Utenriks - NRK


Polen mener Netflix gjør historie-feil om Auschwitz

Polske myndigheter ber Netflix endre en dokumentar som plasserer konsentrasjonsleiren Auschwitz på kartet i Polen, uten å vise at landet var under tysk okkupasjon da dødsleiren ble bygget.
Les mer om:

Israel må merke matvarer fra okkuperte områder krever EU-domstolen

Matvarer som kommer fra israelskokkuperte områder må merkes på en tydelig måte. Samlebetegnelsen «Produsert i Israel» holder ikke, slår EU-domstolen fast.
Les mer om:

Danmark innfører ID-sjekk på grensen til Sverige

På grunn av kriminalitetsutviklingen i Sverige innfører Danmark kontroll på grensen. Tog, ferger og bilister skal sjekkes og reisende må legitimere seg.
Les mer om:

Konsentrert kokain flyter i land på strender i Frankrike

Fransk politi advarer folk som finner kokain mot å røre pakkene. De siste ukene har flere hundre kilo av det narkotiske stoffet endt opp på strender på atlanterhavskysten.
Les mer om:

Ny forsking: Havet smeltar Antarktis-isen

Smeltinga ved isfronten nær havet i Antarktis går fem gonger raskare enn lenger inne under isen, viser dei første resultata frå eit norsk-indisk forskingsprosjekt.
Les mer om:

Bolivia rammet av komplisert maktvakuum

Kaoset er komplett, og det råder et maktvakuum i Bolivia etter at Evo Morales trakk seg som president. Samtidig er det hevnangrep og vandalisme på begge sider.
Les mer om:

Mammaopprør i Malmö etter drapene

MALMÖ/OSLO (NRK): Mariam Bagher startet «Mammaupproret i Malmö», etter et drap i august. – Det er som tatt ut av en fryktelig film, sier hun.
Les mer om:

Minister: – Tyrkia er ikke noe hotell for IS-krigere

Tyrkia vil kvitte seg med IS-krigere de har tatt til fange. Også de som er fratatt sitt statsborgerskap skal sendes tilbake til Europa.
Les mer om:

Mener narkorivalisering kan ligge bak drapet Jaffar (15)

MALMÖ/OSLO (NRK): Politiet i Malmö retter søkelyset mot narkotikahandelen i byen etter at 15 år gamle Jaffar ble skutt og drept lørdag kveld. Ingen er så langt pågrepet.
Les mer om:

Skjøt demonstrant mens direktefilming pågikk

Et sammenstøt mellom politi og demonstranter i Hongkong ble sendt direkte på Facebook. Plutselig skyter en politimann en av demonstrantene i brystet og personen faller til bakken.
Les mer om:

Arrestordre på Morales – valgkommisjonen arrestert

Den avgåtte presidenten i Bolivia er etterlyst, og naboland kaller det statskupp. Lederne i valgkommisjonen er arrestert og siktet for juks.
Les mer om:

Iran bygger enda et atomanlegg

Iran har startet å bygge enda et atomkraftverk i Bushehr, opplyser lederen for Irans atomprogram.
Les mer om:

Politiet om Malmö-drapet: Har overvåkingsbilder av hendelsen

Svensk politi bekrefter at overvåkingskameraer har fanget opp bilder i området der tenåringsdrapet skjedde i Malmö.
Les mer om:

Ny bok: – Trump-topper sa de ville redde landet ved å motarbeide ham

USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley hevder to tidligere topper i president Donald Trumps regjeringsapparat forsøkte å sabotere deler av politikken hans – og ville ha Haley med på laget.
Les mer om:

Bolivias president Evo Morales går

Bolivias president Evo Morales går av etter anklager om valgfusk.
Les mer om:

Gransker Apples kredittkort etter anklager om sexisme

Mange menn sier de har fått langt mer penger på Apples kredittkort enn det kvinner har fått, til tross for at kvinnene ikke har hatt dårligere betalingsevne.
Les mer om:

Ytre høyre-partiet Vox blir dobbelt så store i Spania

MADRID (NRK): Høyre-siden styrker seg i spansk politikk. Partiet Vox er blitt dobbelt så stort i nasjonalforsamlingen.
Les mer om:

Napoleon-professor drepte og parterte elskerinne

Den anerkjente russiske professoren Oleg Sokolov (63) innrømmet drap etter at han falt ut i en elv, med en ryggsekk som inneholdt en kvinnearm.
Les mer om:

31 mennesker skutt og drept i Malmö siden 2016

Mor skutt i hodet fra kloss hold, tre unge menn drept på åpen gate og tenåring skutt og drept på pizzeria. Dette er bare tre av utallige saker fra Malmö de siste årene.

Woody Allen inngikk forlik med Amazon

Filmregissør har inngått forlik med Amazons filmproduksjonsselskap etter at han beskyldte det for kontraktsbrudd.
Les mer om:

President Evo Morales lover nytt valg

Etter flere uker med voldsomme protester gir Bolivias president Evo Morales etter og lover nytt valg. Han vil også skifte ut landets valgkommisjon, etter at det er funnet spor etter valgmanipulasjon.
Les mer om:

15-åring døde etter skyting i Malmö

To tenåringer ble lørdag kveld skutt i Malmö i Syd-Sverige av ukjente gjerningsmenn. Én av dem døde på sykehus. Den andre er livstruende skadet.

Død diktator splitter Spania før valget

Rett før valget flyttet Spanias regjering liket til general Franco. Unge velgere har ingen egne minner om diktatoren, men er dypt splittet i synet på veien videre.
Les mer om:

Stenger glassbroer i Kina

De får det til å kile i magen hos millioner av turister. Men etter flere dødsulykker ved turistattraksjoner av glass, stenges også flere av de spektakulære glassbroene i Kina.
Les mer om:

Brilleforbud for japanske kvinner skaper storm

Briller eller ikke briller? Japanske kvinner er rasende etter at arbeidsgivere forbyr kvinnelige ansatte å bruke briller.
Les mer om: