Utenriks - NRK


Mistenkt seriedrapsmann arrestert etter biljakt

Mannen politiet trur står bak tre drap i Harris County i Houston i Texas sist helg, vart arrestert i dag tidleg lokal tid. Politiet seier han kan ha vore på jakt etter eit fjerde offer.
Les mer om:

Trump gjør helomvending om Russland-etterforskning: – Jeg har sagt det mange ganger

WASHINGTON (NRK): Etter et døgn med knallhard kritikk som følge av Trumps Russland-uttalelser, hevder Trump nå at han sa det motsatte av det han egentlig ønsket å si i etterkant av møtet med Putin.
Les mer om:

Opprør blant Trumps partifeller etter toppmøtet med Putin

WASHINGTON (NRK) I kveld møter president Donald Trump sine partifeller i kongressen etter gårsdagens famøse toppmøte i Helsingfors. Mange republikanere har gått hardt ut mot presidenten, og krever tøffere tiltak overfor Russland.

Obama advarer mot den sterke manns politikk

Barack Obama mener vi lever i en merkelig og usikker tid, preget av politikere som forsøker å undergrave enhver institusjon som gir demokratiet mening.
Les mer om:

Russland må betale 37.000 euro til Pussy Riot

Russland er felt i Den europeiske menneskerettsdomstolen. Aktivistgruppa Pussy Riot vart utsett for umenneskeleg behandling under rettssaka i 2012.
Les mer om:

Israel slipper ikke inn gass og drivstoff til Gaza etter brennende ballonger

Til tross for enighet om en våpenhvile, stenger Israel den eneste grenseovergangen for transport av drivstoff til Gaza. Dette er et svar på fiendtlighet fra Hamas, sier Israel.
Les mer om:

Eldgammel kongelig lov blir beskyldt for å diskriminere kvinner

Om hertuginne Meghan og Prins Harry sin eventuelle førstefødte blir en jente, vil hun ikke ha samme rettigheter som sin mulige bror. Nå kan myndighetene i Storbritannia bli dømt for å bryte menneskerettighetene.
Les mer om:

Indonesisk mobb slaktet hundrevis av krokodiller i hevnangrep

En sint folkemengde i Indonesia har slaktet nær 300 krokodiller etter at en lokal mann ble drept av et av dyrene.
Les mer om:

Ikke Amerika først, Trump først

Donald Trump forrådte USA foran president Putin og en hel verden. Han gjorde det fordi han er mer opptatt av seg selv enn av landet sitt, mener også mange republikanere.

Putin: – Russland har ikke noe «dritt» på Trump

– Vi har ikke noe på dem, og det kan heller ikke være noe, sier Putin om påstander om at Russland er i besittelse av avslørende materiale om USAs president.
Les mer om:

«Lavakule» traff turistbåt på Hawaii – 23 personer skadd

En lavakule på størrelse med en basketball, som ble kastet opp i luften etter en eksplosjon, traff mandag en turistbåt på Hawaii, melder AP.

Kidnappet modell: – Måtte få gjerningsmannen til å bli forelsket i meg

Glamourmodell Chloe Ayling ble i fjor sommer kidnappet og holdt fanget i Italia i seks dager. Nå forteller hun BBC om flukten, og hvordan hun forholder seg til dem som ikke tror på historien hennes.
Les mer om:

Kraftige reaksjoner mot Trump etter Putin-møte: – Farlig og tankeløst

Både demokrater og republikanere går hardt ut mot Donald Trump etter møtet med Russlands president Vladimir Putin.

Over 60 skogbranner i Sverige: Akutt mangel på redningspersonell

Flere store skogbranner fortsetter å herje i Sverige, og det brenner nå minst 60 steder i landet. Vi har en bemanningskrise, sier svensk beredskapsleder.
Les mer om:

TV 2 ba Raja om hjelp til å få Zaman fri

Stortingsrepresentant Abid Raja (V) ble spurt om å bistå i løslatelsen av Kadafi Zaman i Pakistan. – Jeg følte en plikt som folkevalgt til å bidra.
Les mer om:

Trump og Putin: Benekter russisk påvirkning i valgkampen

Helsingfors (NRK): – Forholdet mellom USA og Russland har aldri vært dårligere enn nå, men dette begynte å endre seg fire timer siden. Det sa USAs president Donald Trump på pressekonferansen etter dagens toppmøte i Helsingfors.

Trump: - Verden ønsker et bedre forhold mellom oss og Russland

HELSINGFORS (NRK): – Verden ønsker et bedre forhold mellom USA og Russland. Det sa president Donald Trump ved innledningen til dagens møte med Vladimir Putin i Helsingfors.

Kommentator om Trumps tweet: – Tyder på at han ikkje kjem til å halde Putin ansvarleg

President Donald Trump seier USAs forhold til Russland aldri har vore verre, og gir amerikanske etterforskarar skulda. Dermed fjernar han alt ansvar frå Russland og Putin, seier Vårin Alme, kommentator for Amerikanskpolitikk.no.

De fire vanskelige temaene når Trump møter Putin

Det er stor spenning knyttet til hva president Trump vil si til president Putin om alle de ubehagelige spørsmålene – fra annekteringen av Krim til innblanding i det amerikanske presidentvalget. Trump selv har «lave forventninger».
Les mer om:

Finland er klar for toppmøte – med protester og heiarop

Søndag kveld kom president Donald Trump til Helsingfors, hvor han mandag skal møte sin russiske motpart. Trump ble møtt med både protester og heiarop da han kom til den finske hovedstaden.

Donald Trump stempler EU og Russland som fiender – dagen før møtet med Vladimir Putin

USAs president Donald Trump utpeker både EU, Russland og Kina som hans fiender, og mener de har utnyttet USA.

Fra bordell til restaurant-sjef: Nå hjelper hun andre utstøtte

ISTANBUL (NRK) En gang var hun prostituert, utstøtt og så langt nede et menneske kan komme. Nå er hun sjef på en restaurant der hun gir andre utstøtte og hjemløse en ny start.

Elleville jubelscener etter Frankrikes VM-seier

PARIS (NRK): Festen er i gang i Frankrike etter at de vant fotball-VM 2018
Les mer om:

Dyrt å kaste klærne i Venezia

Behold klærne på i Venezia i sommer, hvis ikke kan det bli dyrt. Egne vakter skal sørge for at turistene oppfører seg og følger de lokale reglene.
Les mer om:

Stormet banen i VM-finalen – Pussy Riot sier de står bak

Fire personer stormet banen under VM-finalen i fotball. Den russiske protestgruppen Pussy Riot sier de står bak.
Les mer om: