Utenriks - NRK


Stor britisk studie viser at malariamedisin ikke virker mot covid-19

– Studien sier at den ikke har noen virkning. Den ser ikke ut til å være skadelig, men har ikke noen virkning, sier medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen.
Les mer om:

Videoene som vekker raseri i USA

Videoen der George Floyd ble kvalt i Minneapolis har ført til de største demonstrasjonene mot politivold og rasisme i USA på flere år. Flere andre videoer har de siste dagene bidratt til å holde temperaturen høy.
Les mer om:

78 prosent av Rios politiofre er svarte og mørkhudede

RIO DE JANEIRO (NRK): Den 14 år gamle João Pedro Mattos er blitt kalt «Brasils George Floyd». Etter opptøyene i USA har det vært protester mot politivold og rasisme i en rekke brasilianske byer.
Les mer om:

Landet uten drømmer

Jeg spør folk i Beirut hva de håper på etter korona. Mange sliter med å svare.

Demonstrantane fylte gatene i Washington med god stemning

Rekordmange demonstrantar fylte i natt gatene i Washington. Bråket kom aldri. Det blei tvert om rapportert om feststemning.
Les mer om:

Åtte demonstranter: Derfor går vi til gatene

WASHINGTON, D.C. (NRK): I mer enn en uke har unge amerikanere demonstrert utenfor Det hvite hus. NRK møtte åtte av dem – som forteller hvorfor de kommer tilbake kveld etter kveld.

Biden langer ut mot Trump etter Floyd-kommentar

I en tale som for det meste handlet om økonomi, sa USAs president Donald Trump at det var en stor dag for George Floyd. Det fikk utfordrer Joe Biden til å fyre løs.

Vietnam starter fotball med 30.000 på tribunen

Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Vietnam er et av landene som har overrasket positivt under koronapandemien.
Les mer om:

Joe Biden har sikra seg nok delegatar

Joe Biden har no samla den formelle støtta han treng for å bli peika ut som Demokratane sin presidentkandidat. Dermed er han klar for å ta opp kampen mot Donald Trump.

NFL snur om kneling mot rasisme

Det amerikanske fotballforbundet seier det var feil å ikkje lytte til spelarar som kjempar mot rasisme og oppmodar dei til fredelege markeringar.
Les mer om:

Bolsonaro truar med å melde Brasil ut av WHO

President Jair Bolsonaro truar med på trekkje Brasil ut dersom av Verdshelseorganisasjonen (WHO) ikkje sluttar å vere «politisk».
Les mer om:

Trudeau knelte saman med demonstrantar

Canadas statsminister Justin Trudeau deltok i ei markering mot politivald utanfor nasjonalforsamlinga i Ottawa fredag.
Les mer om:

Øyenvitne til NRK: Jeg ba Floyd samarbeide med politiet

MINNEAPOLIS/OSLO (NRK): Åtte minutter holdt de fire politimennene George Floyd nede. Før det hadde de slåss med 46-åringen inne i politibilen. Det sier Charles Macmillan som så hva som skjedde.
Les mer om:

Alle økonomer overrasket – arbeidsløsheten kraftig ned i USA i mai

Stikk i strid med hva alle hadde forventet, gikk arbeidsledigheten i USA ned med 1,4 prosentpoeng i mai. President Donald Trump jubler over tallene.

Protestene i USA

Les mer om:

Enormt dieselutslipp i Sibir bekymrer Bellona

Varmere klima gjør at permafrosten smelter. Dette kan ha fått infrastruktur til å kollapse.

Fant det hittil største og eldste mayatempelet i Mexico med ny og avansert teknologi

Det hittil største og eldste funnet av et mayatempel ble gjort av amerikanske arkeologer nylig. De brukte ny lidar-teknologi og fant 21 ukjente mayaruiner i Mexico.
Les mer om:

Eksplosjon på norsk skip på Florida-kysten

Det har vært en eksplosjon om bord på norske Höegh Xiamen som ligger ved Florida-kysten. Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av ulykken.

Både USA og verden er endret

USA er nå i en situasjon hvor man spør seg om det amerikanske demokratiet står til å redde.
Les mer om:

Er ministeren i lomma på mafiaen?

Innenriksministeren i Sør-Afrika vil fortsette å forby salg av tobakk under portforbudet. Dermed blir hun igjen konfrontert med flere hemmelige møter hun har hatt med tobakksmafiaen.
Les mer om:

Sju personer funnet drept i Alabama

Politiet i Morgan fylke i Alabama har rykket til en skyteepisode med flere omkomne, skriver de på Twitter. Området er sperret av, og hendelsen etterforskes.
Les mer om:

Tre av fire ønsker ikke å åpne for fritidsreiser til Sverige: – Et krystallklart svar

I en undersøkelse gjennomført av Opinion svarer 73 prosent at de ikke vil at regjeringen skal åpne for fritidsreiser til Sverige før sommeren.
Les mer om:

Pastor under minneseremoni: – Ta kneet bort frå nakkane våre!

– Tida er inne for å stille politiet til ansvar, sa den kjende pastoren og borgarrettsforkjemparen Al Sharpton under ein minneseremoni for George Floyd.
Les mer om:

Guaidó på den franske ambassaden i Caracas

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har tatt tilhold på den franske ambassaden i hovedstaden Caracas, sier landets utenriksminister Jorge Arreaza.

Studie av mulig koronamedisin trekkes tilbake

En forskningsstudie som tydet på at malariamedisinen hydroksyklorokin og klorokin kunne øke dødsrisikoen for koronapasienter, trekkes tilbake.