Utenriks - NRK


Ny rapport: Øygruppe opptil tusen ganger mer radioaktiv enn Tsjernobyl

Over 60 år etter at USA testet ut atombomber på Marshall-øyene i Stillehavet, er radioaktiviteten høyere enn både i Tsjernobyl og Fukushima.
Les mer om:

25 år siden terroren Argentina aldri glemmer

25 år er gått siden det verste terrorangrepet på argentinsk jord. 85 mennesker ble drept da en bombe ødela det jødiske senteret i Buenos Aires. De politiske etterskjelvene preger fortsatt landet.
Les mer om:

Trump: USA har «ødelagt» iransk drone i Hormuzstredet

USA har «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet i selvforsvar, opplyste president Donald Trump torsdag kveld. Iran selv sier at de ikke savner noen droner.

Storkontrakt for Equinor i New York

Norske Equinor har vunnet et stort anbud om en vindmøllepark utenfor kysten av New York. – Et viktig steg i selskapets utvikling mot å bli et bredt energiselskap, sier Equinor.
Les mer om:

Bistandsadvokaten etter Marokko-dødsdom: – Godt for familien å få et pusterom

De tre mennene som drepte Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) i Marokko i fjor, ble i dag dømt til døden. Bistandsadvokaten til den norske familien mener det blir godt for familien å få kunne jobbe videre med sorgen i fred.
Les mer om:

Dobbeltdrapet i Marokko: Gjerningsmenn dømt til døden

De tre mennene som drepte Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) i Marokko i fjor, ble i dag dømt til døden i den marokkanske byen Salé.
Les mer om:

Ti konspirasjonspåstander om månelandingen, og hvorfor de er feil

For femti år siden satte den amerikanske astronauten Neil Armstrong som det første mennesket sin fot på månen. Omtrent samtidig begynte konspirasjonsteoriene.

Trump fortsetter å hetse kongresskvinner – slipper riksrett

USAs president Donald Trump fortsatte hetsingen av fire kongresskvinner på et folkemøte i Nord-Carolina, men et forslag om å stille han for riksrett for rasistisk tvitring om de fire ble nedstemt.

Iran: Utenlandsk oljetanker stoppet

Iranske myndigheter bekreftet at de har tatt et utenlandsk tankskip og mistenker dem for å smugle olje ut av Hormuzstredet.
Les mer om:

Sudan mot demokrati med «nubisk dronning» i spissen

Der skal nok komme nye hindre, men retningen som er valgt er ikke til å ta feil av. Det er en duft av frihet og folkestyre i et land som har vært styrt med uniformer og geværer.
Les mer om:

Amerikansk mafiatopp arrestert i samordna aksjon på Sicilia

19 mafiamedlemer er arresterte i ein samordna aksjon mellom FBI i USA og italiensk politi på Sicilia og i New York. Fleire medlemer av Gambino-familien i New York er blant dei gripne.
Les mer om:

Stoltenberg: – Vi må bu oss på ei verd med fleire russiske missil

Nato-sjefen fryktar «Reykjavik-avtalen» kan bli historie for godt.
Les mer om:

Superfengselet kartelleder El Chapo kan havne i

Fengselet ADX Florence er det sikreste den amerikanske staten kan by på. Blir den nå dømte kartellederen El Chapo sendt dit, må han sone under meget strenge forhold.
Les mer om:

USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet

USA bekrefter at de har utestengt NATO-allierte Tyrkia fra F-35-programmet etter at landet kjøpte rakettsystemet S-400 fra Russland.
Les mer om:

Unike bilete frå underverda i Los Angeles

Los Angeles-politiet har truleg teke rundt ein million bilete frå arbeidet mot kriminalitet i storbyen dei siste hundre åra. Her kan du sjå eit lite utval.

WHO: Ebolautbruddet i Kongo er en global krise

Ebola-utbruddet som har krevd over 1.600 menneskeliv i Kongo, er nå en internasjonal folkehelsekrise, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).
Les mer om:

Trump mer populær blant sine egne etter twitterfeide

Den første meningsmålingen som er tatt opp etter at president Donald Trump ba fire kongresskvinner «dra tilbake dit de kom fra», viser at han har økt oppslutningen blant republikanske velgere.

Dette tjener verdens topp-politikere

Hvor mye er en president verdt? Eller en statsminister? Lønningslista for verdens ledere viser store variasjoner. Lista toppes av regjeringssjefen i et av verdens minste land.
Les mer om:

«El Chapo» er dømt til livsvarig fengsel

Den meksikanske narkoforbryteren Joaquin Guzman, kjent som «El Chapo», er dømt til et liv bak amerikanske fengselsmurer.
Les mer om:

Italia bekrefter: Vil be om at mulla Krekar utleveres

Det italienske justisdepartementet bekrefter overfor NRK at Italia «i løpet av de kommende dagene» kommer til å be om at mulla Krekar utleveres fra Norge.

Rush etter mammuter i Sibir

Myndigheter og aktivister i det nordlige Russland advarer om et «gullrush» etter elfenben fra mammuter.
Les mer om:

Skogbranner i Alaska og Sibir fører til enorme CO₂-utslipp

Uvanlig store skogbranner i nordområdene førte i juni til nesten like store CO₂-utslipp som de samlede norske utslippene i løpet av ett helt år.
Les mer om:

– Kriminelle grupper infiltrerer politiet i Nederland

Fleire titals politifolk er suspenderte eller sparka frå stillingane sine den siste tida på grunn av samarbeid med kriminelle. Dette kan vere toppen av isfjellet, går det fram av ein hemmeleg rapport.
Les mer om:

Italia vil sende mulla Krekar ut av landet etter soning

I den italienske terrordommen mot mulla Krekar, slår retten fast at han skal kastes ut av landet etter at han har sonet en eventuell dom. Spørsmålet er hvor han kan sendes.
Les mer om:

Ursula von der Leyen får EUs toppjobb

Tyske Ursula von der Leyen overtar roret i høst. Europaparlamentet har stemt ja til at hun blir EU-kommisjonens første kvinnelige leder.