Utenriks - ABC Nyheter


Saudi-Arabia sikter elleve for Khashoggi-drap

Påtalemyndigheten i Saudi-Arabia har siktet elleve personer for drapet på Jamal Khashoggi. De ber om dødsstraff for fem av dem.
Les mer om:

Bangladesh klar til å sende rohingyaer tilbake til Myanmar

Rohingyaer som skal returnere til Myanmar forsøkte torsdag å tvinge myndighetene i Bangladesh til å stanse utsendelsen. Hæren er på plass i flykntingeleirene.
Les mer om:

Gigantisk meteorittkrater funnet under isen på Grønland

En internasjonal forskergruppe har funnet et enormt nedslagskrater etter en meteoritt under innlandsisen nord på Grønland.
Les mer om:

May får støtte fra europeiske ledere

En rekke statsledere i Europa gir brexitutkastet grønt lys. Torsdag må statsminister Theresa May overbevise Parlamentet for å unngå rødt lys.
Les mer om:

London får sin egen Walk of Fame

Neste år vil det også være stjerner å se i en gate nord i London, etter inspirasjon fra Hollywood, skriver The Guardian.

California-brann trolig den dødeligste i USA på 100 år

56 personer er bekreftet omkommet etter skog- og gressbrannen nord i California. Brannen er den dødeligste i USA siden 1918, ifølge eksperter.
Les mer om:

Bangladesh klar til å sende rohingyaer tilbake til Myanmar

Myndighetene i Bangladesh skal torsdag begynne å returnere rohingyaer til Myanmar, landet de flyktet fra. 2.260 personer vil bli sendt tilbake i første omgang.

Migranter på flukt har ankommet USAs grense

Hundrevis av migranter har nådd den mexicanske grensebyen Tijuana, etter å ha vært en del av en migrantkaravane som har vandret gjennom Mellom-Amerika i ukevis.

Sikkerhetsrådgiver fjernet etter kritikk fra Melania Trump

USAs førstedame Melania Trump krevde landets nasjonale vise-sikkerhetsrådgiver Mira Ricardels avgang. Nå er Ricardel fjernet og forflyttet.
Les mer om:

May møtte DUP-ledere etter brexit-ja

Statsminister Theresa May møtte ledere av det nordirske partiet DUP like etter det ble kjent at den britiske regjeringen støtter utkastet til en brexitavtale.

Dommer ber «El Chapos» forsvarer holde seg til fakta

Dommeren i saken mot Joaquín «El Chapo» Guzman ber forsvareren «holde seg til fakta» etter anklager om at Guzmans kartell bestakk mexicanske presidenter.

Slik er avtalen mellom EU og Storbritannia

EU og Storbritannia har forhandlet seg fram til et utkast til brexitavtale med detaljerte bestemmelser om skilsmissen.
Les mer om:

May utfordrer Parlamentet til endelig oppgjør om brexit

Storbritannias statsminister Theresa May har kastet hansken. Nå blir det opp til de folkevalgte i Parlamentet å avgjøre om avtalen med EU skal leve eller dø.
Les mer om:

Marie Antoinette-smykke solgt på auksjon for 36 millioner dollar

Et perle- og diamantanheng som var i dronning Marie Antoinettes eie før hun ble halshugget under den franske revolusjonen, er solgt for 36 millioner dollar.
Les mer om:

Solberg: – Ordnet brexit viktig for Norge

Den britiske regjeringens enighet rundt utkastet til brexitavtale er viktig for Norge, sier statsminister Erna Solberg (H).

EUs sjefforhandler: –Et avgjørende skritt

EUs brexit-forhandler Michel Barnier kaller enigheten om et utkast til skilsmisseavtale med Storbritannia et avgjørende skritt.
Les mer om:

Solberg: – Ordnet brexit viktig for Norge

Den britiske regjeringens enighet rundt utkastet til brexitavtale er viktig for Norge, sier statsminister Erna Solberg (H).

Skottlands førsteminister: Verst tenkelige utfall

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kaller utkastet til brexitavtale «det verste fra begge kanter» og varsler at hennes parti vil sette seg på bakbeina.

Historisk brev fra Einstein solgt på auksjon - advarte mot antisemittismen

I brevet fra 1922 advarte den tyske vitenskapsmannen mot voksende nasjonalisme og antisemittisme. Nå har brevet blitt solgt på auksjon for nærmere 40.000 dollar.
Les mer om:

Norske kongelige på plass for å feire prins Charles

Våre norske kongelige var gjester da prins Charles feiret 70 år med stor fest. Nær familie, venner og kongelige fra mange land samlet seg i Buckingham Palace.
Les mer om:

May får støtte i regjeringen - nå venter kamp i Parlamentet

Storbritannias regjering støtter utkastet til brexitavtale, opplyser statsminister Theresa May etter et maratonmøte i Downing Street 10.

Politiet fant løve i Lamborghini

Fransk politi fant en to måneder gammel løveunge i en Lamborghini da de stanset bilen i en trafikkontroll på Champs-Élysées i Paris.
Les mer om:

Frankrike slår tilbake mot Trump

Den franske regjeringen slår tilbake mot en rekke kritiske Twitter-meldinger fra USAs president Donald Trump og antyder at han mangler «vanlig folkeskikk».

Den britiske regjeringen støtter utkastet til brexitavtale

Statsminister Theresa Mays bekrefter at avtalen har regjeringens støtte.

100 år gammel dame til Merkel: Er du Macrons kone?

Relasjonen mellom Tysklands president Emmanuel Macron og den tyske forbundskansleren Angela Merkel er så god at en 100 år gammel fransk dame trodde de var et par. Nå går videoen av den sjarmerende eldre damen verden rundt.
Les mer om: