivister under demonstrasjonene fredag.
Les mer om:

Medier: Dansk jente (17) gruppevoldtatt i Italia

Jenta var på campingferie med familien da hun torsdag kveld ble overfalt og voldtatt av fire menn, skriver flere italienske aviser.
Les mer om:

TV 2-reporter arrestert

TV 2-reporter Kadafi Zaman er arrestert i Pakistan. Zaman ble arrestert fredag, mens han dekket demonstrasjoner nord i landet. UD er varslet og har kontakt med ambassaden om saken.
Les mer om:

TV 2-reporter arrestert

TV 2-reporter Kadafi Zaman er arrestert i Pakistan. Zaman ble arrestert fredag, mens han dekket demonstrasjoner nord i landet. UD er varslet og har kontakt med ambassaden om saken.
Les mer om:

Tørke gir arkeologiske funn

Britiske forskere benytter varmen til å gjøre nye oppdagelser. Tørken har blant annet avdekket et arkeologiske funn som er antatt å være 5000 år gammelt.

Grotteguttene skrives ut torsdag

De tolv fotballspillerne og deres trener blir utskrevet fra sykehus torsdag i neste uke, opplyser regjeringen i Thailand.
Les mer om:

Nancy Sinatra er død

Nancy Sinatra, som var Frank Sinatras første av hans fire koner og mor til hans tre barn, er død, 101 år gammel.