Utenriks - NRK


Avsatt E-sjef skaper bråk for Merkel

En avsatt «spionsjef» og en sta innenriksminister skaper mer hodebry for Angela Merkel. Striden gjør at det høyrepopulistiske partiet AfD øker kraftig i oppslutning.
Les mer om:

Blir pensjonister med håp om adopsjon

Mange år med jakt på kriminelle, narkotika og sprengstoff er over for disse firbente tjenestemennene. Nå håper politiet i Colombia at hundene kan adopteres bort og få et godt pensjonistliv.
Les mer om:

Vestlige ambassadører innkalt på teppet i Iran

Midt på natten innkalte Iran ambassadørene til Danmark, Nederland og Storbritannia inn på teppet etter angrepet på en militærparade lørdag der 25 mennesker ble drept.

Kor e alle helter hen?

WASHINGTON DC (NRK): Et mektig øyeblikk i samtidshistorien. En amerikansk superhelt bisettes i nasjonalkatedralen, med hele føderasjonens politiske og militære elite til stede. Bare én mann mangler: USAs president.
Les mer om:

Erik Solheim innrømmer feil med reiseregning

Sjefen for FNs miljøprogram Erik Solheim måtte tidligere i år betale tilbake 50.000 kroner etter at FN avdekket feil i en reiseregning. Nå innrømmer han å ha gjort feil.

Livsfarlig sabotasje: Jordbær-panikken sprer seg i Australia

Butikker fjerner nåler og jordbær fra hyllene, bønder sliter økonomisk, politikere øker straffen til 15 års fengsel og statsministeren sammenligner bær-sabotasjen med det å støtte terrorisme.
Les mer om:

Minst 25 drept og 57 skadd i angrep mot militærparade i Iran

Landets utenriksminister anklager et «utenlandsk regime» for å stå bak. Irans president Hassan Rouhani sier Iran vil gi et «knusende svar».
Les mer om:

"Brasils Trump" leder på målingene foran presidentvalget

RIO DE JANEIRO (NRK): Presidentvalget i Brasil er ikke som andre valg. Landets mest populære politiker sitter i fengsel og får ikke delta. Og en høyrepopulist som kalles "Brasils Trump" leder på målingene, men ligger på sykehus etter et knivangrep.

Fergeforliset på Victoriasjøen: Maskinisten funnet i live

Maskinisten på fergen som forliste er funnet i live lørdag. Tallet på døde er steget til 207. Alle som er involvert i driften av fergen som kantret i Afrikas største innsjø, blir arrestert.

Jemen: Folk spiser blader fordi de ikke har noen annen form for næring

Internasjonale hjelpeorganisasjoner er i ferd med å tape kampen mot sult i Jemen, der 75 prosent av befolkningen trenger nødhjelp.
Les mer om:

Kina om sanksjoner i tillegg til handelskrig: «USA må snu eller ta konsekvensene»

Kina raser mot USA. For første gang rammes landet av sanksjoner i tillegg til handelskrigen som pågår. USA innfører sanksjoner mot det kinesiske forsvaret fordi landet kjøper krigsfly og våpen fra Russland.
Les mer om:

New York Times: Visejustisminister snakket om å få Trump fjernet

Visejustisminister Rod Rosenstein er mannen som står mellom Donald Trump og spesialetterforsker Robert Mueller. Nå beskyldes han for å ha diskutert flere tiltak som ville rammet presidenten.

Sverigedemokraterna klarer ikke å fylle stolene – fikk flere mandater enn de hadde kandidater

Svenske kommunestyrer kommer til å ha minst 22 tomme stoler når de 15. oktober samles igjen etter valget.
Les mer om:

Derfor dukker dette opp på Facebook i dag

I 2001 satte en ung brite seg på flyet til New York i en lånt dress og bestefars gamle slips. Drømmen om en internasjonal fredsdag ble ansett som naiv, og å iverksette den som umulig. Så banket Angelina Jolie på døren.

Theresa May: – Forhandlingene med EU er havnet i en blindgate

En hardt presset britisk statsminister mener forhandlingene om britisk utmelding fra EU, har havnet i en blindgate. Britiske medier mener May ble ydmyket under toppmøtet i EU i går.
Les mer om:

Ber andre land ta hånd om sine IS-fanger

Kurdisk-ledede styrker i Nordøst-Syria sier at andre land må ta hånd om de mange hundre IS-soldatene som nå er fanger hos kurderne.

Rapmogulen «Suge» Knight fikk 28 års fengsel for drap

Rapmogulen Marion «Suge» Knight har inngått en avtale med påtalemyndigheten og må tilbringe 28 år i fengsel for å ha drept en mann for tre år siden.
Les mer om:

Starter amerikansk miljøkamp – uten Trump

En lang rekke stater, byer og bedrifter fra hele USA planlegger å redde klimaet uten Trump. – Han vil gå inn i historien som løgner, kriminell eller idiot, sier Californias guvernør.
Les mer om:

Frykter 200 døde etter ferjeforlis på Victoriasjøen

Så mange som 200 mennesker kan ha mistet livet etter at en passasjerferje kantret på Victoriasjøen, ifølge myndighetene i Tanzania.
Les mer om:

Avgjørende toppmøte i EU – tror ikke på gjennombrudd

SALZBURG/OSLO (NRK): Tiden er i ferd med å renne ut for en avtale om Brexit, sier EUs president. Til NRK sier Frankrikes president at han ikke forventer noe gjennombrudd om de vanskeligste temaene på EU-toppmøtet som pågår i Salzburg.
Les mer om:

Vil forby turister å sitte på bakken

Borgermesteren i Venezia vil innføre enda strengere tiltak for å begrense turistflommen til byen.
Les mer om:

Fanget sjeldent naturfenomen på video

Brannfolkene var der for å slukke en stor lyngbrann. Det endte med at en sjelden «brann-tornado» fanget vannslangen. Brannfolkene kastet til slutt stein på naturfenomenet.
Les mer om:

Kinas rikeste mann mener folk bør forberede seg på 20 år med handelskrig

Kinas rikeste mann, Jack Ma, advarer om at forholdet mellom Kina og USA kan komme til å være dårlig i flere tiår fremover.
Les mer om:

Norge drev et hemmelig fredsdiplomati under Libya-krigen

Norges utenriksminister snakket med Muammar Gaddafis sønn i et hemmelige forsøk på å få fred i Libya i 2011, samtidig som norske jagerfly sirklet over landet. For første gang snakker Jonas Gahr Støre offentlig om hva som hendte.

Tidligere sjeføkonom i Verdensbanken: – Dårlig fremtid for norsk olje

En internasjonal rapport, finansiert av Norge, slår fast at det grønne skiftet går mye fortere enn ventet. – Tunge investeringer i olje gir ingen mening, for fremtiden ligger andre steder, sier toppøkonom lord Nicholas Stern.
Les mer om: