Utenriks - NRK


Domstol sier Trump må slippe CNN-journalist inn i Det hvite hus igjen

En føderal dommer i USA har besluttet at Det hvite hus umiddelbart må gi CNN-journalist Jim Acosta tilbake presse­akkrediteringen sin inntil videre.
Les mer om:

Innrømmer å ha løyet i 30 år om atomprøvesprengninger

Mens folk fikk kreft og andre sykdommer, sa både lokale og franske myndigheter at testene var ufarlige. Nå innrømmer president Edoard Fritch at det var løgn.
Les mer om:

For første gong er Raude Khmer-leiarar dømde for folkemord

Ein fjerdedel av befolkninga døde medan Raude Khmer styrte Kambodsja på 1970-talet. Nær 40 år etter at regimet fall er to tidlegare leiarar dømde for folkemord.
Les mer om:

631 savnet etter California-brann – 63 bekreftet døde

63 personer er bekreftet omkommet, og 631 personer er meldt savnet i den dødeligste brannen i Californias historie, opplyser lokale myndigheter.

Stockholms-gate oppkalt etter nazist

En av gatene ved Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm er oppkalt etter professor Astrid Cleve som var selverklært nazist. Nå kommer kritikk mot navnevalget.
Les mer om:

Nord-Korea hevder å ha utviklet og testet nytt våpen

Nord-Korea har utført en «vellykket test» av et nytt «høyteknologisk våpen», ifølge landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Det skjer dagen etter at USA avslørte nye hemmelige baser i landet.
Les mer om:

Over 8 millioner stemmesedler skal telles for hånd i Florida

10 dager etter mellomvalget i USA er resultatet ennå ikke klart. Marginene er så små at det må en tredje telling til, denne gangen for hånd.
Les mer om:

Centerpartiets leder har fått stafettpinnen

Centerpartiets leder Annie Lööf har fått i oppdrag å sondere mulighetene for en ny regjering i Sverige. Hun er den tredje partilederen som forsøker.
Les mer om:

Kongen imponert over helsa til dronning Elizabeth

LONDON (NRK): Kong Harald og dronning Elizabeth møttes i London i formiddag, dagen etter feiringen av prins Charles' 70-årsdag.

– Jeg akter å få dette i havn, sier May

Statsminister Theresa May gjør det klart at hun akter å fortsette som landets leder og lose britene ut av EU, med en klar avtale i bunn. Dette samtidig som partifeller er i full gang med forsøket på å felle henne.
Les mer om:

Piloter mener Boeing holdt tilbake viktig informasjon om ulykkesfly

Boeing 737 MAX 8 har en funksjon som presser flyets nese nedover for å hindre at det steiler. Piloter hevder de først ble klar over dette etter at et fly styrtet i Indonesia i oktober.
Les mer om:

Skilsmisseavtalen forklart på en-to-tre

LONDON (NRK): Hva er det Mays skilsmisse med EU egentlig går ut på?
Les mer om:

Slik er avtalen mellom EU og Storbritannia

EU og Storbritannia har forhandlet seg fram til et utkast til brexitavtale med detaljerte bestemmelser om skilsmissen.
Les mer om:

Fleire ministrar trekkjer seg frå den britiske regjeringa

To ministrar og to statssekretærar har trekt seg i protest mot utkastet til brexit-avtale. Statsminister Theresa May står fast ved at avtala er god, og kallar den «betre enn den norske modellen».
Les mer om:

Rohingyaar er livredde for å bli sende tilbake til Myanmar

Mange rohingya-muslimar har stukke av frå flyktningleirar i Bangladesh, i frykt for kva som kan skje med dei når dei blir sende tilbake til landet dei flykta frå.

Migranter har ankommet USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis.

Kjempekrater etter meteor funnet på Grønland

Forskere har funnet et gigantisk krater under innlandsisen på Grønland. Krateret ble dannet da en jernmeteor med diameter på én kilometer traff bakken.
Les mer om:

Derfor brenner det oftere og kraftigere i California

Skogbrannene som raser nå gjør at et område mer enn ti ganger så stort som Mjøsa er gått opp i flammer i California hittil i år. Klimaendringer, natur og mennesker er blant grunnene til at brannene brer om seg i delstaten.
Les mer om:

Smykket til halshogd dronning selt på auksjon

Fleire av smykka til den myteomspunne dronning Marie Antoinette gjekk torsdag under hammaren hos auksjonshuset Sotheby's. Det dyraste vart selt for over 300 millionar kroner.
Les mer om:

Norske kongelige på plass for å feire prins Charles

Våre norske kongelige var gjester da prins Charles feiret 70 år med stor fest. Nær familie, venner og kongelige fra mange land samlet seg i Buckingham Palace.
Les mer om:

May-seier i regjeringen, fikk støtte til brexit-avtale

Etter et langt skjebnemøte for regjeringen, fikk statsminister Theresa May sine statsråders støtte til forslaget til britenes skilsmisse fra EU. Samtidig forsøker brexit-forkjempere å samle støtte for å få kastet May.

Hevder Mexicos president har fått millionbestikkelser

Advokaten til Joaquín «El Chapo» Guzman hevder narkobaronen er gjort til syndebukk, og at kartellet hans har bestukket to mexicanske presidenter med enorme summer.
Les mer om:

Israels forsvarsminister trekkjer seg etter våpenkvila med Hamas

Våpenkvila er å gi etter for terroristar, meiner Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman. Han trekkjer seg i protest, og tek heile partiet ut av regjeringa.

Skjebnedag for Theresa May

Hun satser alt på å tvinge regjeringsmedlemmene sine til å godta skilsmisseavtalen med EU i ettermiddag. Men Theresa May møter sterk motstand.
Les mer om:

Sri Lankas statsminister tapte mistillitsvotum

Sri Lankas nasjonalforsamling har erklært at den ikke har tillit til landets omstridte nye statsminister Mahinda Rajapakse.
Les mer om: